Канадки мили и красиви посрещат есента щастливи - 18

• 24 243
  • 283
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета,

не съм писала отдавна, но тази вечер реших да се включа за малко. Забелязвам, че все по-малко време ми остава за форума.

Този уикенд се върнахме от Куба.Организизрахме екскурзията зедно с Гери, така че беше много весело. Пък и Ивона и Ивет се забавляваха. Бяхме в курорта Варадеро и имахме възможността да посетим и Хавана. Жалко, че беше само една седмица  Tired Отмина толкова бързо. ... . Нищо, догодина пак  Laughing
heureuse, и аз видях бебчо Габриел. Много е хубав. Пу-пу. Да ти расте жив и здрав. Между другото незнам дали знаеш, но с теб се познаваме от твоята визита в Торонто от преди време. Аз бях с големият корем тогава и едва ходих до кръчмата  Laughing Та по тоя повод да кажа, че и с патето Яки се познавате  Mr. Green Така де, да разконспирирам част от потребителите тук  Laughing

anilevi, при нашето интервю. въпреки че мъжът ми беше водещият кандидат ни задаваха наравно въпроси. Към мен дори бяха двата подвеждащи въпроси от сорта : какъв е цвета на косата Ви? и какво правихте вчера? За това дали ще ти хареса тук, всеки има различен светоглед и цели за постигане.

dilcheva, добре дошла. Мойта дъщеря е на 05.12.2005. Детската градина, за която питаш и аз знам, че вече е затворена.

# 181
[anilevi, не ти завиждам. Интервюто ми беше един от най-стресиращите моменти, наравно с раздялата с нашите на летището. И при нас мъжът ми беше водещ и страшно надъхан на тема Канада. Аз от своя страна хич не исках да идваме, а и недолюбвам френския, учих го буквално насила. На самото интервю бях ужасно нервна, направо видимо треперех. Мина обаче добре - само 20 мин. в които говореше основно мъжът ми, като от време на време ми подаваше реплики. Бяхме тренирали безбой пъти възможните въпроси и всичко си мина по план. Сега нямам представа как минават интервютата, нашето беше преди 7 години.
С пристигането в Монреал изпаднах в шок - стари, двуетажни къщи без покриви, залепени една за друга, но пък за сметка на това и с големи метални външни стълби. Ужасно грозни ми се сториха. Всъщност, търсех кусури на всичко и много малко оставаше, за да си взема самолета наобратно. Какво начало, а?
oleeee #Crazy Shocked някакси ми звучи познато,преди съм била на интервю за Англия е точно така бях
а за Канада и при нас е така аз не съм много ентусиазирана  Confused,ще ви пиша за резултата Peace
Благодаря за разказите ви Heart Eyes,всякаква информация ми е от полза

# 182
Момичета предварително се извинявам за "нахлуването" в темата, но искам да попитам когато вече сте в Канада -  каква е разликата между водещ и придружаващ кандидат? Водещият ли трябва да работи първоначално или това няма значение? Ако това е жената е водещ кандидат, мъжът ли гледа детето?  Thinking

Благодаря ви  предварително!

