Тайната на перфектната кожа.

• 202 760
  • 831
  •   1
Отговори
# 480
  • София
... относно бирената мая...

По каква схема пиеш бирената мая? Аз си взех една кутийка и се опитвам да пия 3 ръти по 2 хапчета, но забравям и се оказва че пия 3 пъти по 2  Confused
И колко време я пи преди да има ефект?

# 481
Здравейте момичета
чисто нова съм във форума, но съм впечетлена. Имам суха кожа - ще дадете ли някакви идейки да не я чувствам така опъната?

# 482
  • Плевен
Честита нова година, момичета!Да е по-здрава и весела!
Благодаря Ви за отговорите.Продължавам с маслата.Аз не го правя всяка вечер само когато се къпя, тогава кожата ми е най-напарена.Големите подкожни пъпки започнаха да се скриват сами.Явно са били възпалени черни точки, защото само се пипам по лицето.

# 483
  • София
Да не обезнадеждавам, но миналата зима пих 3-4 месеца прословутото ленено масло на капсули и то не по 2-3, както пишеше на упътването, а по 7-8-10 капсули дневно и никакъв ефект нямасхе нито на кожата ми, нито на храносмилането ми...

# 484
Повече от една супена лъжица ленено семе на ден е токсично. Не съм убедена,ч е е полезно да се пият такова голямо количество капсули ленено масло на ден.

# 485
  • София
ЧНГ на всички ВИ!!! Два пъти вече си правя масаж и после запарване с смес от рициново масло и захтин. Някъде по-назад прочетох, че тази комбинация е за мазна кожа. Имам активни пъпки от акне, не забелязах влошване или подобрение. Вчера козметичка ми каза, че масаж с масла се прилага само върху напълно здрава кожа - т.е. без пъпки, алергии и др. Знаете ли нещо по въпроса, споделете опит... ! Благодаря!  Flutter

# 486
Повече от една супена лъжица ленено семе на ден е токсично. Не съм убедена,ч е е полезно да се пият такова голямо количество капсули ленено масло на ден.

Crazy И преди съм чувала че лененото семе може да е токсично в големи количества,но ми е любопитно защо?

# 487
Myriad Canaan,  много ми допадна идеята ти за маслената баня за лице. Обаче имам няколко въпроса,на които се надявам ,ако имаш време да ми отговориш.
Аз си купих масло от розмарин,но то е прекалено сухо и за да мога да си направя масаж на лицето,както описваш се налага до го смеся с нещо друго-примерно зехтин или трябва да слагам прекалено голямо количество от маслото,което със сигурност е по-лошият вариант. Мога ли да процедирам така-да го смесвам с нещо друго?И колко често да правя тази маслена баня? Бих могла всеки ден,но дали не е прекалено?Забелязах,че лицето ми след първата процедура се зачерви адски много от горещата кърпа-това нормално ли е ?Не е ли противопоказно за еластичността на кожата тези компреси с топла кърпа? newsm78
Да не излезе така,че се съмнявам в този процедура-напротив твърдо съм решила да я пробвам,но просто искам ад си изясня някои неща. писна ми да ходя по козметици и ефекта да е нулев. Не ми е за парите-просто искам качествен резултат.А и тези масажи на лицето-със сигурност ще му се отразят благотворно.

# 488
И аз вчера си взех бирена мая, пък да видим Sunglasses и преди съм я пила и бях доволна!

# 489
didiani , благодаря за милите думи  Hug Не знаех, че сме градски   bouquet

По каква схема пиеш бирената мая?  ...И колко време я пи преди да има ефект?

На бирената мая, която аз ползвам (СОМА), пише, че максималните препоръчителни дози при активен живот са 3 пъти дневно по 5 хапчета. Аз пия 2 пъти дневно (сутрин и вечер) по 6 таблетки. Смятам постепенно да намалявам до 2 пъти по 3. Ефектът при мен се прояви първоначално след около 2 седмици прием, тогава започнах да усещам (и виждам) първите подобрения.  Peace

Пропуснала съм да уточня, че аз не пия капсули, а си взимам ленено семе от рафта в супермаркета и го добавям сутрин към киселото мляко например. Слагам на вкус, в такъв случай има ли опасност от предозиране? На опаковката не пише препоръчителни дози, а само да се приема с достатъчно течности.   bouquet

Myriad Canaan,  много ми допадна идеята ти за маслената баня за лице. Обаче имам няколко въпроса,на които се надявам ,ако имаш време да ми отговориш.
Аз си купих масло от розмарин,но то е прекалено сухо и за да мога да си направя масаж на лицето,както описваш се налага до го смеся с нещо друго-примерно зехтин или трябва да слагам прекалено голямо количество от маслото,което със сигурност е по-лошият вариант. Мога ли да процедирам така-да го смесвам с нещо друго?И колко често да правя тази маслена баня? Бих могла всеки ден,но дали не е прекалено?Забелязах,че лицето ми след първата процедура се зачерви адски много от горещата кърпа-това нормално ли е ?Не е ли противопоказно за еластичността на кожата тези компреси с топла кърпа? newsm78
Да не излезе така,че се съмнявам в този процедура-напротив твърдо съм решила да я пробвам,но просто искам ад си изясня някои неща. писна ми да ходя по козметици и ефекта да е нулев. Не ми е за парите-просто искам качествен резултат.А и тези масажи на лицето-със сигурност ще му се отразят благотворно.

Привет, Аталанта   Hug
Признавам, че нямам опит с маслото от розмарин. Ако не се бъркам обаче, то е етерично. Етеричните масла нямат ли нужда от т.нар. carrier oil , т.е. масло, в което да бъдат разтворени само няколко капки при масаж?  newsm78  Мисля, че съм чела това в темата за маслата, а го пише и тук : http://www.lekar.bg/news-60/info-443  в частта "Масаж и разтриване". Ако правиш масаж само с етерично масло, може би това е причина за зачервяването на кожата  Peace Иначе и аз от топлината също хубавичко позоровявам  Blush Относно честотата - в източниците, където съм черпила информация, много от хората използват маслената баня като единствен метод за почистване на лицето и следователно го поравят всеки ден. Аз лично преди месеци започнах 2-3 пъти седмично, но бързо разредих и вече  го правя веднъж седмично, но пък desi82 я прави всяка вечер от три седмици  Peace

Що се отнася до масажа на лицето, и с това бих искала да отговоря и на въпроса на gerna    bouquet , мисля, че няма проблем ако е от типа лимфодренажен  Peace И ако сме нежни с кожата си   bouquet

И аз вчера си взех бирена мая, пък да видим Sunglasses и преди съм я пила и бях доволна!

Успех! Стискам палци да ти повлияе добре и без никакви странични ефекти  Hug

П.С. Тържествено обещавам - ферманът с всичко, което знам за маслената баня се пише  newsm26 Дотогава препоръчвам на всички Голямата Тема За Малките Масла в КМ, аз също ще си я преговоря, че за маслата съм чела главно от чужди източници  Peace

# 490
Пропуснала съм да уточня, че аз не пия капсули, а си взимам ленено семе от рафта в супермаркета и го добавям сутрин към киселото мляко например. Слагам на вкус, в такъв случай има ли опасност от предозиране? На опаковката не пише препоръчителни дози, а само да се приема с достатъчно течности.   bouquet

Признавам, че нямам опит с маслото от розмарин. Ако не се бъркам обаче, то е етерично. Етеричните масла нямат ли нужда от т.нар. carrier oil , т.е. масло, в което да бъдат разтворени само няколко капки при масаж?  

