на Априлските Деца честит да бъде Празника!

• 9 234
  • 274
  •   1
Отговори
# 105
Да ви кажа и моите се заиграват понякога сами,ама все пак нали са двама и на една възраст.Гонят се,крият се,катерят се,разхвърлят каквото им попадне пред погледа,пълна лудница.Понякога искам да ги усмиря и ги карам да правим заедно кула от конструктора,те сядат и почват да бучкат едно върху друго,друг път играем на конче нося първо единия после другия,друг път пък играем с количките,напоследък взехме да ритаме и топка из къщи,общо взето купона е на 6. Joy

# 106
И аз мисля да не ползвам количка през зимата. За сега излизаме когато е близко разстоянието, но незнам защо взе да иска на ръце да я нося преди да се е изморила.
Аз все пак ще пробвам с яслата, от 24.09 пък да видим, надявам се до ноември декември да започна и аз работа. вече не ми се стои в нас, и много се изнервям и най-лошото е , че някой път Димитрина то отнася. Вече съм за психиатър, май. Simple Smile

За играта - и аз изсипвам всичко, даже не изсипвам, а тя сама си ги вади от коша.Но не продължава дълго. Ако изляза от стаята, тя е веднага след мен.

Като гледам на всички снимките вече няма и следа от предишните ни бебета. Просто са малки дечица вече.

За гледането на момче, момиче - това което ми направи на мен впечатление е, че сестра ми, нали е с момък, го мие само вечер, а аз не мога да си позволя да карам на мокри кърпи - това значи да е подсечена до вечерта. Това си мисля е цялата хамалогия - постоянното пълнене на лигени(вече е голяма за мивката) при смяна на памперса.

Скарлет, не всички момиченца се въртят около майките. Моята дама е същата като твоя Тони, не слуша, не се обръща. Понеже мъжа ми много искаше момче, моите приятелки все ми казват, че сме я объркали Димата. Ама след време, ако имаме момче, може да е кротичко като момиче.

Днес ми е ден за писане - да попитам има ли мами, които са си купили книгата на д-р Додсън"Изкуството да си родител" или нещо от сорта. Хвърлила съм й око, но незнам дали си заслужава.

И последно питам: Има ли деца, които още да не са казали МАМА или само моето е така? Вземам вече да се притеснявам, особено след коментара на една възрастна роднина, че не казвам мама, защото не ме обичала. Брех, за психото съм.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 13:46 от galiabalq

# 107
Аз за пръв път виждам Вяра и съм очарована Grinning Много е мила Hug Благодаря за съвета. В крайна сметка май така ще направя.

jinjer_78р весело е у вас Laughing

Гале, на двете снимки все едно две различни деца са Grinning Ангелчето и дяволчето Laughing

# 108
Уаууу, и Дими каква чаровна малка дама е станала! reverance

Само моята е още бебе без косааа... cry

# 109
Гале, на двете снимки все едно две различни деца са Grinning Ангелчето и дяволчето Laughing

Нуни, право в целта уцели. Енви, 10х.

# 110
Скарлет, наистина си е до дете. Големият ми син, докато беше сам нямах никакви проблеми, толкова добро, усмихнато, разбрано дете, просто дете-мечта. Затова и толкова смело се реших да родя второ /Иленка, а на теб ти се чудя с твоя дивия Преслав как се реши  newsm78/ и сега двамата направо ми спират тока. Постоянно се карат за играчки, а пък Люско вместо да се държи като 3-годишен имитира брат си, радвам се, че в градината си е той и се държи както трябва, като изключим че от няколко дена е научил няколко мръсни думички и ги повтаря постоянно. ooooh!

Енви, така е, защото са две деца, имат си другарче в игрите и нямат такава нужда от възрастен. Намесвам се само, когато се скарат, т.е. на всеки 15-20 минути. Добре поне, че Люс е вече на градина, и за него добре, и за Йо добре, и за всички.

Черепахова, не мисля, че я пришпорваш, щом има желание да се занимава с тези неща, значи е узряла за тях, което само може да те радва.

Сабина, не знам на кого прилича Вяра, но е много красива малка дама.

Скарлет, живо и здраво да е майчето ти!!! Само да те радва!

Нуни, и аз съм чувала за смрадлика. Дори след раждането си правех промивки с отвара от смрадлика, а на Йо дупето като беше подсечено също го промивах със смрадлика. Ако искаш пробвай.

# 111
Днес ми е ден за писане - да попитам има ли мами, които са си купили книгата на д-р Додсън"Изкуството да си родител" или нещо от сорта. Хвърлила съм й око, но незнам дали си заслужава.

И последно питам: Има ли деца, които още да не са казали МАМА или само моето е така? Вземам вече да се притеснявам, особено след коментара на една възрастна роднина, че не казвам мама, защото не ме обичала. Брех, за психото съм.

Аз си я свалих от нета тази книга, ако искаш ще ти дам сайта. Пише интересни неща и мисля да си я купя, защото цветна с картинки, подвързана и така нататък ще ми е по-ценна, отколкото във файл в компа /май съм старомодна/.

А по отношение на другия въпрос: изобщо не обръщай внимание. Абе така се ядосах на този коментар, че  #2gunfire #2gunfire #2gunfire на мен някой ако ми каже така, ще го пратя.........
Всичко с времето си, не се притеснявай. И естествено, че те обича, дори за миг не си помисляй обратното.
 Колкото до Йоан, той говори вече много, прави изречения от две думи - глагол и съществително.
  Например:                икам или дай тай, ок, мако, кавал, кам, аб....
                                  /искам или дай чай, сок, мляко, кашкавал, салам,хляб/
                                  виж коа, има пол, има цапа, бати бий, куче апи
                                /виж кола, има сопол, оцапах се, бати бий, кучето хапи/
кам означава още и камион, казва и коа /кола/, на Ивайла, казва Лайла, на батко си бати Уси, на мен, ми вика Але, когато чуй баща му или някой друг да ми вика по име. Иначе продължава да ми казва МАМИИИИ /много е сладко/.

Джинджър, приятелката ми е с две момчета-близнаци, съвсем сама си ги гледаше, сега вече са на ДГ. Наистина през първата година беше на ръба на нервна криза, никога не съм и предполагала, че е толкова трудно, но сега след като и аз имам две деца, знам за какво става въпрос. Успокоението е, че сега, когато са на 3 г., ходят на ДГ, сравнително самостоятелни са, грижите не са толкова големи и радостта е двойна. Чак сега усети какво е да се наслаждаваш на майчинството, да имаш време и за себе си.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 14:34 от Леси

# 112
Гале все се чудя по детенцето дали не съм те виждала по Благоевград.Дими казва ли други думички?И да знаеш това изобщо не е вярно че след като още не казва мама не те обича.Просто някои деца проговарят по бавно,на братовчедка момиченцето е 18 дни по голяма от близнаците,но не казва с думи само пищи сочи и такива ъ ъ ъ,иначе разбира като и говориш но не казва с думи.Винаги съм си мислила че момченцата проговарят по късно от момиченцата,но явно си е до детето.Моите страшно много говорят и то отдавна,и с всеки изминал ден все повече думички и се стараят да ги изговорят правилно. JoyАз имам малък проблем със тукашният диалект,понеже ги гледаме с свекървата и тя ги учи в диалектна форма аз постоянно ги поправям и те милите ме слушат/напр.като се ударят баба им казва веднага-уби ли се,и те повтарят би би,аз поправям на ударили се,и те повтарят-дари дари/ Rolling EyesТова ми е голям кошмар но дано се научат правилно да говорят. Embarassed

# 113
Рядко слизам по центъра защото съм в Ален Мак, това за диалекта - дори и сега да започнат да изговарят правилно, после в градината или в училище няма начин да не вкарат диалект, много е модерен тук да говориш на оно, шо, аку де и др. ужасни за слуха ми фрази.
Не не говори нищо, само тате, дай, не (смислено) и от 2 дни баба (но не смислено). Днес една приятелка ме успокоява и казва: "Ще има после да викаш помълчи малко маме. Наслаждавай се сега."

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 14:15 от galiabalq

# 114
Привет и от нас  Hug
Мале, това ме вбеси  #2gunfire как може да има такива хора, които да говорят така, че като не казва "мама" и не те обича  #Cussing out
Джинджър, зъвършвам Стопанско управление!
jd, Стенли също лежи по земята и понякога така си играе, като е топло и навън го прави, но не ме притеснява.
Днес заведох Стенли на доктор, че му тече носа вече една седмица, а снощи почна и да киха  и се оказа с леко зачервено гърло и ни предписаха само витамин С, сироп за кашлица и капки за нос.
Аз не се заигравам много много с него, защото нямам много време, постоянно има нещо за вършене вкъщи  ooooh! Той си ги знае къде са и ги разнася постоянно из цялата къща и сме като минирана зона  Crazy
Сега спи и сядам зда почета малко за държавния  Confused

# 115
Иво също не казва мама. Всъщност знае някои думи, например дай, ам, щрак (за ключа на лампите) и ненененене (много силно и ревливо, по време на къпане), но ги ползва само когато е на зор. Мама ми казва веднъж месечно, когато пропадне в някоя дупка примерно и не може да се измъкне сам. Дали ме обича? Ако съдя по това, че и в кенефа трябва да влизам с него, даже и когато го гледа баба му или баща му - май ме обича. Или може би е някаква болезнена привързаност, или ревност към тоалетната чиния? Знам ли?

# 116
Гале И аз мисля че в последствие като проговори няма да спира така че хич не му мисли. smile3521
Наде успех и приятно четене! newsm10

# 117
  • Русе
Ааааа, Леси, не съм се решавала на второ след Преслав  Naughty, ама като ми дойде до главата... ooooh! Но както винаги съм казвала, Диди ми е награда, че търпя батко й  Wink. Вярно, че си е до дете - примери бол, но като цяло момиченцата са по-кротки и изпълнителни. Гале, хич не е до хамалогията с легените - аз и двамата съм и мия по няколко пъти на ден. Всъщност, "пуйчето" е с по-чувствителна кожа (или момченцата са с по-концентрирана урина Thinking), но е факт, че Диди се е подсичала само веднъж, а Преслав - няколко пъти и при всеки нов зъб. За пишките да не говорим... Tired
И нашият батко се прави на бебе покрай малката, бръщолеви на бебешки, сочи и "ъъъъъ-ка" като иска нещо, но в такива моменти, изобщо не му обръщам внимание, докато не започне да се държи като голям. Добре се забавляват иначе, и винаги той е нацелуван, нащипан, охапан и опердашен (от Диди) hahaha. Лошото е, че той си е бесен по природа, и разбеснява и нея, докато нещата ескалират до някой разреван и истерия от моя страна... Embarassed

Вяра и Дима са страхотни красавици!
Heart Eyes

Гале, не мога да повярвам, че има толкова "съобразителни" хора! Shocked А, за това, че казва "тати", а "мама" - не, само ще те подбъзикна, че второто ще е момче! Wink

# 118
здравейте,има ли мами които пускат децата си на ясла през този месец? кога ще почвате работа?

# 119
Аааа, Леси, то детето, макар да е второ, си има потребност от мама, но мама няма потребност, да играе детски игри Embarassed, т.к......
  food002 clean wash hang 1ironing 1dishes flower atwork...

Диалектът - също много се притеснявах, че в ДГ Пепи ще го усвои, както и неприлични думи, но нито в яслата, нито в ДГ, се научи на такива неща. Мнооого рядко изскача по някоя думичка, но моментално се стопира. Прави ми впечатление, че диалектно говорят по-често деца, отглеждани от баби и прабаби
 /нали съм фен на ДГ Mr. Green/.

tusana, препрочети назад и ще узнаеш - актуални са темите.

Смини оздравя ли!? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт