Важно - машина за хляб.

  • 215 852
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 915
  • Мнения: 2 012
Оттогава само бьрза-нагласям я от копчето за теглото.

Ето там - като нагласяш теглото, накрая има schnell, точно след 900гр. Има ги само за първите 4 програми. Те са ок, и аз правя хляба там
Да се похваля - козунака ми стана сууууууууупер, обаче снимката - утре Simple Smile
моето schnell e е при нагласянето за корички, а не пр теглото. А уж машините ни са еднакви. И ан емн козунака ми преля, от което съдя, че твоята е с по-голяма вместимост. Моята максимална е 900г

# 916
  • Paris
  • Мнения: 1 734
и моя козунак вече е в машинката, да видим какъв ще е резултата, нямам търпение.

# 917
  • Мнения: 818
Опс,обьркала сьм-нагласям от коричките точно/не от теглото/Имам иноксовата.И бьрзата програма има втасване-пьрво kneten,pause,после gehen-/втасване-около 40 минути/,и backen/печене/.
Зори,непремено ще пробвам хлебчето сьс сметана.Мерси за рецептата.

# 918
  • Мнения: 272
Ето обещаната снимка на козуначето. На вкус е супер, но трябваше да изключа малко по-рано.

а тук има още снимки

# 919
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Сещам се да ви питам - някой правил ли е козунак с жива закваска? Или хляб поне? Нямам представа как да я сложа - да я разтварям ли, да я накъсам на парченца ли?Дайте идеи, моля?
Само козунака правя със суха мая, хляба - с жива. Предварително я изваждам от камерата да се отпусне, после я заливам с част от течността /топличка/ предвидена в рецептата - вода или мляко и слагам захарта/меда при нея. След малко тя шупва, разбърквам и задължително изсипвам в кладенче отгоре в брашното.

mari_eta, каква ти  е машината?

Северин и съм страшно доволна Peace! Като гледам кошничката на снимката - май и на
Biridonchella е същата.

# 920
  • Мнения: 272
Аз имах предвид закваска за Панетоне, която се прави от гроздов или ябълков сок и брашно, без мая. Предполагам, че ще е по-твърда, защото пише че се реже с нож. Та ще се почудя още малко и май ще пробвам, пък каквото стане. Sunglasses
Аз карам само с жива мая, за всичко, само на отложен старт със суха
А иначе и аз съм с иноксов Клатроник, но май разликата със Северин-а е само мах колечество на крайния продукт

# 921
  • 7800
  • Мнения: 243
...
Скаличка,извинявай ако се повтаярм,но можеш ли дадедеш рецептата за бананов хляб?


П.П. момичета забравих да ви попитам,на коя програма печете козунака?

Ето тук съм дала рецептата.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.20

# 922
  • Мнения: 2 012
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=24482&AlbumId=87603







Ето го и моето хлебче - на бърза програма, но не седма, а както момичета вие обяснявате. Два часа по-къса и същия резултат.
Ако ми стане козунакът, ще кача още снимки.
За козунака - днес започнах пак. Е, тестото по тази рецепта на мен ми е малко. Добавих още поне 50г и то на малкото количество. Увеличих и захарта, защото си обичаме по-сладичко. Ако стане, ще дам точната рецепта. Засега се развива не особено благоприятно. На 1. втасване почти не втаса. Съвсем малко, айде. На 2., което свършва след малко, втасва малко. И се надявам последното да е както трябва. .Иначе страхотно си ухае

Поръчвайки пекарна от сайта на Зваздев, жената ме убеди да си взема иноксовия Клатроник, защото имал повече програми. Иначе разликата между него и белия, както и между иноксовия и белия Северин наистина е точно никаква. Може би са на една фирма, или просто Северин е предният модел.

Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 14:48 от cathie

# 923
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Кати, хлебчето е страхотно Peace!
А за козунака не се притеснявай - надига се най-много в последните 20-тина мин. на печенето.

# 924
  • Paris
  • Мнения: 1 734
Мари, хиляди благодарности за споделената рецепта. Абсолютно точни са пропорциите, няма нужда от корекции.
Много вкусен, всички го харесахме. Наистина щеше д а е добре да го бях изключила 5-10 мин по-рано. Следващия път ще знам Hug

# 925
  • Мнения: 2 012
mari_eta ,

10Х  Simple Smile

Краят на третото втасване. Козунакът вече е почти до горе. Ако така продължава, май и тази доза ще ми дойде много   newsm78

Но аз наистина слагам дста стафиди. Този път - 90гр.. Увеличих и захарта.  Rolling Eyes Стискам си палци  Laughing

# 926
  • Мнения: 2 012


Ето го в началото на процеса на печене, прясно намазан и обилно поръсен.

# 927
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Ауууу, Кати, чудесия Crazy! Ще стане разкошен!

# 928
  • Мнения: 2 012
Нямам търпение да го извадя, да изстине, да разрежа, да опитам  newsm22 newsm68 newsm44

# 929
  • Мнения: 2 012
Ето го, засега неразрязан  Wink




Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 14:38 от cathie

Общи условия

Активация на акаунт