Канадки мили и красиви посрещат есента щастливи - 18

• 24 234
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
Аз смятам да и очертая ръчичката и да я оцветя. До нея щте сложа очертание на мойта. Много сладко се получава, аз имам подобна "снимка" с мойта бебешка ръчичка и тази на майка ми.  Heart Eyes

# 196
 Добро утро на всички мами, да са живи и здрави малките  ви съкровища. Мерси много за информацията, която сте ми дали, ние бяхме няколко седмици без нет и направо луднах. Сега сме на acanac и съм много доволна само 19$ на месец. Наскоро ходих при една диетоложка , която ми направи диета за бременни ,има и курсове за кърмене и приготвяне на пюрета за бебета , "Montreal Diet Dispensary" str. Lincoln ,точно до метро Atwater , а също има и до метро Кот де неж семинари, ходих на един за бебешки пюрета. Леле те са направо с ужасен вкус  Sick.в сравнение с домашно приготвените. Горките бебчета.
 Я да ви питам -за българско гражанство на бебе как стават нещата ,може ли без ходене до БГ , само с посолството да станат нещата или трябва да се лети до там с малко дете, и каква е ползата от двойното гражданство според вас повече са минусите или плюсовете, лични ваши мнения . Знам че БГ е в ЕС , но като слушам какви работи стават там ми настръхва косата. Сиренето там е 8лв Shocked Shocked Shocked , хляба към 2 .....  Shocked

# 197
  • Canada
Привет мами Grinning
Нещо хич не сте активни, дали хубавото време, многото други ангажименти или леко домързяване Embarassed
Днес получих 20$ от Еми Hug Благодаря ти  bouquet
А вчера, един много близък приятел (постоянно му опявам за домовете, как събираме пари и какво купуваме с тях) ми даде 100$. Така общата събрана сума към момента е вече 260$. Благодаря от сърце на всички включили се в инициативата!
psichokuk, може и само от тук да се извади ЕГН, после в БГ се вади акт за раждане и паспорт, но това става до навършване на 1 г. на детето. Ако е на повече, всичко се вади направо в БГ. Ние извадихме БГ-гражданство на малката, никога не сме се замисляли за друг вариянт. В крайна сметка ние сме си българи, независимо от това къде живеем или е родено едно от децата ни.
msbilt, стига си го мислила, пускай документите и без това много време отнема процедурата. Ела, виж как ще се чувстваш като семейна с деца тук. Прецени си къде те устройва повече на базата на личния ти опит.
Калидааааа, къде си? Много странно зачезваш на моменти.

# 198
По въпроса за БГ гражданството на мен ми обясниха следното. С тукашното свидетелство за раждане се отива във външно министерство и се заверява копие (още не съм го направила). От там с това копие и оригинала се ходи в посолството и там издават "акт за раждане" (различно от свидетелство за раждане,  защото е без ЕГН) с този акт се издава свидетелството за раждане с ЕГН. На мен ми казаха, че взимането на ЕГН и издаването на свидетелството по-бързо ставало направо в БГ, а не през посолството.

Скоро ще минавам през тая процедура и ще "докладвам". Само да ми дойде канадското свидетелство за раждане.. че е една бюрокрация в Онтарио!!
 Rolling Eyes

# 199
Здравейте мили мами!
Имам въпрос към захранващите мами - детето иска ли да яде мляко след кашата?
В моя случай малкия неиска да пие млякото от шишето след като яде с лъжица. От вчера ми пражи този номер. Засега сме само на оризовата каша и формула. До вчера си хапваше с апетит и двете, но сега започнахме с номерата. Някой минал ли е през подобен период?

# 200
Писах, писах и изчезна  hit
И затова с две думи - момичета от ДжиТиЕй, хайде на среща в Хай Парк тази събота, например следобяд към 3-4 часа. Вие сте на ход   bouquet

Дензълке, аз съм се нагледала на всякакви номера - като например: Мая иска да яде само хляб и нищо друго, но както се казва : Всяко чудо за три дни. Предполагам, че и при вас е въпрос на каприз, който ще изчезне.

# 201
Честит празник на всички!

newsm59                   newsm67                  party023                   hbday

Здравей,  Kalida!    Радвам се да те срещна тук!!!Никога няма да забравя милата изненада,която ми направи на рожденния ми ден и топлите и окуражаващи послания и пожелания!!!

newsm51          newsm51                newsm51

# 202
Момичета, и на мен ми бръмна мухата снощи да емигрираме в Канада. А виждам, че сте много отзивчиви и се престраших да ви попитам:

1. Какво ниво на френски се очаква да покажа на интервюто?

2. Може ли аз да съм френскоговорящата, а той да кандидатства за виза?
Знам, че е важно да знае единия, а другия може да го научи там (за Квебек говоря, тъй като е по-лесно и по-бързо), че страната държи да запази езика и предлага обучение, през което дори ти плащат (?!)... но трябва ли този, който работи да знае? Значи мъжа ми ще работи на първо време, а може и аз де, зависи Крис колко ще е голям, докато стане... Никой от двама ни не говори, но аз имам по-голям шанс да го науча, защото знам перфектен испански, уча и португалски, а френския е поне романски език и ще ми бъде една идея по-лесно на мен, отколкото на него. Обаче той е този с професионалния опит, аз нямам такъв, завършвам висше и не съм работила... Секретарка, но то не е нещо сериозно..

# 203
  • Vaudreuil Canada
Дензълче може да пробваш да обърнеш програмата - първо млякото после кашата. Рискуваш обаче да не успее да изяде всичката каша която ти искаш.
Ние след като станахме граждани - всеки път ме напушва смях с това гражданство ... нали отидохме да живеем на село така да се каже Simple Smile - та покрай новопридобитото гражданство тръгнахме да попълваме документи за канадски паспорти. Естествено не мина без нещо по-странно, по-различно и по-ново - та новото е от 1 октомври тази година - гаранта вече не е необходимо да е от съответните професии, а само да е канадски гражданин, който отговаря на разни не много сложни условия. Подробностите ги пише и в новите формуляри и на сайта.

# 204
Здравейте Канадки мили,4ета ви редовно,но нямам много време за писане, сега с бебето и каката целият ден ми е пльтно запьлнен вьпреки 4е имаме и баба на разположение.
 Запо4на и лошото време сега само дьжд го дават  и  се 4удя какво да измислям на Кими, за да мине деня.При вас как е как ви минава деня седейки си в кьщи?
 Искам да питам за колко време идва СИН номера + акта за раждане на децата родени тук в Канада.Ние попьлнихме,платихме и изпратихме документите по интернет преди месец,след колко време ще ги полу4а.За да попьлня и 4айлд бенефит нали ни требва СИН номера. Моля ако някой знаеда да ми даде информация.Благодаря Ви.

# 205
Дензълче, Флоранс също започна по едно време да отказва млякото, което й предлагах след кашата (било да суче или в шише). Но тъй като аз постепенно увеличавах количеството на кашата, нормално беше в един момент да започне да й стига кашата, без да има нужда от мляко след това. И след като тя спря да иска, аз пък спрях да й предлагам. Все пак аз все още й давам безмлечни каши, които приготвям с около 100мл кърма, тъй че какво да очаквам от детето, тя и без това не яде много.
Кивито, не помня за колко време получихме акта за раждане, ако не се лъжа беше май за около 3 седмици, или може би месец. Но пък аз всичко пращах по пощата, не знам дали това има значение. А СИН-а не ти трябва да детските. Ние СИН изкарахме на Флоранс, за да й направим спестовна сметка за обучение (REEE). Трябваше ни единствено и само за това.
Еми в Отава, нямам никаква идея колко би отнело изваждането на бг-гражданство от тук, без да се ходи в Бг, но и честно казано нямам никакво намерение да пробвам колко "бързо" работят. Отне им точно 2 седмици, за да направят едно ксерокопие на страница от тяхната тетрадка, в която записват молбите за акт за раждане, да заверят това копие в канцеларията, че е вярно с оригинала, и да ми го изпратят (това ми издадоха като временен акт за раждане, абе пародия, дано да нямам проблеми в Бг). А на всичкото отгоре още като отидохме започнаха да овъртат, че не можело веднага да стане, че консулката я нямало. Казаха ни ако сме от Отава да отидем друг ден #Cussing out Сякаш аз всеки ден с техните простотии ще се разправям Close
Айде спирам да пиша, че само се ядосвам като се сетя как ни мотаха #Cussing out Докато във Външно министерство заверихме акта (копието) точно за 2 мин Peace

# 206
Пчеличке, но ти какво очакваше?! ... та тези в консулството ми изкараха нервната система, завързаха я на възли и пак ми я вкараха. Беше преди време за паспорт на мъжа ми. След един съвсем елементарен въпрос, те започнаха да ме заплашват със закони.... абсолютни простотии произлизащи от факта че са мързели - с българските си простотии на канадска земя. Накрая аз се обърнах към посолството и те ми свършиха работата - вярно че отне 9 месеца за нов паспорт,но нямаше усложнения по трасето. От Торонто ми се държаха все едно Господ за шлифера са хванали. Проблемът, е че няма да мога да ги заобиколя при процедурата за Егн на детето, още от сега ме побиват тръпки Confused
По отношение на кашите - то аз давам само 60гр, но той явно го харесва много и ми отрича шишето.

# 207
При вас как е как ви минава деня седейки си в кьщи?
 Искам да питам за колко време идва СИН номера + акта за раждане на децата родени тук в Канада.

Седейки вкъщи общо взето не ме свърта и гледам да я извеждам поне по 1 път на ден, било в кенгуруто, колата или с количката...или гледам дасе събирам с други мами и така по-бързо тече  времето.
Аз пуснах регистрацията и в началото на август, дойде миналата седмица, веднага подадох документи за сертификат за раждане и той дойде вчера. Утре ще ходя да подавам за паспорт. СИН номера още не съм го почнала.

Пчеличке - и аз незнам колко време би отнело, но смятам в БГ да го направя, че кой знае верно колко ходене по мъките е.

# 208
Забравих да ви питам, на Ина и течат очичките малко повече от нормалното според мен. Доктора вече 1път изписва антибиотични капки. Уж се оправи, но след няма и 2 седмици пак същото. Вчера ходихме пак на доктор - даде по-силни капки, но само ако и станели червени очите, а те не са просто са гуреливи като плаче и като се събуди. На някой случвало ли му се е?  newsm78

# 209
Еми, ние сме така от 1ви ден в болницата. В началото докторката бе калпава и му се възпалиха повече. Слагах му кърма по една капка и като че ли бе ОК за ден-два. Смених доктора и Изписа  Гентамицинови капки за 7 дни/3 пъти на ден. Признавам не бях редовна. То едни гурели, и постоянно му сълзи очето. Преди месец пробвах пак с капките. Като че ли малко по-добре, но все още седи проблема. Всеки път доктора казва че е по-добре, но според мен си има инфекция. Сега на прегледа може би ще настоя за специалист - все пак е око.

Общи условия

Активация на акаунт