Кафе " Мами в Италия" - 66

• 16 792
  • 274
  •   1
Отговори
# 225
Анджи, ами поканих гостите и сега трябва да поръчам семифреддо-то и да понапазарувам....те дечковците са мънички за аниматор все още,а и няма да е луд купон,а 6 дечица и ние  Peace

# 226
Добро утро!

Дани, много се радвам, че вече го усещаш по-сериозно Laughing Залагам, че е момченце.
Моята приятелка на 4 септ. роди трето детенце  - протекло е много лесно, наели са жена, която да й помага за справяне с болките, тя е искала без упойки и пр. 7 часа е протекло раждането, седяла е в/у някаква топка (!) и правила странни движения ( които за съжаление не са заснети, хаха), накрая самото раждане е било леко, няма почти никакви разкъсвания, а възстановяването е светкавично. Да ти кажа така ми звучеше, че и аз искам без упойки  Mr. Green

Гери,  и аз обичам по-дълги краставици. ( ох, как звучи само). Laughing

Аз днес ще се потя над една брошура и съм на компютъра.

Да задам тема.. Вие как се оправяте с разхвърляните си съпрузи? Laughing ( попитах оглеждайки хола)

# 227
Астреа, чета ви всеки ден, но не пиша, защото ми се стори, че ви се натрапвам във форума. По повод какви български продукти ви липсват в Италия аз да ви пиша, че на мен в България ми липсват лупини. Не знам дали на вас ви харесват, но аз преди ги ядях, защото намалявали холестерола, а после почнаха да ми харесват. Та сега от Италия това си нося тук.  Embarassed Ако ми отворят куфара на летището ще се скъсат от смях.  Laughing

# 228
Дългите краставици са и по гладки, аз не харесвам корнишоните  Laughing

Калче, докато бях в БГ сина на братовчедка ми направи две години. Тя беше наела аниматорка да прави куклен театър. Изключително забавно им беше на всички дечица, а Маттео който беше още на 3 месеца, гледаше с широко отворена уста и ококорени очи до края на представлението. Много е засбавно.

Allya,  welcome

# 229
здравейте и от мен,

Бързам да ви се похваля,4е бебка за първа но6т спа сами4ка в нейната си стая.Мина много добре,въпреки моите притеснения.Може да ви зву4а като някоя луда,но сно6ти като влезнах в спалнята и като видях,4е креват4ето и го няма се разревах.За миг си помислих как моето моми4енце пораства и ми се изплъзва.То детето в съседната стая,ама ей на мен ми се струва6е дале4.....абе глупостите на кака ви Деска  Whistling
Ина4е спа доста добре.Събуди се към 1.00 4аса и поплака малко (напоследък го прави понеже я стряскат зъбките) и после спа непорбудно до 7.15.Нито веднъж не се събуди за бибата,а това си е жив рекорд.

Лени ми с разхвърляния ми съпруг трудно се справям да не кажа хи4  Crossing Arms
Преди да тръгна за БГ му бях залепила бележка на врата "Дрехите се сагат в гардероба" ама и това не помогна.Обожава да си хвърля дрехите по леглото,масата за гладене,закала4ката.....абе само да не са в гардероба  #Cussing out
Да си призная оба4е и аз съм доста разхвърляна.Майка ми едва ме понася просто.Мен прекалено подредените домове ме изнервят,изглеждат ми като музеи  Mr. Green

Хммм Лидл,нямаме на близо,но пък на две седмици ходим за памперси на беба,които са просто страхотно.
Сърми4ки ако намеря охаааааааааааа  Mr. Green

Дани бравос 4е усе6та6 мъни4ето.Аз пък съм сигурна 4е е женско  Mr. Green

Кал4оооо да направите много снимки на мъника,малееее ма кога стана на 2 години  Thinking

айде цун,отиваме да купим хляб. Hug

# 230
Moят мъж беше непоносимо разхвърлян. Един ден се поскарахме малко повече точно заради това. Не прие моята гледна точка, но от тогава нямам забележка.  Peace

# 231
Привет и от мен  Hug

Явно снощи е било време за спане, ние заспахме в 11, ядохме в 3, после от 4 до 7 пак спахме и след като хапнахме малко дремнахме отново до 9  върху корема на мама в леглото;-) Само денем сън не ни хваща и аз нищо не успявам да свърша- все сме на цицата или в ръцете на мама. Днес пък е трети ден, в който не сме акали, казаха да съм го стимулирала със сондичка или с термометър, все ендо му меря температурата.

Преди малко се обадих на педито, която избрахме, фиксира ни апунтаменто за 1 октомври! Визита за 1 мезе. Междувременно сама да съм го теглила всяка седмица, да наддавал поне 150 г. Аз мисля да ходя веднъж седмично и в местния Азл, нещо като консултация има в определени дни, има акушерки и психолози. А вашите педита как процедират?
Точно питах Деската днес за жълтеницата, на нас не са ни казали да имаме, въобще не са ни говорили за това дори ...  newsm78 Ако имаше още в болницата трябваше да се забележи, явно.

Лени, аз раждах без упойка. Нямам разкъсвания, нямам и нито един шев, а Самуел се роди голям- 3870! Имала съм чудно бачино, казаха  Laughing Така че всичко си е индивидуално. На мен ми казаха, че минало бързо за първо раждане, ама само аз си зная. Приеха ме в понеделник вечерта, сложиха ми гардза в 22 часа, от която ми почнаха леки контракции в 4 сутринта и така до около 4 следобяд. В родилно ме преместиха към 19 часа, извадиха ми гардзата и ми спряха контракциите, дори задрямах  Shocked После ми спукаха 2-те мембрани и ми сложиха флебо / което после се оказа, че въобще не било включено, тъй като не ми го вкарали като хората/. Преглеждаха ме нон-стоп и непрекъснато слушаха тоновете на бебо. Истинските контракции бяха около 5-6 часа. Разкритие бавно, което се увеличаваше главно след всеки преглед /ужасно болезнен/. На 8 см ме вкараха да раждам, след като вече бях ги изрекла какви ли не, исках да ме режат и пр. С 2 напъна излезе главичката, с 1 телцето. Много силно съм напънала, защото излезе бързо бебето и се наака- така ставало, ако спинтата е мног рязка. Имам и снимка, на която се вижда пъпната връв омотана 2 пъти около вратлето му! Как не са го видяли, не знам, аз страшно се бях изплашила, след като разбрах! Та така накратко минаха нещата при нас. От болницата и 2-те акушерки съм страшно доволна! Не се отделиха от мен и бяха перфектни, ще се виждаме след ваканцията им, смятам някакви подаръчета да им измисля дори  Crazy

Анджи, нали вие се кърмите само на гърда? Моите ще експлоадират, ако не хапва 2-3 часа! И докато суче, притискам гърдата в посока към зърното, да не остават буци. Ще прибягвам до практически съвети към теб, нали може  Sunglasses

Хайде до после от нас   bouquet

# 232
По повод какви български продукти ви липсват в Италия аз да ви пиша, че на мен в България ми липсват лупини. Не знам дали на вас ви харесват, но аз преди ги ядях, защото намалявали холестерола, а после почнаха да ми харесват.

Здрасти и от мен Добре дошла!Не се притеснявай да пишеш, моля.
Лупини не е ли нахуд? Ако е, да знаеш, че в диетичните магазини в БГ има нахуд. Ако си в София мога да ти дам 2 адреса на места, където би трябвало да има. Peace

Соня, страшна куражлийка си! Hug

# 233
Lennie, и на мен на нахут ми прилича на вкус, но не е. Латинското име на нахута е Cicer arietinum, а лупините са Lupinus, по-плоски са, докато нахутът е като топчета.

# 234
allya , не знаех.. а как ги приготвяш тези лупини? аз съм виждала готови тук, сварени в бурканчета, но не знам как се приготвят.

# 235
  • Italia, Palermo
Здравейте!
Ааа пак краставици, та и лупини...
Бравос на малката Але  де смело наня сама и без биба, дано е все така!
Брава и на леля и Соня, де е мама-героиня!
Дани, колко хубави усещания са тия на бебо в коремчето! Честит Рамадан на теб и семейството ти!
А за разхвърляните мъже- ох имаше един лаф( ех, шурапиколина да е тук сега да го чуе веднага!)- Вари го, печи го- все на гайда мирише, поне съм го чувала навремето из нашия край от бабите- един вид няма оправия. Няма, но частична съм постигнала с тормоз! Аааамаха! Да не сме им майки, поне личните вещи мааалко от малко да понагласят! Аз се дразня от неподредени неща и с риск да припадам от умора редя! РАаавнис!

# 236
Lennie, ядат се като семки. Лупи се ципата /вече му хванах цаката/ и се ядат. Те са в солена вода и това ги овкусява.  В супермаркетите ги продават в прозрачни кутии със залепено фолио отгоре да не изтича водата, а по пристанищата съм виждала да ги продават насипно при тези, които продават тиквени семки и разни ядки в шоколад или карамел. Но има и доста рецепти с лупини, но не съм пробвала. Междувременно видях и новия отговор... не забравяйте и копъра! Не са само краставици и лупини!  Laughing

# 237
Лени и Аллуане пишете тези неща преди обяд,че пак ще сменям менюто.Какво е това нахут? За пръв път го чувам.Лупини имате предвид вида сива мидичка с тънка кора или нещо друго.
Аллуа ти всъщност как реши,че се натрапваш и на кого?Доколкото знам форумът е виртуално публично пространство и всеки може да си пише според правилата и условиата на този форум.Е не е задължително всички да са ти приятни още по малко ти на тях.Въпрос на вкус:Иванка харесва Пенка,защото последната е по грозна от нея.Пенка пък харесва Иванка,защото последната била по проЗта от нея и така нататък.Кръговрат на живота.Инъче ако имаш питания не се притеснявай има 5-6 момичета който ще ти отговорят.Пази се също да не хванеш виртуален диабет Simple Smile
Ленивидях,че ти е поникнал нов косъм под шапката.Честитнов косъм  bouquet

# 238
  • Torino,IT
Здравейте  Hug

Аллуа, моля те не пиши 4е се натрапваш, защото и аз съм една натрапницааа тогава  Party
Хуваво е пишем вси4ки, нека продължава само така< Hug
Дани, радвам се 4е ве4е 4увстваш малкото 4ове4е  Hugбраво

Относно манджите, в4ера реших да направя лу4ена крем супа,на мен много ми харесва. За пръв път я опитах в един ресторант във Виетнам, по принцип се казва френска супа и се сервира със препе4ени филийки натъркани с 4есън и препе4ени с пар4е кашкавал отгоре на сгорещена скара. Във въпросния ресторант супата беше сервирана в пани4ка от хляб. Стана много хубава в4ера, само 4е си ядох сама , защото Паоло недолюбва лук.
Ина4е за разхвърляността, в къщи аз съм тази по която постоянно викат да си подрежда след себе си...но имам напредък де...
 Blush
Стига с този ЛИДЛ бре, в4ера си взех фета и аз, исках баница да прява но я изядох докато гледах Онасис и Калас в4ера...пуууу.Хареса ли ви?Аз останах впе4атлена от Дженерале дала Киеза който го даваха по напред..

Въобще хубави филми дават напоследък... Party

Приятен ден на вси4ки  bouquet

# 239
ov4eva, всички в този форум сте ми симпатични и с удоволствие ви чета. Останах с впечатление, че се натрапвам, защото с първия пост все едно не бях писала, защото никой нищо не отговори, но може би не ви заинтригува темата за филмите на Леонардо Пиерачони. Както и да е. Сега се радвам, че ме приемате и ви благодаря! По повод за разхвърляните съпрузи... наблюденията ми от моя фиданцато е, че е доста подреден   Hug

Общи условия

Активация на акаунт