ОСИНОВЕНИ,време е да кажем нещата такива,каквито са!

• 55 639
  • 467
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Много сте готини!   bouquet
Благодаря ви от сърце!  Heart Eyes
Весела Коледа от мен!  Hug

# 226
Много сте готини!   bouquet
Благодаря ви от сърце!  Heart Eyes
Весела Коледа от мен!  Hug

vihrogonche - В голяаааама грешка си.
Не сме готини, а хленчим постоянно, страхотно неуспели сме и вечно се оправдаваме със състоянието си. Не виждаме красотата в малките неща и не сме в състояние да преодолеем нещо, което за 3-4 години хората преодоляват.

ЗА СПРАВКА:
"При нас има много нови неща, но като че ли нищо не е за тази тема. Наложи се да изкарам около месец на легло, така че успях най-после да прочета "Първична рана". Препрочетох я. И с много, много неща не съм съгласна. Не споря, че има първична рана при изоставените деца. Но не съм съгласна, че не може да се преодолее. Едва ли някой от нас може да стигне до 20-30-40 г., без да е изживял някакво сътресение, травма или загуба, която да е п
Едва ли някой от нас може да стигне до 20-30-40 г., без да е изживял някакво сътресение, травма или загуба, която да е преобърнала живота му. На мен ми трябваха 10 г., за да се справя с една такава травма. И това, което знам е, че когато ти се е случило нещо толкова травмиращо ти не можеш да го забравиш, а не е и нужно. Но в никакъв случай тази загуба не предопределя живота ти. Да, налага се понякога да се съобразяваш със състоянието си - например да се откажеш от мечтана работа и да вършиш нещо рутинно и не толкова желано, но това е съзнателен и осмислен избор, който правиш. За сметка на това осъзнаваш колко е важно да цениш това, което имаш - хората, които те обичат, слънчевия лъч, докоснал лицето ти, есенните листа, усмивката в очите на детето ти. Не съм си позволила да хленча и да се оправдавам със състоянието си, ако не съм постигнала резултатите, които искам. Няма да го позволя и на децата си.
Знам, че началото ще бъде трудно. Но искрено се надявам като минат 3-4 г. от живота на детето с нас това, че е било изоставено за него да бъде само факт от живота му. Да се чувства част от семейството, да знае, че го обичаме и може да разчита на нас и че каквото и да му се случи в живота, винаги може да се върне у дома.

В "Първична рана" говорят за болката на БМ, като изкарват едва ли не, че лошите адвокати са я изнудили да остави детето си. А тя, нещастната, безпомощна и чувствителна жертва на системата не е имала избор. Някъде по света може и да е така, но не и у нас. Не зная дали някой от вас помни две книжки, издадени навремето: "Бъди благословена" и "Не се сърди човече". Представата за БМ там е много по-реална - кой и защо оставя детето си, и докъде може да доведе разкаянието на БМ. Разбира се, може да се случи и сега някое момиче да 12-15 г. да роди и да остави детето в дом. В този случай ще има болка, ще има трявма за цял живот и за тази жена може и да е целебна срещата с детето, да се успокои и да не се чувства виновна. Но в останалите случаи едва ли.

"

Е как става така, че на никого от нас и през ум не му мунава да коментира дали има и какви са душевните болки и рани от невъзможността да родиш или запазиш дете, а нас ни щедро ни "съветват" всички, които са се докарали до ниво да могат да четат вестници.

Аз никога не съм казвала или писала нещо за болката от липсата на дете, защото това не е моята тема, аз не я разбирам, не съм я преживяла. Би било нечовешко да я коментирам с гарнитура от бодряшки съвети.
Ама ние това срещаме, подобни разсъждения, да ги наречем " бодрост"  за да не употрбявам други думи.

Мамутче мило,
Ако тези деца, които ти  щедро съветваш,  бяха дошли на света с  твоята вътрешна цялостност, щеше да е вероятно да преодолеят със същата вътрешна монолитност болките и болестите.
Ама те са други и са преживели коренно различни неща от момента на  зачеването си, през раждането си и след това.

