Важно - машина за хляб.

• 216 168
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 750
Не само сЮтени, ами и бая слипове ще минат оттам, ако ставала така тая работа с набухването.

# 751
  • Варна
Monda, може в м-н Берлин да питаш за Фиф, поне дали могат да ти я доставят с поръчка, но моята е оттам отпреди ок. година. Магазинът е до "дупката" бъдещ търг. център, бившия Полски център...

# 752
Monda, може в м-н Берлин да питаш за Фиф, поне дали могат да ти я доставят с поръчка, но моята е оттам отпреди ок. година. Магазинът е до "дупката" бъдещ търг. център, бившия Полски център...
Ходих там-нямат и не знаят дали ще имат, защото в складовете  нямало.. А само за ФИФ съм чувала отзиви, не знам дали  да не  купя друга отнякъде..

# 753
    Оох! Откакто влизам във форума всеки път се заричам да си купя такава машина-чудодейка! И вече минавам на вълна не само заричане, а и обикаляне на магазините, за да си избера модел.
   Много писане в тази тема, все път чета, чета и няма свършване! Информацията е огромна и толкова провокираща, че се навих - това ще е подъръкът ми за женския празник!  
   Първият го получих преди доста години-тогава се роди дъщеря ми, моят  най-скъп подарък за цял живот!
    Само трябва да си машината за хляб и да си дам заявката предварително!

# 754
malina_m солта забавя или убива действоето на маята... захарта сподпомага на маята... най-добрия начин е да разтоврите маята в малко количество  от топлата течност и захар (мед) и да изчакате 10 минути за да бухне маята..така и проверявате дали е годна маята... вярно е, че в упътването пише маята да е най отгоре.. но аз от мнгоо време насам не ги спазвам, а тестото и става прекрасно.

tzotzi
също може да се добави на горното и 2 с л брашно или повече до образуване на кашичка.. може да се направи направо в машината.. като пуснете да работи 1-2 минути след което я изключете и оставете за 10 минути да втаса.. след което добавете другите продукти според рецептата

Благодаря ви за информацията относно маята момичета!За количество около 400гр брашно - за малък хляб, колко мая слагате? Защото 1 ч.л ми се вижда множко. Доста се пръска коричката и не е загладен хляба.

# 755
И аз търсих във Варна машина ТСМ,но никъде няма Closeнакрая си купих Мулинекс.Много съм доволна,единственият проблем е,че взехме да дебелеем  chef

# 756
tzotzi, едно пакетче суха мая е за 500гр. брашно (така пише на пакетчето а то е 7гр.) така че 1ч.л - равна , не би трябвало да е много за 400гр.брашно.
Момичета, Мулинексът не е лоша машинка. Това,че прави малки хлебчета е много добре, че иначе кг. много растат Joy Joy Joy

# 757
На Мулинекса може да се правят 500;750;1000 гр.хляб.Също и кексове с бакпулвер;сладко и компот  chef

# 758
  • Paris
На Мулинекса може да се правят 500;750;1000 гр.хляб.Също и кексове с бакпулвер;сладко и компот  chef
На Фифа също.
Може да избираш и колко да е препечена коричката, може да се прави и лютеница.
Монде, щ о не помолиш някой от  София да ти вземе Фиф, там са много на сметка. В бургас ние я купихме за 79 миналата  година. Скоро не съм ходила на проверявам.
Казаха, че някъде в София имало и по 35лв.
Някой ако знае да казва Peace

# 759
Ходих там-нямат и не знаят дали ще имат, защото в складовете  нямало.. А само за ФИФ съм чувала отзиви, не знам дали  да не  купя друга отнякъде..
Monda,ако видиш или чуеш нещо за машинка ФИФ във Варна,свирни моля те! PraynigТака се запалих и аз като чета тука,а то да вземем да няма тука! CloseАз ще се разтърся,ако ли не мисля да си поръчам една от тези на Иван Звездев или пък да поръчам да ми купят от София и да ми я донесат.... newsm78

# 760
ще свиря,да....тогава вече няма да излизам изобщо от  диетичните теми и  и всички теми за хапчета, чайове, прахчета и билки за отслабване.. Joy

# 761
Здравейте, мили мами,
толкова хубави неща изписахте за тези машинки, че и аз се навих.Кажете ми моля ви, актуални адреси на магазини в центъра на София, където могат да се намерят хлебопекарни. В моя град няма,а приятелката ми в момента е там в командировка и може да ми купи.
Предварително ви благодаря!

# 762
Аз също вече съм притежател на машинка за хляб. Иноксовия клатроник. Хлябът се пече в момента. Т.е. втасва. Имам леки притеснения. Като започна да бърка тестото, топчето с тестото се лепна от едната страна на формата за печене и там си се бъркаше, докато в отсрещния ъгъл си стоеше част от брашното и малко тесто и не се взимаше от бъркалката. Не издържах и помогнах с една шпатулка не присъединеното да отиде на мястото си.

Въпрос: Така ли става по принцип и уместна ли е намесата ми при разбъркването.

Още нещо. Сложих продуктите точно по книжката - до грам, но тестотот ми се вижда прекалено рядко. Добавих съвсем малко брашно. Ще видя крайния резултат и тогава ще прецнявам.

Като стане, ще ви пиша пак.

# 763
ще свиря,да....тогава вече няма да излизам изобщо от  диетичните теми и  и всички теми за хапчета, чайове, прахчета и билки за отслабване.. Joy
То това и на мен ми е най-голямото притеснение! Thinking Сега едвам се удържам,пък после не знам.... ooooh!!

cathie,моля те пиши после какво е станало,дай ако може и снимка,че аз може би към Клатроник ще се ориентирам (поради липса на друго).Дано излязат читави!Къде са произведени?

# 764
pina,

все още се пече. И тъй като коричката е точно никаква Sad  (прилича на повърхността на печурка), пуснах да се допече. В книжката за такава коричка си има обяснение - на мен ми се струва, че нещо тестото ми не беше наред. рецептатат беше за тесто тип 505, но ми се видя редичко, както вече писах. ще видя какво ога да направя по въпроса със снимката. Поне ще опитам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт