Златна есен вънка чука , а юлчето все по-смело щъпука

• 13 992
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
Е, да ама няма такова нещо като температура, диария и .....при вадене на зъби.Това си е чист мит.Просто имунната им защита отслабва по време на растежа и за това прихващат вируси децата.А и да, зъбите никнат в период, когато детето тупва в устата си всичко което е попаднало в ръчичките му и така си  се тъпчат по цял ден с болестотворни микроорганизми.
Не ми действат успокоително на мене тия зъби, когато детето е болно Tired

А за кърмата и имунитета, убедена съм че има значение.И все пак имаме приятелчета които са на кърма, но боледуват значително по-често от Мария.Май че нещата са доста комплексни-каляване, здравословно хранене, а кърмата завършва чудесно картината, стига да я има Laughing

Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 14:04 от Asya_

# 151
Asya_  Напълно те подкрепям, че кърмата не е панацея! Да ви кажа, Ванко съм го кърмила до 2 месец и край, нямах повече кърма. Спеше при мен само и само да дърпа, да предизвика отделянето на кърма. По цял ден се въргалях с него в леглото - само и само да суче нещо си там. Е...няма и няма! Но не съм сигурна дали това е причината да е често болен от 2-3 месеца насам. Със средният ми син - също нямах кърма след 2 месец. Абсолютно здрав беше като малък! Сега е на 15г. и снощи ми вдигна и той Т. Не беше се разболявал от години!!!
Мисля, че причината е че сме много хора у дома. Всеки един от нас носи по някой вирус и докато на нас ни минава лесно без някакви илачи - то при малкия се усложняват нещата! Навремето имаше /Респивакс май се казваше/ за подобряване на имунната защита. Пиеше се няколко месеца по схема. Трябва да питам педито ни!

Та относно кърмата - вече ви казах, че и при средният нямах кърма, но си беше здравичък!!! Сега...надявам се с Ванко, да е моментно сриване на имунитета!  Tired

# 152
  • somewhere over the rainbow
Днес мъжо има рожден ден Party, та черпя скромно по повода:

Сега отивам да правя торта /взех от свекито една лесна рецепта/...пожелайте ми успех, че хич ме няма в тези занимания Embarassed

Вчера бяхме на ваксина - добре мина. 10,500 кг е Дая Flutter

Изчезвам, после пак ще ви навестя. Wink

# 153
Нан-че четит ти рожденик, да те уважава много и обича както досега! Ама Дая е добре, бе 10 кила щом е станала!!! Браво! Лора още няма 10, представяш ли си... Ако си спомняте имаше един момент когато ми казваха че щяла да затлъстее, та сега ми става смешно.

Хей момичета, ся тука да не се зафоми пак някъв спор заради мен. Аз не казвам че кърмата е панцея, но в нея има антитела от изкарани болести от майката. Вирусите ясно е, че не подминават никого. Просто едни са по-издръжливи и по-малко боледуват, други не, както възрастните. Аз също не че не боледувам, но изкарвам леко и на крак. Антбиотик почти не съм пила, та се надявам дано и Лора е така, щото досега тя най-леко изкарва вирусите от нас тримата.

Бо, разбира се че не е това причината че Ванко боледува.

# 154
Благодаря ви много за пореден път на всички Kissing Heart, явно всичко си е ОК, а проблема е в моята глава. Дано скоро напълним устата и да чоплим семки  Joy Joy Joy Joy hahaha

Нан честит ти рожденник, много да те слуша и помага  Heart Eyes Успех с тортоправенето   chef

Да ви се похваля ние от близо седмица заспиваме сами, ей, ако знаете какъв товар ми падна от плещите - има-няма 10-на килца  Laughing Сега ако и гърнето заобичаме  Rolling Eyes, но има време.

Рени ами из парка съм като ме няма, ти нали ме видя  Wink Целувки на Галко Heart Eyes

Нарина
успокои ме и ти, щом и Пламенка е като нас, добре  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Целувки на всички и ще се опитам скоро пак да се включа   love001

# 155
Здравейте и от нас. Сега се сетих, че не съм взела кръщелното на Ева от църквата, та след малко ще отдидем до там.  Май пак ще и излиза зъб, спи по половин един час за деня. Последните два бяха придружени с дрисък, сега пак и е зачервено дупето. Преди такива грижи не сме имали. Обсъждате как да заспиват бебчовците без цица, аз пък се чудя как да я отуча Ева от биберона. Бях си казала, като стане на годинка и го изхвърлям, ама сега с тези зъби не става. Бета, при кой ортопед ходите, Драганов ли? Ева като беше на 2-3 месеца и ходихме ми каза че не трябва да спи по корем, а тя само така си заспиваше. Мисля, че малко пресилва нещата. Това е мое скромно мнение. НЕзнаех, че сега пак ни се полагат направления. ЩЕ питам, като ходиме на ваксина.
НАН, честит ти рожденник. ДА е жив и здрав и много да ви слушка.

# 156
mgizdova ми то дали биба,дали цица все в гъз  Crossing Arms
galiq_82 я кажи как успя да я "дресираш"  Thinking

НАН честит рожденник и успех в тортоправенето !

Ето снимчици от мен:

http://images19.snimka.bg/003976481.jpg
http://images19.snimka.bg/003976482.jpg
http://images19.snimka.bg/003976484.jpg
http://images19.snimka.bg/003976485.jpg
http://images19.snimka.bg/003976572.jpg
http://images19.snimka.bg/003976573.jpg
http://images19.snimka.bg/003976576.jpg
http://images19.snimka.bg/003976580.jpg
http://images19.snimka.bg/003976582.jpg

Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 16:34 от Ренито

# 157
  • София
И аз смятах, че трябва да кърмя, за да не боледува бебчо (е кърмих почти до 6 месец), ама имам един пример пред мен, който малко ми обори тезата, че кърменото бебе не боледува. На сестра ми детенце докато навърши 1 година 3-4 пъти лежа в болница от бронхотплевмония, а беше изцяло кърмено бебе Naughty
Цецко досега не ми е боледувал (да не чуе дяволът), според мен си е до дете, не знам, някои са по устойчиви на вируси, други ги лепват веднага. Важно е да минават бързо и без усложения Praynig
А за спането по корем, Цеци спи по корем от три месечна възраст и не са му се изкривили крачетата, даже нашата педи беше казала, че е полезно да се спи така Thinking

galiq_82 я кажи как успя да я "дресираш"  Thinking

казвай, моля те, че по половин час се разнасяме и без ръце оставам baby

Нан, честито ти рожденник, много да те слуша, и кажи дали е станала тортата (ако беше по рано щях да ти кажа и аз една лесна рецепта за много вкусна торта, ама за друг рожденник ще остане Peace)

# 158
  • хасково
Здравейте от мен.
Днес съм в страхотно настроение- понакупих си малко дрешки за есента. Само свеки малко ме вкисна , ама хайде . Съвестно ми е сега ,че реагирах така. Но не съм съгласна да показва некролога на свекър ми на детето. Нямам нищо против да го познава от снимка , но не и тази на некролога. Казах й го направо и тя се разплака, но знам , че съм права.

НАН,честито ти рожденник. Аз също живея с мъж Дева ( моя е роден на 18 .09).
Бета,  на мен това ми звучи познато. Слезе ли веднъж от количката, няма усмиряване.

Кърмих само 2 месеца , но да чукна на дърво Praynig Яница не боледува. Всичко е до имунитета на детето, разбира се , че от майчиното мляко по-добро няма.

# 159
  • somewhere over the rainbow
Е, готова е тортата  chef  Мисля, че добре се получи, а и с украсата си поиграх...остава сама рожденика да я одобри /и да напазарува другите неща Mr. Green/ Подаръка му го подарих по-рано - купих му от e bay фанелка на Челси и сега се фука пред приятелите си bowuu Simple Smile

Ивка, давай и твоята рецепта на ЛС, таман съм наела  chef

Синеоче, виждам я аз Лорето, че се е издължила, поотслабнала. Хубава мацка става Flutter Heart Eyes Дая изведнъж почна да качва на килограми, а иначе в сравнение с другите деца има малко дупе и слаби краченца /още сме на памперс 3/, няма типичните за бебетата "кървавички" Thinking  Струва ми се, че просто педито си смени кантара hahaha

Ася, тук кухнята е добра, редуват около 10 основни ястия и 5 супи. От месата преобладава пилешкото, но има и телешко, и риба и кайма. Ето, днес ядохме риба с домати. Единия ден супата е постна, основното е с месо, на следващия месна супа с постно основно. Има зелен фасул, зрял фасул, леща, грах... Десертите са кремове, кисели, ашуре /нишесте с пшенични ядки/. По мое мнение всичко е много вкусно. Друг е въпросът, че Даяна не винаги мисли така Crossing Arms Голямо улеснение ни е тази кухня, най-малко от гледна точка на разнообразието, което в къщи трудно можем да предложим Peace А пилешкото при вас под каква форма го предлагат като основно? Thinking И колко струва? При нас е 1 лв на ден Thinking Слушам, че някъде е и по 50 ст. Crossing Arms

Галия, как ще сме ви забравили? Naughty Гледам, че пишеш по другите подфоруми, а при нас те няма никаква Crossing Arms

Пиги, голяма люлка си имате вие, и за теб има място Party Wink Да нацелуваш Цветето, че ми е домиляла Heart Eyes

Оставям ви, разпъваме трапезата и почваме да се черпим по балкански Drunk Oha!

# 160
  • Варна
НАН,Честит ти Рожденник!!!Да ти е Жив и здрав,и много да ви гледа и обича с Дая  bouquet  bouquet  bouquet
Бетта,и Дито спи почти само по корем Peace.от много малък
Възглавницата ни е на Чико,би трябвало да е хубава Rolling Eyes
Не знаех че се полага направление,ще си поискам,Благодаря ти че сподели Hug
Трябва да ходим на Кардиолог,Ортопед,Гастроентеролог........... ooooh!
Ася,аз от кухнята не съм вземала Naughty.твърдо против нея съм.тук в нашия квартал,има и доволни и недоволни,като недоволните май са по-вече Peace.Децата им все са подрискани или не искат да вкусят от храната Rolling EyesА ,че е удобство спор няма.аз как ще пускам мойто на ясла,кво ще ядсе там,като е свикнал само на мамините манджи,и друго не ще ooooh!
Рени,тоз Галко ако ми падне ша го изям да знаиш Mr. Green
Ама и ти ,гледай са ...тц тц тц Голяма мацка си била Hug,и да хапваш по-вече ,че току виж си се свършила Heart Eyes

Днес говорих с Гастроентероложката,и в понеделник/евентуално/ще правим теста за Лактозата Confused
А днес се разкашля Close,само туй ми трябва сега Sad
Я кажете,някоя от вас,така в начален стадий на настинка,парила ли е детенце с гореща вода newsm78

# 161
Джорджи този теста за лактозна живо ме интересува. Дай повече инфо  Hug.
Ни също спим почти само по корем, но заради нашето пусто коремче, нали все ни боли. Даже и сега му варя чай от анасон, че пак се пресвиваше и плачкаше преди малко е пусто да остане това коремче какво е ял пак днес идея си нямам уж нищо.  Shocked

За зъбките ние имаме 12 вече. Скоро не сме вадили около ровденния ден беше бум 4 зъба за 1 седмица.

Иначе ставаме много палави, но като го събера с други деца е по тих и кротък от водата.

Оня ден отиваме за кухнята, свалям го аз от количката (че ш неч има бодлички  Wink ) и идва една мама с едно по голямо детенце на около 2 години и половина. Нейното хлапе заобиколи 5-6 колички, дойде при Криси и с всичка сила го блъсна в гърдичкиет съответно Криси падна на земята, аз изпищях без да се осетя от стрес, а майката вика той много обича да гушка малки деца и затова  Shocked #Cussing out. Замълчах си но ми стана много неприятно, и с другата майка дето чакахме си говорим после, че детето дойде най-тенденциозно да го блъсне Криси, но защо .... newsm78 и двете не можахме да разберем

Нан честит ти рожденник .  Hug Много любов, здраве и дълги години заедно  Hug

# 162
  • София
Здравейте и от нас най-накрая.И аз вече се чудя дали ни помните,щото има няма около 3 месеца не сме се появявали.Ама то голямо турне направихме това лято.Първо в Казанлък,после 2 месеца в Равда,после пак Казанлък и накрая сме си тука да се зазимяваме вече.Ама как ми липсвахте само.
Та сега какво по напред да пиша,незнам?Няма да се впускам в подробности,че да не досаждам и затуй накратка:Люсче ходи от около месец и нещо,зъбите са ни 12 броя като кътниците ги вадихме с Т,сега ни мъчат кучешки,от които също вдига Т.През лятото Люската изкара два вируса и пи АБ.Не ще да яде като хорато от близо 3-4 месеца и това ми е голям дерт,но не е слабичък,някъде около 11 кила е.
Лигавенце е голямо,заспиваме легнали двамата на спалнята,като задължително се навира в мен и ме гушва през врата.
Спирам засега и се надявам да се включвам вече често,често.И нови мами си имаме,добре дошли.

# 163
  • Варна
Привет и от нас! sohappy!
Нан  newsm59 на мъжо! Да е жив и здрав и да ви носи на ръце двете с Даяна!
И ние бяхме днес на ваксина. Тодор като гледам е най-дребен 75 см и 9100 гр. Embarassed Нашият тати постоянно се тревожи да не останат ергените му дребчовци и педи каза да ядат повече моркови, краве масло и мляко и да ги запишем да спортуват баскетбол, волейбол или плуване. И сега съм решила баткото да го запиша на плуване, а ма този ангажимент с воденето май ще ми дойде в повече ooooh!. Миналата год. ходи в една частна ДГ където всяка седмица ги водиха на плуване, тенис и езда, но таксите станаха много големи и се отказахме Crossing Arms.
За кърменето и болестите нищо няма да кажа, защото нямам опит с него, пък и да не извикам дявола. Praynig
Жоржи аз съм ги парила мойте и съм ги мазала после с плумекс бебе - давал съм и вит.С. Ако е настинка наистина мисля, че ще можеш да я присечеш, но ако е вирус...... едва ли, ще си го изкарате както си му е реда.
Я кажете някой от вас мисли ли ваксина против грип да слага newsm78? На мен като че  ли ми се иска да ги боцна, но педито каза, че още е рано.
Айде спокойна нощ от нас! smile3524

# 164
жоржи  Hug  Hug няма майтап ще взема да зачезна вече покрай туй шило мойто  Laughing
Ивка писа че го затопляла с вода.Ти защо не му дадеш вит.С.  Wink

Крис не се притеснявай за неяденето.И ние сме така.От 3м. вече сме оле мале.

Ваксини грипни  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт