Чака мама МАРТенско мъниче, да направи първото ритниче!

• 11 146
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
  • Тук и там
Тия хормони явно всички яко ни блъскат smile3521
Аз гледам вече да се контролирам колкото и да ми е трудно,
защото още си спомням как крещях преди месец на моя, той просто ме гледаше и не вярваше на очите си - за пръв път ме виждаеш в тази светлина. Както казахте преди, и аз съм от тези хрисимите, не повишавам тон... newsm26
Друг пример - гледаме комедия по ТВ, при което аз започвам да се хиля в неистов смях и това около 10 минути, ама смях през сълзи ей - моичкия ме гледа гледа и мига на парцали  smile3556.
Та такива ми ти работи с тез хормони, няма управия - на всичкото отгоре той и преди си ме дразнеше колегата с глупави изказвания, ама сега просто си ми личи от километър, че не мога да го търпя  bash/извинявам се за което, ама кво да правя/
Бе ще поживеем, ще видим - дано се стабилизират нещата, че положението е трагично  newsm17

# 181
Говорете ми за нерви - откакто съм бременна, най-накрая има ред и дисциплина в офиса. Така ги подредих всичките и си им рекнах истината...

Прибрах се от доктора и докладвам: засега мома, но имам 2-3 седмици надежди за поява на пишка. За изследванията каза, че са добри и в границите на нормалното. За бременни нисък хемоглобин се считало под 110.

Някой може ли да ми каже какво е трипъл тест? /Подозирам, че е БХС, ама не съм сигурна/.
А колко платихте за БХС?

Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 15:33 от Славундер

# 182
  • Тук и там

Някой може ли да ми каже какво е трипъл тест? /Подозирам, че е БХС, ама не съм сигурна/.
А колко платихте за БХС?

Благодарение на инфото на angels_zq по-горе  newsm51

"...Какво е биохимичен скрининг (троен тест)?

Маркерите, чиито нива се измерват, са три хормона на бременността – алфафетопротеини (АФП), човешки хорионгонадотропин (ЧХГ) и неконюгиран естриол (нЕ3). Години наред жените бяха изследвани само за серумен АФП, но сега повечето лаборатории изследват и трите хормона, тъй като така се получава по – пълна информация. (Някои болници могат да изследват и хормона инхибин А и тогава тестът се нарича четворен.)..."

# 183
  • Пловдив
Трипъл теста си е БХС - познала си от първия път  Wink
Щом Док не е сигурен не бързайте с розовия щъркел, макар че като разглеждам и чуждите теми момченцата май ще са повече от девойките през идната година  Joy

# 184
Славундер, тъкмо се каних и аз да отговарям, но Ива ме е изпреварила. а, Лара съЩо.
и мен хормоните ме блъскат яко, но точно в обратната посока. аз преди си бях нервачка и крещях за Щяло и нещяло, а сега едно овче спокойствие ме е налегнало, само си ходя нахилена и въобще нищо не ме трогва. дано поне бебчо да иzлеzе спокоен и да не ни побърква много по този повод.

# 185
  • Тук и там
... аз преди си бях нервачка и крещях за Щяло и нещяло, а сега едно овче спокойствие ме е налегнало, само си ходя нахилена и въобще нищо не ме трогва. ..
  smile3532 smile3532 smile3532

И мен ме нахили стабилно с определението се  tooth
Ех, тез хормони  tantrum

# 186
Ронибони, Джонгова ли те прати на ФМ при Мазнейкова?
Да, Джонгова ще ми запише час или нещо такова при нея. Аз мислех да ходя при Марков, обаче и за Мазнейкова знам, че е добра, пък и съм ходила при нея преди 7 год., още когато работеше срещу МА и останах доста доволна от прегледа.

# 187
Благодаря за бързите отговори, мили мои нервачки   bouquet

Значи в понеделник ще пускам БХС и трихинелоза и ще записвам час за ФМ в Селена - Пловдив.

# 188
дано поне бебчо да иzлеzе спокоен и да не ни побърква много по този повод.
моите скромни наблюдения показват, че бебетата на пушачки са доста по- нервни от другите и повече ревтунят...
аз пък прекалявах с кафето, сега едвам се удържам да пия само едно хубаво еспресо сутрин. все си мисля, че ще подлудя бебето

# 189
И аз съм чела някъде, че има връзка нервността на бебето с пушенето на майката по време на бременност. Но пък мисля, че е относително и си е до дете...не знам.
Обаче сега като ми поспря гаденето, започна да ми се допушва яко понякога. Ще устискам де, няма да си тровя бебето я. Ама все пак често си мечтая за една цигарка и биричка Crazy Embarassed Ще си остана само с мечтите... Confused

# 190
  • София
аз спрях цигарите още като видях положителният тест.Кафе не пия изобщо-нито преди съм пила,нито сега.Абе ангелче направо! Laughing Whistling

# 191
  • Бургас
Значи в понеделник ще пускам БХС и трихинелоза и ще записвам час за ФМ в Селена - Пловдив.
Славундер, кажи ми моля ти се, че е печатна грешка тази трихинелоза, че с болния ми мозък ще хукна да ми спукат и на другата ръка вената .....  hahaha
Аз цигарите ги спрях преди 2 години, като разбрах, че съм бременна с дъщеря ми и много се надявам да не пропуша пак ...ама да видим ...
Виж, кафенцето е нещо друго - него не мога (а и май не искам) да го спра, та и аз си пийвам сутрин - я с мляко, я без - както бебо пожелае  Blush

# 192
  • Тук и там
...
Виж, кафенцето е нещо друго - него не мога (а и май не искам) да го спра, та и аз си пийвам сутрин - я с мляко, я без - както бебо пожелае  Blush

И аз така - сега едно кафенце с мляко или сметана сутрин едва ли ще му навреди чак толкова,

пък и както казваш, то само си го иска  newsm47

# 193
Славундер, кажи ми моля ти се, че е печатна грешка тази трихинелоза, че с болния ми мозък ще хукна да ми спукат и на другата ръка вената .....  hahaha

А бе токсоплазмазмоза трябва да е  newsm78 . Хайде в понеделник ще го изчистя този въпрос, че за 10 мин път от лекаря до нас съм забравила за какво иде реч Sad

# 194
Цигарите и аз ги спрях още като разбрах, че съм бременна. Няма и да ги почвам Peace Но понякога се сещам за тях и ми се допушва. А кафенце съм пила само 3-4 пъти и то безкофеиново, като седна в някое кафене. Аз и преди да забременея не пиех много кафе. Но доколкото знам то изобщо не е проблем, д-р Мазнейкова казва по 1 на ден е добре да се пие.
Момичета, аз току-що си записах час при д-р Марков за ФМ. За 27.09. тогава ще съм точно 17 г.с. мисля, че е добре.

Общи условия

Активация на акаунт