За заплатите на учителите и стачката

• 40 656
  • 1 062
  •   1
Отговори
# 720
... Мога да кажа, че социализмът е много силно застъпен в сферата на образованието.
  ...

Тук съм съгласна  Peace

# 721
Zanda Ksurik , защо говориш глупости? Къде съм казала, че не трябва да има образование .....  Shocked Защо всичко трябва да се изкривява, изражда, да се вадят някакви заключение от контекст...Всяко мнение тук ми е обосновано от моята гледна точка. Нали това е спора. Rolling Eyes
Тази тема вече е само писане и параноя.

# 722
и да, сигурна съм, че вие тук сте от 'добрите' учители, точно толкова, колкото съм сигурна че в бг мамма всички са от 'добрите 'родители.
Не само Лени, но и други спорещи тук неосъзнато свързват учителстването с майчинството. Така подсъзнателно вие признавате, че учителката е втора майка за децата и че добра или лоша, тя е тази /освен майката, но понякога даже майката не е така загрижена/, която се грижи за тях, за тяхното възнитание и личностно израстване. Имам позната начална учителка, която казва "моите деца" за учениците си и като я питак колко деца има тя винаги казва броя на децата в класа. А като я попитат дали е майка казва, че има три деца /собствени Wink/.
Уважението ми специално към началните учители е подплатено с няколкогодишно наблюдение и работа с тези хора. Единици са тези, които мразят себе си и децата. Те такива много бързо си намират друга работа. Останалите са с душа и със сърце в работата, предани са само и единствено на децата /не на директора, не на родителите/. И защо тези хора да бъдат подлагани на унижение и подигравка от такива като Маркрит, Лени и Тинатин. С какво са го заслужили и имат ли право да се защитят, да бъдат изслушани?!

# 723
  • Бургас
... Престанете с тия частни уроци....

Малко ти е детенцето, затова си толкова курназ... Ако беше по-голямо щеше да се чудиш откъде да извадиш 2-3 хиляди лева за частни уроци за кандидатстване след седми клас. За умните и глупавите деца цената е една и съща, няма отстъпки при частните уроци.
Въобще не черпя идеята, от това дали аз ще му помагам. Спомням си как майка ми или баща ми са ми обяснявали нещо кога ми трябва. Последно си спомням като бях 1 курс, татко ми обясняваше ЛААГ, защото ме бяха скъсали и ме готвеше за поправката. Той не учител, беше корабен механик. Намери време и ми обясни. А ако пратя детето си на урок после няма да плюя по човека дето му е помогнал. Затова се ядосвам.
Мисълта ми е друга. След като ясно показвате на децата си, че смятате учителите за некадърници, как очаквате после да отидат в класната стая и да учат????

# 724
От две години съм пак в играта, само че като родител.
Учителите, от които имам впечатления са точно такива, каквито ги описва Mишон, Ph.D. - всеотдайни, внимателни и загрижени за децата.
Да, уважавам ги и смятам, че заслужават много повече от сегашното им възнаграждение. Това е моят опит и моето мнение.

Малко ти е детенцето, затова си толкова курназ... Ако беше по-голямо щеше да се чудиш откъде да извадиш 2-3 хиляди лева за частни уроци за кандидатстване след седми клас. За умните и глупавите деца цената е една и съща, няма отстъпки при частните уроци.

Брат ми е в частно училище. Мислиш, че не ходи на уроци ли? Ходи та пушек се вдига! Събота и неделя не мога на едно кино да го заведа! И то не е защото в клас учителите му не си вършат работата. Момчето има планове, цели и ги следва.

# 725
............Защо всичко трябва да се изкривява, изражда, да се вадят някакви заключение от контекст...

ами като гледам тя и твоята практика е такава, няма какво да се сърдиш...

....
Бях решила повече да не пиша по тази тема...

И аз така, ама пусти хормони... направо са ми размътили главата...

Много се радвам, че има толкова не-учители, които ни подкрепят тук и които подкрепиха стачката вчера! Много ми се иска и аз да я подкрепя (ефективно), но уви, след два дни излизам в болнични (според термина от ЖК).
Успех на всички, които се борят за правата си  Peace

Последна редакция: нд, 16 сеп 2007, 11:11 от ani2

# 726
  • София
КЛОНКЕ, Браво! Особено много ми хареса това за личното телефонче на детето... Joy Joy Joy И е точно така!

# 727
  • Бургас
И и в други теми сме изяснявали това с уроците. Министерството е разработило план на работа през годината, който не покрива изцяло материала за изпити. От там....И после Велчев се хили като идиот, не пич оставката и е време. Децата в няколко града са без безплатни учебници /1-4клас/, образованието е кошмар, масови протести...32 деца в група в градината....

# 728
... Мисълта ми е друга. След като ясно показвате на децата си, че смятате учителите за некадърници, как очаквате после да отидат в класната стая и да учат????

Всъщност напълно съм съгласна с това. С тези стачки децата престават да виждат учителите като авторитет.

# 729
. И защо тези хора да бъдат подлагани на унижение и подигравка от такива като Маркрит, Лени и Тинатин. С какво са го заслужили и имат ли право да се защитят, да бъдат изслушани?!

Мишон Пи ейч Ди. сформира и списък на враговете.  Класика Laughing
Глупости на търкалета, не си прочела нито едно мое мнение. Аз пиша тук от страница 2-ра.
Не приемам да ме етикетизираш без да си ме прочела. Съжалявам, тъпо и обидно е.  ooooh!

дойде време и да се цитирам от трета страница. придържам се към мнението си. промяна на системата, създаване на условия, адекватно заплащане. развитие, поощрения, резултатност.
никъде не съм казала, че не трябва да има образование , напротив, бих подкрепила всяко  действие, което ще гарантира  повишаване на качеството на образованието в тази страна.

[Връзката е - аз ти създавам условия ти с работата си да доказваш и постигаш все по-голям резултат и съответно заплащане. Не обратно.
Учителите , лекарите не правят изключение. Има система - има прогрес, няма система - няма нищо.

хайде, мили другарки, хубава неделя ви желая! аз бях до тук с темата  ooooh! ooooh! ooooh!

Последна редакция: нд, 16 сеп 2007, 11:19 от Lennie

# 730
... Мисълта ми е друга. След като ясно показвате на децата си, че смятате учителите за некадърници, как очаквате после да отидат в класната стая и да учат????

Всъщност напълно съм съгласна с това. С тези стачки децата престават да виждат учителите като авторитет.
  Да, децата разбират, че учителите имат проблеми, че учителите получават заплати, че и те са хора. Децата също разбират, че Дядо Коледа е преоблеченият им баща или дядо. Това е стрес за детските души, но всички рано или късно проглеждаме и порастваме. Колко време трябва да ги държим в заблуда?

# 731

Искаш да кажеш, че са единици онези, чиито съпрузи изкарват много пари ли? Това със сигурност е така. И че би подкрепила онези, които така и така имат пари, странна логика.
Ти май сама си си отговорила на въпроса къде е проблемът.
Пари = удовлетвореност = спокойствие = кондиция за работа.
Гладна мечка хоро не играе, това е положението.

"

Въобще не си разбрала за какво говоря.Дадох този пример,за да разберете,че децата не са виновни за заплатите ви.И как не трябва да се държите,за да не получавате лошо отношение.Готините учители са тези,които не си пренасят личните проблеми в у-ще.Мислиш ли,че знам колко пари изкарват мъжте на тези учителки,които харесвам и които децата обичат?Не, не знам и не ме интересува.Знам само,че ще ги подкрепя,ако ще и на луната да е стачката,защото оценявам труда им,защото се виждат резултатите от него,защото децата имат респект от тях и спазват всякаква дисциплина в техните часове.Не ми се пише повече по темата.
П.П И аз съм за национална стачка. Peace-някой го беше писал по-горе.

# 732
  • София
Ооох, не знам вече спора за какво се води.. ама ще ви кажа само едно.. дъщеря ми всеки път като си тръгва от градината отива при учителката и казва "Обичам те! Забравих да те цункам!" Децата не са обременени от нашите неща, от всичко дето тук се изтъква като мотив за и против. На мен са ми достатъчни тия 2 изречения на детето ми, за да искам учителките й да получават полагаемото се възнаграждение за труда си. Щом тя ги обича, значи са си свършили работата!

# 733
  • Бургас
Ооох, не знам вече спора за какво се води.. ама ще ви кажа само едно.. дъщеря ми всеки път като си тръгва от градината отива при учителката и казва "Обичам те! Забравих да те цункам!" Децата не са обременени от нашите неща, от всичко дето тук се изтъква като мотив за и против. На мен са ми достатъчни тия 2 изречения на детето ми, за да искам учителките й да получават полагаемото се възнаграждение за труда си. Щом тя ги обича, значи са си свършили работата!
Точно това мисля и аз. Пресилено е мнението, че са некадърници и нищо не правят. Заслужават повече. Те са хората, които се грижат за децата ни. И затова ако стачкуват отивам и стачкувам с тях, с детето под ръка. За да види и той, че мама мисли, че заслужават, защото са важни за мен и за него също.
След 2-3 месеца започвам работа като учител по информатика. До сега работех като програмист, но просто не ме влече. Държа да подчертая факта, че няма да работя за заплатата. Ако въпроса беше до пари, щях да си остана програмист.

# 734
  • София
Точно това мисля и аз. Пресилено е мнението, че са некадърници и нищо не правят. Заслужават повече. Те са хората, които се грижат за децата ни. И затова ако стачкуват отивам и стачкувам с тях, с детето под ръка. За да види и той, че мама мисли, че заслужават, защото са важни за мен и за него също.

Ами честно казано аз не знаех как точно да го подкрепя. Казах им, че ги подкрепям, ама ако си заведа детето на градина те няма да го оставят на произвола на съдбата, което пък обезмисля ефективната стачка. Ако не го заведа...ще минат ден, два, три и пак същото. Не мие ясно как родителите можем да ги подкрепим освен на думи

Общи условия

Активация на акаунт