Важно - машина за хляб.

• 219 100
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 1 170
  • Czech Republic
dimitrina, какво е меласа  Embarassed

Меласа е отпадъчен продукт при производството на захар - представлява гъст тъмен сироп. МНого е полезна. Кафявата захар е със съдържание на меласа и цвета и се различава именно според процента на меласата в нея. Ако нямате меласа, може да използвате мед. Peace

Последна редакция: ср, 21 мар 2007, 08:34 от natalyna

# 1 171
Много мерси, natalyna   Heart Eyes

Аз и без това гледам да правя здравословни неща и използвам мед вместо захар  Simple Smile

# 1 172
  • София
Здравейте на всички!
От няколко дни чета форума ви и много ми хареса. Не е нужно да ви казвам колко ме запалихте по тези "машинки" и... ето вече съм в отбора. От вчера си имам новичък Клатроник и дори два успешни опита - благополучно изядени. Вече искам да изпробвам нещо по-различно, но имам проблем: казвате, че слагате добавките след сигнала, а аз не чух никакъв сигнал. Изпробвах първите две основни програми. Може ли да съм го пропуснала? Кога е при вас? Моля споделете!
P.S. Рецептите ви са чудесни! Благодаря, ще се възползвам и аз!

# 1 173
  • ГОре на черешата...
казвате, че слагате добавките след сигнала, а аз не чух никакъв сигнал. Изпробвах първите две основни програми. Може ли да съм го пропуснала? Кога е при вас? Моля споделете!
Звуков сигнал за добавяне на продукти има към основните и бързи програми. Прочети в упътването, трябва да пише - пищи няколко секунди.

# 1 174
Привет!
Може ли някой от Бургас да ми каже къде мога да си намеря ФИФ, по точно адрес на магазина, защото не съм от там, но другата седмица май ще съм в командировка! Много сте зарибяващи всички с тези рецепти и снимки!

# 1 175
При мен звуков сигнал за добавки има само в една от програмите от общо 10.Звука е около 25 минути след старта.Тогава вече тестото е замесено,но има още доста да се меси и така се разпределят добре из него добавките!Така,че можеш да си ги добавиш и без сигнал! Peace

# 1 176
mariyka , аз имам същата машина. Иноксовата. Но и бялата е почти същата. Звуковият сигнал е след 20-25 мин на 1. програма. Това със сигурност. Защото почти само нея ползвам, само че в бързия и вариант.
Така че около това време следи зорко  Joy, че ако си в другата стая, няма да го чуеш.
Малко съм заета в момента, но ще следя за въпроси. Успех   chef

# 1 177
pina, каква е тая мая. Тук подобно чудо нема  Rolling Eyes И всичката жива мая е замразена и не мога да се доверя на търговците  Twisted Evil

# 1 178
  • ГОре на черешата...
pina, каква е тая мая. Тук подобно чудо нема  Rolling Eyes И всичката жива мая е замразена и не мога да се доверя на търговците  Twisted Evil
При нас в ЦБА също има "жива " мая - т.е. още не е замразена,  а си е мекичка, държат я в хладилника при сирената. Купувам от нея, защото ми е по-лесно вкъщи да си я разфасовам на четвъртинки - вече замръзналата се троши.

# 1 179
Ами под жива мая разбирам да е най-стандартна мая - кубче,не суха!Дето едно време с нея се месеше,то сухата се яви последните 10-15 години,едно време само на кубчета имаше!
При нас също все замразена я продават,но видях че в Пикадили на щанда със сирената,където има и мая за сирене има и 2 марки жива мая - незамразявана.Взех напосоки марка "Vivo" и съм много доволна! Peace

# 1 180
  • София
Благодаря на Мари ета и Кати за бързия отговор. Машината ми е точно иноксовата на Клатроник. Днес мисля да опитам бърза програма, но за пълнозърнесто брашно - дали ще стане?
Кати, разбрах, че имаме еднакви машини, случвало ли ти се е да спре тока докато работи? Според това което пише в сайта, би трябвало да си помни програмата, но дали е вярно? При нас често спира и точно затова си избрах този модел, но в студиото от където я купих не можаха да ми кажат, а и в книжката не намирам нищо.

# 1 181
Хм,за пълнозърнесто брашно,по-добре не опитвай бърза програма.На него точно му трябва повече време,то си има специална програма и тя е най-дългата.Прочети повече из книжката,там има много инфо,а и нека и другите да си кажат мнението!

# 1 182
  • София
Да, вярно забравих.То си пише и на машината, очите ще ми извади, ама...

# 1 183
Благодаря на Мари ета и Кати за бързия отговор. Машината ми е точно иноксовата на Клатроник. Днес мисля да опитам бърза програма, но за пълнозърнесто брашно - дали ще стане?
Кати, разбрах, че имаме еднакви машини, случвало ли ти се е да спре тока докато работи? Според това което пише в сайта, би трябвало да си помни програмата, но дали е вярно? При нас често спира и точно затова си избрах този модел, но в студиото от където я купих не можаха да ми кажат, а и в книжката не намирам нищо.

Мда, еднакви са ни машинките. И аз това видях, ама не ми се вярва много. Доколкото разбрах, помни само докато меси, ако е почнало печенето и спре тока - хвърляй продуктите  Rolling Eyes

Абе аз знам какво е жива мая, ама марката на pina я няма никъде и във всички магазини - само замразена. Ей сега намерих в едно магазинче 3 кубчета незамразена. Ама е турска. Друга просто няма  #Cussing out

И се чудя и се мая да почвам ли. Извадих яйцата, сложих ги в топла вода и установих, че нямам захар. Айде пак навън. А бръска да му се не види.

# 1 184
Ааааааааа , реди да съм тръгнала за захар - взех 100 вида брашно. Но точно 450 няма  #Cussing out

Взех едно 350, едно италианско (безумно дкъпо), едно за козунаци - тип 500 и едно, на което не му пише типа.  newsm78

Съвет ПЛС - кое да пробвам   Thinking

Общи условия

Активация на акаунт