newsm26 Дотогава препоръчвам на всички Голямата Тема За Малките Масла в КМ, аз също ще си я преговоря, че за маслата съм чела главно от чужди източници  Peace
Бирената мая е сбор от всички витамини, ведно с много други хранителни добавки, но както всяко нещо- разликата от лекарството и отровата е дозата: не трябва да се прекалява! Както и за лененото масло...сори, но ...хайде да се въздържа от конкретен коментар!!! Същата работа, както нанасянето на козметични продукти с шпатула...да не се заразели!!! Смехорийка!
БМ е много полезна, а апетита няма връзка с нея: по-скоро с индивидуалните на всеки метаболизми. Най-нормалното нещо след масаж и загряване кожата да се зачерви: все пак се активира дренажа на кръвта, нали? Но ако дразни и сърби... друга тема.
 Розмариновото масло е етерично, и наистина се влага минимално, в други, базични масла, или както си ги нарекла носещи. Отличава се с мн висок антиоксидантна активност, затова и се влага като стабилизатор на други, лесно гранясващи като слънчогледовото например. Всички етерични масла в чист вид за дразнещи - затова и има списък с 26 техни съставки, които най-често водят до алергия- и като превишават дадена за конкретен продукт концентрация се изписват. Нали някой не мисли, че лимонен, гераниол, цитронелол и прочие изписани в ИНКИ съдържанието, за активни компоненти? Нищо чудно, че е раздразнило кожата!
На български език почти няма нищо добро, камо ли и за маслата! За зян сме, макар да сме голям производител на някои!!! Едва ли в тема от общ форум пък, може да се намери добро инфо!

# 491
  • София
Бирената мая е сбор от всички витамини, ведно с много други хранителни добавки, но както всяко нещо- разликата от лекарството и отровата е дозата: не трябва да се прекалява! Както и за лененото масло...сори, но ...хайде да се въздържа от конкретен коментар!!! Същата работа, както нанасянето на козметични продукти с шпатула...да не се заразели!!! Смехорийка!
  bouquet
Аз си бъркам в кремовете само с шпатулка, пък ти се смей колкото си щеш. И тампончетата и четките на гримовете си ги пера след всяко гримиране. И ако щеш вярвай - и с неизмити зъби не си лягам, че и гащите си сменям редовно.

# 492
# 493
Сърдечно благодаря на Myriad Canan за изключително полезните съвети и споделен опит.
Вече за 2-ри път изпробвам въпросната почистваща процедура. Надявам се да има ефект при неколкократно прилагане.
Досега съм почиствала кожата си с етерични масла, след което съм обтривала с розова вода.
Предполагам че вие Мaryad Canan имате много правилен начин на хранене, с преобладаване на плодове, зеленчуци и ест. продукти.
Надявам се да споделяте и др. свои тайни за красота.

# 494
Сърдечно благодаря на Myriad Canan за изключително полезните съвети и споделен опит.
Вече за 2-ри път изпробвам въпросната почистваща процедура. Надявам се да има ефект при неколкократно прилагане.
Досега съм почиствала кожата си с етерични масла, след което съм обтривала с розова вода.
Предполагам че вие Мaryad Canan имате много правилен начин на хранене, с преобладаване на плодове, зеленчуци и ест. продукти.
Надявам се да споделяте и др. свои тайни за красота.

Titonche , благодаря   bouquet

Както казах нямам опит в употребата на етерични масла по този начин, ще ми е интересно да науча какви резултати дава   bouquet Какво носещо масло предпочитате за разтвор на етеричното?

Аз май  Blush съм оставила малко погрешно впечатление за начина си на хранене и живот като цяло (заради лененото семе и бирената мая сигурно) Embarassed. Ако се впусна подробности за хранителните и двигателните си навици ( и по-скоро липсата на такива), рискувам да ме обяват за неподдържана жена, което, доколкото имам наблюдения върху дискусиите тук, е равносилно на екскомуникация от КМ. "Тайни" за красота нямам, в смисъл, че бих отговорила на всеки отправен към мен въпрос, но това няма да е отговор per se, а само някаква моя, неангажираща,  интерпретация. Нямам жизнения опит да "давам акъл" , но винаги с удоволствие бих взела страна в дискусия по въпрос, по който имам изградено мнение.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт