Златна есен вънка чука , а юлчето все по-смело щъпука

• 13 991
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна

Днес малко по-калорично кафенце Wink

Рени,аз видях че Ивка е парила,ама викам да питам ,дали и някой друг е процедирал по този начин Peace
Снощи наред с другите неща му дадох Вит.С,да видим.тук такъв вятър беше вчера Confused

Крис79 Hug
Анет,аз се чудя от другите ваксини как да избягам....и въобще не мога да говоря и за грипни такива Naughty Rolling Eyes
Всеки сам си решава все пак,кое е най-добро да детето му Peace
Само да ти кажа,че брат ми,две последователни зими си слага такава ваксина,и двете зими беше нон-стоп болен.Той е Астматик и по принцип бързо го ловят всякакви вируси,но тогава беше върхът ShockedА и на приятелката ми и двете племенничета по същия начин са.всяка зима с ваксини и са постоянно болни ooooh!
Мама Дани,сега нищо не мога да ти кажа за теста.Вчера исках инфо от докито,но тя беше много заето и ме отряза Crossing Arms.В понеделник/Дай Боже/ще разбера и веднага ще пиша Peace

Лек ден на всички  bouquet

# 166
Добро утро! Джорджи мерси за кафенцето!

За противогрипните ваксини наистина съм чувала доста противоречиви мения. Така или иначе не съм си слагала.Но ми е чудно защо някои са против newsm78 Вредни ли са нещо?

За кухнята гледам обсъждате. Ми то доста деца не я харесват, но тръгнат ли на ясла ядат заедно с  другите. Тук ще почват от другата седмица кухня в тая ясла дето е Лора записана и аз май ще ходя да пробвам. Досега поръчваме от тая частната и естествено яде, то е с доста месо и разнообразно - патешко, пуешко, телшко, заешко, десерти различни и т.н. Ама сега ще видим, то трябва да свиква и другото да яде, че то с него ще я хранят там.
Айде лек ден и от мен

# 167
Ехо, здравейте, да не ни забравихте и нас случайно  Wink
Отдавна не съм писала, но редовно ви чета(всяка вечер докато кърмя ема).
Ние сме ок, Ема си ходи доста стъбилно,ходи и на ясла-много й харесва там. Аз на работа, там нещата вече се подреждат, по едно време бях доста изнервена и направо ми идваше да избягам с 200 км/ч.  Wink Някои се изказаха доста крайно когато аз започнах работа, но гледам и те си поработват сега. затова съм на мнение никога не казвай "никога" или нещо в което не си сигурен.  Wink Не се заяждам, пртосто като си спомних колко ми беше притеснено тогава, и се казаха доста....кака да го нарека...мнения.Така или иначе е въпрос на време....
Относно кърменето и  боледуването....има доста теми в кърмаческия и не веднъж се казва, че кърмата не предпазва от болести, а ако се разболее детето, то ако е кърмено доста по-бързо и лесно се справя с болестта.И също както е казала и Синеочка, чрез кърмата се предават антитела от майката,особено ако тя боледува....Така, че мисля , че не е тук мястото да се сравняват кои деца боледуват повече, кърмени- некърмени.Няма спор, че това е най-доброто за детето независимо от неговата възраст.Не искам да обидя никого.Знам че всяка една от нас,поне по-старите е направила всичко възможно, за да кърми детенцето си. И дали то е кърмено или не, за мен лично няма никакво значение, привързана съм към всички вас и едно кърмене или не,няма да промени това.  Hug
Всички болни дечица бързо да се оправят.
Наринка, дано всичко прио вас вече е наред. А относно това,че си решила да спираш с кърменето, мисля е добър избор, доста се измъчи.
Поздрави от нас, пак ще се включа като мога.

# 168
  • София
Добро утро мамчета,
Jorjito, много се смях с думичката "парила" с топла вода. Просто една идея по топла вода сложих за къпане, малко да му се зачерви кожичката (че ние иначе с хладка вода се къпем) и после веднага го омазах с мас и една ампулка вит С давам на ден. Ами веднага ни спира хремата след 1-2 процедури Peace
Понякога и 1-2 осцилококцинум давам, като видя, че вървим към разболяване и това е.
За противогрипните ваксини и аз съм против, тук в офиса, който си сложи такава, задължително се разболява Naughty
Мама Дани и моято диване се засилва, като види друго, уж да го гушне, ама понякога ги блъска  Embarassed, и не мога да го науча, че не трябва да прави така и затова го държа изкъсо  Wink
Нан, тортичката малко по късно ще я напиша, много лесна и много вкусна  Peace но първо ще поработя малко  Hug

# 169
Добро утро мамички!  Hug

jorjito Мерси за кафенцето, имам нужда от една кана такова!!  Peace

Днес ходихме пак на лекар - налепите уж понамалели, ама той си вдига Т , снощи пак беше с 39,2  Thinking Очичките му зачервени, няма кашлица, нито хрема...що за вирус  Tired

ivka76 я дай лесната и вкусна рецепта за торта  Peace , че аз обичам такива рецепти!!

Нан честит ти рожденник, на патерици! Да ти е жив и здрав и много да те радва!   bouquet

kris79 Браво на вас, шампиони - 11кг. и 12 зъбчета!  Hug

Анет За ваксина на тази възраст - не знам, но днес питах лекарката на Ванко, относно нещо, което да му подсили организма! Споменах и за Респивакса, който навремето съм давала на батковците му и тя ми каза, че вече има по-добро от него. Не запомних името, но тя ще му го изпише, когато оздравеем напълно. Давало се 3 месеца по схема /вместо ваксина/. За да подсили организма му за зимата. Ако те интересува, мого да и се обадя да я питам за името.

Ами...чао за сега!

# 170
  • През девет земи в десета
 wavey kaffeetrmker_2 smile3558

Вероника, newsm10 smile3505!

Ето Цвети и Яна как си играха вчера в парка newsm53

Малко са замазани снимчиците,но нали не застават мирно!

Нанче и на мен ми е домъчняло за вас,но нали като ходихме до морето afwitch беше с нас,иначе минахме 2 пъти през Сопот.Мислиме през октомври пак да прескочим натам и тогава непременно ще ти се обадя да се видим Peace

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 10:45 от Pigi

# 171
Ахаааа, Рени, на това магаре и ние му хвърлихме око hahaha

Нанче, аз съм записала Мария в групата: 9-12 месеца и пилешкото е под формата на пюре със зеленчуци.В по-голямата група също давали само пилешко, а свинското било лукс(егати лукса Sick)

Съгласна съм със Синеочка и Попова.Аз да речем обвинявам некърменето на Мария(или по-скоро себе си) за ранно изкараната варицела.То вярно, че е хубаво да се изкара рано, ама чак пък толкова ooooh!.Освен това Мария два вируса ми е изкарала до сега, ама първия й разказа играта-почти месец се влачи горкото.От невинна хрема и леко зачервяване на гърлото, прерастна в бронхит, после и диария и повръщане, "бум в болницата"...епопея.
Не мога да кажа, че боледува често, но за сметка на това единия път беше "качествено".

Ох, да ви разкажа, как вчера Мария щеше да си отнесе  шут от един чичко.Вървяхме по улицата и това дете като се гепа за крака му(изненада го в гръб), а той човека да я вземе за КУЧЕЕЕЕЕЕЕ Joy и аха да я срита, ама се спря на време.Голям смях падна Joy, ако бяхте видели ужаса, който се четеше в очите му от едно 80 сантиметрово дребосъче.... Joy

# 172
Асе разсмя ме с глас. Без малко да събудя Криси  Joy Joy Joy

Аз да ви се оплачамоето дяволче не иска вече в количка ужас днес едва се прибрахме от кухнята то беше рев, сълзи #2gunfire.
Мисля от другата седмица да ходим с колелото, но и там ако ми прави сцени незнам  Praynig. Лошото е че няма голям багажник и тези буркани, чанти с вода и т.н. няма къде да ги прибирам.

Нан видях Даянка много е пораснала и разхубавила пу пу  Hug

Пиги ако минавате през Сопот обадете се и на мен да се запознаем лично  Wink може да ни погостувате  Heart Eyes

# 173
  • София
Чакайте сега да е сетя как беше тортата, да не взема да я объркам и после да ми се сърдите Embarassed
Но не става за дечковците  Naughty
Продукти:
2 шоколадови рула на 7days
1 кофичка течен шоколад 400гр.
2 заквасени сметани от по 200гр.
1 желатин
1 шепа лешници
5 бисквитки Закуска, от какаовите
и малко прясно мляко

Трябва ви една средно голяма купа за салата (кръгла, дълбока ), абе като се обърне тортата, да се получи формата на 1/2 топка за футбол.....как го обясних, чак аз не си го разбрах newsm78 #Crazy

Та по същество, рулата се нарязват на парчета с дебелина около 1-1,5см. и се нареждат по стените на съда (купата), като се притискат плътно едно до друго. Съда го облепете с домакинско фолио, за да ви е по лесно после обръщането.
Течния шоколад и сметаната се смесват, до получаване на хомогенна смес. Разтваряте желатина, и го прибавяте към сместа, като бъркате непрекъснато. Оставяте да стегне, ама малко и изсипвате половината смес върху рулата (ако я изсипете без да се е стегнала поне малко, рискувате сместа да се промуши между рулата и да развалите хубавия вид на тортата Naughty )
След това слагате ядките и отгоре останала смес.
Бисквитките ги топите в млякото и ги нареждате най-отгоре да се получи равна повърхност (после, като се обърне това е най-отдолу).
И така тортата е готова. Слагате в хладилника за 2-3 часа, може и по малко, колкото да стегне желатина, изваждате и обръщате в подносче. Да ви е сладко newsm22

Сега като чета какво съм написала, мнгоо сложно и неразбираемо, ама аз съм си такава "обяснителна"  chef , но повярвайте много е лесна  Peace

# 174
Охоо, Ивка, това е тортата на Лео. Правили сме я някои. Ама Ети какви чудеса беше спретнала, направо няма база за сравнение!

Ася, като Мимето кара варицелата къде изби първата пъпка? Не че нещо просто ми е любопитно, че спорихме тука с мъжа ми. А за историята с крака така се смях като си представих картинката hahaha направо ми оправи настроението днес. Heart Eyes

Пиги, камъните бяха за твоята градина, верно Joy Ама този емотикон с метличката ме кефите как го ползвате и май си стана като нарицателно. Да взема и аз да го ползвам Thinking Обаче все ме е страх да не вземе да ми прочете постовете мъж ми и да се изпозасегне нещо.Та тази тема я позаобикалям лекичко.

# 175
Добър ден юлски мами  smile3525

Минавам само да ви кажа как "дресирах" Дени да заспива самичка - ами много лесно - просто я оставям в кошарката вечер  с млякото, а през деня с бибата и тя се върти, върти и заспива. И аз бях много учудена като стана този номер, но съм, вери хепи Laughing А за бибата много ми се ще да се откаже от нея, но засега само така заспиваме. Това е и единственото време когато е с нея - докато заспи Rolling Eyes
За кухнята - аз съм много доволна, проблеми не сме имали- всеки ден прясна, разнообразна и евтина храна - по-хубаво от това здраве му кажи bowuu

Попова от кога си на работа? Ема как свикна на яслата? Аз утре ще подавам документи, но за следващия май и отсега треска ме тресе, мисля, че аз ще ревтуня повече от Дени   Cry Cry Cry

Ася добре, че се усетил навреме човека - щеше да изхвърчи мъника като нищо  Hug

Рени верно много си заслабнала 45? или по-малко newsm78 Това ми стана професионално изкривяване /мерки и теглилки от един друг подфорум  Laughing Laughing Laughing/

Pigi иска парола - албума е личен Hug

jorjito мерси за кафенцето, ама как ги "приготвяш"  тия  красоти само newsm78 Калорично, некалорично дай го насам. Хайде следобедното да е от мен Заповядайте :

Целувки на всички и до скоро  wavey

# 176
Пу първа за кафенцето. Понеже излизахме за подстригваме баткото за първия учебен ден и да купим букети на класния/класната, днес не можах спокойно да си изпия кафенцето. Затова ми е добре дошло. Благодаря!
Утре викат децата на училище в 8.45 ч., но даскалите щели да стачкуват и до 10 часа нямало да търсят децата, та сега се чудя кога да отидем в 9 или 10  newsm78. Дори дочух, че учителите понеже стачкуват нямало да говорят с децата в клас. Голяма простотия.  #Cussing out Ами ако децата не влязат в часовете им каква стачка ще правят.  Joy Другото ми е гадно. Най-вече за първокласниците. Те с трепет очакват първия ден и така плахо гледката, като малки зайчета. Денят им ще е провален от тъпата стачка.Иначе големите ще се кефят, че няма да им викат. Не е измислено добре този начин на стачкуване. Ох, извинете ме , че ви занимавам с ученически работи, но няма с кого да споделя   bouquet
Честито на мъжлето на НАН - на патерица!
Честито на тези, които имат имен ден днес!
При нас с Венци нищо ново няма. Освен повече бели.  Tired
По-късно пак ще ви навестя, че сега съм се развихрила в кухнята пак. До скоро! wavey

# 177
  • somewhere over the rainbow
Ивка, мисля, че разбрах Peace  Значи получава се нещо като купол, пълен с крем, отгоре с рула, отдолу с бисквити...така ли? Thinking  Ммм, вкусно звучи и лесно. Съвсем скоро ще я пробвам  chef  И моята стана много вкусна, "Неделя" ряпа да ядат Whistling  Основно е от бисквити, хляб и маргарин /калорична работа Crazy/. Който иска рецептата, да свирка на ЛС. Излиза около 3 лв, а е доста голяма Crazy Сутринта пратих и на свекито - да се изтъкна bowuu Wink
Хайде да попиша малко и по темите, да не ни изгонят в Готварския smile3513

За противогрипната ваксина - още миналата зима коментирахме, че май няма смисъл от нея. Всеобщо е мнението, че ваксинираните не боледуват по-малко, а често и повече...факт Thinking Миналата година педито ми обясни причината за това, ама кой да помни Embarassed  Вредни чак не мисля, че са...кое да им е вредното Thinking, все пак компетентните да кажат. Та ние твърдо няма да се ваксинираме.

Бо, за имуностимулаторите Мама Дани да каже, но мисля, че и от тях файда йок. Пак да кажа, че на братовчед ми хлапето вече година е на нещо такова /50 лв на месец им излиза Money/ и през две седмици е на АБ. То при тях е голямото боледуване /да пази Господ/...ама те са си виновни, че на 3 год. детето не влиза в магазини с климатик /т.е. във всички/, при 35 градуса лятото то е с дълги чорапи и елек, а когато му изпишат АБ, баща му пита док дали това е най-силния, ако не, да му изпишат по-силен ooooh!  Абе луда работа. Ох, отплеснах се, но исках да кажа, че откак се обърне колата, търсим пътища. Далеч съм от мисълта, че при вас е така /имаш 3 деца все пак Hug/, но при тях определено не действат имуностимулаторите. Но пък не пречи вие да пробвате Peace

Попова, може да си писала, ама аз съм бляла някъде Blush...на каква ясла водиш Емка - частна или ... обикновена? Как са условията и цените?

Асе, в нашата кухня пък няма групи Crossing Arms Каквото дават на 7-8 месечните, това и на 2 годишните. Просто в началото не давах всичко.

Даяна и тя понякога е по-груба в игрите. Случвало се е да блъсне дете в радостта си. Отдавам го на факта, че малките не могат добре да контролират движенията си. Случва се...
Дая заспива точно като Дени на Галия. Много рядко ми се налага да я тупам по дупето или да пея /да грача, де Mr. Green/

Нанче и на мен ми е домъчняло за вас,но нали като ходихме до морето afwitch беше с нас,иначе минахме 2 пъти през Сопот.Мислиме през октомври пак да прескочим натам и тогава непременно ще ти се обадя да се видим Peace
Само да не сте се обадили, ще се караме smile3512 Мама Дани, миналия път, когато идваха, вие бяхте в Димитровград, иначе щях да се обадя smile3552
Пиги, давай паролата, да ги видим тия хубавици Flutter

Ети, хич не му мисли, отивайте си в 10 Crossing Arms Вярно, че е кофти за първокласниците, но явно учителите сериозно искат да бъдат чути. Дано успеят хората!
Пропуснах ли нещо? newsm78 Айде здраве Hug  bouquet Hug

# 178
Здравейте!
Честит празник на всички празнуващи днес!

Днес се запознахме със малката сладка Гери и с мама Dew!

Поиграха малко в градината на центъра,Юл подивя,а Гери си е кротко и послушно момиченце!Та така, снимки има но са от телефон!Ето да ги видите!http://www.snimka.bg/album.php?album_id=87623&photo=121

# 179
Бо,тази могила,за оято ти говориш е май Голямата Косматка до Казанлък,където Китов откри златната маска?А,да Старосел могилата също е открита от Китов,но единственото/според мен по-интересно/е едно огромноооо 8-тонно корито,от където се вижда,че траките са съхранявали вината си.
Ренка,ние пак сме в изходна позиция със заспиването,защото докато беше с разстройство го взех пак да спи с мен и вече не иска и да чуе сам smile3511Ама аз съм си за убиване,че се поддадох на слабостта.

Общи условия

Активация на акаунт