Обратното броене наближава - до НОЕМВРИ мъничко остава

• 11 289
  • 295
  •   1
Отговори
# 240
Привет и от мен.След работа прибрах децата от градина, срутих се на леглото и заспах.А те милите шетали,шетали из къщи Twisted Evil, та чак сега сядам Mr. Green
И за мен е много сложен въпроса за името, щото има много претенции от различни страни, та се надявам да олуча някой празник-иначе все някой ще остане обиден.
За гладенето-и до днес гладя белъото на децата, защото се събират много дрехи и ме мързи даги пера отделно или на ръка и ги пускам с нашите в пералнята.
Съветите на акушерката на Канела и на мен ми се виждат много разумни.Някоя Варненска мама която е наясно може ли да ме светне какви са изискванията на АГ-Варна Praynig
Навих се да ходя на 3Д при Давидков, макар че 70лв. ми се виждат много, но щом мама плаща Sunglasses, пък и нещо ми е притеснено, уморено....
Дес,   дано скоро да станеш леля и всичко да е  newsm10
Сладурка, според мен, не изпускай времето, когато можеш да се поглезиш истински(след бебето, винаги ще си на заден план-просто така стоят нещата) и инвестирай в някоя дрешка за бременни-за мен си стува.Достатъчни са ни всички неудобства и притеснения на бременността, че да си ги създаваме сами с някоя стягаща дреха или пък торба-тип бабешка мода.
Казвам вече лека нощ за да не ставам досадна Peace

# 241
Bobi2mama,благодаря ти за съвета,ама проблема ми е,че никоя дреха,която е специално за бременни не ми харесва Rolling EyesЩе си харесам спортен екип,а след няколко месеца дано се пооправя достатъчно,за да си взема някоя по така дрешка. Wink

# 242
  • София
Добро утро,

Днес навън е хладничко, мрачно - само да спи човек и като гледам, че никой още не е писал явно това правите  Laughing
Аз изпратих каката на градина и таткото на работа и сега си пия кафенцето на спокойствие вкъщи. За днес такава програма съм си спретнала, че дано успея да свърша всичко. Чакам обаче да стане 10 часа, че магазините са затворени още.
За гладенето - аз гладих на Таня до към 6 месеца. Сега имам жена, която ми чисти и глади вкъщи, така че ще се възползвам и пак ще се глади всичко на бебето до тази възраст поне.
Перях без омекотител в началото, само с бебешки прах. Знам, че бебетата не понясат разни по-силни миризми, а омекотителите определено се усещат доста силно. Другото са алергиите.
Купих си сутиен за кърмачки, имам си обикновенна помпа на Чико от миналия път и ще си ги взема в болницата. Аз опнеже днес съм на вълна стягане на багаж...та се чудя дали в малко сакче или в раница ще ми е по-удобно  newsm78
Дес, дано всичко със сестра ти е наред и скоро да се похвалиш, че си станала леля   bouquet
Хайде до по-късно  Simple Smile

# 243
Добро утро! Днес си почивам вкъщи и ще се включвам по-често! Twisted Evil
Клер, искам и аз такава акушерка...
Дес, напълно ми допада твоя модел за гладене - иначе ще се побъркам. Стискам палци на сестра ти. Praynig Тя в коя седмица е?
bobi2mama, не сте ли успели да задоволите претенциите на родата относно имената с другите две дечица?
А за помпата съвсем се обърках - да купувам или не. Май няма, а ако се наложи таткото ще действа по спешност Wink
А какво ли става с mariana 75, дано всичко е наред с нея и така дълго чаканата и желана рожба Praynig
Jutoo, от къде си купи сутиен за кърмачки и колко струва?

# 244
  • София
Jutoo, от къде си купи сутиен за кърмачки и колко струва?
от пазара Димитър Петков за 5.50 лв Simple Smile

# 245
Дес,в коя седмица е сестра ти?
В 35та седмица е,но вече плацентата и не храни бебето и водите са намалели,абе бебето трябва да се вади.

