Хич не ни е зле на БУРГАСкото море (34)

• 17 605
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
да, за нашия Дом слушах едно предаване, че има 2ма пстоянни спонсори, които правят големи дарения

# 166
Запазените дрехи прибирам и пазя за следващото бебе, а по-изхабените правя на парцали и чистя с тях, после хвърлям. Общо взето нямаме много изхабени дрехи, тъй като на тази възраст не се носят повече от един сезон.

# 167
  • Ах, морето
Да се запиша и аз в темичката, че съм поизостанала, но тази седмица съм доста заета.

Днес намерихме бавачка за дъщеря ми. Срещнахме се, не е лошо момичето, но някак си съм резервирана още. Не мога да си представя друг да гледа детето ми. Много ще ми е странно в началото, предполагам, докато свикна с ежедневието си на работеща жена и майка. Но, здраве да е!

Хайде, лек ден от мен. Hug

# 168
vesi 127 определено си е трудно преобразяването от майка-домакиня в работеща-майка  Rolling Eyes. Аз и аз сега съм на тоя хал и даже май много дини под една мишница хванах наведнъж - хем пуснах малкия на градина, хем почнах работа, хем е нова работа, на ново място, с нови хора, нещо, което не съм работила преди и трябва да науча супер много работи за отрицателно време, толкова много неясноти направо ужас  #Crazy Ако това те успокоява - не си само ти  Wink

# 169
Хайде хайде, не се оплаквайте, малко като поработите и ще почне да ви харесва

# 170
Благодаря ви момичета за инфото за магазините за мебели. Като гледам май най добре на място да се пита и ще трябва да се пообиколи.   Hug

# 171
Здравейте и от мен!

Какво правите със старите и умалели дрешки на бебоците си????

и аз една част от тези, които особено ми харесват ще запазя - останалата /или раздавам на приятелки, които имат нужда а наскоро са се обебили  Grinning или заминават в някоя благотворителна Акция  Peace/ ... Ако решиш някъде да ги дариш ... тъй като в Дом Майка и дете дрешки 2ра употреба поне за момента не приемат  Rolling Eyes .... може да се обърнеш към Центъра за работа с деца на улицата /намира се срещу сградата на БЧК/, както и една част е в нова 2 етажна къща зад Вардар ... Там търси Мария Апостолова - благодарни са на всяка помощ  Hug , нали си нямаме Звено Майка и бебе в града  #Cussing out и те донякъде са поели тази функция  ooooh!

Мерси!!   bouquet
И аз съм запазила тези, които ми харесват за второто издание, с невъзможните за носене чистя, но имам и такива, които са обличани по 1 път и толкова. Ще потърся въпросната госпожа...

# 172
Момичета,
УТРЕ, 13.09-четвъртък - 18:30 ч. на Мърфи  имаме "тематична" среща  Хайде мами от Бургас, да вземем да помогнем
Които иска да заповяда, всеки е добре дошъл  Hug /а повечето ще сме и с деца/  

Малката от няколко дни е хремавичка, но нищо друго и няма за сега дори и Т. Аз вчера не я заведох на лекар, тъй като днес бяхме на консултация. И в крайна сметка ни обясниха че или е настинала леко или е нещо вирусно, такова било времето сега. Той й татко й на беше два добре, ама му мина.....
Та АБ не ни изписаха, но в рецептата има три сиропа Ventolin /за какво е, някой давал ли е/, Bromhexin /ама тя не кашля/, Aerins /за какво е, някой давал ли е/ Shocked и едни капки за нос Виброцил. Да ама аз мислих  newsm78 мислих и не я изпълних рецептата  Rolling Eyes До сега й давах Панадол вечер и Вит. С  в нослето и в устата
В къщи имам Виброцил, почетох, пише над една година и не и сложих... Аз се успокоявам, че й от зъбите може да е и понастинала може да е, ама всичката тая химия ме дожаля и не я дадох на малката. Дали не греша newsm78

# 173
  • На морето!
Момичета,
УТРЕ, 13.09-четвъртък - 18:30 ч. на Мърфи  имаме "тематична" среща  Хайде мами от Бургас, да вземем да помогнем
Които иска да заповяда, всеки е добре дошъл  Hug /а повечето ще сме и с деца/   

Ще направя всичко възможно,за да дойдем  Peace
Аз също бих постъпила така,Амелия,нямаше да изпълня рецептата.И ние утре ще закараме Симеон на доктор,че вече много кашля а и има сополки/най-вероятно от тях кашля/ и съм 99% сигурна,че ще ми каже точно това-витС в нослето и ако вдигне Т-Панадол.То какво друго да дадеш на едно бебче?

# 174
Мерси Рени за подкрепата   bouquet

Ами идея си нямам - толкова неща дето е изписала  Shocked имам чувството, че си "връзва гащите" и дава за всичко визможно по един сироп. Знаеш ли за какво са Ventolin и Aerins? За едното ми се стори, че спомена нещо за противоалергично, но не съм сигурна

Дано и Мони бързо се оправя  Hug

# 175
  • На морето!
Ventolin-за бронхит,астма и други респираторни заболявания.
За Aerins нищо не мога да ти кажа  newsm78,но ако искаш ще питам.

# 176
малеее, ама тя май май наистина за отвсичко по-малко ми дала...

няма смисъл да питаш, намерих го

...4.1 Терапевтични показания
Aerius е показан за облекчаване на симптомите на:
- алергичен ринит (вж. точка 5.1)
- хронична идиопатична уртикария...

добре, че не съм го натъпкала детето ooooh!

# 177
Тази есен обмислям варианта да водя в детски център Палавници сина си за следобедите - по около 4 часа. Той вече не спи следобед и мисля да го водя на ДГ до обяд, а следобедите да го водя в центъра. Води ли някой детето си там и какви са ви впечатленията, знаете ли за друг център в района.
Да допълня - синът ми е на 4 г. , центърът се намира на ул. Ал. Стамболийски до Младежкия дом.

# 178
Хера, не мога да ти отговоря на въпроса, че ние сме още малки и не сме ходили в този център, но от преди тук ми се струва, че имаше хубави отзиви
Ками, добре че не си ги взела всички тия работа, че аз тоя АБ дет го дадах мн си патя сега, имаме едно разранено до болка подсечено дупе.
Вентолина на Дени й го беше изписала Калудова и успоредно с това и един варненски доктор, НО след като 2 месеца зимата беше с кашлица и сополи, и след като бяхме пробвали всички други сиропчета за кашлица. Сополите са опасни до толкова, че ако са по продължително време секрета слиза към гърдичките, от там идва кашлицата, опасно е защото може да стане бронхит, ако не се вземат мерки навреме. Вентолина е по принцип за големи деца, изписва се за асма, която е вид алергия. Та тогава, миналата зима, нашата хрема и кашлица се оказаха алергия и минаха от този сироп, успоредно капки за алергия зиртек, и алергични капки за нос. НО, вс това след 2 месеца борене със хремата и изпробване на всички възможни капки за нос и сиропи за кашлица. Виброцила са ми го изписвали и Димитрова и Калудова, пак по същото време миналата зима, преди да дадем алергичните, съвсем невинни капки са, не гледай какво пише на описанието, бяхме по-малки от вас, като ги взех, за съжаление при нас не помогнаха, защото се оказа друг проблема. Съветвам те да вземеш за носа Виброцила, или Коларгол да ти направят в някоя аптека, но със всичките тези сиропи изчакай. От съвсем кратките ми наблюдения на нащо педи и аз имам чувство, че се застрахова. Защото преди месец Дени вдигна Т и като я заведах пак искаше да ми изписва АБ, тогава обаче не й дадах и се оказа, че Т е от зъбите. Яд ме е на мен си, че тоя път я послушах, такива бели си навляках с тоя АБ, че не е истина. На всичкото от горе хремата от него така и не мина, та сега, по съвет на Маги слагам едни капки и вече почти сме ок.

# 179
  • Бургас
Ками, докато ти пиша сама си се оправила Simple Smile и все пак
Вентолин се изписва за профилактика и лечение на бронхиална астма, хроничен бронхит и емфизем.
Ериус облекчава симптомите на алергичен ринит, като кихане, секреция от носа, сърбеж от носа, сърбеж на небцето, а също така сълзене, зачервени и сърбящи очи.

И аз мисля, че докторката се е престарала и то доста. Аз лично от Ериус не съм доволна, има ефект докато го приемаш и после всичко пак започва от начало.
При вас ще помогне Вит. Ц, Панадол и Стеримар или Низита в нослето да се промива. Дано скоро да се оправяте.
Ние вчера бяхме на последната ваксина и снощи имаше Т 37.2 и беше сърдит, събуди се в 2 часа и заспа чак в 5  #Crazy Аз днес не знам къде се намирам, добре че не се очертава да пътувам на някъде, че ще заспя на волана.
Довечера може и ние да дойдем, ако успеем да стигнем до Мърфи-то   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт