Кафе " Мами в Италия" - 66

• 16 788
  • 274
  •   1
Отговори
# 240
Ааааааа недей така  с Леонардо не е за пренебрегване.И на мен ми харесва.Е предпочитам хумора на Карло Вердоне.И аз бях питала по тема "Харесваше ли ви прическата на др.Тодор Живков и бих те ли си направили същата?",но никои не ми отговори.
Чао отивам да готвя.Добър апетит  Laughing

# 241
ov4eva, всички в този форум сте ми симпатични и с удоволствие ви чета. Останах с впечатление, че се натрапвам, защото с първия пост все едно не бях писала, защото никой нищо не отговори, но може би не ви заинтригува темата за филмите на Леонардо Пиерачони. Както и да е. Сега се радвам, че ме приемате и ви благодаря! По повод за разхвърляните съпрузи... наблюденията ми от моя фиданцато е, че е доста подреден   Hug

в интерес на истината аз онзи филм го гледах въпросната вечер 
мадамата съм я виждала в някой латиносериал, но не се сетих кой. радост за окото е тази жена.
само питах мъжа ми ' ама не приличам ли поне малко...' тц.
няколко дни по-късно се сетих, че четох нещо в темата за него.
аз съм малко албански реотан, но по-добре късно , отколкото никога Laughing

овчева,
това е щот' се мия с хед енд шолдърс  Laughing

в чест на миликс днес ще правя сърми с лозов лист. размразявам си каймицата в момента.

нахута мисля се слага в салата. хубаво нещо е . полезно.  май Кала спомена, че обича, може да знае повече трикове.

а този заместител за семки съм решена да го опитам. така или иначе ми падна зъба, който пазех... вече няма смисъл  Joy

# 242
   Те: Кафе " Мами в Италия" - 66  ov4eva, allya, мушкато, milix, Italina (+ 3 Скрит/и) и 1 Гостма преглежда(т) тази  
Много се извинявам но виждам" мушкато"-не бях срещала такъв никнеим досега в тази част.Комплимент за избора дано си полята често

# 243
Голямо ходене му ударих днес...като вчера  Laughing

Я да питам аз майките с по големите от моето дете...на колко месеца ги сложихте в количка седнали?? Моята е със зимен кош, Маттео се изправя сам, увисва глава извън количката и гледа в земята..иска седнал да седи, не му се лежи вече...нужно ли е да станат на 6 7 месеца за да се возят в паседжиното а не в кароцината??

Сонче, досега Маттео не е ял от шише.....само цица. Не си натискам цицата и не са ми се образували буци досега...но ти можеш да прецениш по себе си, така е най правилно според мен. Препоръчвам ти да даваш максимум 1 път в седмицата от шише, знам има много бащи на които им е кеф и те да хранят детето. Аз обаче само цицка давам.
И да знаеш, не му давай вода.. Аз се излъгах няколко пъти да дам на Маттео,  но се оказа че не е имал нужда и престанах. Дори в най големите жеги е изкарвал само на кърма, което си е съвсем в реда на нещата.

Аз правя кюфтета и съм си купила арабски хляб, ще се пробвам да издокарам нещо от сорта на фалафелите.   chef

Айде чао, до после.

# 244
Allya,не се притеснявай тук често минаваме малко и на монолог. Laughing
Зависи на кой за какво му се говори, а и има ли хора на линия. Wink

Разкажи нещо за себе си, за фиданцатото. Hug
Кога мислиш да идваш в Италия, изобщо каквото ти се иска да споделиш. Peace

Lindita, и аз много харесвам лучена супа.  Peace За мой късмет мъжа ми всичко яде. Wink

А за протокола - моя изобщо не е разхвърлян - дори е доста педантичен за мъж. Peace
Това обаче не означава, че у дома е като в аптека. Wink

# 245
Ов4ева,гледай да се вклЮ4ваш винаги предиобед,страшно вдигаш настроението Peace
Дани,4естит ти Рамадан,не знам дали се 4естити де,но да си кажа. WinkИ ритащите кра4ета дано са мъжки този път Praynig
И ние имаме навигатор,супер работа върши,особено откак мъжо му замени старата информация с нова,изтеглена от нета,сега и на луната ще ни заведе.В нета има всякакви подобрения и карти PeaceМоже да си вкараш къде има полиция,аптеки,бензиностанции,банки и изобщо вси4ко,за което не се и сещаш даже,нашия сега може да говори на римски,наполитански диалекти,с детски глас и даже с глас на лЮбовница LaughingКазва "Завий на ляво,тезоро"с един меден глас....не ти е работа Mr. Green
Тампони ползвам по4ти само ако на море ми се слу4и менструална слу4ка,не пропускам и ден баня аз Naughty
Гери,в ста4ката ще у4аствам по слу4айност,днес синът ми е до 16 4аса и съответно за обед не готвя,а за дове4ера съм предвидила бастон4ини ди мерлуццо,хляб имам от в4ера PeaceИна4е не е лошо,дано се вклЮ4ат пове4е.Аз приготвям само по 1 ястие,такива 1во,2ро,3то...няма у нас и без това не сме хи4 слаби4ки/хеля мъжо ooooh!/Той и малко разхвърлян си пада,ама малко,като знам какви други дефекти имат други мъже,даже и на въпрос не го правя,промърморвам от време на време по нещо,колкото да се забелязва,4е забелязвам,но до там.Не си го слагам хи4 Peace
Краставици от холандските и аз съм взимала,свекърва ми даже не позна 4е са краставици,не ги беше виждала.Но прояви желание да засее на вилата.Само дето покрай нашите болести в БГ не ми остана време и таквиз семки да търся...
Сон4е,радвм се,4е вси4ко е минало в рамките на спокойното акушерско ежедневие,аз както знаете не съм никак фен на боцкането в гърба Naughty
Аllya,може просто да си улу4ила момент на затишие/или обратно,разгорещено обсъждане на нещо....  bouquet

# 246
  • Torino,IT
Аллуа, ти не си в Италия ли? Аз защо съм разбрала 4е си, всъщност единствените ми догадки 4е си тук идват от това 4е гледаш Канале 5, ма то може и в Бг Да се гледа май newsm78..абе я ни светни ти по -добре самата..  Flutter HugТвоят приятел от коя 4аст на ит е?

Hug  Hug

Italinka и Geri за каква ста4ка става дума?

# 247
Анджи, само на цица сме. Вода и аз не давам и съм въобще против даването на вода в първите месеци. Чучотто баща му  дава, но рядко, че съм против. Иначе само мастита ме притеснява, но пък той си е лаком и всичко изяжда, паузите са на 3 ч максимум.
Ние най-после правихме кака, че беше вече трети ден, помогна ни термометърче с малко олио д-олива, сега детенце май заспа от облекчение, дано поспинка поне 2 часа, че денем нещо сън не ни хваща  Crazy
Четох, че кърмачетата по-рядко може да ходят по голяма нужда, тъй като фечите не правят достатъчно напрежение, за да се облекчат миличките.

По въпроса за копъра, аз имам около половин килограм! Донесоха ми го от Бг, сушен е, целят шкаф мирише сега на копър  Laughing Имам и локум, с рози на опаковката и вафли Мура / много са ги развалили!/

Ние сега спим в кароцината, навън излизаме с кароцина или оветто.

Аз нямам време за готвене, едва смогвам къщата да оправя. Гледаме се самички, но по-добре така, отколкото свекита да ми се месят! Мама и татко нали си заминаха в събота, точно като ни изписваха, за съжаление ...

Моят мъж е доста подреден и чисти до педантичност, ахахха няма да му давам да чете / и без това няма да разбере/, да не си навири италианското носле  Whistling

Бамболотто спинка, но леко и много се стряска миличкото. Бягам да хапна междувременно  Sunglasses

# 248
Анджиар Алесия е ж коли4ка стол4е от 2 месец.Просто си умира6е от скука в ко6а и все мрънка6е.Та я сложих в стол4ето и миряса.В на4алото облегалката бе6е по_назад,с времето я вдигнахме  Peace В БГ видях бебе на 6 месеца о6те в зимния ко6  newsm78
Дори снимка за доказателство ти давам  Mr. Green
Тук е на 2 месеца и 1 седмица  Grinning
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2131505
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2131506

Направих лазаня за дове4ера,ми като няма сърми кво да правя  Crossing Arms

Против тампоните съм,много нехигиени4но  Crossing Arms

Бравос на бебе Сами,кроту6ко си е той.