Поздрави от все още слънчева България  Simple Smile

# 183
Това, кой е водещ кандидат, важи само за процедурата, за интервюто и за пристигането в Канада. Т.е. Трябва или всички заедно да пристигнат в Канада, или първо да е водещия. Придружаващия кандидат не може да пристигне първи, без да е придружен от главния. Един път пристигнали, вече няма никакво значение кой е бил водещ и кой придружаващ.
За интервюто - при нас водещ беше мъжа ми, но въпросите и към мен не бяха никак малко, абе мога да кажа 50/50 бяха. И тъй като мъжа ми се ошашка, защото първите въпроси бяха към него, това повлия много на разбирането от неговата страна на въпросите на английски. Т.е. интервюиращия го питаше от къде познаваме приятелите си, а мъжа ми отговаря от колко време ги познаваме Rolling Eyes Ама нямахме проблеми. Но все пак може да се каже, че почти наравно бяхме учили и двамата френския. Интервюто ни мина за 40мин. Но много зависи и от интервюиращия все пак.
anilevi, не знам защо в бгканада.ком са ти се сторили странни хората Rolling Eyes Не очаквай да има процедура, която 100% да се покрива с твоята. Тъй че, в тоя ред на мисли, почти винаги може да се извлече нещо полезно, но никога на 100% (или почти никога). Аз също пишех там доста, и модератор станах. И винаги съм получавала и полезни и не чак толкова полезни съвети, но мога да кажа, че благодарение на тоя форум успяхме да си подготвим документите и да си минем процедурата. Според мен ти си очаквала точни отговори, а не си получила такива, затова така си реагирала. Ама тъй де, въоръжи се с търпение, учи френски, и всичко ще се нареди Peace А за първите проблеми тук - ами май първия по-сериозен проблем беше с пускането на телефон, отне им 2 седмици, за да разберат, че има някакъв проблем с кабелите в апартамента. 3 пъти подавахме молба, и на третия път го пуснаха за по-малко от 24 часа, значи все пак можело Peace
denzul, радвам се че първата каша е била добре приета от Виктор Peace Моята Флоранс първите 2 дни плюеше кашата, все едно отрова й давам. На третия ден свикна и започна да яде с апетит. Ама какъв апетит е това не знам newsm78 ако изяде кашата за по-малко от 1 час си е цяло щастие Crazy С пюретата е същата работа. На майка си прилича, аз също съм била злояда като малка Blush
Pisanka, и аз искам в Куба Rolling Eyes Ама няма Tired Тая година ще ходим в Бг, може би другата зима ще е Куба-та, хем Флоранс да порасне малко Peace

# 184
Здравейте момичета,
Благодаря ви за положителната енергия:)
Ако натоварването с глюкоза - обикновеното, покаже резултат 7.8-10.2 задължително ти дават да правиш вече истинско натоварване с глюкоза и три боцкания, което трае 2часа. Обаче, както е в моя случай кръвна захар над тези стойности, директно се поставя диагноза гестационен диабет. Изписаха ми диета, в момента съм диета, за късмет броя само въглехидрати. Знам с какво се боря, вече съм го правила,  веднъж вече отказах да мина на инсулин преди 3години и  през това време ми нямаше нищоа, а даже и диета не спазвах през последните две години, но съм се хранела долу-горе здравословно.
Надявам се да не се стигне до инсулин, защото този път нямам право да откажа, със себе си направих експеримент имах късмет, но с детето си нямам намерение да експериментирам- мерси. Така или иначе рано или късно ще се разболея:((
x  x x x

Последна редакция: чт, 18 окт 2007, 21:01 от kokonka

# 185
О-хоо кубинки, добре завърна ли се!
Писанке, чакам да ми пратиш едни снимки, когато имаш време. Ти знаеш кои.  Laughing
heureuse, много сладък бебок си имаш. Да ти в жив и здрав.
kokonka, много съжалявам за поставената ти диагноза. Дано само с диета успееш да балансираш кръвната захар и не се стигне до инсулин.
dilcheva, добре дошла. Радвам се, че се появи и един адаш на моят Мони.

Момичета, искам да ви питам дали някой от вас или някой ваш познат ще пътува за БГ към края на март или началото на април с LOT? Mайка ми ще дойде на гости, но много се притеснявам от сега как ще се върне сама и много ми се иска да открия някой, който би я придружавал, защото тя не знае английски и много я е страх да не се загуби на някое летище.  Praynig

# 186
  • Canada
Здравейте  Simple Smile, как я карате?
heureuse, Габи е много сладък на един ден!!! Той както добре наддава, скоро може да настигне Раян.  Simple Smile Е, и ние се движим с бързи темпове, но Габи е напред със стартовото тегло. Виж, Йоана сте я задминали със сигурност.  Simple Smile
Да попитам rosist и Emi, вашите госпожици повдигат ли се в столчетата си за кола? Раян от два-три дни се опитва да се повдигне. Аз си мислех, че е рано за такива изпълнения и затова, когато често го вземам и оставям обратно в столчето, не му слагах коланите (напр. сме в някой търгоски център и той решава, че не му се седи, а му се разглежда от рамото ми  Mr. Green).
p4eli4ka, взехте ли отпечатъци на Флоранс? При нас беше голяма емоция с налучкването на точния момент, имахме няколко несполучливи опита, тъй като Раян си затваряше ръчичката в последния момент  Simple Smile, но накрая стана.
Чао, до скоро! Излизаме на разходка докато има още слънце!

# 187
Каролина, за ЛОТ и Английски не е достатъчен Simple Smile.... те си плямпат на полски и това си е. От Торонто до Варшава стюардите си ни питаха на послки какво искаме да ядем - аз го разбрах( все пак избора не е толкова голям Simple Smile ) и му отговорих на английски ... то не бе една крива физиономия не бе чудо. Варшава не е голямо летище и нямя проблем от гледна точка на загубване. Нямат ръкави- като старото в София е. Пък и където да си покаже билета би трябвало да я упътят. Дори и да пътуваме няма да могада съм ти в помощ, тъйкато няма да сме с тази авиокомпания (при нас този полет е 9 дена път с камили Simple Smile ) Успех на майка ти, не е сложно Simple Smile

# 188
  • Vaudreuil Canada
Ние най-сетне леко изплувахме от задачки - вчера мина и една от най-палавите - произведоха ни в канадци - двамата с мъжа де щото бебо си е канадско производство по рождение. За отглеждането на дребното докато нас ни изпитваха се погрижи една от тука-пишещите мами, за което съм и много благодарна.
Писанке завиждам ви (благородно и безкористно) на теб и Гери и да пратиш снимков материал. Пчеличке и аз за тогава съм я намислила разходката до Куба та ако не ни мине котка път може и нещо комбинирано да спретнем Simple Smile
Добре дошли и на новопоявилите се мами или кандидат-такива.
Калида липсваш ни - надявам се, че повода за отсъствието ти е приятен. На много голяма патерица да честитя на Дана рождения ден - да е жизнерадостно и весело дете с много усмихнати родители Simple Smile

Последна редакция: пт, 19 окт 2007, 01:28 от shemet_neveroiaten

# 189
Здравейте момичета!
Писанка, значи малката ти кукла Ивет ти е била в корема тогава Hug Аз я помня от едни снимки които по-рано беше пуснала тук (на 5 месеца), много сладка Peace Сега сигурно още повече.
Момичета, благодаря ви за комплиментите към Габи. Няма да е злу да пусна по-актуални снимки, ама трябва първо да ги направя Embarassed
MrsK, горкото ми пате наддава толкова защото целенасочено го прехранвам Embarassed Заради болестта ми на щитовидната жлеза съм в постоянен страх да не ми спре кърмата, затова предлагам цица доста начесто, а то будаленцето не отказва. Не ми се ще да цедя и да хвърлям, не че не го правех в началото докато се борех със свръхлактацията, ама реших че няма смисъл и бутам цицата при всяка  възможност Mr. Green
Лека нощ на всички  bouquet

# 190
Момичета, исках да Ви задам един по-общ въпрос: как Ви се отразява укрепването на канадския долар спрямо щатския, сега когато чета, че са се изравнили...икономиката е във възход, нали, нисък процент на безработица и т.н. Аз днес бях шокирана, че толкова бързо са се развили нещата във възходяща посока, откакто си тръгнах оттам.
Мисля да се откажа от идеята да раждам в Канада, защото вероятно ще ми излезе много по-скъпо това удоволствие отколкото просто да събера тези пари и да кандидатствам по федералната процедура след като съм живяла само в Онтарио и без това, а и обичам Торонто. Дори да мина бързо по френската процедура, разбрах че ще ми трябват поне 3 месеца доакто взема OHIP, а дотогава ще ми се наложи да раждам и то секцио, защото първото така го родих пък и е рано за нормално израждане, макар че знам, че там не признават миопията за достатъчно валидна причина да раждаш секцио, та хипотетичо ако започне родова дейност може и да ме измъчат за вагинално раждане. Мислех си, че бих го направило само, за да може едното дете да получи гражданство пък после ние ще се оправим, но след като се замислих- смятам, че е по-добре да си кандидатстваме цялото семейство и да заминем всички и толкова, пък колкото време отнеме, и без това не сме се разбързали заникъде, засега сме се устроили тук в БГ. Или най-много да замина аз първоначално, за да се установя наново да възстановя някои стари връзки и тогава да си взема слънцата при мен.
Има и друго обаче, ако се замисля за глобалното бъдеще като цяло и като знам, че мъжът ми и аз тук имаме апартаменти на наше име, а и наследство на къщи по други места, живот и здраве тук на нас би ни било по-комфортно. А там цял живот на кредит, малко ме втриса тази мисъл...но пък не искам да лиша децата си от този избор-нека те да има възможността да го направят за себе си поне.
Напоследък много често ми се случва да сънувам, че идвам за малко на гости в Канада, колкото да се видя със старите приятели, да посетя отново университета си, да си дръпна една шопинг терапия по любимите молове, всичко това много ми липсва, спокойствието и сигурността, която усещах дори когато бях съвсем сама там...

# 191
Да попитам rosist и Emi, вашите госпожици повдигат ли се в столчетата си за кола?

Хм. Ирина не прави подобни опити.. но пък се протяга леко леко за играчки. Вчера си откри и ръцете. Странно обаче как от car seat-a се повдига Ryan..аз имам чувството, че и мен да ме натъпчат в такова нещо и да ме вържат с 5 колана и аз няма да мога да мръдна.. Силен младеж си имаш явно Sunglasses

# 192
MrsK, това с отпечатъците при нас се оказа мисия невъзножна (поне с тоя комплект от Walmart) Tired На крачетата Флоранс има гъдел и при допир с мекия гипс започна да си свива пръстчетата на краката, а ръчичките въобще не ги отпусна, а когато за малко ги отпускаше, при допира искаше да си грабне малко гипс Joy. При първото налагане гипса беше много мек, а минута по-късно вече беше прекалено твърд. Затова за да не изтърва момента все пак, купих от Доларамата един цветен картон, една тубичка темперна боя, и с така отрязаните парчета картон и с неколкократно мазане на ръце и крака (и на дрехите на мама, и на дрехите на беба) най-после успяхме да отпечатаме 2 горе-долу свестни отпечатъка (една ръчичка и едно краче). Втори път с гипс няма да опитвам, нямам нерви. То и за боята не беше никак лесно, познайте как свива крачетата Флоранс когато я мажа с четка по стъпалцето Crazy Ама все пак можех да си правя опити докато свърши картона (защото боята беше доста, за да свърши първо тя).
heureuse, ще се радваме на пресни снимки на Габи. И тия от първите дни са суперски, ама тъкмо да видим как е порастнал (да видим как добре го храни мама) Heart Eyes
shemet_neveroiaten, идеята ти е много добра за комбинирата почивка в Куба Peace Ама живот и здраве, много време има още дотогава Flutter

# 193
p4eli4ka, MrsK, И ние взехме от този комплект за отпечатъци. Не съм го ползвала досега, тъйкато чакам 6м. Все пак имам идеята да го направим докато спи Simple Smile... така надявам се няма да има тези проблеми Simple Smile.... но пак гаранции няма  Grinning

# 194
p4eli4ka, MrK i denzul,
Момичета аз изобщо не се мъчих с тези гипсови комплекти,  #Cussing out  ами си направих солено тесто и така взех отпечатъци на бебка.   Hug      Даже и оцветих произведението си и много ми харесва   Flutter . Ако искате ще го снимам и ще пусна снимки.

Общи условия

Активация на акаунт