Чака мама МАРТенско мъниче, да направи първото ритниче!

• 11 180
  • 305
  •   1
Отговори
# 135
Лара, радвам се, че има и други като мен  Joy Хубаво е да знаеш, че не си сам. А най- лошото е, че последните два месеца от бременността гърдите растат най- много  #Crazy

# 136
  • Пловдив
Ще конкурираме силиконовите "красавици"... Joy Joy Joy

# 137
Благодаря за съветите ,май овладях положението ама ще видим.Моите гърди и те са извън сутиена и ще купувам нови ама ако знаете след раждането първите два месеца какви са #Crazyи колко са огромни..... Mr. Green

# 138
  • около Варна
Момичета, здравейте! Вчера бях на преглед и видяхме бебо значително порастнал, но изобщо не се мърдаше, лекарката каза че спи. На връщане от болницата щях да катастрофирам, по-точно един нещастник ми налетя и ужасно много се уплаших. След няколко минути  се осъзнах и ми потекоха сълзи чак. Как мислите на бебчо може ли да му стане нещо Sad

# 139
Излязоха ми резултатите:
Пълна Кръвна Картина
Хемоглобин 116 g/l М (140 - 180); Ж (120- 160)
Еритроцити 3.83 T/l М (4.50 -6.00); Ж (4.20 - 5.40)
Левкоцити 6.81 G/l 4.0 - 10.0
Хематокрит 0.335 l/l М (0.40 - 0.54); Ж(0.36 - 0.47)
Тромбоцити 237 G/l 150 - 450
MCV 87.4 fl М (85 - 89); Ж (82 - 92)
MCH 30.3 pg 26 - 31
MCHC 347 g/l М (295 - 345); Ж (320 - 360)
RDW 14.6 % 
PCT 2.08 % 
MPV 8.81 fl 
PDW 17.3 fl 
СУЕ 9 mm/h М (0 - 10); Ж (0 - 12)
Глюкоза 4,2 mmol/l 3.0 - 6.0
Седимент 2-3 лев., ед. ерит., масово пл. епит., бактерии

В червено ви давам референтните стойности. Лошото е, че хемоглобинът и еритроцитите са ми под стойностите, утре съм на лекар, да видим какво ще каже. И в урината пише, че има бактерии.
А знаете ли на кое се вика изследване за токсоплазма? Аз имам ли го тук, че не ми е ясно?

# 140
  • София
нямаш за токсоплазмоза.За хемоглобина-при повечето бременни е така,трябва да ядеш повечко месце,а лекарят ти може и да ти даде някой железен препарат.
 wiwi ,съжалявам за случилото се . Sad
 За сутиените - аз нося 75 Д , но много малко фирми правят такива и то хубави модели,дето си отговарят на номера.

# 141
Момичета мен също ме интересуват изследванията за токсоплазмоза - къде се правят и какво представляват? Покриват ли се от ЗК? Има ли определени седмици в които се правят?
Виви, съжалявам за неприятната случка. Сигурна съм, че всичко с бебчо е добре. Мисли позитивно. Аз може би бих отишла да го видя и при друг доктор, но ще видиш че всичко е наред.

# 142
Момичета, здравейте! Вчера бях на преглед и видяхме бебо значително порастнал, но изобщо не се мърдаше, лекарката каза че спи. На връщане от болницата щях да катастрофирам, по-точно един нещастник ми налетя и ужасно много се уплаших. След няколко минути  се осъзнах и ми потекоха сълзи чак. Как мислите на бебчо може ли да му стане нещо Sad

Виви, не се притеснявай. И на мен ми се случи същото предния път, когато бях на док, но бебо е добре. Малките слънца знаят как да се пазят. Успокой се и иди на док да се видите отново  Hug

Ангелче, безценна си. Толкова много информация, толкова полезна   bouquet Можеш ли да ми кажеш токсоплазмозата в кои случаи се прави и дали наистина се покрива от ЗК?

# 143
Мами, моля ви да отделите една минута и да гласувате в анкетата на Мамма. Благодаря ви!   bouquet

Моля, гласувайте в анкетата "Колко деца имате и на каква въ … раст са те?"

# 144
нямаш за токсоплазмоза.За хемоглобина-при повечето бременни е така,трябва да ядеш повечко месце,а лекарят ти може и да ти даде някой железен препарат.
 wiwi ,съжалявам за случилото се . Sad
 За сутиените - аз нося 75 Д , но много малко фирми правят такива и то хубави модели,дето си отговарят на номера.

А вегетарианците да ядат леща  Laughing Заедно с нещо богато на витамин Ц за по-добро усвояване на на желязото от растителните храни Wink

# 145
Миналата година си правих изследване за токсоплазмоза и НЕ се поемаше от здравната каса. Струваше 20 лв. Дано не ви заливам с остаряла информация:)) Аз си го направих, понеже ужасно много обичам котки и освен,че си имам домашна любимка, няма и улична котка, която да е пожелала да бъде погалена и да е останала непогалена... И заради това исках да се изследвам. Резултатите ми бяха ОК. Сега няма пак да се изследвам. Не пипам уличните котки. А какви сладки бездомни котенца има в един двор до нас... На всичко отгоре не са и страхливи. Поне се успокоявам като им нося храна и ги гледкам как папат:)))
 Виви, всичко с бебчо е наред, сигурна съм. Само майка му се нуждае от малко време, за да се успокои Hug
 Славундерче, да споделиш утре какво е казал доки за изследванията. Някои са ти малко под нормата, по време на бременност често се развива анемия:(( и се пият железа...

# 146
Славундерче, гласувах! Simple Smile До колкото знам токсоплазмозата се прави, ако имаш контакт с котки /дано не бъркам нещо  Blush/

Забравих да ви кажа, че утре ще ми правят първите изследвания - пълна кръвна картина, урина, спин, васерман и още нещо, което се прави заедно с тях. Докторката ми каза че на следващия преглед /09.10/ най-вероятно ще направим гинекологичния преглед /гадост!/ и БХС /за инфо - тогава ще съм около 17-та седмица/. Явно различните доктори правят изследванията по различно време  newsm78

Цунки!  Heart Eyes

# 147
КикиНики, благодаря   bouquet

Докторът ако е мой човек ще каже, че е от нередовен секс. Защото като кажа на мъжа ми: Бебето иска чипс - номерът минава. Като кажа: Бебето иска секс, хич не ми се връзва. Не е честно  smile3511

# 148
  • София
по принцип токсоплазмозата се поема от касата и могат да ви дадът направление за нея.Проблем е обаче да се намери лаборатория,която да има договор с касата точно за това иследване,аз не съм намерила.Същото е и с микробиологията.
 Изследването е към 18-20 лв.,но е добре да се направят и двата вида - IGm и IGg.Единият показва наличие на прясна инфекция,а другия-че вече сте прекарали болестта и повече не може да се заразите.Според мен е добре всеки да си го направи,защото не се предава само пряко от котки.Може да се заразите от не добре измити зеленчуци например,а по заведенията се съмнявам,че много им се стараят.

Ники , как мина прегледа. Hug

# 149
Ники , как мина прегледа. Hug[/color]
Утре, Зори... От сега ми треперят гащите...

Общи условия

Активация на акаунт