Отговори
# 105
  • Варна
mom_an, насмях се с обясненията за МПС-то ви... Hug Laughing

За кръщене-не ми се мисли още. Светлин го кръстихме на 2 г. и 9 м., но си беше истинско приключение. Знам,че е хубаво да е по-малко детето, но с мъжа ми се бяхме зарекли с второто да не се подлагаме на експерименти и да го кръстим в по-осъзната възраст (4-5 г.)...

# 106
От една страна и аз мисля, че детето трябва да знае какво става, когато го кръщават. Ако пък може да направи и избора - още по-добре. Аз например все си мисля, че ако можех сама да направя избора, щях да избера да бъда католичка. А не бях малка, когато ме кръстиха - на ок. 14 години.
От друга страна, обаче, все си мисля, че ако бебето се кръсти още в самото начало, Бог ще бъде винаги с него и някак ще има нещо, което да го направлява (аз съм вярваща и осъзнавам, че за невярващите думите ми ще звучат глуповато, обаче съм си вярваща Blush).

# 107
Бръмбарче, забравих да ти кажа, че две деца (а предполагам, че и 3 и 4) се гледат точно, както и едно дете - само трябва малко повече и по-добра организация! Wink

# 108
Днес ни е първият ден в яслата  Crazy Отиде с интерес, гледаше странно децата дето плачат и влезе вътре с лелката, ама после го чух , че се разрева  Cry Стана ми малко гадно и си тръгнах (а ми се щеше да разбера дали ще млъкне  Embarassed) но реших, че така е по-добре. По-добре да се чудя дали е спрял, отколкото да знам, че не е  ooooh!

Мишленце, браво на мишките! Дано все така добре да понасят раздялата с теб!  Praynig

mimito-dobri4koto   welcome и Калоян е така - взимат му играчките и плаче, ако някой друг реве, но се надявам в градината да свикне бързо  Praynig

mom_an, и аз като Дес първо видях Светлин и се почудих къде е бебчо  Joy

7of9, и аз си мислех че Калоян не забелязва отсъствието ми, но като почнаха да гледат баби, дедовци, лели и който свари взе нощем да плаче и да ме търси. Няколко нощи рева яко докато разберем какъв е проблема. Накрая почнах аз да си спя с него и нещата се оправиха. Сега (да чукам на дърво) понякога се пробужда, проверява ме и пак си заспива   sleepuu

DIVA_ORHIDEQ, и аз не го знаех това за пошляпването   newsm78

Rosita, и Калоян заспива късно след 22.00, но поне ставаше след 8.30. Сега се опитваме да променим режима и имаме частичен успех - заспива около 22.00  Joy

Телма, какво стана с Боянка на новата градина? Понесе ли и смяната?

Айде на обяд като бабата вземе Калоян ще разказвам как е било  fingerscrossed

# 109
  • Варна

mom_an, и аз като Дес първо видях Светлин и се почудих къде е бебчо  Joy

Всъщност, нямам нищо против да го пратя на гости на Ани Party, стига да не започваше учебната година. Пък тогава да я питам дали 3-4 се гледат като едно (шегувам се). Hug

# 110
 Joy
Аааа, пращай, пращай! Той Светлин е голям вече, ще му натътрузя бебоците, а аз духвам на кафе! (Може да ти дойда на гости във Варна, примерно!).  hahaha

# 111
Хелоу!

petenceto честити ви първи ясленски ден!  Hug
Правилно си постъпила. Стана ми много мъчно, като гледах днес родители потпрели се в коридора и се ослушват и се ритесняват  Rolling Eyes

Бояна мисля, че добре се справи като за начало искаше да влиза много бързо да "гайкам" с децата. Беше доста учудена защо пачат децата (имаше 3 момченца, които се скъсваха да реват) и баща и и обясн, че плачат, защото тя е отвън и сега като влезе да отиде да ги погали и да им покаже мечо и как танцуват с него и тя влезе съвсем спокойна и отиде да гали едното момченце  Heart Eyes
И тръгнахме повече не исках и да гледам, записах си телефоните и ще звъня по-късно. Мисля да я взема към 4, та ще видим...

mimito-dobri4koto привет и от нас!

# 112
 petenceto -"и Калоян е така - взимат му играчките и плаче, ако някой друг реве, но се надявам в градината да свикне бързо"- не само и взимат играчките - в повечето случаи още като посегне детето, тя сама му подава играчката   Дано свикне бързо Калоянчо и да не плаче , че много е изнервящо иначе (И за детето и за майката)
mom_an , и аз така мисля ...
Кръщението е първото от седемте тайнства, които признава Източноправославната църква. Църквата Христова приема още един член в своето семейство. Запалените свещи напомнят, че кръстеният трябва винаги да гори духом. Кръгът е символ на вечността, затова обикалянето около купела  със светената вода (кадето потапят детето) означава, че то трябва вечно да принадлежи на Христос. При Кръщението човешката душа се умива и се съединява с Бога. Кръстеният получава Божието благословение и става нов човек. Затова Кръщението се смята за врата, през която кръстеният влиза в Християнската Църква, като член на това голямо семейство.
mom_an -" аз съм вярваща и осъзнавам, че за невярващите думите ми ще звучат глуповато, обаче съм си вярваща "- И аз съм вярваща, и дано  за невярващите думите ми да не звучат глуповато

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 10:39 от mimito-dobri4koto

# 113
Но все пак преди годинката мисля че е много малко още детето , и затова решихме да е това лято
http://mimito-dobri4koto.mylivepage.com/images/S8000342.JPG

# 114
това е кръстника (снимахме снимки пред манастирчето)
http://mimito-dobri4koto.mylivepage.com/images/S8000335.JPG
http://mimito-dobri4koto.mylivepage.com/images/S8000334.JPG

# 115
Аз мисля, че никога не е късно, или рано да се кръсти детето Simple Smile Peace
Ние кръстихме Бояна малко преди да навърши годинка.
Приятен ден от нас Simple Smile

# 116
Здравейте и от нас.

Вчера направихме изследванията за яслата.Порева си доста от боц,ама си бях приготвила една лепенка и щом я сложих я заоглежда и спря, та чак искаше и за другата ръка. Crazy От 17-ти я пускам,пък да видим.Аз нещо съм много спокойна,имам усещането че няма много да реве,незнам. Rolling Eyes Така съм се настроила,а и нали усещат калпазаните като сме изнервени и притеснени..Миналата седмица влязох  в яслата до вратата с нея и се събух да видя къде играят децата,тя като взе да вика от количката"дуа,дуа"/долу да слиза/,сигурно си мислеше,че сме в някой детски клуб. Simple Smile Ден-два ще е ок в най-добрия случай,после ще се светне за какво иде реч и така.. Confused Без рев ще е най-добре разбира се,но това са малко случай/според сестрата/ "успокои" ме,че някои деца и цял месец не могли да свикнат..
На моя позната момчето/на2г/ днес му е бил втория ден в яслата,и като отишла да го вземе,и казали да купи пердета...какво е правил нейния дивчо незнам,но докато ги разхождахме в парка тя вечно тичаше след него и си говорехме отдалече. Laughing

Телма,мишленце браво на децата,дано така е и занапред!
petence и аз бих излязла на твое място,мисля че иначе ще ми стане още по-кофти.Не си го причинявай.

mimito-dobri4koto привет! Много добре си обяснила смисъла на кръщенето. Peace
А за това кога да стане и т.н.всеки решава сам.Мен ме кръщаваха на 7г./в Рилския манастир/.Имаше още едно дете на моята възраст и него го бяха съблякли голо.Спомням си,че категорично отказах да си сваля гащите/за наще съм била дете,но аз имах вече притеснения  Laughing/те разбира се не настояха.
Дарина я кръстихме почти преди година/на 17-ти септември -Вяра,Надежда и Любов/ в"нашия" манастир Св.Мина.Там ходех да паля свещ и преди да забременея и бременна с патериците, и след това.

# 117
Нашия първи "учебен" ден е минал нормално - плакал като го оставих, после се е успокоил, уж бил ял и си играл. Майка ми като взела на обяд се разплакал и се гушил, ама като си тръганли и го питала иска ли при децата той казал "айде" и на мен така ми каза по телефона, пък ще видим утре  Praynig Довечера като се прибера сигурно ще ми се оплаче  Cry

# 118
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте! Hug

mimito-dobri4koto , добре дошла и то мен! HugЧестито християнче!  bouquet

DIVA_ORHIDEQ, сега като обясни се сещам , че и аз съм го чувала това с лъжицата , но  ми прилича повече на бабините суеверия !За приказването -когато -тогава, не бързам!

На малките ученици-бързо да свикнат Praynig , а на майките им  Hug!

# 119
Дес, от кумова срама съм качила една снимка /онази прословута аватарска, дето не искаше да ес показва/ и макар че е с размер като за аватар, ето линка - http://family.webshots.com/photo/2555325080079450446DBqXOg Не знам кога ще ми остане време да кача пак Embarassed

Бодливка, не се притеснявай за яслата, ще свикне детето. Моите днес за втори ден пак са били примерни, яли добре, Ели пак пишкала на гърне, Ники не, помънкаха само като си тръгвахме. На излизане пак тръгнаха да си се връщат. Утре мисля да ги оставям за цял ден, ако не възразяват сестрите. Обаче на обяд явно преситени от емоции и заспиват трудно.

Общи условия

Активация на акаунт