Това, че си претърпяла заболяване, ме кара да изпитвам неудобство да ти отговарям, но не ти дава право да говориш за неща, които са ти непознати.

Бъди жива и здрава ! Не съм убедена, че на настоящия момент осиновяването е нещо, което би накарало теб или евентуалното детенце да се почуствате по-добре.

За момичетата и момчетата -
Да имате Спокойна Коледа и да не ви залива напълно хорската простотия!
На тези, които са на дълъг път (те си се знаят), - Господ да ви пази и бъдете нежни към себе си!
 Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 22 дек 2007, 17:17 от Miraetta

# 227
Коледа е и искам да благодаря.

Съзнавам, че тези форуми са бизнес-начинание за организаторите им, но за децата като мен трудът им е особено полезен.

Благодаря на всички специалисти - технически, организационни и всички, които правят възможно съществуването и функционирането на този форум!!!!

Ние, изоставените деца, които сме поне видимо порастнали, сме множество от хора със специфични особенности.
В реалността е немислимо да се открием, опознаем и пр.

Благодаря ви. smile3525

# 228
Коледа е и искам да благодаря.

В реалността е немислимо да се открием, опознаем и пр.

Благодаря ви. smile3525

Толкова е хубаво,че имаме тази възможност да кажем БЛАГОДАРЯ на хората,осъществяващи форума,на хората пишещи свойте мисли,на хората четящи и на всички,които се докосват до нашия свят.
 Hug

# 229
 Hug Hug Hug
Топла, уютна, щастлива Коледа, мили момичета!
 Hug Hug Hug

# 230
  • Sofia
Честито Рождество Христово  Heart Eyes

Весело посрещане на НГ  Flutter

Мираета, прегръщам те...  Hug оставам безмълвна...  Confused а така ми се иска, така ми се иска! да не изпитваш толкова силна болка... явно е невъзможно обаче  Embarassed

Нека за всички вас, осиновените, 2008 да бъде една красива, щастлива, добра, здрава и успешна година!  Praynig

И аз благодаря на всички, които отговарят за съществуването и поддържането на форума!   bouquet

# 231
Весело посре6тане на новата година,нека тя донесе на вси4ки нас пове4е усмивки и радостни мигове. smile3525

# 232
  • Somewhere Far Beyond
Желая Ви здраве и късмет през новата година. Сили да вярваме и сърце да обичаме. santa2

# 233
Мили момичета, Hug
Влизам само да ви пожелая весело посрещане на Новата година. Нека тя да донесе така очакваната свобода в душите на всички нас.
Бъдете здрави и много щастливи
Hug Hug Hug[/b]

