Срам не срам ще стискам кълки до Октомври - аз си знам!

• 17 417
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
ushco, ами и моето бебе е с тези размери, само дето е седалищно освен това. И ме навиват за нормално, не за секцио. Да си разменим докторите, а  Wink

Аз съм си направила таблица със средното темпо на растеж на бебетата през 9-тия месец. Най-леките, които са в норма, наддават с около 180 гр на седмица, а най-тежките с около 270. Сметни колко седмици ти остават и че бебето може да наддава с около 250 гр на седмица и ще разбереш колко ще стане до раждането. Разбира се това не е правило, но най-добре питай свекърва ти твоят мъж колко голям се е родил, защото още в началото на бременността ми казаха, че на бебето му е генетично заложено да стане толкова голямо, колкото е бил таткото, когато се е раждал. С мен тази история се потвърждава, защото нашият тако е бил над 4 кг.
Иначе може наистина да си родиш нормално и 4 кг бебе, на повечето места това не е показание за секцио, не знам на теб кой ти го е казал. Къде ще раждаш?
Все пак трябва да ти премерят таза (на мен даже рентген ми казаха да си направя, защото съм имала стеснение  #Crazy) и да преценят дали бебето може да мине.

# 196
Ехоооооооо! Какво е това настроение от вас ! Weary  Хормоните се опитват да ни провокират , но ние сме готини и няма да им се поддадем!  smile3521 Горе главите ! Не остана , а и  най-хубавото  тепърва предстои !  newsm03

Скъпи мами, за съжаление утре няма да мога да се присъединя към вас / за срещичката/. smile3518  На ЖК съм в АГ-то , после ще ходя до офиса да си нося болничния и куп други задачки съм си написала да свърша. На вас приятно изкарване и само усмивки  Naughty , никакви черни мисли.

Преслава , Добре си се завърнала! Ние с Надето ще ходим на училището в Тина Киркова , но на 14.09 . Ти как така на 16.09 /неделя/ - дали не си объркала датата  newsm78 . Това училище се провежда само в петък . Я  провери , може би си  с нас в петък.

Niqella, аз живея на Ворино 17 / втора успоредна на Хайдушка гора/ . Ама и Борово не ми е далеч. Ще разхождаме бебоци заедно , май !  1stroller

Някой да ми препоръча добър очен лекар?  costumed050 Иска ми се да отида на преглед преди раждането , да ми дадат уверения , че мога да раждам нормално , че съм с диоптър по принцип. Малък е , но все пак . Очни дъна , ретини , каквото трябва да гледат .

Uscho, 3 кг бебе за 35 седмица май не е чак толкова много . На горната граница е , но не е извън нормите. Ето пускам ти да видиш . Аз проверих: http://babymed.com/tools/ultrasound/third%5Ftrimester/#Results / вкарай точната навършена седмица и дните и натисни Step 2/  . Така че вземи се консултирай и с друг доктор , а не веднага под ножа.  doctor

Който му се гледа , тук може да види всички покупки  за бебо до сега: http://www.snimka.bg/profile.php
потребител: pra1
парола: 123456

Едно поздравче от мен за лека вечер и приятни сънища: http://www.sibir.bg/blog/HABIBI/?blogPage=blogPreviewArticle&artID=11001

# 197
Благодаря ти Карина, доста по-добре се чувствам след написаното от теб! Таза си ми е голям и 4кг не са проблем, но можело и по-голямо да стане и за това - секцио  #Cussing out
Таткото се е родил 3,8кг, което е доста добре, но аз съм се родила много дебела - 4кг  Embarassed
Ще почакам да видя, колко ще качи бебка, но за секцио не се навивам...

# 198
Ха, привет и от мен!!! Hug прочетох ви "по диагонал", но да се разпиша!
След като снощи порядъчно си поревах Cry, вече съм ОК!! Hug
Детската стая е почти готова, остава само креватчето да сглобим и пердетата и завесите да сложим и сме готови, много съм доволна!!! Hug

Утре съм на преглед от 9.00ч., но като приключа ще дойда на лекциията на "9 месеца" да се видим!!! Hug  bouquet А после съм на Отворени врати в Майчин дом, та ще споделя какво съм видяла и какво са ми казали!!! Peace

Е, това е за сега от мен!!! Hug  bouquet

Последна редакция: пн, 10 сеп 2007, 20:46 от Bulechka_TS

# 199
Аз утре ще дойда на лекцията, ама кой друг ще е там? Ивонка, за теб разбрах, и кой друг? Айде да си направим срещичка на Плиска, че аз на живо никой от вас не познавам и не съм сигурна дали ще ви позная сред много други бремелинки  Blush а пък не ми се седи сама на лекция  Mr. Green
9.15 пред пощата на Плиска, ок ли е?

