Важно - машина за хляб.

  • 217 220
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 645
  • Paris
  • Мнения: 1 734
Мерси Зори! Продължавам да се уча Peace

# 646
  • Мнения: leet
аз колко време правя хляб и всекипът нацелвам брашното на пипане. За това и не мога да ползвам отложения старт. Трябва да съм до машината когато започне да бърка.
За първи път не ми се  надигна хляба и то за новогодишната нощ. Пак си беше хуубав... За първи път използвах бързата програма . То какво й е бързото, спестява само 30 минути.

А по принцип за колко време печете в обикновенната  фурна?

# 647
  • София
  • Мнения: 708
Чета ви и се наслаждавам. Рекох и аз да допринеса с нещо. Рецепта за хляб с два вида брашно и царевица, преведена от турски сайт.

Това е хлябът.


а това е рецептата на БГ, дано да ви хареса, съвсем прилично се надува и e вkусен.

Царевичен хляб

1 ч.ч. (мерителната към машината) царевично брашно
1 ч.ч. бяло пшенично брашно
1 пакетче бакпулвер (10 gr.)
2 яйца
1,5 ч.ч. прясно мляко
1 ч. ч. варена царевица / може и от консерва/
2 ч лъжици сол

Приготвяне
В машината се слагат първо млякото, яйцата и солта. След това се слага царевичното брашно брашно и върху него бакпулвера. Най-отгоре слагаме пшеничното брашно.
Избираме програмата за нормален бял хляб /около 3 и 20 мин при 700 грама/
Около 20-30 минути след старта машината ни подканя със звуков сигнал да сипем  варената царевица. След края на програмата се получава много приятен пукнат отгоре вкусен хляб.

# 648
  • Мнения: 51
  Браво! Чудесен хляб! И аз ще опитам.

Аз вчера се провалих при печене на първия си черен хляб. Явно при ръженото брашно трябва повече практика. Не бухна, стана клисав и горчив, въпреки че сложих и бяло брашно. Но сложих бухнала жива мая  и затова пекох на програма за обикновен хляб. Беше ме страх докато изчаква 30 минути на предварително подгряване при програмата за пълнозърнест хляб, да не превтаса маята. Но ...........  :

# 649
  • Мнения: 901
tzotzi не очаквай да ти бухне ръжен хляб.. а че е горчив.. ами сложи повече захар.. макар къв е смисъла на ръжен хляб сладък ?

За маята ако те е страх не слагай шупналата.. ами сложи суха само ..

# 650
  • София
  • Мнения: 1 156
и моята машина е Мулинекс. Първите ми 2-3 опити бяха наистина провал  Embarassed - страваше ми на тесто, въпреки, че правех точно по рецептата (от тук). Но напоследък правя хляба с пр. мляко и яйце и става супер.
По Коледа много попадах из интернет за Джинджифилов хляб, та си намерих рецепта за машината, стана много странно хлебче, на мен ми хареса, тъй като обичам по-нестандартните рецепти. Ето и рецептата (дано не се повтарям с някого):
Джинджифилов хляб
1 ч. пр. мляко
1 разбито яйце
1 с.л. олио (или каквато мазнина обичате)
2 ч.л. кафява захар
1 ч.л. сол
2 1/2 ч. бяло брашно
1/2 ч. пълнозърнесто брашно (или ръжено)
1 с.л. джинджифил
1/4 с.л. карамфил
1/4 с.л. канела, или индийско орехче

Направила съм си едно ароматно олио и го ползвам за машината в хляба - в едно бурканче подправки каквито обичаме - кимион, чубрица и др. и допълвам с олио или зехтин.

# 651
  • Мнения: leet
момичета, защоне слагате рецептите в темата, която е само зарецептизамашина за хляб?
По този начин всички рецепти се събират на едно място  и няма другиписаници

# 652
  • Мнения: 331
Здравейте на всички и честита Нова година

 
  Браво! Чудесен хляб! И аз ще опитам.

Аз вчера се провалих при печене на първия си черен хляб. Явно при ръженото брашно трябва повече практика. Не бухна, стана клисав и горчив, въпреки че сложих и бяло брашно. Но сложих бухнала жива мая  и затова пекох на програма за обикновен хляб. Беше ме страх докато изчаква 30 минути на предварително подгряване при програмата за пълнозърнест хляб, да не превтаса маята. Но ...........  :

tzotzi, защо си мислиш, че ръженият хляб е пухкав и мек? Колкото повече ръж, толкова по клисав е хлябът  Wink. А и има още нещо, на ръженият хляб след като втаса не му трябва допълнително много премесване - така връщаш тестото. Виж коя програма е за ръжен хляб при теб и го прави на нея - иначе може да получиш и нещо като камък вместо хляб  Laughing, колкото до горчивината, слагам 2 с.л. захар (по рецепта ) и се получава, само че ръженият хляб колкото и да го сладиш има един кисел привкус с който просто трябва да се свикне.

момичета, защоне слагате рецептите в темата, която е само зарецептизамашина за хляб?
По този начин всички рецепти се събират на едно място  и няма други писаници


Evjeni моля те дай линк  Praynig

Последна редакция: пн, 08 яну 2007, 17:01 от Nadya K

# 653
  • Мнения: leet
Ето я темата с рецептите за машината. Ще Ви помоля да сложите тезиВаши рецепти, които ги няма в нея. Благодаря предварително
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0

# 654
  • Мнения: 272
Момичета, искам и аз да си купя ФИФ - че, но не знам къде да ги открия във Варна, Балчик или Добрич. Или поне друга подобна машина до около 80 лв.
Насочете ме, много моля Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: вт, 09 яну 2007, 12:22 от Biridonchella

# 655
  • 7800
  • Мнения: 243
Аз преместих моята рецепта за банановия хляб.

# 656
  • Мнения: 331
Evjeni    bouquet

Моята машинка е така да се каже нова, имам я от началото на декември, но хляб в къщи не се купува вече. Досега съм правила основно един вид хляб (е не че не съм правила и други, но да кажем петък - експериментирам, събота - любимото хлебче, като свърши пак)
Ще видя какво има и ако го няма - изпращам рецептата.

# 657
  • варна
  • Мнения: 263
Аз съм отскоро в клуба. Да побутна темата,може някой нещо ново да сподели.Иначе ако не бяхте Вие нямаше да съм тук,за което Ви благодаряяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя  bouquet

# 658
  • варна
  • Мнения: 263
Момичета, искам и аз да си купя ФИФ - че, но не знам къде да ги открия във Варна, Балчик или Добрич. Или поне друга подобна машина до около 80 лв.
Насочете ме, много моля Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

                                                                                                                                                   Аз си я купих вчера от Варна за 65лева.АКО искаш ми пиши на email; didkapitka62@.ABV.bg

# 659
  • Paris
  • Мнения: 1 734
Мисля да направя тези соленки в машинката  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=613.45
но ме мъчат няколко въпроса:
не се ли оставя да втаса допълнително готовите соленки
кога се слага сиренето, може би след звуковия сигнал?
Ще се радвам и ако някой ги еправил да сподели за вкуса им newsm78

Общи условия

Активация на акаунт