# 234
За много години,момичета и момчета!
Желая на всички ви успехи във всички аспекти на живота,здраве,за да постигнете мечтите си,щастие за вас и любимите ви хора и много,много късмет.
Липсвате ми и за жалост не мога да влизам често напоследък(по разбираеми причини newsm03),
,но видях пак в темата са се вихрили дискусии.
Много ми хареса мнението на dudence относно Алгафари-за последната просто няма да правя коментар,както и за абсурдните и твърдения!
Както винаги съм съгласна с Miraetta за всичко,казано от нея!
И понеже темата ми е особено наболяла,ще споделя нещо с вас и както винаги ще дам пример.
Родих на 26 ноември,както повечето от вас знаят,но вместо изпълнен с прекрасни емоции,този ден се превърна за мен в невероятен кошмар,който за щастие завърши с хепиенд.
Приеха ме в 6.30 сутринта,около 8 часа тоновете на детето ми се загубиха.
Имах лекар,който с приятеля ми бяхме ангажирали за раждането,но нещеш ли,човека имал друг ангажимет в определен час и вместо да прецени,че това е първия сигнал за секцио,реши да ме накара да раждам без изтекли води и без пълно разкритие.
За зла орис аз не бях напълняла особено през бременността.Резултатът-тесен таз,за сметка на това,бебето ми се роди доста едро за моята физика.
Незнам какво точно се обърка,но започна ужасен кръвоизлив.Накрая се събраха трима лекари и две акушерки,които се бяха видяли в чудо.Когато близките ми се обадили в АГ-то,лекаря им предложил избор-да спаси или мен,или детето.Вдигнал ги на балон да търсят кръводарители(преляха ми 2,5 литра кръв и една банка плазма)за да може да възстановят кръвта.Накрая дойде една друга лекарка в компанията на един анестезеолог и в 12,23 се роди моето съкровище.Ни жива ни умряла се надигнах защото не чух плач и видях посинялото му,безжизнено телце.Изпаднах в истерия и започнах да дърпам лекаря до мен за ръката и да питам защо не плаче.Никой не ми казваше нищо.Чух,че извикаха екип от неонтологията.Чух и женски глас,който каза:"Опитва се да диша"...Незнам колко траеше всичко,накрая чух тихо мрънкане и със сетни сили се надигнах пак да разбера дали идва от детето.Накрая чух гръмогласен бебешки рев и чух,че се канят да го занесат горе и лекарката,която ме изроди се скара и нареди да ми го покажат.Донесоха го до главата ми и видях само крачета и ръчички,които шаваха.После загубих съзнание.Детето беше поставено в кувьозче,макар 3.300 кг и 50 см здраво дете,беше полузадушено и беше нагълтало води,имаше оток на главата.Закараха ме по спешност в интензивния сектор,където дежурната лекарка и един анестезеолог ме гледаха като очите си-на тези хора дължа живота си.Макар,че имах ангажиран лекар,отдавна беше драснал,а анестезеолога нямаше никаква работа при мен,но взе присърце всичко,което ми се случи.Започнаха кръвопреливане.Ту губех съзнание,ту идвах в съзнание.Накрая започнаха да преливат плазма и вдигнах 40 градуса температура.Отново всички се разтичаха ужасени.Аз постоянно питах живо ли е детето.Казваха ми,че е живо,но,че трябва детската лекарка да дойде и да ми каже дали е добре.
До вечерта нямах здраво място по себе си от игли,катетри,маркучи,маски.
Стабилизирахе ме,обаче ми идеше да изкопая дупка в стената от болка.Бях нарязана и шита като коледна пуйка.
Чак на четвърия ден ме закарах с инвалидна количка при детето ми.То беше вече добре.
И след всичките перипетии и най-ужасното раждане,понеже буквално ме върнаха от оня свят ето,че отново пиша във форума и съм почти възстановена-само месец и седмица след това.
Не разказах всичко това,за да се жалвам,а за да заключа,че не болката и самото раждане ме направиха толкова майка,колкото това,което последва.
Не омаловажавам раждането,но дори ужаса на такова,като моето избледнява с времето.
Остават безсънните нощи,притесненията,майчиният страх.
Трудно ми е,но знам,че майка ми ме е гледала в много по-трудни условия.Тя е моята майка,а на другата дори израза "биологична майка" и е много.
Вярно е,че напоследък съм с още по-противоречиви чувства към нея-бях на мястото,където е родила самата тя и излязох от изхода,от който тя е излязла без мен.Не мисля,че е уместен примера,че бащата взима детето и майката се побърква,като месеци наред няма връзка с него.Тя не го е желала,а моята био авторка сама е направила този избор.
Аз погледнах детето си,след като се роди.Незнам какво трябваше да ми се случи и какви мотиви трябваше да имам,за да се отделя от него,след като вече веднъж съм го зърнала.
Сега съвсем не я разбирам,а се опитвах да я разбера!
Така,че клишетата,че трябва да съм и благодарна,че ми е дала живот вече не играят при мен.
Дори с цената на ужасна болка,уверих се,че от цялата процедура най-лесната част е да дадеш живота.Важното е какво следва след това!

# 235
За много години,момичета и момчета!

,но видях пак в темата са се вихрили дискусии.

Както винаги съм съгласна с Miraetta за всичко,казано от нея!
Сега съвсем не я разбирам,а се опитвах да я разбера!
Така,че клишетата,че трябва да съм и благодарна,че ми е дала живот вече не играят при мен.
Дори с цената на ужасна болка,уверих се,че от цялата процедура най-лесната част е да дадеш живота.Важното е какво следва след това!

Честито мамче,
Добре, че болката се забравя, че ако не се забравяше следващи деца нямаше да има ..., така викат старите хора.

Малко се тъжно се разсмях с това, че си винаги съгласна с мен. Повечето деца са и ми пишат, че трябва да съм и по-категорична и да продължавам и да не се отказвам, а за мамите излиза, че се фуклявя, съскам, развявам пред носовете на хората на хората болките си, размахвам моята като щит, празна суета и пр.
Предполагам, че така иглежда и съжалявам, че съм предизвикала подобни чувства.  И след като не мога да съм ясна за всички, то поне за вас - момичета и момчета, съм ясна докрай.  Та, вземете си поука и не се хабете да давате израз на страстта си, на болката си и пр. пред определена аудитория.
Както и да разсъждаваш за раждането тук, не е ясно какво ще породиш като емоция.

На БМ и признавам това, че е живяла 9 месеца с риск за живота си. Старите хора викат :"Бременната жена - с единия крак в гроба". После по биология разбрах , че това отразява истинското положение на нещата - свързано двойно кръвообращение и какво ли още не и наистина никога не си така рисковано свързан в едно с друго същество както през тези 9 месеца. Риска по износването и раждането не може да не и се признае, но не забравям и това, че няма жена с нежелана бременност, която да не се е опитала да я махне по един или друг начин.

Слава Богу, че си жива и сте добре !
Много прегръдки !

# 236
Бианка, да ти е живо и здраво детенцето и много радост да ти носи  bouquet С тази история ме върна години назад. Само дето при мен имаше и екстри - "таткото" на дъщеря ми не я искаше, т.е. аз бях сама... Никога не съм можела да разбера биоавторката си, пък и не искам. Не мога да хабя енергията си за хора, които са направили своят избор да не бъдат с мен...
...Дори с цената на ужасна болка,уверих се,че от цялата процедура най-лесната част е да дадеш живота.Важното е какво следва след това!
Така е. Прегръдки за теб и малкото слънце от нас Hug
Мираетта, Hug Hug Hug

# 237
Родих на 26 ноември,както повечето от вас знаят,но вместо изпълнен с прекрасни емоции,този ден се превърна за мен в невероятен кошмар,който за щастие завърши с хепиенд.
Честита рожбичка, Бианка!Да ти е живо и здрво детенце и да те радва много. Hug

Върнах се за малко години назад,моето първо раждане... повярвай ми, преживяла съм подобен ужас, слава богу, че при теб има хепиенд.Моят ужас продължи много след това.

Не мога да влезна в кожата на една изоставяща майка, но знам със сигурност, че освен на бебето си, тя е причинила и на себе си нещо страшно. Виждам, че на пишещите тук деца им е трудно да я оправдаят, пък и не е нужно. Може би просто трябва да имаме милост. Всъщност не мен са изоставили и в никакъв случай не сядам да  давам съвети...
Като бебе и аз съм имала трудни месеци, майка ми е преживяла тежък период- загуба на най-близкия човек. Мисля, че тази среща със смъртта в невръстната ми възраст е дала отпечатък върху целия ми живот.Със сигурност изоставянето ви също.Моля се и дъшеря ми да се справи един ден с това.

# 238
Бианка,   bouquet

# 239
  • Sofia
Бианка и Мираета,  Heart Eyes
Много се промених, откакто ви познавам вас двете.
Отворихте ми очите за толкова много неща... уж съм психолог по образование... но обучението в СУ явно е бедно все още за толкова много важни въпроси и теми...
Пиша ви конкретно на вас двете, защото много ви заобичах, много ви се възхищавам и защото ме накарахте да мисля и чувствам по различен начин за осиновяването, осиновените, осиновителите, биологичната майка.
Благодаря ви от сърце!!!
Бъдете здрави и щастливи!
Нека 2008 година бъде много добра за вас!!!  Praynig
На Бианка - спокойно и щастливо майчинство, кротко и здраво бебче, прегръщам те!  Hug За мен си много, много специален човек! Мерси за личните бележки, много са мили...  bowuu
На Мираета - все си мисля, че явно имаш някаква специална мисия тук!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт