Важно - машина за хляб.

  • 217 240
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 570
  • Тайна, майна
  • Мнения: 235
DА има ли гаранция машинката,за какво количество хляб е.аз бих си я взела на тая цена.А защо не си вземеш ФИФ?
Нищо не пише за гаранция. Вероятно има. Капацитетът и е 1250 гр.
За ФИФ-а нещо не можем да се разберем в къщи - само като спомена ТСМ и децибелите скачат, че там имало само боклуци втора употреба и др. подобни.
И, ако наистина излезе нещо неработещо, ще има да наваляаааааааааа....Айде няма нужда. Laughing

# 571
  • София
  • Мнения: 10 238
Много е важно да има гаранция.Ето,моята е ФИФ,оказа се дефектна,но е с две години гаранция и ми я оправиха.Ама за 25 лв толкова.аз бих я взела! Peace

# 572
  • Мнения: 4

Хлебопекарната , която продават в Метро   има гаранция (мисля че две години) Аз също проявявам интерес към нея и моля който има лични наблюдения да пише
                                                                                                                                                                                     

# 573
  • Балчик
  • Мнения: 9 286
Да, две години и е гаранцията. На сестра ми подарих такава пролетта, доволна е.

# 574
  • Мнения: 7 144
През уикенда правих яко сладко от круши и ябълки. Имаме много круши и се чудех какво да ги правя за да не се скапят. И се получи страхотно сладко.
За една доза :

Сладко от круши и ябълки

400 гр. настъргани круши (5-6 от големите)
200 гр. настъргани ябълки
300 гр. захар
Програма - мармалад, после се насипват в затоплени бурканчета, като във всяко бурканче може да сложите по едно листче от индрише, придава страхотен аромат. Завиват се капачките и се обръща на обратно бурканчито, да си дръпне капачката.

# 575
  • Мнения: leet
а аз все се каня да направя сладко от дюли. Имам дюла в градината.... само , че дюлата е по-твърдичка, та не зная как точно е се получи. Тия дни ще се спретна и ще докладвам

# 576
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Здравейте, прекрасни кулинарки  bouquet!
Тази тема ме запали за машина,а снимките запалиха съпругът ми Wink. Резултатът - вчера си купихме хлебопекарна Северин - модел 3983 - 12 програми, избор на грамаж - 500 - 750 - 1 000 грама.
Тъй като няколко пъти бях изчела темата още снощи изпекох първия си хляб - по основната рецепта в книжката. Получи се чудесен /да поясня, че стана готов около 10 вечерта и два часа скъпият обикаля около машината с блеснали като на котарак през февруари очи... hahaha/ - омете се буквално за минути Peace!
Сега се пече вторият - бухнал е прекрасно и скоро ще е готов.
Има и снимки, но ще ги кача като ми остане време...

Искам да изпека още един утре да зарибя и колегите, но с някакви добавки - ще ми се с маслини.Имам няколко въпроси:
Моята основна рецепта е
300 гр вода
1,5 ч.л. сол
1,5 ч.л. мед
500 гр. брашно
По съвет от форума слагам четвърт кубче прясна мая и бухва чудесно.

Как да процедирам по-нататък?
Вашата рецепта е с прясно мляко и 3с.л. олио - аз мисля да сложа зехтин...колко маслини да сложа и да намаля/увелича ли другите съставки?/ А ако сложа и кашкавал?
Простете за невежеството ми, но съм новак Rolling Eyes, а  и искам да шашна колегите...

П.П. Там, където са изброени добавките - всичките ли се слагат или може само някои от тях?Как се отразява това на грамажа на хляба / в смисъл трябва ли да задам грамаж 1 000, или пак си е 750 гр.?/

# 577
  • Мнения: 6 243
мариета,
правила съм хляб с маслини по рецепта пак от форума (за съжаление в момента не мога да ти я намеря). Слага се около 1 шепа нарязани на ситно маслини без костилките. Важно е да ги сложиш не в началото - с останалите продукти, а чак на звуковия сигнал за добавките - иначе перките ги накълцват много ситно при месенето.

Този хляб става разкошен със зехтин и някои подправки - например, риган, босилек, мащерка... или каквото вие предпочитате. Аз слагам в него 100 г. черно брашно и 400 бяло и става още по-вкусен. Иначе напрограмата пак си задавам грамаж "750 г.", както обикновено.

# 578
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Благодаря, Хапчице, златна си Heart Eyes!
А кашкавалец ако турна какво ще стане newsm78? И колко? Да увелича ли млякото?
За маслините знам, че се слагат на звуковия сигнал.

# 579
  • Мнения: 901
нямам идея къде е из форума ..но аз го праивх ето ТУК
той е със сирене ..така че не се налага да слагаш кашкавал..но може да замениш сиренето с кашкавал..като го нарежеш най добре на дребни кубчета  Simple Smile

# 580
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Благодаря, Марабу  bouquet!
Ще пробвам с кашкавал - някакси по ми се връзва с маслините..Утре ще докладвам за резултата.

# 581
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Спазвам си обещанието и прилагам снимков материал:

Първият ми хляб:
http://images12.snimka.bg/001589699.jpg

Хляб с маслини, кашкавал и подправки:
http://images12.snimka.bg/001589656.jpg

Пълнозърнест хляб със сусам:
http://images12.snimka.bg/001589670.jpg

Хлебче със сушени плодове:
http://images12.snimka.bg/001589672.jpg


Основен хляб:
http://images12.snimka.bg/001589702.jpg

Хляб със сирене:
http://images12.snimka.bg/001589705.jpg



Благодаря, че ме запалихте с тая тема  bouquet!Машината работи всеки ден, че даже и по два пъти. На път сме да се откажем изобщо от купешкия хляб.
Все още събирам кураж за козунак, затова ако някой е правил, но с машина Северин, нека ми пише, може и на лични.

# 582
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Здравейте!
Май си пиша тук сама, но все пак искам да се похваля - ето го моят първи козунак.
Стана превъзходен и на вед, и на вкус. Рецептата е от темата за машината за хляб в Гответе с мен - наистина е много сполучлива.

http://images12.snimka.bg/001626220.jpg

http://images12.snimka.bg/001626194.jpg

http://images12.snimka.bg/001626223.jpg

http://images12.snimka.bg/001626228.jpg

# 583
  • Paris
  • Мнения: 1 734
mari_eta ще споделя радоста с теб! Козунака е разкошен, а вкусен ли е?

# 584
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Ооооо, много повече от купешкия! Утре ще зареждам машината пак...и май ми мирише,че ще е така през ден Mr. Green!

Общи условия

Активация на акаунт