Тайната на перфектната кожа.

• 203 823
  • 831
  •   1
Отговори
# 570
Ahim_sa, благодаря много  bouquet Ще потърся, макар и по-скъпи Peace. Пробвала съм преди доста време едно от маслата на Икаров и си спомням, че усетих неразположение Rolling Eyes
Няма защо bouquet .
Тъй като от тук получавам интересна информация, искам и аз да благодаря на Myriad и на всички други, за това че споделяте ценните си открития по пътя към съвършенството  bouquet.
        Моята кожа преди беше мазна, сега май вече смесена, на места суха и въобще влязох във въпросната въртележка, мазна кожа, агресивни измиващи средства и резултата е ясен Simple Smile.
        Въпросите за храненето, водата, начина на живот и мисленето са ясни, няма да се спирам на тях, затова искам да ви споделя и препоръчам един продукт, който за мен е чудесен, наистина намирам разлика веднага след ползването му. Това е една маска за лице на невероятната цена от 3 лв., който съм открила и ползвам от няколко години, наред със скъпарските козметики. Марката е Хигитест, имат си едно щандче - количка в Халите и се нарича "билково прополисова маска за лице". Незнам дали е споменаван до момента, но ако някой друг го е ползвал или реши да си го купи, ще се радвам да чуя още отзиви. При мен, усещането е за изгладена, чиста и подхранена кожа.
Това е старата опаковка, в момента е с подобен етикет, в плоска кутийка като за крем:http://www.911.bg/hygitest/pi/s1575750_maskalice911.jpg
Правих си маслената баня с масло от гроздови семки, добре се чувствам след това, нищо не ми е избивало, може и да не съм я направила съвсем както трябва де Simple Smile.
        Искам да ви попитам и какво мислите за продуктите за лице на минерална основа като грижа за кожата ? Това, което чета за тях, че освен декоративния, имат и доста полезни действия върху самата кожа, подхранват, не запушват порите, антикомедонни, антибактериални и т.н. Взех си минерална пудра с ефект на фон дьо тен, без парфюми и консерванти и първото, което забелязах е, че стои естествено, слива се добре с тена, не омазнява и не матира особено сякаш (може би зависи от количеството). Нещо, което ми се стори различно е, че порите си личат ясно след нанасянето на продукта, ако и да не са подчертани допълнително, може би това е доказателство, че не ги запушва  newsm78.

# 571
искам да ви споделя и препоръчам един продукт, който за мен е чудесен, наистина намирам разлика веднага след ползването му. Това е една маска за лице на невероятната цена от 3 лв., който съм открила и ползвам от няколко години, наред със скъпарските козметики. Марката е Хигитест, имат си едно щандче - количка в Халите и се нарича "билково прополисова маска за лице". Незнам дали е споменаван до момента, но ако някой друг го е ползвал или реши да си го купи, ще се радвам да чуя още отзиви. При мен, усещането е за изгладена, чиста и подхранена кожа.
Това е старата опаковка, в момента е с подобен етикет, в плоска кутийка като за крем:http://www.911.bg/hygitest/pi/s1575750_maskalice911.jpg

Ahim_sa Hug

Я виж ти - маска за лице с прополис  Flutter Едната ми баба е луда на тема прополис, проглушила ми е ушите колко е полезен. Ще я потърся, дори само за да се зарадва тя, че някой слуша съветите й   bouquet Ahim_sa, благодаря , че сподели  Hug Само в Халите ли ги има?

# 572
Ahim_sa Hug

Я виж ти - маска за лице с прополис  Flutter Едната ми баба е луда на тема прополис, проглушила ми е ушите колко е полезен. Ще я потърся, дори само за да се зарадва тя, че някой слуша съветите й   bouquet Ahim_sa, благодаря , че сподели  Hug Само в Халите ли ги има?

Myriad, да, само в Халите я има, звъннах сега да ги попитам, в цяла България само там им има продуктовата гама, предлагат и други продукти на билково - прополисова основа, включително спрей за гърло и подобни, имат и кремове за лице, но не съм ги ползвала. Прополиса е много полезен и силен природен антибиотик, има само две неща, които трябва да се съблюдават, първо да не би да има алергия към него (както към меда) и второ не е полезен за зъбите, за гърлото да много, но зъбите ги разваля.
Иначе за други градове е възможна доставка с наложен платеж и заплащане стойността на продукта. Не искам да звучи като реклама, сайта и опаковките им определено не са представителни, но явно нямат средства за тези цели, а и с тези малки цени ... Дано ти хареса  Peace.

# 573
Благодаря много за полезната информация   bouquet
Ще има разходка до Халите, интересно ми стана  Hug Наистина доста от бг-продуктите не са в много представителна опаковка, но това за мен не е проблем  Peace Както със всеки друг продукт, дано ниската цена да е за сметка именно на опаковка, а не на суровини или проиводствен процес  Peace Но наистина се намират прекрасни български продукти на съвсем достъпни цени - кремчетата  "Здраве" и "Бочко" например  Peace

# 574
На мен на Етерика ми харесват! Да кажа - от маслената баня ми излезнаха пъпчици, ама хубавата новина е, че бързо се скриха Mr. Green Мисля скоро пак да си направя, зарибих се!

Аз си взех масло от гроздови семки на Икаров, защото в аптеката нямаше от карите... Довечера ще пробвам и ще споделя.

# 575
А аз да попитам някой, купувал ли си е подобно масло на марка, различна от Икаров? Иска ми се да е на чужда фирма, за по-сигурно Mr. Green Л'Окитан дали имат подобни масла? Thinking
Имат да, но доколко са по - качествени въобще не ми е ясно, но че са дооооста по - скъпи, спор няма. При тях, маслото от карите е основна съставка на няколко серии, съответно го предлагат и чисто, мисля, че и други имат. Откакто, обаче им видях доста от продуктите в Skin Deep и то не със зелена точка, вече много не ме вдъхновяват Thinking.

И аз ги погледнах там. Здраво са се изчервили   Rage . Добре поне, че маслото от ший е със скор 0. Дано да е по-добро от Икаров, защото реших да се спра на него.
Ще взема и Mom & Baby Balm да се мажем с малчо след баня. Хареса ми съставът му: COCOS NUCIFERIA (COCONUT OIL), BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER), VITIS VINEFERA (GRAPE) SEED OIL, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, AVENA SATIVA (OAT) KERNEL FLOUR, HELIANTHUS ANNUSS (SUNFLOWER) SEED OIL, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA BUTTER) EXTRACT, TOCOPHEROL, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT.
Дано да попива добре и да не оставя мазни следи.

# 576
И аз се запалих по маслената баня.Засега само с масло от Жожоба на Икаров разполатам.
Дали е подходящо за смесена към мазна кожа със сухи участъци на определени места #Crazy
Иначе добре си чуствам лицето - освежено някакси.

# 577
Искам да Ви питам, когато се прави масажът с маслото от ший винаги ли Ви се зачервява кожата? Защото моята не се зачервява ама хич и си мисля дали бъркам в масажа или слагам малко масло  bouquet Правя масажа който Мириад   постна от youtube

# 578
Искам да Ви питам, когато се прави масажът с маслото от ший винаги ли Ви се зачервява кожата? Защото моята не се зачервява ама хич и си мисля дали бъркам в масажа или слагам малко масло  bouquet Правя масажа който Мириад   постна от youtube

Здравей Lina и при мен не се зачервява кожата по време на масаж .Според мен зависи от кожата и силата на масажа ; но все пак нека и други да споделят.
Според мен не е притесняващо ако не ти се зачерви кожата - това не би означавало че не си си направила масажа както трябва Hug
И аз ще очаквам отзиви от другите дами.

# 579

Myriad Canaan,  много ми допадна идеята ти за маслената баня за лице. Обаче имам няколко въпроса,на които се надявам ,ако имаш време да ми отговориш.
Аз си купих масло от розмарин,но то е прекалено сухо и за да мога да си направя масаж на лицето,както описваш се налага до го смеся с нещо друго-примерно зехтин или трябва да слагам прекалено голямо количество от маслото,което със сигурност е по-лошият вариант. Мога ли да процедирам така-да го смесвам с нещо друго?И колко често да правя тази маслена баня? Бих могла всеки ден,но дали не е прекалено?Забелязах,че лицето ми след първата процедура се зачерви адски много от горещата кърпа-това нормално ли е ?Не е ли противопоказно за еластичността на кожата тези компреси с топла кърпа? newsm78
Да не излезе така,че се съмнявам в този процедура-напротив твърдо съм решила да я пробвам,но просто искам ад си изясня някои неща. писна ми да ходя по козметици и ефекта да е нулев. Не ми е за парите-просто искам качествен резултат.А и тези масажи на лицето-със сигурност ще му се отразят благотворно.

Привет, Аталанта   Hug
Признавам, че нямам опит с маслото от розмарин. Ако не се бъркам обаче, то е етерично. Етеричните масла нямат ли нужда от т.нар. carrier oil , т.е. масло, в което да бъдат разтворени само няколко капки при масаж?  newsm78  Мисля, че съм чела това в темата за маслата, а го пише и тук : http://www.lekar.bg/news-60/info-443  в частта "Масаж и разтриване". Ако правиш масаж само с етерично масло, може би това е причина за зачервяването на кожата  Peace Иначе и аз от топлината също хубавичко позоровявам  Blush Относно честотата - в източниците, където съм черпила информация, много от хората използват маслената баня като единствен метод за почистване на лицето и следователно го поравят всеки ден. Аз лично преди месеци започнах 2-3 пъти седмично, но бързо разредих и вече  го правя веднъж седмично, но пък desi82 я прави всяка вечер от три седмици  Peace

Що се отнася до масажа на лицето, и с това бих искала да отговоря и на въпроса на gerna    bouquet , мисля, че няма проблем ако е от типа лимфодренажен  Peace И ако сме нежни с кожата си   bouquet

Myriad Canaan , толкова съм "боса" в темата за маслата, че въобще не съобразих, че това от размарин е етерично.Правя си вече няколко пъти маслената баня, но вече смесвам две капки розмарин със зехтин.Кожата ми след процедурата е леко мазна, така че може да се пренасоча и към някое друго масло. Притесняваше ме масажът на лицето-първо,защото не умея и второ  защото като се поразрових в интернет прочетох,че не бивало да се прави повече от веднъж седмично. newsm78Както и да е ,сега изгледах няколко клипчета за това как се прави масаж+това,което ти си дала и съм решила да правя маслената баня поне 4-5 пъти седмично.
Ще докладва за резултатите.
Някъде прочетох,че се съмнявате в качеството на българските масла. Има една фирма Pevonia Botanica, но продуктите й не се разпостраняват в търговската мрежа, а само по салони и спа центрове. Чувала съм доста дори отзиви за тях и същите предлагат голямо разнообразие от масла.

# 580
  • Бургас
Здравейте!Моля Ви за съвет!Аз съм с нормална кожа.лицето ми е чисто,ходя веднъж в месеца на хочистване при козметик.Купих си една много хубава маска на Амрита с червено вино,хидратантна и един път седмично си слагам от нея.Посъветвайте ме,какво друго мога даси правя за освежаване на кожата    за хидратиране.Благодаря Ви много!

# 581
Аталанта, радвам се, че пишеш отново  Hug

Ако чувстваш кожата си леко мазна след процедура можеш да опиташ следващия път да си сложишш още веднъж - два пъти горещата кърпа  Peace За това е трудно да се даде точен брой като препоръка - всяка кожа е различна и в началото винаги е опит- грешка. А също може да се насоиш към друго масло - аз също минах през няколко вида (бадем, гроздови семки, жожоба) докато открия най- подходящото за моя случай. Тези масла, които не ми бяха идеални за лицето, ги доизполвах,прибавяйки ги към домашни маски за коса, така че няма загуби  Blush

Тази марка Pevonia Botanica ми е непозната, може би защото по принцип не посещавам салони и спа центрове  ooooh! Ще ми е интересно да науча повече за нея  Hug

П.С. При мен кожата се зачервява главно от топлината на кърпата, или ако правя масажа в много топло помещение и се "разгорещя"  Crazy Но и не прилагам твърде много сила, че много лесно ми излизат синки по тялото, ако приложа сила върху лицето, ще съм като жертва на побой  Embarassed

# 582
За "маслената" процедура имам въпросче Blush Не разбрах Rolling Eyes дали в рамките на един сеанс Mr. Green няколко пъти трябва да се мажеш с масло и да слагаш топлата кърпа отгоре или само веднъж мажеш маслото, а слагаш по-няколко пъти кърпата? Embarassed

# 583
Само веднъж с маслото, после кърпата колкото пъти ти харесва за кожата

# 584
Да рапортувам и аз - пробвах споменатото в темичката ексфолиране със сода  Peace (добавих само една малка шипчица към обикновен измиваш гел). Аз ли бъркам нещо, в смисъл - има ли специален начин, по който се прави? Защото така ефектът при мен беше малко "микродермоабразио" - кожата е "полирана", но и леко раздразнена и зачервена. Това нормално ли е?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт