Тайната на перфектната кожа.

• 203 823
  • 831
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Ще се радвам на отговор! Embarassed

# 586
Да рапортувам и аз - пробвах споменатото в темичката ексфолиране със сода  Peace (добавих само една малка шипчица към обикновен измиваш гел). Аз ли бъркам нещо, в смисъл - има ли специален начин, по който се прави? Защото така ефектът при мен беше малко "микродермоабразио" - кожата е "полирана", но и леко раздразнена и зачервена. Това нормално ли е?   bouquet
Ай-ай-ай-ай-ай!NaHCO3 има алкална реакция:
http://en.wikipedia.org/wiki/NaHCO3
Като меки абразиви: сол, захар (ситно кристална), какви да е трици...
Маските "с вино" би трябвало да съдържат полифеноли, т.е. силни антиоксиданти. Препоръчвам да им нямате доверие, защото просто или са в мижави концентрации (евтинджоси) и на практика няма никакво въздействие, или вече са тръгнали да си заминават!
По-добрият вариант е: купувате си червени боровинки - в тях са наистина най-силните природни антиоксиданти. Десетина плодчета смачкани: поне знаете, че това вътре директно почва да "работи" върху кожата!
Маска от пресни домати е по-добро от доста "билкови пилинги" - всички знаете, че вкусът им е кисел, а отделно червения им цвят се дължи на ликопен
http://en.wikipedia.org/wiki/Lycopene
http://www.jarchem.com/nat_anti.htm

# 587
Само веднъж с маслото, после кърпата колкото пъти ти харесва за кожата

Благодаря за отговора  bouquet

# 588
Привет, irina_boneva  bouquet

Признавам, че се затруднявам да Ви посъветвам по отношение хидратирането на кожата Ви- най-вече защото не знам какъв тип е тя. Но дори така, пак бих се въздържала да дам съвет, понеже от една страна нямам нужното образование, а и подобна консултация насляпо са доста рисковани (мое лично мнение)Tired и към тях трябва да се подходи отговорно и от двете страни.  

По принцип в темата предимно споделяме информация от опит и всеки сам преценя дали тази информация му е полезна и как може да адаптира дадено нещо към нуждите на собствената си кожа, защото той я познава най-добре  Peace Изборът и преценката са винаги у четящия, той по свое усмотрение (предвид състоянието на кожата си, начина си на живот, режима на хранене, досега изпробвани продукти/процедури, и.т.н.) отсява от цялата налична информация това, което може да му бъде полезно  Peace 

Надявам се разбирате моята лична позиция, /с която не обвързвам никого/ - имам желание да бъда полезна, но не мога да поема отговорността да препоръчам нещо, конкретно за Вашата кожа, за постигане на конкретен видим резултат без никакви странични ефекти. Такъв съвет може да Ви даде единствено специалист   bouquet

Надявам се темата Ви е интересна и редовно да обменяме опит в нея   bouquet

Последна редакция: нд, 18 яну 2009, 19:39 от Myriad Canaan

# 589
CI , каза достатъчно   bouquet
Добре, че се сетих за доброто старо кремче "Здраве", видимо успокои кожата. До утре ще съм забравила за случката сигурно, ама юнак без рана не може, нали така  Blush

П.С. За червените боровинки - в магазина отсреща преди време зареждаха един много хубав микс от ядки (суров и белен бадем, сурови лешници, индийско кашу) с червени боровинки - уникално вкусно нещо  Crazy Наистина докато ги хапвах редовно (няколко месеца) кожата ми се чувстваше много добре  Peace Обаче фирмата просто не мога да се сетя - опаковката е прозрачна, пише нещо от рода на "фитнес микс" или нещо подобно и има видим надпис "червена боровинка" и.... дотам  Embarassed От средата на декември вече не ги зареждат, а не съм ги виждала никъде другаде. Но е страшна вкусотия наистина  Hug

П.С. По същото време съм приемала бирена мая, която има пряко влияние върху състоянието на кожата. Не мога да припиша никакви чудодейни качества на червените боровинки, освен да потвърдя колко са вкусни  Peace

П.П.С. След като толкова пъти съм говорила за бирената мая, обмислям официално да се прекръстя на Byriad Mayaan  Crazy Heart Eyes

Последна редакция: нд, 18 яну 2009, 19:02 от Myriad Canaan

# 590
Здравей Myriad Canaan,
моля те дай още веднъж това клипче на процедурата с маслото от карите, защото имам чувството че нещо не го правя както трябва- масаж, после налагам горещата кърпа 4- 5 пъти, но по лицето ми остава все още доста от маслото и накрая го обтривам с кърпата, за да го сваля от лицето.
А и не слагам много гореща кърпа, защото имам много капиляри по лицето и изрично ме предупреди дерматоложката, че не трябва да се мия с гореща вода и да си напарвам лицето, за да не излязат още.

# 591
Привет, slavanch Hug

Предполагам, че по кожата ти остава доста от маслото, именно понеже не полваш достатъчно гореща вода (трябва да излиза пара).Щом имаш конкретни  медицински за това, може би трябва да преосмислиш дали това е най-подходящата за твоята кожа процедура  Tired

Иначе подробното описание е ето тук:  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=221749.msg9784471#msg9784471

# 592
Myriad Canaan, при мен ефектът е страхотен, но действително като че ли остава много лека лъскавина след процедурата. Аз обтривам лицето с розова вода, която премахва и най-малките остатъци от маслото. Използвам много гореща вода, дори пари при изстискване на кърпата и при първоначалното поставяне на лицето.Според теб обтриването с розова вода добре ли е ?

# 593
О, да, особено щом кожата се чувства добре  Hug
И аз много обичам розова вода и освежавам лицето си с нея  Peace Ти каква ползваш? (моята е на Лема Казанлък и съм доволна)   bouquet

# 594
Направих си маслената маска. Първоначално пробвах с памучен плат, по-точно взех една малка калъфка за възглавница, но тя изстиваше още преди да съм я сложила върху лицето и след това пробвах с хавлиена кърпа. Определено топлината се задържаше по-дълго. Лицето ми се  чувства доста добре. Не знам доколко са почистени порите, но кожата на лицето ми е мека и нежна. Маската я правих с масло от гроздови семки.

# 595
Да докладвам и аз: избиха ми към 5-6 пъпки след банята и то все едни големи Laughing ама сега се поуспокои кожата и сигурно довечера пак ще си направя. Peace

# 596
Maryad Canaan, моята розова вода е на ,,Ния" Хасково, може би са еднакви различните видове.

Забелязвам че процедурата с масла като цяло избистря кожата, но отделни черни точки остават, след почистване пак се възобновяват на същите места. Как да се преборя с тях,  като цяло кожата ми е чиста и добра, но на отделни места имам проблеми със запушване на порите.

На брошурата на маслата ,,Икаров" е дадена рецепта за почистване на комедони: кожата е намазана с масло, след което върху нея се поставя марля и после картофено пюре, не много топло. Стои се така, след което комедоните могат да бъдат изстискани.
Какво смятате за този начин за третиране на черни точки?

# 597
 При мен най-голям е проблема с бръчките около очите/вътрешата страна, при носът/. До скоро ползвах крем за около очите на Vivasan, не съм очарована. Сега се мажа с масло от пшеничен зародиш, спазвам посоката при нанасяне от слепоочията към носът. Някой ако има клипче с точните движения за масаж около очи ще ми е от голяма полза/имам чувството че не го нанасям крема правилно/

# 598
Здравейте дами, аз също съм новак в процедурата - маслената баня,но ме заинтригувахте с тези масла, аз се снабдих с маслото от ши и съответно ще попитам като го нанеса на лицето с масаж ли или просто го намазвам?
След това предполагам процедурата е същата както и при другите масла Embarassed 
Само да спомена, че в опаковката има реклама на нов продукт масло от "Макадемия".

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 14:19 от tin_tin_

# 599
Maryad Canaan, моята розова вода е на ,,Ния" Хасково, може би са еднакви различните видове.

Забелязвам че процедурата с масла като цяло избистря кожата, но отделни черни точки остават, след почистване пак се възобновяват на същите места. Как да се преборя с тях,  като цяло кожата ми е чиста и добра, но на отделни места имам проблеми със запушване на порите.

На брошурата на маслата ,,Икаров" е дадена рецепта за почистване на комедони: кожата е намазана с масло, след което върху нея се поставя марля и после картофено пюре, не много топло. Стои се така, след което комедоните могат да бъдат изстискани.
Какво смятате за този начин за третиране на черни точки?

Линкче с кратко, но достатъчно инфо за черните точки.
http://skin-care.health-cares.net/blackheads.php

Ще преведа само част от препоръките.
„Черните точки са причинени от частично запушени пори. Черният им вид не се дължи на замърсяване, а на оксидиращият ефект, който въздухът има върху себума в запушена пора, и на меланиновия пигмент в мъртвите клетки на кожата. Най-добрият начин да се премахнат черните точки е като се премахне това, което ги причинява – прекомерното наличие на себум и мъртви клетки. Използвайте единствено продукти с естествени и не твърде адстрингентни съставки. Агресивните продукти могат да лишат кожата от мазнина и по този начин да я накарат да произвежда повече себум, което води до повече запушени пори.
Не се притеснявайте да използвате почистващи продукти, съдържащи естествени масла, като жожоба или кокосово масло. Тези масла са близки по състав до човешката кожа и не могат да запушат порите й.
Използвайте ежедневно деликатен ексфолиант, за да премахвате мъртвата кожни клетки, така че те да не запушват порите. Но помнете, че трябва да бъдете много внимателни, пре-ексфолирането може да изостри проблема.
Избягвайте продукти със следните съставки: alcohol, isopropyl mystate, lanolin, sodium lauryl sulphate, sodium laureth sulphate, propylene glycol, mineral oil and parabens
.

Не се опитвайте да ги премахнете насилствено, използвайки пръсти, нокти или уреди за почистване на комедони. Това може да причини трайно увреждане на порите и да ги възпрепятства да функционират правилно завинаги. Може да изстискате една част от комедона навън, но същевременно да вкарате друга още по-дълбоко в кожата, което може да причини инфекция /широки пори, пъпки, дори кисти/ или трайно увреждане. Пипането на кожата принципно трябва да се избягва, като превантивна мярка за пренос на инфекции.”

P.S. Като ежедневен ексфолиант ползвам утайка от кафе, царевично брашно, кафява захар. Може и сол, но аз нещо не я долюбвам.

Общи условия

Активация на акаунт