Благодаря ви за подкрепата момичета Hug

Jutoo,и аз да питам за сутиена откъде го взе.Аз чух за някакви за поп 5-6 до 10тина лв бих си купила ама 20 не ми се дават.Миналият път изкарах без такъв,но сега ако си намеря на по разумна цена ще си купя Wink

Боби2Мама,нямаш ли някоя снимка да пуснеш да ги видим твоите момиченца?Радват ли се че ще си имат браче или сестриче?У вас ще бъде супер забавно в скоро време.А ти ще си мама героиня Peace

Оххх с тия дрехи направо ми се ревееее,нищо нямам особено за хладно време,Цяло лято изкарах с един панталон който още нося Embarassed и сега вече се чудя какво ще бъде.Ама се успокоявам че само месец остана плюс,минус  Wink и все нещо ще скалъпя.

Весел ден на всички Grinning  

# 246
  • София
[
Jutoo,и аз да питам за сутиена откъде го взе.Аз чух за някакви за поп 5-6 до 10тина лв бих си купила ама 20 не ми се дават.Миналият път изкарах без такъв,но сега ако си намеря на по разумна цена ще си купя Wink

Написах по-нагоре, че го взех за 5.50 лв, има само бели, имаха всякакви размери. Понеже една комшийка продава в това магазинче и ми даде да си го пробвам в нас дали ми е удобен и тогава го взех. Много е мекичък, харесва ми. Може и в самото магазинче да се пробва, обаче е много тясно и неудобно, но...и на мен не ми се даваха много пари за такова нещо.

# 247
  • София
Канела, така трябва да е в началото с прането ( и за омекотителя, и за градусите). После, когато се позакрепи (стане на 2м например) можеш да ползваш и омекотител. Аз така направих. В началото и без това ги мъчат един куп обриви и подсичания. И другото е, да не се оставя прането на бебока да замръква навън. При бабите е от суеверия някакви, но аз не го оставях, защото съм виждала разни пепруди и мухички да акат в/у дрехите. От тогава- нощем се сушат вътре. Сега се замислям, че бебоците ще са зимни и май проблема с мухичките го няма  Blush
Моят съвет е да ги препереш само с бебешки прах на високи градуси. И аз така съм перяла до известно време.

Дес, засега съм с нагласа да гладя, но ще видя до кога. С баткото устисках доста време. А вашите баба и дядо с две бебчета едно след друго, а? Сигурно са много щастливи  Grinning

Jutoo и аз съм така със задачките. Мислех, че ще лентяйствам, докато малкия е на ясла, а аз се разбих от вършеене през деня. Прибирам се да хапна и пак изхвърчам.

Снощи свършихме и последната планувана задачка. Имаме вече поръчани кухня и спалня, надявам се да станат в срок.  След малко отивам да вършея в старата къща за да освободя и кухнята. От итре трябва да се изкъртва и замазва там  Simple Smile
Обаче, колко багаж изкарахме  ooooh! Не може да си представите..трупано, трупано...и аз откакто се  е родил малкия все нямам време да прегледам и отсея нещата, та сега се учудих на нас си колко дрехи, съдове и джунджурии имаме.
В новите мебели няма да стъпят и половината неща Grinning
Само се шашкам, че сроковете са малко рискови..края на октомври, та май бебока няма да го посрещнем съвсем в готов вид, но се надявам да се лъжа  Simple Smile

# 248
[

Написах по-нагоре, че го взех за 5.50 лв, има само бели, имаха всякакви размери. Понеже една комшийка продава в това магазинче и ми даде да си го пробвам в нас дали ми е удобен и тогава го взех. Много е мекичък, харесва ми. Може и в самото магазинче да се пробва, обаче е много тясно и неудобно, но...и на мен не ми се даваха много пари за такова нещо.
Абе много си бърза бе мацка Joy Аз тъкмо видях че си писла след като публикувах и ти хоп даже успя да ми отговориш Crazy Мерси много  bouquet

Диана,голяма  суетня е в къщи.Радват се бабата и дядото,да.АМа така да искахме нямаше да можем да го нагласим Mr. Green
На вас успех с ремонта.Много е трудно,но пък после е хубаво.
Оххх и ние доникъде не сме я докарали Sad

# 249
Дес, 35 седмица е супер Grinning Не се тревожете въобще. Браво на нея, че е удържала до тук!!! Прати й специално поздрави и подкрепа от мен! Аз ще съм щастлива ако стигна до 34 седмица /аз ще съм щастлива до 33 да изкарам всъщност/. 35 седмица ако ти почне раждане тук не го спират, защото се раждат напълно здрави и развити бебета, явно и в БГ е така. Така че  Peace

Канела, омекотителите можели да причинят алергия или обрив  newsm78 Да ти е сигурно изпери ги пак. Как така ще хвърляш  Grinning

# 250
Добро утро.mariana 75 наистина изчезна от доста време и аз също я мислих.Какво ли става с нея?Пумпалче,ами ти утре навършваш 32 и влизаш в 33-та седмица.Спокойно,ще устискаш още доста според мен LaughingАз вчера също бях на преглед и всичко с нас е ок.Контракцийте си ги имам,но...това е положението.Вече спрях да им обръщам внимание.Явно са от тези подготвителните и това е.Бебо вече е почти 1800 гр.и си отговаря на седмиците в които е.Все още е мъж и се надявам да няма изненади.Док каза,че е невъзможно да има ,но все пак...

# 251
  • София
Добро утро и от мен, момичета Hug Голям сън му ударих, чак се учудвам от себе си вече. Снощи съм заспала към 10 ч.  на дивана, както си гледах филм, нощес само се преместих в леглото, та допреди малко. Седя и се чудя сега, след като вече съм в болничен за бременност и раждане /по картон терминът ми е 26-ти октовмри, та затова по-рано ми го издават/, не е ли време барем едни джапанки да си взема за родилното. Аз като гледам списъка на Св.София, няма кой знае какво за събиране, ама аз и това нямам. Та по тоя повод днес може и да  пообиколя да си купя туй-онуй, стига да има какво да облека в тоя студ /голям проблем с тия дрехи.../. Ще ходя и до аптеката, където ми обещаха Лансинох, и ще ви информирам какво е положението.
Вчера как се бях ядосала на амазонците, цял ден гледам и си избирам дрешки и играчки /страхотно космонавтче и пижамки!/, и накрая като пуснах поръчката, от британския Amazon ме уведомиха, че точно тези продукти не могат да ги доставят на този адрес, смятай в България. Чудното е, че със същата карта са правени няколко поръчки от американския Amazon и са изпълнявани, значи не е в картата проблемът. Обаче надутите британци точно за дрехи - нъц! не щат да ги пращат. Абе направо си ни третират като Третия свят и това е...Обаче успях да направя пробив в един сайт за продажба онлайн на фармацевтични продукти, и поръчах Инфакол! Сега ще видим за колко време ще дойде, и ако всичко е наред, ще поръчам още, ако някой иска. Доставката въобще не е скъпа. Аз реших да си поръчам оттам и бебешки сиропчета за температура, запек и други от първа необходимост /тук например не съм виждала Нурофен за бебета  newsm78 newsm78/. Та така си прекарвам времето....Книга не мога да хвана въобще, мисълта ми излита нанякъде на 10-тата минута и трябва да препрочитам по 3 пъти една страница....По същата причини един филм го гледам цял ден, че ми остава и за следващия...
Хайде че се поолях май, ако има нещо интересно, ще пиша.
Деееес! Hug Стискам палци на сестричката ти! В Майчин дом бебчето ще е в сигурни ръце, дано всичко да мине нормално и за двамата!!! Hug

# 252
Здравейте, мамита!  Hug

И аз да не остана по-назад, та от два дни едни контракции, контракции... Явно бебчовците ни напомнят да го даваме по-кротичко. Сега гълтаме хапченца и се молим всичко да е ок. Докторът ми каза преди 20 октомври и през ум да не ми е минало да раждам. Бая се бяхме поуплашили. Поне болницата засега се размина.
Дес, и аз като тебе гладих Ники до 4 месец, после само блузките и чат-пат нещо поомачкано. А омекотител не съм ползвала, а вече и за нас не ползвам, защото не ми понася силния аромат.
На сестричката ти пожелавам наслука и бързо възстановяване и на нея, и на бебчето!   bouquet
Цеци, аз пък изпитвам истинска необходимост да чета, да чета... всеки удобен момент се сгушвам някъде с книжката  Laughing Чак забравям да заспя.  Crazy

Онзи ден напазарувах това-онова от необходимите неща за баткото - спални чувалчета, по-дебели дрешки и т.н., и смятам вече да почвам да пазарувам и за бебка, че то времето си минава... Пък хич не ми се ще да се лиша от удоволствието да участвам в покупките  Mr. Green

Весел ден!!!   bouquet

# 253
  • Варна
Добро утро и от мен  Hug

tsetseto пиши ме и мен за Инфакол - 3 опаковки. А ако може и сайта да споделишллл Но ако правиш голяма поръчка по-добре да се включа към тебе и да си поделим разходите за доставка.

хей Дес и ние с моята сестра май сме точно като теб с твоята - тя е за началото на м. Октомври аз - Ноември  Flutter
Нашите от баби дядовци - ергени тамън с 2 внучета ще ги сдобием  Mr. Green

Канела аз също ще се възползвам от съветите на твоята акушерка.

Bobi2mama хубаво да минеш през такъв преглед - 3Д - Давидков малко плаши - леко те овиква че толкова късно си се сетила - но важното е да влиза от едното ухо и да излиза от другото и да остава само същественото - за бебето. А ако не друго - то поне много добре ти разяснява обяснява всичко и с най- малките подробностти. Въпреки всички отзиви за него аз съм доволна от този преглед и смятам да повторя - щото другите нищо не приказват и на края само едно всичко е наред - ама тебе продължава да те  човърка отвътре нещо.

за мамите от Варна - мисля Арабела или  Bobi2mama питаше - в сайта на отчетни Варна - отпред на темата имаше списък с изискванията на различните болници в града - осван това и курсовете които се провеждат там. На мен много ми се ще да ида но тъй като все още активно работеща въобще не разполагам със свободно време. Евентуално чак Октомври.

# 254
Добро утро и от мен! И аз чакам да наближи 10 и тръгвам със списъците по магазините, да видим колко ще издържа. Моят списък за болницата е колкото на бебо за вкъщи Grinning Ама такива неща са се сетили да пишат ooooh! Бонбони, шоколад и минерална вода за по време на раждането - никога не бих се сетила.
Добре, момичета, забравям за омекотителя Laughing И без това и двамата с таткото сме с чувствителни кожи, и ако и бебчо е така ooooh!
Bobi2mama, доста е скъп този Давидков или пък прави голямо шоу, което си заслужава Simple Smile. При доц. Балев ФМ е 30 лв, но не виждаш нищо, а и той мълчи и само гледа в монитора, но пък е добър диагностик. За Давидков съм чувала, че много добре обяснява.
Tsetseto, в La redoute има страхотни космонавтчета на невероятна цена http://laredoute.fr/vente-combinaison-bebe-cocoon.aspx?productid … t=1&hasprev=1 , но не зная как стои въпроса с доставката, не разбирам френски, а в английския вариант цените са други.
Лек ден ви желая!

Общи условия

Активация на акаунт