За заплатите на учителите и стачката

• 40 644
  • 1 062
  •   1
Отговори
# 735
. И защо тези хора да бъдат подлагани на унижение и подигравка от такива като Маркрит, Лени и Тинатин. С какво са го заслужили и имат ли право да се защитят, да бъдат изслушани?!
Мишон Пи ейч Ди. сформира и списък на враговете.  Класика Laughing
Глупости на търкалета, не си прочела нито едно мое мнение. Аз пиша тук от страница 2-ра.
Не приемам да ме етикетизираш без да си ме прочела. Съжалявам, тъпо и обидно е.  ooooh!

Чета те от началото на темата и ти отново ми намекваш, че съм тъпа и не чета, но бъркаш. По-циничен от този постинг не прочетох, за това го цитирам тук:

"айде няма нужда. много сте силни по форумите, но до момента не сте се обединили нито веднъж за стачка.
и какво блокирахте вчера? вие една Янка не можете да бутнете поне синдикален лидер да имате нормален да ви защитава, седнали сте да се зъбите срещу моето и на още 2-3ма души мнение.
несъгласните със стачката сме малцинство, обществото ви подкрепя, айде обединете се най-после и направете нормална стачка, блокирайте поне един учебен ден най-накрая, вземете си парите.
няма как да уважавам учителската гилдия, съжалявам. уважавам конкретни учители, които мога да назова по име след 15г извън училище. останалото  ми е посредствена маса.
и да, сигурна съм, че вие тук сте от 'добрите' учители, точно толкова, колкото съм сигурна че в бг мамма всички са от 'добрите 'родители."

# 736
  • Бургас
Ооох, не знам вече спора за какво се води.. ама ще ви кажа само едно.. дъщеря ми всеки път като си тръгва от градината отива при учителката и казва "Обичам те! Забравих да те цункам!" Децата не са обременени от нашите неща, от всичко дето тук се изтъква като мотив за и против. На мен са ми достатъчни тия 2 изречения на детето ми, за да искам учителките й да получават полагаемото се възнаграждение за труда си. Щом тя ги обича, значи са си свършили работата!
Точно това мисля и аз. Пресилено е мнението, че са некадърници и нищо не правят. Заслужават повече. Те са хората, които се грижат за децата ни. И затова ако стачкуват отивам и стачкувам с тях, с детето под ръка. За да види и той, че мама мисли, че заслужават, защото са важни за мен и за него също.

Ами честно казано аз не знаех как точно да го подкрепя. Казах им, че ги подкрепям, ама ако си заведа детето на градина те няма да го оставят на произвола на съдбата, което пък обезмисля ефективната стачка. Ако не го заведа...ще минат ден, два, три и пак същото. Не мие ясно как родителите можем да ги подкрепим освен на думи
Аз разполагм с време и не ми спешно да го оставя на градина, затова ще стоя с тях. Смятам, че така е правилно. Но винаги може да се измисли нещо.

# 737
  • София
Аз разполагм с време и не ми спешно да го оставя на градина, затова ще стоя с тях. Смятам, че така е правилно. Но винаги може да се измисли нещо.

Ами аз ще направя каквото кажат те... така и така ме няма по организациите  Rolling Eyes

# 738
  • Бургас
И най - вече глупава ми се струва идеята за заплащането според успеха на учениците. Добри пари ще получават само онези, чиито ученици са по национални олимпиади....А най - трудно се работи с деца с нисък успех. Най - много усилия се полагат в гимназиите и професионалните училища с нисък успех.

# 739
  • Бургас
Щом за 6 медицински сестри се впуснахме в бесни кампании, то за всички български учители можем просто да си сложим по една лентичка, че ги подкрепяме.  Но това е само идея.

# 740
  • София
И най - вече глупава ми се струва идеята за заплащането според успеха на учениците. Добри пари ще получават само онези, чиито ученици са по национални олимпиади....А най - трудно се работи с деца с нисък успех. Най - много усилия се полагат в гимназиите и професионалните училища с нисък успех.

Ами да! В крайна сметка всяко дете има различни възможности. Някои не сядат да прочетат и един ред и пак са отличници, други полагат кански усилия и не могат да вържат повече от 4. Това не значи, че учителят не си е свършил работата!

# 741
  • София
Ох, Ваче, то само това да беше смешката в цялата история....

# 742
# 743
Май не само на мен ми е ясно как точно може обществото ( в частност родителите) да подкрепим стачката на учителите? Как? Всички да излязат в неплатени отпуски да си гледат децата вкъщи? Или да ги оставим сами  да се гледат?
И как ...по дяволите... ще се наваксва учебният материал, който няма да е предаден навреме? Как ще  започне и как ще завърши тази учебна година? И какво могат родителите (и обществото) да направят в случая? Сами да им преподаваме? И ние да стачкуваме? Как?

# 744

Да...Честит първи учебен ден, мили първокласници!  Tired

# 745
  • Бургас
Май не само на мен ми е ясно как точно може обществото ( в частност родителите) да подкрепим стачката на учителите? Как? Всички да излязат в неплатени отпуски да си гледат децата вкъщи? Или да ги оставим сами  да се гледат?
И как ...по дяволите... ще се наваксва учебният материал, който няма да е предаден навреме? Как ще  започне и как ще завърши тази учебна година? И какво могат родителите (и обществото) да направят в случая? Сами да им преподаваме? И ние да стачкуваме? Как?
Не просто може да си сложим по една лентичка. Когато Вълчев види, че стратегията му отива по дяволите, ще смени подхода. За това съм 100% сигурна. Той разчита именно на това, че родителите няма да подкрепят учителите.

# 746
Не просто може да си сложим по една лентичка. Когато Вълчев види, че стратегията му отива по дяволите, ще смени подхода. За това съм 100% сигурна. Той разчита именно на това, че родителите няма да подкрепят учителите.

Добре, съгласна съм - ще си сложим лентички... И какво? Ще си ходим с лентичките и децата под мишничка на работа, така ли? Ако това ще помогне по-бързо да се решат проблемите - ок. Но защо ми се струва, че всичко се пише на гърбината на децата, м? Или само така ми се струва.... Thinking
С медиците беше доооста по-различна ситуацията, мисля...

# 747
  • София

Хехехе, и тук както винаги отговорността е обща, което значи обща БЕЗОТГОВОРНОСТ!!!

# 748
  • Бургас

Добре, съгласна съм - ще си сложим лентички... И какво? Ще си ходим с лентичките и децата под мишничка на работа, така ли? Ако това ще помогне по-бързо да се решат проблемите - ок. Но защо ми се струва, че всичко се пише на гърбината на децата, м? Или само така ми се струва.... Thinking
Мисля си, че ако се светнат, че сме зад учителите, няма да си позволят да се стигне до по - сериозни стачни действия. Пък и не вярвам учителите да оставят децата на улицата.

# 749
  • София

Кое по-точно е на гърба на децата? Мисля, че липсата на учебници и ниско заплатени преподаватели е повече на гърба на децата от няколко дни ефективна стачка. Учебната година винаги има някакъв резерв...

Общи условия

Активация на акаунт