Обратното броене наближава - до НОЕМВРИ мъничко остава

• 11 319
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Сладурке, ей ти ги библейските именаSimple Smile или тук

# 226
  • София
m_face,в коя сфера работиш? Ако не е тайна де.

в счетоводно-консултантската дейност. Имам си фирма за счетоводство и консултантски услуги Simple Smile

# 227
tsetseto,много ти благодаря Hug като се сетя как си бях заплюла за мъжко име Давид,ама никой не ми го хареса(както винаги),обаче за женски имена определено няма голям избор...даже никакъв

# 228
  • София
Как не бе, Сладурче - Сара, Марта, Ева, Дина, Анна са си страхотни имена....Зависи обаче с какво/и с кого/ ги свързваш....

# 229
sladurka и аз харесвам много библейските имена и особенно Матей, но няма да се казва така, а си избрах Симеон, защото това беше единственото име, което харесваме и двамата с таткото. Много ми беше трудно когато разбрах, че ще е момче. Имахме име за момиче и бяхме единодушни, а и щеше да е на свеки.Ама не.

# 230
Ехо привет Grinning
Аз най-сетне се затътрих на консултация днес и съм много доволна,чукам на дърво.Бебето се развива чудесно според докторката ми и върви с една седмица напред,очертава се голямо бебе.Иначе все така е сеалищно и док каза,че затова мърда едновременно и от ляво и от дясно Laughing
И с мен всичко е наред и за почти 2 месеца съм качила само 1 кило,поради което си умирам от кефффф Party За пореден път се убеждавам,че храненето - ядене и неядене играят много малка роля при качването ил сваляне на кг при бремнните.Малко странно звучи,но аз си знам защо го казвам Wink

Гледам имена се обсъждат...Ние още не сме го уточнили,само буквите са ясни-ще избираме меду две.Иначе от изброентие на мен ми харесват Габриела,Александра.Ева,Анна,Мария....и....сигурно изпускам някое,карай...

Цеце,а ти секцио по желание ли правиш или по медицински показатели?

# 231
  • София
Привет и от мен.

Виждам сериозно сте се захванали с темата за именцата, аз не съм суеверна, но още не сме го измислили 100%. Таткото е Александър и аз отдавна си бях харесала това име, обаче племенника взеха че го кръстиха Александър на чичото  Laughing и сега съм малко в шах. Все си викам има време да решим.
Колкото до контракциите и аз ги имам, даже докито искаше да влизам в болница за 5 дни на система с магнезий, но се спряхме на компромисен вариант - да лежа вкъщи и да пия едни прахчета Диаспорал 300, което си е магнезий и се равнява на една система. Та така 5-6 дни, оправиха се нещата уж, ама бебока много се върти и рита, ту се е обърнал  с главата надолу, ту е седалищно и това се сменя непрекъснато....та от това въртене ме понаболява тук таме като се обръща и ме притиска и само се шашкам. Иначе ми дадоха 1 месец болнични, след това ще си взема 5 дни отпуск и излизам в тези 45 дни преди термина. И мен много ме е страх да не родя по-рано, затова се заричам да кротувам малко и да си почивам - сега ми се е паднало. Мисля го да е планово секцио във ВИТА около 10 дни преди термина, който ми е на 30.11, само да устискам положението дотогава. Стискайте палци.

# 232
  • София
Дес, по медицински трябва да е, така са ми казвали всички доктори досега, но точно със сегашния ми лекар разговора за раждането не сме го водили /била съм само на 2 консултации при него/ и ще го направим вдругиден, защото той трябва да ми пише там заключение ли е, какво е, и да се планира секциото. Ако можех да избирам, бих родила нормално, но не искам да подлагам на излишни рискове мен и бебето...Аз може би затова съм притеснена и нервна, докато не се реши тоя въпрос.

# 233
Здравейте и от мен!
И аз днес бях на консултация. Бебето и при мен върви една седмица напред. На килограми го изкараха 1850 г  Shocked Това за 30 г.с. ми се струва множко, но уж не са верни много тези изчисления. Обърнало се е главично, дано се задържи така, въпреки че ако е много едро май ще врънкам за секцио  Blush
За моите килограми не мога да се похваля - за месец 4 кг отгоре  Shocked Тук вече грешка няма в замерите  Laughing, не се лишавам от нищо и имам завиден апетит. Ама май трябва да си наложа някои ограничения, ако не искам да се търкалям накрая.
За името и ние не сме решили окончателно.
Клер, на мен най-много ми харесва Биляна.
m_jov, колко време трябва да пиеш Диаспорала. Аз от месец не съм го спирала, но въобще не знаех, че е толкова силен  Shocked Наистина е много ефективен, ама как няма да е така, щом се равнява на една система, ужас. Да взема да го сменя с магнерич ли  Thinking Уф, че ме е яд, че не питах днес колко време може да се пие без прекъсване.

# 234
Здравейте, момичета! Simple Smile
Сега се връщам от ЖК, дадоха ми списък за покупки за бебо, списък за болницата и куп инструкции, някои от които ме озадачиха.
Вярно ли е, че за прането на бебо не трябва да се ползва омекотител? Shocked Аз вече изпрах спалните комплекти, одеялца и подобни с бебешки прах и омекотител Silan sensitive - на опаковката имаше и бебе, затова реших, че е специализиран ooooh!. Акушерката обаче ми каза никакви омекотители Naughty Сега няма да изхвърлям спалните комплекти, но се чудя дали има смисъл да ги пера отново newsm78 Освен това ги прах на 40 градуса, а акушерката каза първото пране на спалното бельо да е на 90, на бодитата и подобни на 60 и само на връхните дрешки на 40.
Странно беше и изказването, че няма нужда от помпа за кърма - първо да видим колко ще ми е кърмата, колко ще яде бебето и дали изобщо ще се стигне до изцеждане. В болницата имали професионална помпа, ако се наложи, освен това щели да ме научат как се прави ръчно изцеждане.
Ненужни били и възгланичка и юрганче - тетра пелена и одеялце стигали Thinking Изобщо ако я слушам, доста ще спестим Grinningnewsm78

# 235
  • Плевен
На мен ми се струват доста добри съветите на сестрата и лично аз мисля да постъпя както те е посъветвала.

# 236
Канела, наистина звучат разумно съветите.
Омекотителите не се препоръчват, защото се смята, че са силни алергени. Нашата педиатърка също ме е съветвала да не използвам за детските дрешки и оттогава дори и на нашите не слагам. И не ми липсва, честно казано.
Тук също се препоръчва да не се спи на възглавничка. Възглавничката увеличавала риска от задушаване. На мен все още ми изглежда не естествено, въпреки че знам, че бебешките главички са по-големи /като пропорция с останалите части на тялото/ и затова няма проблем откъм някакво неудобство. 
Аз с първото си дете съм ползвала съвсем тъничка възглавничка, а за количката имах една на Чико, която е цялата на дупки. Сега, незнам, може би ще опитам без възглавничка, само с пеленка, за да не сменям целия чаршаф, ако случайно повърне. А наскоро гледах една, която много ми хареса, че просто повдига горната часта на тялото под лек наклон, но май пак си е за по-голямо бебе.
Ето я
Юрганче имах, но ме хвана страх да го използвам, като видях колко е лекичко. Страхувах се да не се завие презглава с него и да се задуши. Затова не съм го ползвала. Сега пак мисля с одеало, а ако е много студено - спален чувал+одеало.
За помпата също принципно е права. Още повече щом в болниците имат професионални. Ех, ако и в нашите болници имаха такова оборудване и внимание  Whistling А съм чувала, че в някои страни и в последствие можеш да си наемеш от аптеката професионална помпа, при нужда. Така че, може и такава възможност да имаш. Ако не се предлага или не се научиш ръчно, а ти трябва, наистина винаги можеш да си купиш в последствие.
Така че, слушай я тази акушерка  Laughing
А какво е тетра пелена  Embarassed

# 237
Благодаря за съветите, Арабела. А помпа наистина може да се вземе и под наем и от аптека, и от здравни магазини, ако се наложи.
Озадачих се от днешната ЖК, защото в бебешките магазини те убеждават колко много неща са ти нужни, в ЖК се оказа обратно Grinning

Още не ми е ясно какви са тези Тетра пелени, макар, че купих, приличат ми на обикновени памучни, но в списъка отделно пише, че трябва да се купят 2 бр. тетра пелени и 10-15 текстилни /които също са памучни/ newsm78. Може би разликата е в стерилността или обработката ...

# 238
Какви ли са тия тетра пелени... newsm78 за пръв път чувам.За помпата за кърма съм съгласна абсолютно с твоята акушерка,Канела Peace
За омекотителя - честно да си призная слагах си,обаче немога да си спомня точно кога започнах,но почти съм убедена че не е било през първите 2 месеца на бебето.До тогава все още кожичката се изчиства и може да възникнат разни алергии от съставките на омекотителя.Възглавничка до ден днешен не ползваме,просто виждам че не и е удобна защото  винаги я намирам в различна поза из леглото и никога не е на възглавницата,даже ми се струва че я избягва.Завивах си я с юрганче,ми то бебето в началото както го оставиш вечер така си го намираш сутрин - поне моето така беше и не ме е било страх от задушаване.Може би като почне да се обръща тогава е по-опасно,но да чукна на дърво не сме имали проблеми със увиване,по-скоро с отвиване Mr. Green - вече не признава никаква завивка винаги я изритва ooooh!
КАкво мислите за гладенето на дрешките,аз гладих Вяра изцяло до 3-4 месеца Embarassed и после само ако нещо е грозно измачкано само него гладя.Да тръгна да се вманиачавам да гладя бодита или неща които не са измачкани само за дезинфекция смятам за губене на време Wink

Цеце,хич не се притеснявай доктора ще реши какво е най-доброто за вас,а и след като ще го ангажираш хич няма да се кахъриш Hug

Днес и сетсра ми беше на последа консултация с мен и другата седмица влиза в Майчин дом,защото при нея нещата са по-сложни и май до края на другата седмица ще си имам племенниче,ехххх как се радваааммм Party Само дан о не го сложат в кувьоз,че е мъничко бебчето,а вече няма накъде да расте защото матката е с аномалия която не му позволява Praynig
Чакам с нетърпение развоя на нещатат и да се насоча окончателно накъде ще раждам и аз че времето лети Rolling Eyes

Ехх много се разприказвах Blush

Лека и мека на всички Crazy

# 239
Дес,в коя седмица е сестра ти? За гладенето и аз не мисля да гладя постоянно и всичко,ми то къде е му излезе края? Време едва ли ще има..Радвам се,че бебоците ви се развиват нормало момичета,и аз в края на седмицата ще ходя,ама надали някой ще ми каже колко тежи беба,съмнявам се Thinkingзатова мам ще разбрем колко тежи,че това стоене вкъщи и плюскане..днеска буквално се отчаях,че няма какво да сложа да ида дори до пазара,който е до нас ShockedЗа моята структура напредвам направо много...Качих снимка и на тумбака,ама с тая самоснимачка едва ли се вижда много добре. Ще забележите  и мрежата от капиляри,която доста си личи.

Общи условия

Активация на акаунт