Важно - машина за хляб.

• 217 233
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 585
Мариета, аз имам същата машина за хляб. Имаме я вече от три седмици, от тогава и хляб не сме купували. Всеки ден правя хляб и страшно се харесва в къщи. Само козунак не съм правила, но като видях твоя как е станал, непременно ще опитам още утре.

# 586
Вьпрос до тези които правят хляб с пьлнозьрнесто брашно-защо хлябьт се рони толкова много.Вкаквото и съотношение да са пьлнозьрнесто и бяло брашно,дори 1:4 ,рони се та се рони.Какво се слага за спойка-пробвах с яйце-не става.
и вашите ли се ронят така? newsm78

# 587
Bambinkamalinka малко повече вода ти трябва... както и нормално да се рони.. яйцето няма да ти помогне.. съотношението заивси от рецептата.. може да бъде изцяло с пълнозърнесто а може да бъде смесено ..

Опитай  това там е малко пълнозърнестото брашно... може и да го нарпавиш на цял хляб но тогава се налага да се увеличи времето за печене .. а и може да ги изпечеш в машината  Simple Smile

# 588
Голямо желание имам за машина за хляб.Чудя се обаче едно ( аз взимам нарязан хляб заради тостера,децата обичат препечени филийки)-как ще режа на тънки филийки прясно изпечения хляб и няма ли да се яде повече хляб (не от икономична ,а от диетична гледна точка).

# 589
vanyia за децата е много добре да ядат пресен домашен хляб... за теб е зле ..веднага запиши 2-3 кг отгоре... освен ако не си натура която да не и лепне нищо  Simple Smile

# 590
  • София
Ваня,аз всяка сутрин препичам хляба в тостера-няма проблем!
За другото-ами да,ние поне увеличихме консумацията на хляб в началото.Сега обаче се въздържаме,иначе става страшно. Mr. Green

# 591
Точно от другите натури съм.Имам доста за сваляне.За себе си може би ще правя някакъв диетичен.

# 592
Голямо желание имам за машина за хляб.Чудя се обаче едно ( аз взимам нарязан хляб заради тостера,децата обичат препечени филийки)-как ще режа на тънки филийки прясно изпечения хляб и няма ли да се яде повече хляб (не от икономична ,а от диетична гледна точка).
Хляба от машината за хляб се реже на чудесни филийки, но трябва да престои няколко часа.

# 593
  • София
Да,трябва да престои няколко часа,за да се реже по-добре.Освен това аз винаги го режа по един и същи начин-слагам си хляба на дъската нормално,не обърнат настрани и с голям и остър нож го режа от горната кора надолу /ако ме разбирате/ Grinning.

# 594
  • ГОре на черешата...
Мариета, аз имам същата машина за хляб. Имаме я вече от три седмици, от тогава и хляб не сме купували. Всеки ден правя хляб и страшно се харесва в къщи. Само козунак не съм правила, но като видях твоя как е станал, непременно ще опитам още утре.
Щом е същата - програма 4, за 1 000 грама. Ако нямаш рецепти, мога да ти пратя моята на лични.

# 595
Мариета, козунака по рецептата от книжката е без яйца. Така ли го прави. Аз смятам да добавя и яйца.

# 596
  • ГОре на черешата...
Ами, козунак без яйца Crossing Arms!Пращам ти на лични рецептата, да не спамим тук.

# 597
Вьпрос до тези които правят хляб с пьлнозьрнесто брашно-защо хлябьт се рони толкова много.

Не знам какво разбираш под "рони се много". Но е напълно нормално пълнозърнестия хляб да е по-ронлив от белия. Причината е в по-ниското относително съдържание на глутен в пълнозърнестия. Глутенът е точно слепващото вещество в брашното. Точно глутенът е вредното вещество в хляба - затова се счита, че пълнозърнестия хляб е по-здравословен.

Някои може ли да ми каже откъде в София мога да си купя ново казанче за FIF?

Последна редакция: пт, 01 дек 2006, 15:24 от SafeHeaven

# 598
Здравейте,
днес цяла сутрин Ви четох и ме навихте - купувам си машина за хляб.
НО - Отивам в магазина на ТСМ и що да видя - пазарна икономика в действие - цена на машинката 100лв., упътване за работа - няма (нито на български, нито на немски  #Crazy) . Така че момичета казвайте "CLATRONIC" - става или не - цената му в Билла е 109 за белия и 139 за инокс - каква е разликата мужду тях - моля помагайте  Praynig

# 599
  • ГОре на черешата...
Надя, точно затова и аз не си взех от ТСМ - на всичкото отгоре беше бая одраскана, даже на дъното на кошничката имаше две дълбоки драскотини и продавачът продължи да ме убеждава, че била нова Crossing Arms.
Уж и аз нямаше да давам повече от 100 лв, но сега и за миг не съжалявам за моят Северин /леле, колко си го обичам Heart Eyes!/
За Клатроник нищо не мога да ти кажа.

Общи условия

Активация на акаунт