Отговори
# 150
  • София
galita, това е много важен детайл наистина. Трябва да използваме думите винаги на място, правилно до минимален нюаснс. Иначе се случват недоразумения.
Преди 18 съм минавала вероятно за атеист. Сега може би пак минавам за такъв.  Под покръстване разбирам общо приемането на православната вяра. Под кръщаване – самото събитие.
Както сама казах вече институцията не ме вълнува особено в своите подробности, това включва и терминологията свързана с нея. Извинявам се за неяснотата и уточнявам, че елемент на насилие не е присъствал. Романтичното решение е взето след мои размишления и никой не е настоявал по какъвто и да е начин. Всичко написано от мен беше в посока «свободен избор» и даже малко се изненадах на реакцията ти.
Просто ми стана интересно, защо си използвала точно тази дума, и защото съм невежа, и защото знам ти не използваш думи ей така ненамясто - попитах.
А за самото събитие - кръщането - моито наблюдения са, че се свързва и с веселие - ядене, пиене, много хора - повод да се съберат роднини и приятели на едно място да отпразнуват ...   Peace Хубави обичаи си имаме наистина - да се черпи за всичко. Simple Smile
Сега малко за нас - днес следобед ходихме в центъра в друг парк (тя така и му вика - 'дугиа паак') и едно нейно действие (сцена - бих казала) направо ме побърка и умрях от срам, та едвам се сдържах. Тръшна се долу на земята легна по гръб цялата насред централната алея (повода - минимален - за една количка на детенце) и въпреки опитите ми да я вдигна тя се отпускаше и пак лягаше. Аз говорих-говорих, а тя ми се хили и почна да се претъркулва - взе да й харесва. Досега такава сцена не ми беше правила, пък и в нашия парк не си играе с такива деца, явно нова мода ...  Shocked После се обърнах и си тръгнах и се отдалечих толкова далеч, а тя все си лежи (определено й хареса). Стоях, стоях надалече и като видях, че няма да стане (пък и доста дълго лежа долу) взех да й правя знаци да идва ... Тц ... едвам я убедих някак (като й се скрих май подейства) и след малко пак се намери повод за сцена - пак същата. Идеше ми такъв бой да й тегля  Mr. Green Но си казах, чакай да я накажа - за първото тръшкане няма филмчета тази вечер, а за второто - и утре. Като докато лежеше се опитвах да й обясня как и защо ще е наказана. Това за нея е голям удар знам, но въпреки това не то беше повода да стане. Постоях без да й говоря до нея, после се отдалечих пак и така ... Вечерта много смешно го обясняваше на баща си (като и аз дообяснявах) и въобще не рева за филмчета. Забравих да отбележа, че напоследък тя е направо обсебена от няколко филмчета и иска да гледа по всяко време на деня  Shocked Не мога да се справя с нея, ей!
sea woman, купихте ли килима за детската? Ще чакам снимки като завършите.
Хайде лека вечер, че много стана!

# 151
galita, наисти се старая.  Flutter Но не винаги ми се отдава.  smile3537

За тръшкането - няма какво да те е срам!.
Тук си е обичайно да се търкалят насам-натам децата, за това може и да не ми е съвсем адекватно успокоението погледнато от БГ-ъгъл.
На мен Борил за сега не ми е залягал. Затова пък е ревал с пълно гърло и то по много. Дълго време се притеснявах, че някой ще вземе да се обади на социалните как го "тормозя". После колегите холандци на мъжа ми казали, че всички с деца идват от там. Т.е. са имал ли същите проблеми.
Та хората с деца ще те разберат. Пък и да не те - какво от това.

А Вики е креативна - различен парк, различни номера.
Кои са филмчетата?

Забравих да питам за храненето в ДГ-и. Те сами ли се хранят или някоя от учителките ги храни. И с какво ги хранят всъщност?

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 00:05 от 7of9

# 152
  • София
Галита ,разкажи какво гледате,пък после и раздавай ,та и нашите да кротнат за малко Laughing?
Тръшкането е често и много неприятно явление ,но е част от арсенала - просто го приеми и не се тормози. Ако ще ти помогне си помисли ,колко пъти ти докривява на ден от това-онова и как ти се тръшкаш на земята. Ще ти стане весело. Напр.: Някой те предрежда в п-ката и ти се тръшкаш пред кабинета ,в коридора - придставяш ли си ? Вместо да   #2gunfire ще стане  Joy
Аз когато ми правят децата номерца навън учудващо съм самото спокойствие. Няма да забравя каката ,когато беше 3 годишна бъдеща кака как падна в шадравана на 1 бургаско заведение. Като ми я доведе сервитьорката заедно с поръчката ,тя беше цялата мокра и от двете й опашки капеше вода. Цялото заведение ни гледаше и чакаше съир. На мен ми причерня ,защото нямах резервни дрехи ,а и точно ни пристигнаха питиетата-имах имен ден. Най-смешно ми стана като сервитьорката ми донесе една чинийка със срязани на четири салфетки. То и топ да беше дала все тая. Та запазих присъствие на духа и й събух обувките. Сложих я да седне ,взех си портфейла и пообиколих близките магазини. Така се сдоби тя с нови дрешки ,а аз излезнах с уважение от ситуацията. За жалост нервните влъкна не се възстановяват и сега ще пати малкия. Simple Smile

# 153
  • София
Ехей Неда, ама от много смешен ъгъл си погледнала тръшкането.  Joy
А любимите й филми са все още Baby Einstein, Shaun The Sheep и Winnie the Pooh (но само това дублирано на  български). Буквално може с часове да ги гледа.  Crazy Понякога се заглежда и в Ледена епоха. От време на време й пускам за разнообразие едни клипчета на песнички (на френски  Party). Това е, на всяко друго филмче реве или веднага или на втората минута.
7of9, хайде да пробваме да ми пратиш, плз, едно друго филмче. Flutter

# 154
galita, за тръшкането не се притеснявай - и Калоян ми е правил два-три пъти тоя номер. Оставям го да се въргаля (вярно че беше по-топло тогава  Laughing) и не му обръщам особено внимание, обяснявам че не се прави така и чакам да му мине. След като видя че не се връзвам, изостави лежането по земята. Виждала съм и много други деца да го правят и нито веднъж не съм упрекнала родителите (дори и мислено). Така че изкачай - ще и мине кефа  Mr. Green

Neda, сладка историйка! Съсъ сигурност ще го запомня ако някога ми се случи и на мен  Joy Надявам се да реагирам така спокойно и аз Rolling Eyes

7of9, за храната в ДГ - при нас им дават да ядат малко сами и след това учителките ги дохранват. Вероятно ако може само детето го оставят и само да яде. Не знам Калоян как го хранят, но като се има впредвид, че вкъщи яде само "шам" (и вече се справя доста успешно  eat) вероятно и там е така  newsm78 Трябва да питам!? Иначе днес за закуска имат сандвич с пастет, домат и чай. За обяд - супа пилешка, яхния грах и забравих какво беше за десерт  ooooh! Следобяд май беше кроасан и сок.

Sea Women, успех на първокласника  Hug

mishlentze, приятно изкарване! В коя част на САЩ отивате?

Сега да се отчета за градината - днес изобщо не беше ентусиазиран да ходи, ревеше още от входа. След като влезе взех да чета меню, разни други изисквания и съобщения и след 5 мин. излиза лелката и аз я питах дали още плаче, а тя каза "не". Бях се притеснила преди това, но щом бързо се успокоява и аз се успокоих.  Blush

А снощи направо ми скъса сърцето. Както си играеше нещо и изведнъж придоби много тъжна физиономия, обърна надолу устната и казва "Гинката Коко паче мама" (В градинката Коко плаче за мама). Бях готова веднага да го спра от ясла. ама до сутринта ми се размина  Cry

Айде лек ден и по усмихнат временце днес!

# 155
Е добре де, Стефан защо не се заглежда във филми? И изобщо трябва ли това да ме притеснява или по-добре, че не е телеманиак? Thinking А затръшкането - той се тръшка откак е навършил 1 година, нали е козирог, обаче от наказание не разбира! Ако му кажа, че го наказвам, въобще няма да разбере какво е това. Пък и с какво да го накажа? Да му прибера играчките? Че те са десетки, няма къде да ги прибера. Да не излиза навън? Е как да затворя малко дете по цял ден у дома? Затова проявявам пълен игнор и той се тръшка, тръшка, па като види, че не минава номера, става, идва при мен и почва да ми се умилква.

# 156
И Калоян не се заглежда във филми, само в рекламите. Не знам дали да се притеснявам или не. Не съм се замисляла  newsm78

# 157
Ние днес сме си в къщи  Rolling Eyes Бояна е с едни дъълги сополи и с температура (37.6 - беше най-високото до момента).
Много ме е яд. Цял месец ходи в друхата детсска, а сега за 2 дни  #Cussing out тия вируси имам чувството, че си живеят в детските градини.
Дано се оправи до понеделник, макар че такива сополи за 3 дни не минават...
В детската ги хранят с малки лъжички, а което иска само го оставят само и накрая го проверяват, ако нищо не е яло му помагат на бързо да изяде всичко  Close

По филмчета и Бояна не се заглежда много, много

Хайде до после

# 158
Телмичка,дано до понеделник е добре милата Praynig СИгурна съм,че е от променливото време,ти сама казваш че цял месец удържахте фронта и за 2 дни.Ама то врем ли е като време ту топло ту ледено студено.Позагрей я нещичко и пак да кажа (като развален грамофон Mr. Green) капките Пиносол действат безотказно,от 3 пъти капване Вяра на другият ден е като чисто нова.

И Вяра не се заглежда по филми,само по М Сат тези вълшебства на стъкло които са по 4-5 минути гледа и не мига.Точно толкова и се задържа вниманието.
Иначе май ще я правим танцьорка на народни танци.Като чуе музиката като скочи,вдига ръцете и вика "Ихаа..." hahaha Joy
Бисер от вчера - търси баща си,и казва "къде тати ДИян,къде е тати Диян?" и примиренчески си отговаря "Сигуно е на ябота".Тя прекрасно знае че е на работа,ама с това "сигурно" направо ме срути Grinning

Това с тръшкането е много гадно,забелязвам че се опитва в къщи да го прави (2 пъти) и аз и се карам доста,но на улицата легне ли ми просто лошо и се пише Naughty

# 159
  • Варна
Казвам здрасти, после ще чета назад! Wink

# 160
Telma, дано се оправи бързо Боянка. И според мен е от променливото време. Миналата седмица и Калоян повлече малко сополки. Пресякох ги (и аз като развален грамофон  Joy) с Мукосептонекс.

Дес, "сигурно" си има нещо впредвид детето   hahaha. Абе чудя се тия дни какво е "кубото" (от аватара ти) newsm78

# 161
Sea Women - Успех в училище!

Telma - Дано Борянка бързо-бързо да оздравява ! Тя и Мимито е от 3 дни с температура ( последните 2 дни - с 39 градуса ) Вчера я водих при докторката, защото ненам какво й е , няма др. симптоми.. Каза , че кътниците я мъчат , не е болна... да продължавам да свалям темп. още 2 дни  , а и аз не бързам да давам антибиотици - за нищо. Пък и я знам мойта лекарка , че ако не се налага да давам  АБ , ще ми каже да изчакам засега , няма веднага да ми напише рецептата с антибиотика... Не ми пречи пак да я заведа в понеделник ако е все така. Пък и тя само нощем вдига температура , през деня е весела , играе , смее се и се закача ! 

Дес -и аз все се чудя какво е "кубото" от аватара ти ?.. И Мимито  също само за кратко  се заглежда в детски филмчета (Гловно "Ну погоди"  и "Том и Джери" ) , но пък на песни много играе и се радва .. (не само на детски )  ( Имам  доста детски песнички на компютъра) Party Joy И също много й харесват народни песни , ако са с по- игриво темпо... един ден не даваше на мъжа ми да смени канала, като й хареса Фолк канала - (някаква игрива народна песен  бяха пуснали еден дядо пееше)и ако превключи с дистанционното , тя отива да блъска отпред по телевизора...и вика "деди" Laughing

galita -а колкото до тръшкането - няколко пъти се е пробвала с тия номера , главно когато иска още на люлката, а аз я сваля и й казвам , че ще си ходим .. Naughty ама  каввам сериозно  и не ий се карам и не съм груба с нея , но като съм казала веднъж - не я връщам  ("айде още малко") И като видя , че и да се тръшка няма да се върнем , след няколко пъти така , реше че няма смисъл да се тръшка , щото така или иначе си тръгваме щом съм казала... Ама я забуламосам нещо по пътя , не я оставям да се дере да реве .."ще идем при котетата - мяуу" или " хайде обади се на баба Мими да я питаш какво прави" по детското телефонче hahaha .. и повечето пъти минава номера...

Neda - браво за спокойната и адекватна реакция в случай като този Naughty Надявам се ако се случи на мен и аз да съумея да реагирам така !

mishlentze - честито бебе - братовчедче  и  приятно изкарване! (а за отхапаното ухо - думи нямам)

# 162
"кубото" е от една детска песничка дето много я харесваме.За едно коте и дете дето развалили кълбото на мама.И Вяра все си припява,"на мама кубото къде е....."
Само здрасти,а?"Тежка" нощ ще да е било hahaha Joy

# 163
Здравейте и от мен!

Как сте ?

Телма, дано бързо се оправя Боянка!  Praynig

Деситке, как е настроението и коремчето?  Hug

sea woman, кажи как сте, много си кратичка днес  Hug

mom_an, и Али не се заглежда във филми, само в някоя реклама понякога  Mr. Green

petenceto, дано вече не плачкате от яслата и да се чувствате добре там  Party

Неда, много добре - поздравления за реакцията! Аз на твое място вероятно щях да се прибера да я преоблека и после да се върна в заведението, но твоя вариант е много по-готин  Joy

При нас нищо ново.Мен ме гони нервата тия дни много яко. Само тичаме тук по разни задачки и вече много ми идва.Но това е положението  Rolling Eyes Mr. Green

# 164
  • там където ме зове сърцето!!!

Бис, айде честито  luvbed! След някоя и друга седмица да няма  EFP  Mr. Green

Пу-пу-пу!!!! Как не се посвени да го кажеш!!! ooooh! #Cussing out Hug
Joy Joy Joy eeeeeee не се ядосвай тъкмо ще ти връчим приза за "Многодетна мама -героиня" Joy Joy Joy

Само здрасти,а?"Тежка" нощ ще да е било hahaha Joy
Joy Joy JoyМъка , мъка ще да е било  , щом само това  успя да каже! Joy Joy Joy

sea woman ,  Hug Hug Hug Успех на Светли! Hug

Telma ,mimito-dobri4koto , бързо оздравяване на малките госпожици! Hug

За тръшканетоКалоян вече няколко пъти ми прави този номер!Оставям го да си се тръшка и бавно вървя напред , той по някое време става настига ме с писъци и рев и пак се трашка и след втория път само върви до мен и реве !Не се опитвам да го взема защото започва още по силно да пищи , да удря и да се огъва в ръцете ми!Забелязвам , че като се правя , че не ме интересува много бързо му минава!Понякога ако ситуацията позволява правим за кратко това , което иска  и после тръгва без проблем!

Детски филчмета гледа не повече от 5 мин!Ако обаче на музикалните канали пускат песни, които харесва може и час да отнесе в гледане!

Общи условия

Активация на акаунт