айде отивам да спя до беба,4е съм гроги  Confused

п.с.Ов4ева скица си  Mr. Green Hug Peace

# 249
Аз съм си в България, но имам сателит и гледам само италиански програми, а в работата само италианско радио слушам. Иначе в Италия ходя почти всеки месец, но ще видим как ще се устроят нещата, защото така не си е работа. На 10.09.07 се върнах от Рим, но ходихме до Неапол и до Позитано и о-в Капри. Не се сещам коя от вас живее в Неапол, но се питам как се справя!!!  newsm78 Аз такава лудница не бях виждала! Когато бяхме пеша и пресичахме направо затварях очи и се молех да оцелеем  Praynig  То се падна и някакъв празник, който не бил честван от 25 години и съвсем беше "инказинато"! Иначе "ил фиданцато" е от Лече. За безпорядъка се включвате ама пишете нещо и за ревността! Колко са gelosi вашите мъже?

# 250
Бимбе, как така столче количка?
Както обикновено, дала си само заглавната страница на сайта  Laughing

# 251
  • Torino,IT

Цитат
За безпорядъка се включвате ама пишете нещо и за ревността! Колко са gelosi вашите мъже?

Е, като вси4ки италианци май. Паоло досега не е показвал някаква ревност на показ, но си е ревниви4ък.....не 4е аз не съм..... Peace

Искам много и аз да отида до Неапол, но не срещам разбиране в молбите си...но до Рим ще отидем при първа възможност.

Сон4е, браво на вас....целувки на Самуеле... Hug

# 252
ма ние сме женени жени, каква джелозия  Laughing
моят мъж не е ревнив, или поне го декларира.  иначе мисля, че ревнува в рамките на допустимото, както и аз.

на мен ми се случи чудо днес! от месеци чакам едно изследване и гинекологичен преглед и днес ми се обаждат от УСЛ да ми кажат, че гинеколога се отлага с още месец поне. аз не искам да съм нахална, но това минава всякакви граници.  Confused
казах й на жената, че нямам нищо против да не се преглеждам във великата им болница, да ми даде час където има по клиники и пр, където има лекар, ако ще и в сусурлево. тя много се възрадва и ми даде час с 5 дни по-рано от очаквания до момента в някаква частна клиника, с която имат договор.

аз за днес свърших с работата, мисля да гледам филм и после ме чака сърмичко-навиването.  Laughing

# 253
Деалема лек сън,но когато се събудиш дай моля паролата

# 254
Днес обявиха ста4ка,състояща се в това да не се се купува и яде хляб и паста днес,поради ска4ащите цени.Даже 4ух ,4е вклЮ4ват и млякото,а и кафето по баровете в Милано.
Аз кърма от шише съм давала само ако се е налагало да излизам и съответно друг да храни детето/и за 2мата говоря/Имала съм винаги замразена кърма за подобни слу4аи,аз толкова много кърма имах та нямах проблеми...Детето трябва ясно да разбира разликата,мама е тук,зна4и цица,няма я-биберон.Ина4е се обърква,а и свиква лесно на големите дупки,що ли ,вика да се мъ4а да дърпам,като слиза само???Относно водата прекалено се плашат хората с нея.Моят син,достойно дълго кърмен,пиеше страшно много вода.Не намирам да е повлияло на кърмата ми или на него.Обратно,малката не пиеше по4ти никак.Т.е. давала сум каквото са си искали децата,всеки има разли4ни нужди.И като големи,едни пият много вода,други и цял ден карат без нея...
И аз Киара я сложих в пасседжиното на 2рия месец,просто защото коли4ката не ми влизаше в асансьора,а сме на 7 етаж.Излизах само 3 пъти с нея.Дори разглобена ,трябваше аз да слизам с горната 4аст,а мъж ми с колелетата.За сам 4овек и бебе беше невъзможно.Та на 2рия още се сдобихме с пасседжино,надлежно мерено,преди покупката,та да излизаме спокойно.Бях свалила скеналето до край и така.После запо4на да сяда когато на самата нея и беше възможно.
Сон4е,слагай копъра във фризера,ако стои в шкаф след известно време завъжда мушици и ще се наложи да да го хвърлиш Tired

Общи условия

Активация на акаунт