Преди 18 съм минавала вероятно за атеист. Сега може би пак минавам за такъв. Под покръстване разбирам общо приемането на православната вяра. Под кръщаване – самото събитие.
Както сама казах вече институцията не ме вълнува особено в своите подробности, това включва и терминологията свързана с нея. Извинявам се за неяснотата и уточнявам, че елемент на насилие не е присъствал. Романтичното решение е взето след мои размишления и никой не е настоявал по какъвто и да е начин. Всичко написано от мен беше в посока «свободен избор» и даже малко се изненадах на реакцията ти.
А за самото събитие - кръщането - моито наблюдения са, че се свързва и с веселие - ядене, пиене, много хора - повод да се съберат роднини и приятели на едно място да отпразнуват ...

Сега малко за нас - днес следобед ходихме в центъра в друг парк (тя така и му вика - 'дугиа паак') и едно нейно действие (сцена - бих казала) направо ме побърка и умрях от срам, та едвам се сдържах. Тръшна се долу на земята легна по гръб цялата насред централната алея (повода - минимален - за една количка на детенце) и въпреки опитите ми да я вдигна тя се отпускаше и пак лягаше. Аз говорих-говорих, а тя ми се хили и почна да се претъркулва - взе да й харесва. Досега такава сцена не ми беше правила, пък и в нашия парк не си играе с такива деца, явно нова мода ...

sea woman, купихте ли килима за детската? Ще чакам снимки като завършите.
Хайде лека вечер, че много стана!