Хич не ни е зле на БУРГАСкото море (34)

• 17 606
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
  • България
И аз ще опитам да дойда на срещата, ако е хубаво времето, защото най - вероятно ще съм с малката.  Отвън или вътре си запазила маса ?
Ками, дано не е нещо сериозно с малката и бързо да оздравява  Praynig

# 181
Е ми отвън естествено нали ще сме с децата. И нас ни бройте, само да не завали...ама уж го дават хубаво времето

# 182
  • у дома
Amelia, за хрема на детето, но още като я почне в началото и слагам капки за нос Resoxim 0.001 %, пресичат я веднага! Но се намират трудно, защото са с много малка трайност и могат да се давата мах 3 дни.

# 183
Нашата лекарка за всяка по-сериазна кашлица и настинка изписва Вентолин. newsm78

# 184
  • По света и У нас
Момичета, маса запазена за довечера няма  Wink ... но не би трябвало да е много голяма проблема с местата, сега след като и сезона поотмина  Sunglasses

Като гледам и ние сме от отбора "Не в кондиция" .... на нас след една мноого неспокойна нощ, с доста сополи и много рев .... накрая днес доки ни каза, че ни е позачервено гърлото /слава богу този път не са ушите  ooooh!/ и ни се стича секрет назад от нослето към гърлото и то един секрет  Sick  .... Изписа ни Резоксим /ние така или иначе вчера му го дадохме вече веднъж/ и Суметролин /е виж за това последното нещо се разколебах нали е на базата като Бисептола и малко на своя глава ходих и му направих на малкия микробиологично изследване / .... та в събота ще видим резултатите  Thinking ... А днес за по-сигурно ще минем и през Ралева /за Калудова - пак няма часове  Sad/
Ками -  Резоксима се изписва за намаляване на секрецията и наистина действа добре, дава се съвсем кратко време по 1-2 пъти на ден, но определено е недостатък че му е толкова малък срока на годност след отваряне ....
Ериус и ние сме пили, като противоалергично .... веднъж на ден и поне при нас имаше ефект  Grinning

# 185
  • Бургас
И аз може би ще мина днес през Мърфито.

Бубичко
,я сподели кои са тези  капки по съвет на Маги Thinking Ходи ли малката на яслата  или още не сте се оправили ?Сашко беше мин.седмица 2 дена и хвана летния вирус ,но слава богу леко премина този път /това му е втори път за това лято/ и от утре смятам да го пусна пак.

Ками ,не си само ти дето не изпълняваш рецептите ,най-редовно ги прескачам противоалергичните ,даже вече и АБ смятам да не давам и без тях става работата в повечето случаи,ако е нещо стандартно .

# 186
За Вентолина не толкова е за астматици просто те го ползват повече защото разширява бронхите и обира секрецията.А точно това е асматичния пристъп-бронхоспазъм.Трябва да се дава много внимателно защото действа на сърцето.А Аериус е противоалергичен препарат който най-вероятно са ви изписали защото не е ясно каква е причината-може да е от вируси може от влагата.По това време много се засилват алергиите.Моят син е с астма и пием всички тези лекарства но при вас е пресилено!

# 187
Гале, какво правите вие, ходите ли въобще на ясла. Нещо до сега не сме се засичали. Капките са гаразон./абе на тях пише, че се за очи и уши/ Дени от вчера е на ясла. Вече не и тече носа, само от време на време има засъхнал секрет. Хайде елате довечера та да се видим. Аз обаче не мога да се оправя с това дрискане. То ние уж все сме запекани, от АБ се подрискахме, обаче аз в понеделник го спрях. Въпреки това и вчера и предния ден ака по веднъж на ден само, ама мн рядко. Направо ще ме побърка това дете. До преди седмица се чудих какво да й дам за разхлабване, че акаше по веднъж на 5 дена. Ама мисля че даже и рядко щом се изхожда само 1 път на ден вс е ок.

# 188
а някой давал ли е Ехинил сироп,купих го вчера за детето,то е 2ги 2м,но там пише че е за над 3 и се въздържам засега,а другите сиропи и капки са много горчиви и не може да ги пие.А сега е с хрема-слагам Тонимер в носа само засега-може ли да давам едновременно витамини и нещо с ехинацея.

# 189
  • Бургас
До скоро не бяхме в Б-с и се събра около 1м и 1/2 да не е бил на яслата ,от миналата седмица сме тук и го пуснах ,но беше само 2 дена и се разболя,а вие точно тогава явно не сте били ,защото гледах за твойта щерка като го вземах но я нямаше ,а беше към 16 часа.

Гаразона ги знам ,те са с гентамицин ,бяха ги изписали ,когато Сашко хвана бактерия,още първите месеци на яслата.И той има същия засъхнал секрет от както ходи на яслата и вече 9 дена откакто е в къщи и не се маха да взема пак да пробвам с Гаразона. newsm78 През цялото време докато ни нямаше грам сопол не е имал  Thinking

За разстройството даваш ли нещо,аз много харесвам Ентерола,само първите дни докато се сгъсти  давам Хидрасек и Ентерол ,а после минавам още известно време само на Ентерол по 1/2 сутрин и вечер.

# 190
  • Бургас
Denito, сиропа не съм го ползвала .За хремата - зависи каква точно хрема е ,но няма проблем да даваш вит.С или витамини ,също и нещо с ехинацея /предполагам за Есберитокс става въпрос/.На мен обикновено го изписват заедно с витамин С или витамини.

А това Тонимер от типа на Стеримара и Низитата ли е ? По мои наблюдения те не помагат кой знае колко ,по-скоро прочистват ,но не спират хремата.

# 191
Да ви питам - има ли такава възможност детето да се спре от ясла/ д.г. за няколко месеца и мястото му да се пази?

# 192
  • Бургас
Да , подава се молба ,но не знам дали има максимални  срокове.За месец два може би няма проблем,или ако отсъствате от града  newsm78

# 193
Гале, ми нищо не давам за разстройство, защото само по веднъж на ден се изхожда, а това си е нормално, друг е въпроса че по много и е рядко, пък нали ти казвам, аз ако почна да давам и прахчета, рискувам пак да изпаднем в другата крайност. Направо не знам и аз вече кое е нормално и кое не.

# 194
  • Бургас
И Сашко като беше с вирусите акаше 1-2 пъти ,но разстройство.Не знам де ,ти си знаеш най-добре детето.Ентерола е дрожди и регулира нещо в червата.Аз затова давах по толкова малко за да не го запичам и при нас се постигна този ефект и двата пъти- акото се нормализира постепенно ,но не се запече.Имаше един момент ,в който аха да се запече и спрях Хидрасека. Това са си мои наблюдения,все пак  как се отразяват прахчетата ,това което знам със сигурност е ,че Ентерола е на друг принцип.

Общи условия

Активация на акаунт