# 200
Ушо, ама верно в БГ лекарите режат с повод и без повод и това съм го забелязала много отдавна. Моя съвет е да искаш друго мнение, знаеш, че тези машинки дават отклонение и може да се окаже напразно секциото Peace

Карина, и на нас  в болницата ни говореха, че седалищното раждане не е проблем, масажирал се отвора на влагалището(незнам точната дума) и се препоръчва да раждаш клекнала или опряна на едни специални столчета, а не легнала, за да можеш да си притиснеш сама корема при напъните Peace Обсъди тези варианти с докито си, а колкото до лошите изследвания и притесненията, ще видиш, че ще се окажат напразни  - щом си расте и дебелее мъничето, значи си е здравичко Hug

Наде - по-добре си искай от частния цитонамазката, защото нещо ако има(недай си боже) се предавало на бебето, а в БГ даже те слагат в изолационна зала, ако нямаш тези изследвания(голяма простотия #2gunfire)

Тука такъв дъжд започна пак, че май ще пускаме скоро парното Sick

# 201
Me and Baby няма смисъл да ги стерилизираш от сега. Даже няма смисъл да ги слагаш в багажа, когато отиваш да раждаш, след това могат да ти ги донесат прясно стерилизирани, както и други неща. Всъшност те ще ти трябват много по късно от когато влезеш да раждаш

# 202
  • София
Ето, спинка ми се, върта и се и не заспивам, а и тези киселини, та си рекох да стана аз да видя как сте.
Тези доктори тотолно изперкаха, когато нещо ви притеснява искате второ мнение и тогава се доверявайте на доктора. Бебета били малки, после големи, днес на мен пък ми каза че тумбакът не ми бил порастнал - следователно и бебка не била порастнала - луда докторка да вземе да мълчи, аз не и обърнах внимание, нали ходя при нея само заради болничните.
Nigella я направо чакай пред пицарията , ще дойда с една дънкова шапка тип бейзболна - няма как да ме объркаш, щом нещо се търкаля насреща ти - това съм аз. Иначе ще съм с дънковия гащеризон с кривия джоб -зимен, друго вече изобщо не ми става. Ама по шапката не можеш да не познаеш.

# 203
Благодаря ви момичета!  newsm51
Смятам да потърся второ мнение наистина, а имам и усещането, че бебо ще се появи по-рано... Ако някой още води залаганията, залагам на 01.10 за мен... и преди залагах за тази дата, но сега направо си стискам палци така да стане....  newsm47

П.П. Някой пак питаше за  На училище с "9 месеца"
http://9m-bg.com/display.php?page=scool

П.П.П. Може ли някой по-подробно да обясни къде точно е този Дон Домат? Аз знам този на площад Славейков, но не говорите за него май....

# 204
  • София
Аз не го знам този Дон Домат, та по този повод ще се явя на училището  Mr. Green  Mr. Green
А за тази дата вече се точиме три Ти, Ирен и аз - дай боже да ни огрее и трите, въпреки че искам май по-рано, че тези киселини.......

# 205
Ехоо,ето ме и мене пак.Идвам на отчет.беба тежи вече 3 200 гр,Направо е застанала вече в стартова позиция,не ми прави вагинален преглед,каза,че така може да ми провокира падане на тапи и т.н.та го остави за другия понеделник,когато вече  ще съм в 38 седмица и другото за кекса Laughingами докторката каза,1- 2 пъти секс на седмица и ще си готова другата седмица вече. WinkДа ама викам ,ааа,аз туй нещо съм забравила кво е,тя ококори едни големи очи и вика как бе?ми тъй викам моя мъж не ще,страх го било.Тя вика,кажи му да ми се обади да му кажа някои неща. Grinning Та му казах де.Мълчи само,викам незнам другата седмица приготвяй се, щеш не  щеш  ще ...... Wink
Мда,скоро и тук май ще почне бебевалежа. Joy

Джена стига и ти бе моме с тази работа,от сега пак почна да мисли за нея.Гледай си бебо като се роди жовот и здраве и толкоз,тя работата няма да избяга.
Карина ,да тоз тъпанарин президента всеки ден с ново 20 излиза по телевизията.Не знам до къде ще я докара,най много да ни прокуди оттук с тез комунистическите идеи дето му идват постоянно в тиквата. Ма да видим де,до кога ще го изтърпим.
Ми енд бейби ,да тук са страхотни купонджии,ама за сметка на това са големи мързели.Иначе да видиш сватби,рожденни дни,купони,грешка нямат,а най голямата простотия е 15 годишнината на момичетата.Тук като навършат 15 додини момичетата обаче само,се прави такъв банкет,все едно е сватба.Без майтам,момичето го обличат все едно е булка,е,не в бяло,но долу горе този стил,пак покани банкети,абе страшно много пари хвърлят,а сега голяма мода стана,вместо подарък да си поръчват цици,и доста родители го правят.Луди хора им викам аз.То още се развива братче ,те изкуствени цици им слагат на децата,после що магарето късало синджира.Ми тъй де,други пък се организират и ходят на круизи.После като завършат средното пак банкети и университета пак.Абе търсят си поводи само за празнуване.Ако ти кажа какви празници имат освен на освобождението примерно ,денят на знамето,ден на дървото,ден на еди кой си светия,абе мамата си тракало.
Наде да мила,клиники има супер даже по готини от таз дето ще бъда аз,ама много парички искат там.
Ушко,недей се трвожи от сега,аз мисля ,че бебто си е нормално голямо ,не те знам ти колко си голяма ,но по написаното от теб не би трябвало да те режат .Мойта беба беше долу горе тез кила ,може би малко по малко,но ти може пък и да не изкараш до термина си,какво са те заплашили с тез 4,5 кг.Тя и мойта докторка в началото викаше ,че бебата е много голяма и ,че най вероятно ще стигне 4 кила,ама на сега е 3 200 гр и смятаме другата седмица да раждаме,то Божа работа де,ама едва ли ще стане 4 кила.Не си пълни сега главата с такива неща,пък и да стане 4 кила,ти щом си едра жена и имаш  широк таз,не се притеснявай,Няма да си първата дето ще ражда едро бебе нормално.Пък туй за секциото дето го практикуват вече най редовно съм склонна да вярвам,то не само в бг е така и тук който питам всичките ми познати са със секцио,тръсят им причини да ги резнат.Спокойно,гледай си спокойствието сега,това е много важно .
Отивам аз да опъна малко копаните ,че мойта докторка днес я чаках 3 часа да се дотътри до кабинета,имаше 5 жени преди мен и вече като си тръгнах от там краката ми бяха като самуни.
чао от мен за сега,след почивката пак ще ви нагледам. Hug

# 206
Ехааа, вече сте готови за раждане виждам Simple Smile
mishonka, браво за позитивизма Peace Ей такива да сме всички с наближаването на бебето Simple Smile
ushco, спокойно! Отиди при друг лекар за мнение да те види. И ако и той каже, че бебето ще е голямо, давайте както е казала докито на mishonka  Laughing И няма да успее да стане толкова голямо Simple Smile
А за това, че режат по повод и без повод...не е така...Разбрах, че докито като ти дава направление за болницата и нейното мнение не се взима толкова под внимание...В смъсъл такъв-комисия ти преглежда резултатите от изследванията и преценяват как да родиш. Тъй че в крайна сметка...решението било на лекарите от болницата.
карина, това за размера на бебетата според това колко са били татковците им...много ми се искаше да е така (мъжът ми се е родил 2600гр), но в 36та седмица бебока беше 2440.
Но ще пресметна да видя по твоето инфо колко най много може да стане бебешунко...ей така от любопитство  Wink

# 207
Джиджа, моите данни са точно от ей този линк - http://babymed.com/tools/ultrasound/third%5Ftrimester/#Results /
Просто си играх да смятам, цъкайки седмиците една по една, с колко нараства теглото на долната и с колко на горната граница, после сметнах ние къде сме спрямо двете граници и с колко се очаква да наддаваме във всяка една седмица, като включих и сметката с колко сме наддавали в седмиците, за които имам информация (защото са минали) и си направих таблица за нашето бебе.
За 37-ма седмица съм написала, че трябва да сме 3220, а днес на прегледа бяхме 3200, така че май ми е доста точна сметката Simple Smile Или поне бебка е послушна и върви според нея Simple Smile
То майка програмист с какво друго да тръгне да се занимава  Crazy

По тази схема на око ти казвам, че щом 36-та седмица сте били 2440, в 39-та се очаква да сте около 3 кг. Ама не съм го смятала, просто на око гледам, че сте близо до долната граница.

# 208
# 209
Ауууу, Карина,  гледам теглото на бебо от 27ма седмица - 1.11кг (малко над средното), а 36 седмица-2.44 е в долната граница....ама ще бъде дългокрак както виждам  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт