За заплатите на учителите и стачката

• 40 682
  • 1 062
  •   1
Отговори
# 645
Първо трябва да се вдигнат заплатите и след това да се прочистят училищата от некомпетентните учители.
Няма как да стане обратното.
Вече 30 страници чета едно и също - имало прекалено много некадърни учители /с вариант "всички учители са маскари"/.
Такова е положението във всяка професия обаче - нима няма неспособни лекари, адвокати, инженери, счетоводители и прочее?! Пълно е с такива! И едно е да бъдеш некадърен за 250 лв./месец, друго е да бъдеш некадърен за 2500.
Защо се правите, че всички са идеални, само учителите са някаква измет?

За подобно заплащане е абсурдно да се изисква от човек някакъв професионализъм!

# 646
Учителите имат право да си искат своето. Опрделено е смешно това, което им се плаща и начина по който се отнасят към тях.Вярно че навсякъде има нужда от повишаване на заплатите и на никой не му е леко. Ама хора осъзнайте се, те учат вашите деца. Благодарение най - вече на тях ,те излизат хора. Поне така трябва да е. Някои ще кажат-Образованието не е на ниво.Вярно е, и как инъче. Като на никой не му пука. Ами защо и на тях да им пука? Изпяват си урока, а учениците къде слушат, къде не.Това няма значение. Това положение на никои не му харесва. Да не казвам, че във вотри клас децата казват на преподавателя"ти знаеш ли кои е баща ми". И репутацията и самочувствието на учителите е съсипано. как да искат да преподават????  Crossing Arms

# 647
Въобще не ме интересува колко точно дни работят и колко пари им дават за дрехи Crossing Arms Искам детето ми да има уважението на учителите си, искам те да имат авторитет, искам да са спокойни, уравновесени, духовни хора...а не изнервени и психясали от мизерлък Sad Не може едно семейството да плаща четирицифрени суми за данъци и после държавата да ги преразпределя кой знае къде, само не в джобовете на тези, които ми гледат и възпитават детето! Не може да ми казват да го дам в частно училище, като не ми харесва, да го водя в частна болница, като не ми харесва и направо да се изселя, като не ми харесва.
Ми държавата що не ми върне данъците тогава, а? Аз може и да избера всичко частно, защото е по-добро примерно, но това си е моя работа и искам да е мой избор, а не да ме принуждават, защото в държавните училища, болници и полиция работят само....хм Rolling Eyes
Колкото и да им дадат на учителите, все ще им е малко...
Браво Белинда..по-добре от това не бих могала да го кажа!Браво!  bouquet

# 648
Честит празник на всички учители! От сърце. Срамно и обидно ми е ,че  някои от децата които уча имат такива родители. Запазете си негативизма за другаде.

# 649
Честит празник на всички учители! От сърце. Срамно и обидно ми е ,че  някои от децата които уча имат такива родители. Запазете си негативизма за другаде.
Браво Льо! По-добре от това не бих могъл да го кажа!Браво!  bouquet

# 650
  • София
Не може на две жени да се поверят 30, три годишни  деца и за труда им да се плаща по 200лв. месечно.

преди месец видях черно на бяло фиша за заплатата на една учителка в детска градина в софийско село. брутната сума беше 476 лева.
учудих се, очаквах да е доста по-малка...

# 651
Иначе децата били най- скъпото за всеки. Как е възможно да се говорят такива неща за хората ,на които си поверил възпитанието и образованието  на детото си. Същите едва ли биха си взели некадърен майстор в къщи. Иначе щом стане дума за учителите всички са компетентни. Аз не мога да оценя колегите си/ не влизам в часовете им/ но родителите.......... Жал ми е за такива деца ,не могат да избират родителите си и държавата в която да се родят.

# 652
Сигурно, ако е с голям стаж и клас- квалификация , а колко беше чистата сума? Сигурно около 350. Да смятат счетоводителите.

# 653
Не може на две жени да се поверят 30, три годишни  деца и за труда им да се плаща по 200лв. месечно.

преди месец видях черно на бяло фиша за заплатата на една учителка в детска градина в софийско село. брутната сума беше 476 лева.
учудих се, очаквах да е доста по-малка...
  Толкова може да стане, ако има много стаж, по-висок клас и прибавени стоте лева, които се дават за първия учебен ден/ като се махне данъка, стават 70/. Всичко това заедно. Още някакви пари се дават около 24-ти май, но не си спомням колко, мисля около 60-70, толкова и за Коледа. Видя ли основната и заплата?

# 654
Кръстиха ме в православната вяра, във връзка със свадбата ми, тъй като семейството на мъжа ми държаха да се венчаем. Попът бе абсолютно незаинтересован от церемонията, джиесемът му звъння на два пъти по време на кръщавката, по едно време връчи молитвеника на мъжа ми и каза "я прочети тази страница тук" и излезе ShockedВърна се, довърши церемонията, платихме си и хайде поживо-поздраво. Направо ме изгони от църквата този човек, а аз като туко що кръстнена, очаквах друго отношение, повече любов, внимание, нужда от напътствия. И свадбата мина по този начин-набързичко, накратичко.
Ето и връзката с конкретната тема - Развалят празника по случей първия учебен ден в живота на децата ни и ни карат да чакаме на двора 1 час с тях, защото не им стигат парите. Как ни посрещат? За първи път? Децата ще се върнат, къде ще ходят, задължително е, но с желание и усмивка ли ще дойдат? Изгониха ни от църквите, тези попове, сега ще ни изгонят и от училищата, тези учители с претенции, неразбории, обвинения и стачки

# 655
Първо трябва да се вдигнат заплатите и след това да се прочистят училищата от некомпетентните учители.
Няма как да стане обратното.
Вече 30 страници чета едно и също - имало прекалено много некадърни учители /с вариант "всички учители са маскари"/.
Такова е положението във всяка професия обаче - нима няма неспособни лекари, адвокати, инженери, счетоводители и прочее?! Пълно е с такива! И едно е да бъдеш некадърен за 250 лв./месец, друго е да бъдеш некадърен за 2500.
Защо се правите, че всички са идеални, само учителите са някаква измет?

За подобно заплащане е абсурдно да се изисква от човек някакъв професионализъм!
Народът го е казал: "Във всяко стадо  има мърша" Защо някои си мислят , че учителят като застане в клас пред 20-30 чифта очи си мисли за ниската си заплата, и не дава всичко от себе си? Дали родителите с ниски доходи обичат и се грижат за децата си по- малко от другите?

# 656
Вчера слушах мнението на някаква майка по телевизията, която се чудеше какво ще прави детето си ако учителите стачкуват ... Искаше ми се същата тази майка да я питам детето й целодневно ли ходи на училище и какво го прави, когато половината ден трябва да си е вкъщи ...
Когато си търся работа, парите не стоят на първо място при мен като мотивация. Много важно е обаче парите да стигат, за да можеш да живееш нормален живот. Всеки го заслужава. Учителите също.

# 657
  • София
  Толкова може да стане, ако има много стаж, по-висок клас и прибавени стоте лева, които се дават за първия учебен ден/ като се махне данъка, стават 70/. Всичко това заедно. Още някакви пари се дават около 24-ти май, но не си спомням колко, мисля около 60-70, толкова и за Коледа. Видя ли основната и заплата?

основната мисля, че беше 350 или нещо подобно. голям стаж имаше, да. нямаше допълнителни пари, защото видях фиша за юли.
както и да е, аз бях настроена, че вземат много малко пари, но всъщност не е чак толкова драстично, това ми беше мисълта. защото се пише, че вземат по 200 лева. тя каза, че толкова получават леличките. не че го смятам за редно, напротив!

# 658
Направо съм възмутена!!!В България всеки говори за това, от което най- малко разбира!
И тук така- всеки коментира учителите, а не знае какво означава да преподаваш по 14 урока на ден, да проверяваш тетрадки и тестове да готвиш; да направиш личности от тези деца, ако може и мислещи да са , а не някои роботи.Като работех като учител- много често съм чувала: " какво ви е на вас учителите, идете изпеете си урока и си дойдете, па все се оплаквате".Какво да обясняваш на невежи?! Като чета и се ядосвам, та затова реших да спра!
 Накрая- неки всеки се замисли, че преди да стане какъвто и да било- първо в училище е бил и колко е важен този период за всяка личност!!!

# 659
  • Бургас
Мене ако ме питате за 32 деца на куп 350лв. са нищо. Но това е друга тема. Ако се наложи на 24 детските градини да обявят стачка си взимам детето и отивам да стачкувам с тях.  Peace Защото ми писна. Писна ми от управляващите, писна ми от безхаберието на нацията, писна ми от наглостта и потъпкването на образованието.

Общи условия

Активация на акаунт