Важно - машина за хляб.

• 216 243
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 615
ами в тсм има и едни машинки-микромакс,с две отделения
моята е такава,перфектна е!

# 616
  • София
mamavassi, търсих в 3 ТСМ-а в нашия квартал /ИВ. Вазов/, но дори и не бяха чували за машинка за хляб.
mari_eta, малкто ми е скъпичко 139 лв.

# 617
Привет на всички!

Можете ли да ми кажете кои марки хлебопекарни имат опция за приготвяне на безглутенов хляб (от оризово и царевично брашно)?
Вчера гледах модели на Мулинекс, но не видях да имат такава опция.
Благодаря на всички предварително!
Весели празници!

Незнам да има такава машина... повечето машини имат програма за Пълнозърнест хляб..или ръжен...
хляб с оризово или царевично брашно може да се изпече на тази програма или на друга.. то така или иначе няма да се надигне мнгооо

# 618
  • ГОре на черешата...
Лекси, вярно е, ти сама си знаеш...и на мен в първия момент 169 лв./колкото е моята/ ми се видяха страшно много и направо поех към вратата...но добре, че е мъж ми да мисли в перспектива. Той така казва "Тия пари няма да ги спестим. По-добре да има нещо на лице!" И за кой ли път излезе прав Wink.
Сега и за секунда не съжалявам, че я взехме.Токущо пак си хапнахме домашен хляб. А утре ще ми омеси тестото за питката - няма да се чудя ще втаса ли, няма ли да втаса - при нея грешка няма!
Та така...още веднъж - не съжалявам Peace!

mamma B , на една моя позната племенникът страда от фенилкетонурия - те имат такава машина /всъщност това вече им е третата/ - мисля, че е обикновен модел и момчето в нея си приготвя хляба. Доколкото знам не бухва и е малко жилав, но то е защото точно глутенът прави хляба бухнал, а щом брашното е безглутеново, няма как да стане това.

# 619
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Лекси, ТСМ-ките бяха изчезнали във всички магазини в София в петък.
Не знаеха кога ще зареждат. Щях да се изям от яд, защото търчах от магазина
на "Екзарх Йосиф" до този на "Христо Ботев", и пак ми я купиха под носа  ooooh!
Така се бях ядосала, че бях готова да хвръкна до Технополис, и да си взема
Мулинекс. Успях на следващия ден. Обаче - о, късмет  Mr. Green - в моя чест,
и Мулинексите свършили  bowuu ИМаше само едни иноксови - по 222 лева.
Успях да се въздържа. Вечерта минахме през Хит с мъжа ми, и там в Денси
имаше и Мулинекс, и Северин. Доверих се на неговата преценка - според него Мулинекса
изглеждал странно паянтово направен  newsm78 Взехме Северин - само че по-различен от
този на mari_eta - моделът е иноксов, и е с 8 програми, струваше 145 лв.

Последна редакция: вт, 26 дек 2006, 05:19 от Лимонче с меД

# 620
  • ГОре на черешата...
Лимонче, честито  bouquet! Добър избор! Ей сега облизахме тавата след поредната пица - ммммммм, по-вкусен блат не съм яла!
А Мулинекс - и аз се отказах, още повече - мейд ин Тайван...а Северин - немЦко Peace!

# 621
  • Neverland
От вчера имам машина за хляб на Мулинекс и снощи правих хляб по рецепта от рецептурника към нея .Нищо не стана-тесто с много твърда кора. ThinkingДнес /твърда и упорита/забърках нов хляб по рецепта от форума ,и този път се получи хляб ,но с много твърда кора.Така ли се получават тези хлябове и какво да направя за да не е толкова твърда кората ,защото моя син не иска да я яде/той по принцип беше много скептичен към този хляб и едвам го накарх да яде/  newsm78

# 622
Питане към mamavassi - имаш ли идея къде може да намерим книжка за ТСМ машината с 2 отделения - със сестра ми подарихме на наште такава, но за съжаление са и дали упътване за машина с 1 отделение и е малко объркващо за хора скарани с техниката. Ще ти бъда и много благодарна ако пратиш няколко рецепти.

ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ!!! ПОЖЕЛАВАМ ВИ МНОГО ЗДРАВЕ И УСМИВКИ!!!

# 623
  • Sofia
mamavassi, търсих в 3 ТСМ-а в нашия квартал /ИВ. Вазов/, но дори и не бяха чували за машинка за хляб.
mari_eta, малкто ми е скъпичко 139 лв.

Ако още не си намерила - да ти кажа, че днес (28.12) видях ФИФ в ТСМ на пазара на Дружба. Дано да ме разбереш къде е - като излезеш от зеленчуците и тръгнеш посока към множеството магазинчета съвсем в началото (мисля че беше рибен магазин, та от дясната му страна посока към новите магазинчета. Има доста бяла техника на витрините, там беше и ФИФ-ката - 59 лева (супер цена, защото аз си я взех моята за 120 лв от пазара на И.Вазов #2gunfire
Успех!!!

# 624
И при мен се получава много твърда кора по страните на хляба, а отгоре е светла и  мека. Къде ми е грешката и какво трябва да направя. Също така машината ми няма програма за кекс - би ли ми казал някой на каква програма пече кекс и как.

Последна редакция: пт, 29 дек 2006, 10:04 от tzotzi

# 625
  • София
DDeli, Лимонче с меД благодаря много  bouquet
Сега съм в чуденка дали да е Северин или ФИФ newsm78. Принципно предпочитам да купувам маркова техника, но разликата в цената е доста голяма и не съм сигурна до колко ще я ползвам. Днес ще ми е ден за размисъл и надявам се утре да мога да се похваля с една от двете.
Лимонче с меД , понеже най-вероятно мъжът ми ще отиде да я вземе, какво ще рече Денси - отделен магазин в ХИТ ли е или... newsm78

# 626
  • България Сливен
От вчера имам машина за хляб на Мулинекс и снощи правих хляб по рецепта от рецептурника към нея .Нищо не стана-тесто с много твърда кора. ThinkingДнес /твърда и упорита/забърках нов хляб по рецепта от форума ,и този път се получи хляб ,но с много твърда кора.Така ли се получават тези хлябове и какво да направя за да не е толкова твърда кората ,защото моя син не иска да я яде/той по принцип беше много скептичен към този хляб и едвам го накарх да яде/  newsm78
Какъв модел е твоя Мулинекс? Аз имам W-300/последния модел/ и хляба е перфектен.Правя го от книжката на машината. Пробвай  степен 2 на препичане. Ако нещо те интересува ще се опитам да ти помогна.

# 627
МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ НЯКОЙ, ЗАЩО СЛЕД ОПИЧАНЕ СЕ ЧУВСТВА ОЩЕ МИРИЗ НА МАЯ( СЛАГАМ СУХА МАЯ) И ДАЛИ АКО СЕ ОСТАВИ ДА ПОСЕДИ ПО-ДЪЛГО НА ПРОГРАМА ПОДГРЯВАНЕ, КОРИЧКАТА ОТГОРЕ ЩЕ СТАНЕ ПО-ТВЪРДА И С ПО ПРЕПЕЧЕНА.

# 628
Харесах си една машина за хляб Мулинекс(цвят инокс).Има ли някой такава и дали сте доволни от нея?Точния модел не видях.

# 629
  • България Сливен
Харесах си една машина за хляб Мулинекс(цвят инокс).Има ли някой такава и дали сте доволни от нея?Точния модел не видях.
Аз я имам от няколко дена. Страхотна е! Досега нямам провал. И тесто месих и рецепгите от книжката правя. Супер е !

Общи условия

Активация на акаунт