на Априлските Деца честит да бъде Празника!

• 9 202
  • 274
  •   1
Отговори
# 60
Що бе, мисче, голям е вече, а и ме слуша, за това се наемам.

Иначе не се измаря достатъчно, ако сме с количка, а и тя не е пригодена за неговите кг и едва крета Rolling Eyes

# 61
Аууу от както ви оставих снощи само един постинг Shocked. Какво става?

Фил, виж за измарянето съм съгласна. Лекса на последък я гледам хич не се умаря, ама то няма и къде. Чудя и се как става толкова рано ( вдигаме я в 5.30) през деня гледачката казва доста често спи съвсем малко, някога прескача, а вечер до 10 не можем да я сложим. А докато тръгна да ходи при нея всичко си беше супер с двойното спане  и лягане в 8. Ееехх къде останаха тези времена?

# 62
Нунич, вашето шуше по-капризно от пише се оказа.
Laughing точно. То хич не е смешно, защото откакто я мажа с Клотримазола все по-червено става. Ще го сменям ooooh!

Яна също излиза често без количката, но само до градинката. Ръка ми дава само на улицата.

Сетих се да питам - през зимата с какви колички мислите да ги извеждате. Лятната май не става за сняг с тези малки колелца. А старата ни е много тежка. Или пък до зимата ще се научат без количките да излизат?

И бременните другарки да ги питам - обяснявате ли на  дечицата си, че скоро ще дойде ново бебе, знаят ли, че е в корема, пипат ли? Интересно ми е Hug

Деси, Патиланци е супер идея. Други желаещи?

Мисче, малки деца-малки грижи, големи деца-големи грижи Laughing За съжаление това е положението.

# 63
Нунка, аз количка вече почти не ползвам, зимата съвсем ще я премахна.
Днес обаче съжалих, че не я взех, защото излязохме на разходка, всичко беше добре докато не влязох в един магазин и моят бандит счупи една купа за 40лв ooooh!Платих я и странното беше, че не се ядосах, аз трябва да съм по-внимателна с такова палаво дете.
Изводът за сега е-на разходка без количка може, но никакви магазини Grinning

Пък за бебето в корема, нищо не вдява още човека.Иначе по Тв като види малко дете/бебе много се радва.

# 64
Като стана въпрос за грижите покрай децата да ви се оплача,моят по малкия с 3 мин. син Криси падна в неделя т.е.прекатури се както си седеше в колелцето.Бяхме на една не асвалтирана улица на разходка и заби глава в камъните.Като го вдигнах какво да ви кажа в средата на челото дупка и бликаща кръв писъци и ужас. newsm45 Почистиха му раната в бърза помощ и му залепиха кожата,само се моля да не му остане белег.Никога не съм го чувала така неистово и ужасено да пищи мама мама. Sob Брат му присъстваше на сцената с падането но за момента в суматохата всякаш не разбра какво става,но през нощта плачеше жално и беше разстроен. CryНаправо ми се скъсява живота с подобни истории,изобщо не е лесно да си майка,предполагам че на всички са се случвали тежки моменти изпълнени със сълзи и тревоги.

# 65
Честит рожден ден на Рина на патерица! Пожелавам ти много любов и здраве!
Честито и на малките християнчета!

Нуни, понякога за съжаление клотримазолът дава такъв страничен ефект - спирай го веднага и да изпишат друго лекарство, защото след зачервяването почва да се бели и кожата на парцали и хич не е приятно, да не говорим, че пак ще гъбяса или ще хване бактерии. Ограничи памперсите до минимум, кожата трябва да е възможно най-суха и проветрена.  

Аз съм за среща, но с уговорки - да е в събота или неделя, за да може да взема Младен, че иначе хич и няма да ме видите - малката хала ще го правим маратонец, то се е видяло. За зведение въобще не сме, по същата причина.
При Иво тръшкането е някак си свързано с настроението и смяната на обстановката. Вчера ме подлуди, но днес вече си е свикнал с къщата и се държи направо неузнаваемо - кротък, играе си и не търси вятърни мелници, с които да се бори.
Зимата вече ще сме пешаци, той и в момента няма проблем с ходенето пеш, но аз се изморявам и затова го извеждам все още с количката. Иначе е в състояние да измине километри, без да се умори.
За бебето правя някакви опити да му говоря, но той въобще не е на такава вълна, нищичко не разбира и или ми се хили многозначително и отпрашва нанякъде, или гледа умно (а-ха и да проговори  hahaha ). Показвам му в списания разни снимки на бебета, кефи им се и ги бучка с пръст, но - това е най-многото, което съм постигнала. Коремът ми не го интересува, освен ако не ми види пъпа - веднаг почва да ме боцка и да се кикоти. Но това го правеше и преди, така че явно не му прави впечатление, че имам голям корем (то и Младен е с шкембе, така че явно нормално му се вижда  Mr. Green).

Иво днес също си падна на главата - опита се да превземе една пейка и докато се усетя - се чу само едно силно тупппп. Не знам дали ви разказвах, че в Пловдив го удари една люлка отстрани на главата - та сега вече ще си има симетрични гънки на мозъчето от двете страни на главата като последица от люлката и днешното падане. Животът ми вече скъсен с няколко години от тия два удара, а какво предстои не ми се мисли. Въобще не се пази, не внимава, минава през препятствията въобще без да им обръща внимание. Много е лудичък.

# 66
                    ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, РИНА!!! БЪДИ ВСЕ ТАКА ОЧАРОВАТЕЛНА!

Честито кръщене на Симонка и Соня!!!Нека Бог да ви закриля!!!

Фил, скорошно оздравяване на Преско!!!

За тръшкането на Йоан цял научен труд мога да напиша вече. Та това диване толкова люто се сърди и тръшка, че в този момент нито вижда, нито чува, нищо. Все едно не е той, изключва тотално. Пробвах и игнориране, но пък като не му обърна внимание започва да си удря главата в земята, в стените и после цялото му чело е синьо. Сега пробвам метода с гушкането, целуването и нежното говорене. Горе-долу има ефект, но като го пусна на земята, пак започва да прави нещото, което си е наумил и което не му разрешавам. Баба му не иска да излиза с него, защото хората щели да кажат, че не е възпитан, а пък аз си троша здраво нервите, но досега не съм си позволила да го ударя, въпреки че някои хора ми казват, че ако го ударя, ще разбере и ще спре. Баща му пък казва да му разрешавам да прави, каквото си иска, е да, ама как да го оставя да се мокри на чешмата в парка, например, или да играе с пръчки  newsm78

И ние излизаме без количка, но при нас разстоянията са малки. А и Фил, това наистина е правилната тактика - никакво влизане в магазин, особено цветарски или домашни потреби.

Когато забременях с Йо, Люс беше на 1г. 2/3 м., но когато започна да ми личи вече беше на 1г 6м., питаше ме защо ми е голям стомаха, аз му обяснявах, карах го да си сложи ръчичката, въпреки че едва ли е осъзнавал точно за какво става въпрос. Сега вече знае и като види бременна казва: " Тази леля носи бебе".

Джинджър, ужасно сте пострадали.  Hug Той е малък, а и щом е лепен не вярвам да остане белег.

Ох, Юлче, ама и твоята не е лесна. А като дойде и другото момче да знаеш, колко нерви ще потрошиш. Постоянно трябва да си нащрек, аз сама с двамата рядко се наемам да излизам, защото няма как да търча на 100 посоки, един път така си излизам сама с тях и докато пазя Йо на пързалка, батко му избяга на 200 м. от мен, после пък се Йоан на ръце бягам да хвана Люс....хората постоянно ми се възхищават как се оправям с две малки деца, те с едно не можели, дрън-дрън. И въпреки всичко не мисля, че се справям чак толкова добре, а и ако нямах помощ щях да съм изкрейзила вече.

Последна редакция: вт, 11 сеп 2007, 14:11 от Леси

# 67
  • София
Привет! Фил, няма пробелми с момиченцата - даже е по-лесно!
Аз без количка не излизам - дори да тръгне пеша и да стигнем до парка така, навръщане вече ще е уморен и ще трябва да го нося!
За среща - за съм! След утре ще се оправя времето, така че може и навън!

# 68
Сонче, честито да ти е кръщенето и на теб Heart Eyes

И аз съм за среща естествено, и аз с молба да е уикенд. А може да си запазим и някой клуб. Не че съм ходила по такива места де, и не съм много наясно. Вени миналата година предлагаше някакъв.

Болничките и пострадалите бързо да се оправят и да забравят за случките.
Симончето също имаше тези дни инцидент - кърлеж в ухото. А аз идиотката помислих, че е боклук и го дръпнах. Може би не се беше забил, защото си беше цял и в БП казаха, че няма охапано, но за всеки случай трябва да и следа температурата.

Споделяйте момичета за нови игри и интересни занимания с децата. Какво правите заедно като сте си в къщи ?
Симона в момента е луда по списание "Мечо пух", но имаме само два броя, които четем всяка вечер и чакам с нетърпение новия, че много ми писнаха.
Другото ново попадение е една играчка, която и аз съм имала в детсвото - води се мозайка и е за деца над 4 години, но под засилен родителски контрол се занимава с нея доста добре. Аз правя картинки на едното табло, а тя си твори неясни цветни композиции на другото.

# 69
  • София
Ние също бихме дошли на софийска среща. Патиланци звучи добре. Става и някой детски клуб, за да ги пуснем да играят.

На фона на вашите лоши падания  аз се притеснявам за белезите на Соня по колената от летните падания. Не  е ожулвала колената много сериозно, но като паднаха коричките сега и седят бели белези. Защо не минават и не се възтанови кожата както преди???? newsm78

И аз искам да махам количката, за да може да ходим на ясла с градския транспорт.
Като сме на разходка не иска да се вози. Ходи, но не ми дава ръка и това много ме дразни. А като се измори иска аз да я нося.

# 70
Черепахова, дъщеря ти наистина е много умна и съобразителна! Невероятно дете е.
Моите диванета изобщо не мога да ги накарам да седнат и да се занимават с нещо дълго време.
Когато е сам Люско си прави разни неща, реди си пъзели, а сега и на английски го уча, но той е по-голям от Симонка. Докато Йоан се заиграва с някоя играчка докато не я счупи, иначе му дай да се катери, бяга, кара си едно камионче у дома, реди столове, табуретки... Взех да се чудя дали да не го заведа на лекар или това е период, който ще отмине. newsm78

# 71
Джинджър, за съжаление си права, че е доста тежко да си майка  ooooh! Стенли вчера падна също много лошо от кошарата. Бях го сложила за две минути да се измия и само чух едно тупппп и силен рев и като отидох той лежеше по гръб на пода извън кошарата  newsm78 Явно се е набрал и е направил предно салто  Thinking Направо изстинах като го видях, защото тя си е висока, а и падането със сигурност е било на глава и веднага звъннах на доктора, но той каза ако не повръща, няма температура и не е сънлив да не се притеснявам. Сега вече и на кошарата не мога да разчитам и положението вече е трагично, защото и до тоалетната няма да мога да влезна на спокойствие  #Crazy
Патиланци и идеята за клуба звучат добре  Peace
Рени, мисля че белезите от раните по коленете са бели, защото там кожата не се е пекла от слънцето и ще се оправят догодина като се изравни тена на детето.

# 72
Блазе ви нали повечето сте си от София може среща да си организирате,ами ние какво да правим освен да палим колата и да идваме travel на купона.

# 73
Наде то и аз никъде нямам спокойствие  #2gunfire от както сме ги сложили в проходилки на 7м все след мен търчат.В къщи не допускам силен шум защото съм постоянно нащрек и се услушвам къде са и какви бели правят,че при мен четири ръце и две щури глави на един акъл бродят из къщи като камикадзе. wash 1ironing newsm79

# 74
  • София
Ще взема да го потърся това списание Мечо пух,че Соня най-много си играе с книжки. По цял ден ми ги вре в ръцете да четем. Сочи и иска да й обяснявам кое какво е.
Иначе не мога да кажа с какво най- се занимава напоследък. най-много обича да си сложи някоя чантичка на врата и да се разхожда  с някой тел. на ухото. Основно заминмание е да се вадят дребни играчки от някъде и да се пъхат другаде.

Наде, цяло лято и бяха на слънце коленцата, ама пак са белички на раничките. Може би трябва да мине повече време.

Общи условия

Активация на акаунт