Важно - машина за хляб.

  • 217 257
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 555
  • София
  • Мнения: 10 239
Хей,момичета ще може ли да сложа вместо суха,жива мая?Че нямам време да ходя да търся суха,а пък искам да направя една питчица.
Аз така правех досега-става без проблем.От няколко дни обаче ползвам суха мая и съм по-доволна от резултата. Peace

# 556
  • Мнения: 386
Хей,момичета ще може ли да сложа вместо суха,жива мая?Че нямам време да ходя да търся суха,а пък искам да направя една питчица.
Аз така правех досега-става без проблем.От няколко дни обаче ползвам суха мая и съм по-доволна от резултата. Peace


А по колко мая слагаш,на 0,500г.брашно?

# 557
  • София
  • Мнения: 10 239
Слагам по половин кубче мая на 0,500кг брашно.

# 558
  • Мнения: 6 243
Слагам по половин кубче мая на 0,500кг брашно.
Според мен ти е много маята. Аз слагам по 1/4 кубче на 500 г. брашно.

# 559
  • София
  • Мнения: 10 239
Слагам по половин кубче мая на 0,500кг брашно.
Според мен ти е много маята. Аз слагам по 1/4 кубче на 500 г. брашно.
Може да си права Blush,сигурно е така.Обаче доколкото имам спомен в рецептите за машината ,които са си в отделна тема тук,си мисля ,че пишеше едно пакетче суха или половин кубче прясна мая. newsm78Може ида съм в грешка де, Winkзатова не споря.Пък и аз правя хляба вече само със суха мая.Да се похваля-вчера си купих кухненска везна.Сега вече измерването на продуктите не е трудно.  chef

# 560
  • Мнения: 6 243
И аз не съм в настроение да споря за дозите на маята  Wink. Доста често срещам из форума мнение, че 1 кубче (42 г) прясна мая е за 1 кг брашно. Само че като купувам маята, на голямата кутия, в която стоят пакетчетата, си пише, че 1 п. е за 2 кг. брашно. Оттам и аз почнах да го деля на 4 (че и на 6, да си призная Embarassed), хлябът става чудесен. Защото ако маята е предозирана, резултатът е също толкова неприятен, както, ако е малко...

Моят съвет е - пробвай с различни пропорции и виж как ти допада най-много крайният продукт.

А за кухненската везна - честито!!! Аз се родих, откак се сдобих с моята. В момента съм с вързани ръце, защото й падна батерията и имам чуството, че нищо не мога да правя.

# 561
  • София
  • Мнения: 10 239
Сладка хапка,я да те питам за маята нещо Grinning.На нея пише да не се замразява-ами аз никъде не мога да открия незамразена мая.Затова всъщност и се отказах от прясната мая,просто като се размрази е хубава точно един ден-на втория ми става лепкава .Ти как я ползваш-замразена или не?

# 562
  • Мнения: 6 243
Аз май в тая тема вече писах за тая пуста замразена мая...

Ами тук в СЗ да се намери читава прясна мая си е проблем. Повечето магазини продават замразена, което хич не ми допада - едно, че не може да се дели на четвъртинки добре, друго - не съм сигурна дали маята е била качествена при замразяването. Имала съм фалове с купена замразена мая. Затова намерих 2 супермаркета, където продават прясна. Като отида, задължително проверявам пакетчето отвътре как е - дали има плесен, миризмата дали е добра (не ги съхраняват правилно и това е - развалят се още в срока на годност #2gunfire). После купувам 10 пакета. Половината оставям за прясна, другите деля на четвъртинки, слагам в кутия с капак и пъхам във фризера. Като свърша прясната, ако не съм сварила да си купя нова, вземам от замразената. Само че си вадя само дозичката за един хляб.

Тази мая най-лесно се размразява така: непосредствено преди да направиш хляба, още докато отмерваш продуктите, приготвяш водата. Сипваш 2/3 от водата в съда на машината, а в останалата 1/3 пускам кубчето мая и захарта/меда. Докато отмеря брашното, олиото, солта, това кубче е омекнало до състояние, при което мога лесно да го разтворя във водата с малко разбъркване. Сипвам отгоре, пускам машината и това е.

Не ти препоръчвам да размразяваш цяло пакетче и да съхраняваш останалото, защото ще се развали много бързо - както сама си се уверила. Това ми е опита с маята, дано ти послужи. Grinning

# 563
  • София
  • Мнения: 10 239
Мерси за изчерпателния отговор  bouquet.аз явно ще си ползвам суха-тук никъде не намирам незамразена прясна,освен в Билла,но там засякох само веднъж. Confused

# 564
  • Балчик
  • Мнения: 9 287
И аз не съм в настроение да споря за дозите на маята  Wink. Доста често срещам из форума мнение, че 1 кубче (42 г) прясна мая е за 1 кг брашно. Само че като купувам маята, на голямата кутия, в която стоят пакетчетата, си пише, че 1 п. е за 2 кг. брашно. Оттам и аз почнах да го деля на 4 (че и на 6, да си призная Embarassed)

Точно такал Аз бях писала веднъж, ще се повторя- на 1 кг брашно-20 гр мая, за козуначено тесто- 30 гр !

# 565
http://bonapeti.tv/store_tools.ph       ето едно място, на което продават домашни хлебопекарни
УСПЕХ

# 566
# 567
# 568
  • Тайна, майна
  • Мнения: 235
В последния каталог на Метро за ел.уреди има и една хлебопекарна АlaskaВМ2000 - 850W, 1250 гр., 2 бъркалки, 13-часов програмируем таймер, 85 програми, LCD дисплей. Цена 84 лв.
Мнения, моля? Щото покрай вас се вампирясах за такова чудо и, въпреки, че изчетох почти всичко по темата, пак да си питам.
Благодаря предварително!   bouquet

# 569
  • София
  • Мнения: 10 239
DА има ли гаранция машинката,за какво количество хляб е.аз бих си я взела на тая цена.А защо не си вземеш ФИФ?

Общи условия

Активация на акаунт