Златна есен вънка чука , а юлчето все по-смело щъпука

• 13 971
  • 284
  •   1
Отговори
# 210
Честит Първи Учебен Ден на всички слънчица! Пожелавам им успешна година!

Днес с Мишел се разходихме в центъра на града -  децата бяха празнично облечени, с букети с цветя и въобще беше много приятно за окото.

Иси, не си ме разбрала, това не е моя теория. Просто преразказах какво прочетох във френските сайтове и форуми, защото бях обещала да дам информация какво се прави по въпроса в тази страна. Някои момичета споделиха, че се притесняват, защото все още не са забелили, та затова. Целта беше да ги успокоя, че по всяка вероятност с нищо не са закъснели. А вашият случай е изключение, за което между другото също пишеше. Естествено, че ако има проблем, няма да стоиш и да гледаш какво ще стане и лекарят ще трябва да се намеси. В една статия даваха примери и за инциденти станали при забелването от майката и от описанията и мен ме заболя. Та главно заради това реших, че ако няма проблем, въобще няма да пипам и няма да давам на никой да пипа. Защото явно много лекари смятат, че всъщност насилственото забелване води до вторична фимоза (така я наричат) и до инфекции. А природата по принцип всичко е предвидила и тези 4 процента отклонения не са причина да се втурваме да правим каквото и да било. Дано съм била по-ясна.
А тези които са забелили и нещата са нормални, просто няма какво повече да го мислят и толкова.

За температура давам ефералган свещичка ако мине 38,5. Преди това нищо не правя, освен да разсъблека детето, евентуално да го изкъпя в малко по-хладка вода и да го наблюдавам.

# 211
# 212
Аз си написах постинга и после докато го побликувам, 6 човека писали, ама аз се мотах не знам колко време тука с децата...
Бо славова, я сподели, ако нямаш нищо против, какъв проблем се получи като не забелихте? На мен ми е едно такова спокойно, ама все пак ми се иска да чуя някоя майка с повечко опит какво се получава на практика. Мъжът ми наскоро проверява Пипи и ми показа, че той бил почти забелен, само от едната страна е все още залепнало.

# 213
  • През девет земи в десета
  love001

Анет,то и аз така Peace,смятам,че тука сме предимно за да се разтоварваме и кой какво казал не се впечатлявам чак толкова,в крайна сметка сме достатъчно големи и отговорни хора за да си носим  последствията от решенията които взимаме.Аз лично в доста случаи действам спонтанно,дори преди това да съм имала други виждания по въпроса,като например да се омъжа на няма и 18,да имам 3 деца,да тръгна на работа когато съм мислила,че няма да го направя поне още две години и рядко ме интересува какво ще кажат хората Wink

Айде и аз ставам,до незнам вече кога Simple Smile

# 214
  • somewhere over the rainbow
Честит празник на всички ученици, учители и родители! Успешна учебна година!  bouquet

Честит рожден ден на братчето на Жоржито!  bouquet

Някой беше питал за плюшените играчки при сън. Дая понякога заспива с една кукла /мека, от плат/. Казвам и да я приспи и така заспива и тя Peace За задушаване мисля, че са големи Thinking

Анет, и аз върнах няколко поста назад, за да видя какво съм пропуснала, кой кого обидил Thinking  Е, не видях Peace Смятам, обаче, че е нормално да не се разбираме понякога добре, тъй като общуваме само писмено, без да се виждаме. Липсва ни невербалния контакт - поглед, усмивки, мимики. Вярно е, че емотиконите са точно за това, но май не го компенсират напълно Confused Пък и да не забравяме факта, че в определени ситуации някои от нас са по-чувствителни и приемат навътре думите /като Асето, когато беше болна Мимата и Попова, когато почна работа, а и др./ Това са стресови ситуации и ставаме пренапрегнати /някои повече, някои по-малко/ Нека си влизаме в положение Peace Аз съм от тези, дето по-трудно се засягат /дебелокожа Blush/, важното е лаф да става, време да минава... но не всички сме така.
Иначе, също като Бо, твърдя, че не се чувствам пълноценна само с детето и семейството си. Забелязвам, че съм станала изнервена, което изобщо не ми е присъщо и не е добре за околните Confused...а и за мен. Нуждая се от социален живот. За съжаление на този етап не ми е възможен Sad Подкрепям с 5 ръце всички майки, които почнаха работа Hug

Още щях да пиша, ама забравих Embarassed

# 215
Аз уж не пиша често, но пак мен зачекнахте.
Да, засегнах се, когато стана въпшрос за работата. Но както казах и след това в онзи момент просто бях по-чувствителна. И не мисля, че за мен важи тенденцията който не е с мен с против мен. Както казах и в предният си пост свикнала съм с всички вас и именно за това ви чета (нямам време за писане). А що се отнася до това кои работи кой не и кой какво мисли не ме интересува.Да, аз знам че за себе си за онзи момент съм взела правилното решение,мъчно ми е за детенце, мъчно ми е защото сега пак е болна,но пък ако не вървят нещата с детенце не съм женена за работата.
Единственият момент в който бях истински обидена тоо беше, когато стана проблемът с Ася.
Аз съ6що съм тук за да разтоварвам, а не да споря и да се натоварвам
Сега май има други обидени....айде със здраве....

# 216
НАН, и аз така нещо много започнах да се изнервям напоследък. А сега е хубаво времето, зимата какво ще правя незнам. Но ще си гледам Ева, поне за сега. Всъщност не за сега, защото яслите при нас приемат само септември, така че ще се наложи да я гледам до края. Добре че от понеделник сме на кухня.Да видим дали ще я яде.

# 217
Jorji, да е жив и здрав брат ти и  много щастлив!

# 218
Марти вече е с 39,6Т  Sad Cry

# 219
Попова,  Hug Hug Не каза за яслите Thinking

Иси, слагай свещичка. Ако искаш го намажи с оцет и ракия. Не помня точното съотношение /мога да питам свекито, ако кажеш/, но при нас подейства Peace

# 220
  • Варна
Иси можеш да дадеш течен аналгин - колкото кг толкова капки, а пък ако не ти е жал увивай го с влажен чаршаф и отгоре непременно завиваш с одеало. Много е неприятно, но аз съм го прилагала но големия.

# 221
Питах майка ми - 100 гр. оцет, 50 гр. ракия, 1 аспирин /разтваря се аспирина в сместа/

# 222
обичам ви  Hug

# 223
Иси, свещичките Ефералган действат много бързо.

# 224
  • София
Иси,много ми е мъчно за малкия Sad-как е?Падна ли Т?И аз използвам Ефералган-свещички,наистина действат бързо.Ти какво използва в крайна сметка?Дано да е инцидентно и да се оправи бързо миличкото! Praynig
А сега и аз да кажа за забелването-когато Влади беше на 7 месеца,забелязах,че се напъва,когато пишка.Оказа се,че пишонката му е толкова залепнала,че не може дори да пишка.Отидохме на уролог,който със помощта на някакъв инструмент му я оправи.Много плака горкичкото,но само по време на самата процедура.Главичката му беше възпалена и цялата в гнойни пъпки-оказа се,че е от мръсотийките,които не са могли да се измият.Звучи гнусно,но е така,след няколко дни мазане с дефламол всичко се оправи и сега много се радвам,че го направих от рано,сега като го къпя му я забелвам докрай-не го боли и е много по-хигиенично.
По повод изнервянето-и аз така,от умора явно и наистина от липса на социален живот.И аз бях на мнение,че е хубаво само майката да си гледа детето в първите години от живота му,но с течение на времето осъзнах,че е почти непосилно без чужда помощ.Пък и колкото повече хора го обичат-толкова по-добре!
Относно кухнята,събирайки общите мнения,реших в понеделник да пробвам с частна такава.Малко по-скъпо е,но явно за сметка на по-добро качество.И аз отскоро се хванах,че блокирам днес какво да готвя и с какво да го храня.Там поне разчитам на разнообразие и по-,,чиста,,храна.
Лека вечер на всички и нека болничките се оправят! Hug

Общи условия

Активация на акаунт