Златна есен вънка чука , а юлчето все по-смело щъпука

• 13 995
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета Heart Eyes

Не съм писала от много време и едва ли си спомняте за мен и Дени, но имам едно въпросче към вас. Има ли някое друго юлче освен нас, което да има само 2 зъбчета? Вече много се тревожа. Тя изкара първо зъбче на 11 месеца, 3-4дни след него и второ /отдолу/ и оттогава нищо Sad Чудя се дали и на лекар да не ходим newsm78 Зная,че при всяко дете  е индивидуално, но някак ще съм по-спокойна ако зная, че не сме само ние така  Rolling Eyes

Целувки на всички   love001  love001

Не се притеснявай !София изкара първото зъбче 2седмици преди годинката и чак след 2 месеца заедно избиха още 3 .Сега сме на 1,2г и имаме само 4зъба а нашите приятелчета вече и кътници си имат Simple Smile
Но нали хората казват "Колкото по късно ,толкова по здрави"

# 136
Благодаря на всички за успокоителните думи  Hug

Asya_ това ми хареса  Joy Joy Joy

# 137
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Добър вечер!

Асе, не знам как е кухнята в нашия град, майките, които я ползват, много я хвалят, но аз съм решила за себе си, че на кухня няма да си запиша детето  no - опасенията ми са именно относно това, което ти вече си установила от собствен опит. А Вяра за момента харесва домашните манджи. Иначе  ние  в момента сме в процес на отбиване. Става доста по-бавно, отколкото си го представях  Mr. Green. От страна на детето няма проблем, обича си и АМ, но аз чувствам от време на време напрежение в гърдите. И като резултат днес най-сетне имам цикъл за първи път след раждането...

Isi, ние преди няколко месеца се спряхме на ето тази камера:
http://www.pazaruvaj.com/cifrovi-videokameri-c38/panasonic-nv-gs180-p1626848.html
Не сме снимали кой знае колко много, но за ценовия си клас смятам, че камерата е доста добра. Важно е да решите първо какъв искате да е носителят – mini DV, mini DVD, HD. Виж малко мнения тук:
http://forum.setcom.bg/index.php?69881c9020db8faca9ec2331736b48c … amp;topic=26549.0

Bo, на екскурзийка ще ходим Wink. Отивам да стягам багажа.

Лека и спокойна вечер!

# 138
Jorji :Ренка,кво е туй бе душо???
ядосвам се че се пробвам с едни сладкиши и не ми стават  #Cussing out

Момичета моята работа не става със заспиването и това е  Crossing Arms Иска си Гали циците и реве,та се къса.Как ще я караме незнам.И на мен са ми слаби ангелите и не издържам да ми реве.Идеи ?
Не ме изнервя самото кърмене,а се дразня от това че не може да заспива по друг начин.А с биби неща да го уча.Иначе в количката също заспива  Thinking

Пепи готино да си изкарате  Wink
Асе Галко отказва да ги яде.Хвълям ги.Да ме питаш защо взимам изобщо  ooooh!
Галя къде ходиш като те няма  Joy

# 139
Галя, ние сме с един зъб и един леко пробил...ама хич не им се стряскам...когато - тогава Peace
Е, хайде като стана въпрос за Поморие да кажа, че свекърва ми е там  Wink Даже утре ще ходим на гости.
Ася, ние вземаме кухня от Поморие, защото в Несебър я затвориха Naughty Менюто е предимно пиле - супа, каша, фрикасе, веднъж постно и веднъж кюфте със сос. Десертът е основно кисел (млечен и безмлечен) и грис...може и някой път кремче Crazy Няма риба, няма телешко Thinking

# 140
Здравейте момичета Heart Eyes

Не съм писала от много време и едва ли си спомняте за мен и Дени, но имам едно въпросче към вас. Има ли някое друго юлче освен нас, което да има само 2 зъбчета? Вече много се тревожа. Тя изкара първо зъбче на 11 месеца, 3-4дни след него и второ /отдолу/ и оттогава нищо Sad Чудя се дали и на лекар да не ходим newsm78 Зная,че при всяко дете  е индивидуално, но някак ще съм по-спокойна ако зная, че не сме само ние така  Rolling Eyes

Целувки на всички   love001  love001
не веднъж съм писал ,че моя свекър е стоматолог (на момчетата им писна от мен  Embarassed Embarassed,но ще извиняват) та не веднъж си говорихме за зъбоникненето. Той ми каза така ,че по-принцип не се смята за аномалия когато зъбите закъсняват от 1 до 1и половина години от схемата .Ето я схемата (и нея съм я давала  Embarassed) "Никненето  представлява  физиологичен  процес,   който протича през определени срокове, както следва:

централните млечни резци изникват в интервала между 6-ия и 8-ия м.;
страничните  млечни   резци  изникват  в интервала между 8-ия и   12-ия м.;
първите млечни кътници изникват в интервала между 12-ия и 16-ия м.;
кучешките  зъби  изникват в  интервала между 16-ия и 22-ия м.;
вторите млечни кътници изникват в интервала между 22-ия и 30-ия м."
 и малка извадка от един учебник по стоматология "Обикновено долните зъби предхождат изникването на горните зъби с един до два месеца. Със завършването на третата година детето има всички млечни зъби, които продължават да се оформяват и минерализират.
Закъснелият пробив не трябва да ни плаши. Той трябва обаче да бъде сигнал за по-задълбочен анализ на причините, които могат да се крият в ретиниран зъб с изменена посока, цикатрикси, нарушена обмяна и др. Това налага при всеки случай на закъсняла дентиция повече от една година да се търсят причините, които водят до това състояние."Ако след този период няма зъбки тогава се прави панорамна снимка за да се види дали има зародиш.

# 141
  • Варна
Добруутро Hug

# 142
Я,че хубаво кафенце  Oha!

# 143
 Hug гледате ли най възрастната родилка по битиви!

# 144
  • София
Добро утро,
ммммм кафенце, супер Hug
Лек ден мамчета

# 145
# 146
Добро утро и от мен  Hug

Ние сме с вирусна гнойна ангина!  Tired Такова нещо не бях чувала...Пием си антибиотика, вече вместо сок! От както стана на 1 годинка и не спира да ми боледува! Снощи пак вдигна 39,2.

Жоржи - мерси за кафенцето

qaliq82 -  Не се притеснявай за зъбките. Чувала съм, че колкото по-късно избият, толкова са по-здрави после. Но, ако все пак искаш /за твое успокоение/ заведи детето на стоматолог. Сигурна съм, че щом въобще са ви избили някои от зъбките, просто е въпрос на време за останалите  Hug

Ели83 Благодаря за линка Peace - може би някой ден, ще имаме време да отидем и до там! Не откриха ли в Старосел онази могила newsm78. Тъкмо ще можем да комбинираме пътуването си с посещение и до там.

st.q Честити ви проходили краченца   Hug

Пепи111 Браво на вас! Лек път ви желая, с много положителни емоции и незабравими преживявания! Не забравяй за снимките после.  Party

Чао за сега!  Heart Eyes

# 147
Бо, и аз не бях чувала, ма на морето се заразих с нея.
Малкия боледува, защото имунитета, който е предаден от майката през бременността започва да се изчерпва към годинката. И хемоглобини падат тогава и т.н.

А дано с кърмата давам някакъв имунитет. Да не чуе дявол, почти не е боледувала досега, само онзи ентеровирус юни месец, но и него за 3 дена изкара, Обаче така се паникьосах, за първи път вдигаше Т тогава.Сега баща и изкара някъв грип ли е що ли, тя малката се разсополяви за 1 ден и това беше. Общо взето дано така да я кара, че сега на яслата ще мъкне кашлици и сополи и дано леко да се размине.

Иси, болна тема ми е това със липсата на мъжа. Ей ся тая седмица вчера се прибра и утре пак заминава.Аман, а нещо ми е така отпаднало и нямам тонус, ама на, сама съм и всичко мен чака. Дотежава ми отвреме на време, уж съм енергична по принцип. А как ще е като почна и работа ще видим newsm78

# 148
Да ви кажа според мен тия вируси са толкова утойчиви и нахални, че се лепят за всичко и всички...кърмен, некърмен...и аз си мислех, че кърмейки може да не ги прихванем, ама тя като лапа всичко как да я подмине newsm78 И все пак кърмата не е панацея Peace

Бо, тук при нас всичко е вирусно...ангини, разтройства, кашлици...само вируси. Пипи й казаха, че имала вирусна ангина, но без гной, а детето просто извади зъбче Sick

# 149
  • София
Здравейте,

Ние сутринта бяхме на ортопед - полага се направление, когато детето проходи  Peace. Каза ни, че трябва да не му се позволява да спи по корем с дупето нагоре, защото така крачетата се изкривявали навътре. Правели така, когато не им се сложи подходяща възглавница - с дебелина, колкото е разликата между рамото и главата. Също да не им се позволява да сядат като жабче - не знам как да го обясня - крачетата отстрани на дупето. Обувките трябва да са ортопедични, а пантофите да са с висок и твърд форт, за да не се криви крачето. И пак да отидем след 2-2.5 год, за да се види дали вече се образувало сводче, защото по рождение децата са дюстабан.

Иначе все по-дива става Яна - всички шкафове и чекмеджета се отварят и изваждат навън  ooooh!. Вчера беше влязла вътре в шкафа, той е празен, само има един разклонител вътре. Изключила го от копчето и рибите за малко да измрат, защото помпата за въздух е включена в този разклонител. После пък дръпна кърпата, с която бях завила бурканчетата, в които квасях кисело мляко, уж нависоко и навътре беше. Та се разлетяха, изпотрошиха и разляха на пода  ooooh!. Всичко пипа  Rolling Eyes.

И инат е станала - не иска да сяда ни в количката, ни на столчето за хранене, ни на гърнето. Всеки път театър трябва да разигравам, за да престане да пищи и да се извива.
Вечер съм разбита и не ми се пише. Отивам да полегна, че да имам сили да изкарам до довечера  Laughing

Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 13:34 от Betta

Общи условия

Активация на акаунт