American "Friends" темичка # 26 (The one with... "no name")

• 14 324
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
МрсГ, честита малка рожденничка!    bouquet  bouquet  bouquet
Сигурно сега си и спретнала някое засукано парти за отбрани гости от онези - зен стайл, с giant prawns appetizers, pate от гъши дроб, миниатюрни петифурки и някоя торта за чудо и приказ... разбира се, color coordinated  smile3521

Sofkobofko, честито ти християнче!  newsm74  Къде го кръстихте? Разкажи по-подробно как премина мероприятието?

Зоре, изненада ли беше твоя шауър, нищо не беше споменала предните дни? Чакам с нетърпение и аз да видя снимчици, пък ако може и някоя твоя  newsm53
За подаръците, аз само 5 получих от регистрито, но нали разправях, как върнах всичко, и буквално купих всичко останало от регистрито с "върнатите" пари. А за дрехите, казах изрично, че не искам и слава богу, хората се бяха съобразили.

Бистре, честит ти последен работен ден!! Когато си отидеш в БГто, веднага ли почваш пак да работиш или ще си дадеш малко почивка? А снимки от галата кога ще видим?
Апропо за 3 градуса Фаренхайт ли ставаше въпрос  #Crazy

Бенсън, тука съм душа, ако тръгна да се разраждам, първа писта ще съобщя, че съм се запътила, нали сме по модерните болници има и нет и всичко. Днес разбрах, че Слънцето влиза във Везни около 9ам на 23ти септември, дотогава стискам кълки и не пускам  Grinning (и пак да кажа, no offence към Девите ни девойки  Peace, ако беше мома, даже направо това щях да искам за зодия, но за момче искам Везна)

а сега да ви разправя днес какъв номер си "извъртях"
На миналия фармърс' маркет, гледам, червени чушки продават, ама досущ като българските  Shocked - месести, наситено червени и с формата на... чушка (as opposed to камба  Rolling Eyes)
Купихме с мъжо с голям мерак да ги пълним с ориз (мм, много обичам) и днес им дойде ред да ги сготвя. Значи кормих ги аз, после ги попарих на пара с дафинов лист, абе табиет голям. И оризче направих, напълних ги и ги метнах на фурната. Обаче братче, нещо ми припламват пръстенцата на ръчичките    newsm78
намазах се с малко кремче, но взеха да припламват още повече...  smile3506
а сега, 3 часа по-късно, скачам по клавиатурата като "нестинарка на жерава"  newsm45

Както и предположихте, чушките се оказаха ЛЮТИ, но не мога да си обясня този "delayed" ефект  Thinking
И дефламоли слагах и кремове разни, НИЩО не помага, горят ми целите ръце и пръсти  newsm78
Идиотска работа.
Поне чушките бяха хубави, а пожарите "гасихме" с много кисело мляко newsm47

# 226
Хехехе, Джена, това същото съм го правила със зелени чушки. Нарязах една, пуснах я в един гювеч, сготвих, и после.. стой, та гледай. Не пикантно, ами направо люто, хем аз обичам пикантна храна. И киселото мляко не помогна  Laughing

За шауъра, не беше изненада, близо от месец знам, даже мисля, че съм споменавала. Може и да не съм, знам ли Grinning. Радвам се, че мина цивилизовано, хич ме няма по игрите и правенето на глупава/изненадана, и без това трябваше да охкам и ахкам на всеки подарък. Много ми хареса едно одеало, ръчно правено от една колежка, парче по парче (как се казваше това, че не помня?). Много е красиво, розово, но има и черно, много стилно съчетание, голям труд е паднал. Наистина много мило. Иначе, много приятни неща получихме, част от хората се бяха придържали към списъка, част не. Аз нарочно не съм купувала дрехи досега ( имало е защо явно!), точно по съвет на хора, които ми казаха, че ще получа и дрешки.. Общо взето, мина много приятно, на дълги приказки с пирятелки и колежки, в относително тесен кръг.  Laughing Ще пусна снимки, само да ги кача някъде, че хич ме няма ...
Ужас, като се видях на снимките, в лицето ( и на други места  Embarassed) съм бухнала като козунак, направо ми прилоша. Хем не съм качила толкова кила.. ама.

sofkobofko, честито ти християнче, кажи как мина ритуала, къде беше, малкият как реагира? Ние кръщавахме племенницата ми в България през лятото, много хубаво беше..

MrsG, честита ти рожденничка Simple Smile

# 227
Джена ,  ти още ли се размотаваш ...тея дни те няма да пишеш и аз си викам- еее роди най -накрая скоро ще се появи с хубавата новина, когато и остане време да пише
и сега отварям и гледам Джена не родила , а чушки пълнила Laughing
уффф ама и ти  с тея чушки сега....

честито на рожденичката и от мен голяма да порасне и много да ви радва  bouquet

# 228
  • usa
Ал Франкен дори беше сред гостите, не знам дали го знаете, комик един дето се кандидатира за Минесотски сенатор и ще видим дали ще го изберат. Едно време е бил в Saturday Night Live. На мен, не знам защо не ми е много симпатичен, аз му се представих и му казах че не мога да гласувам, защото съм българка, той ме попита дали имам зелена карта и аз казах не и той моля ви се ми се изсмя, не знам какво си помисли, че съм нелегална ли какво. Трябваше 5 пъти да му повторя, че работя за моята организация, все не чуваше ли не ме разбра ли, не знам.

Както и да е де, ще ви пусна снимки, като ми ги дадат. За първи път не бях заета през цялата вечер, нещо ми бяха отпуснали въжето. Вчера ми беше последния работен ден.... Сега започва едно голямо опаковане.

не му се впечатлявай на франкен. нали знаеш, че те американците не са особено наясно със зелените карти, визите и подобни? ама и вие там в минесота много странен подбор на губернатори, сенатори и прочие правите - рестлъри, комици и т.н. вземи стани гражданин, та да повлияеш, така да се каже  Wink.

за студа не искам дори да започвам да коментирам... като чуя за глобално затопляне, настръхвам - къде го това глобално затопляне, бе??? тук поне не се забелязва, тази година не само затопляне, ами и лято нямахме! ние не сме ли част от глобала?, питам аз и отговор настоявам да получа!

честит рожден ден на софия и всички, които я обичат! да ви е жива и здрава! слушайте я и добре се грижете за нея!  мрс джи bouquet!

# 229
Дженаааа, стискай  Laughing Ей, и аз щото се мръщех на скорпион, сега за везни се целя  Laughing

Бистра, тази събота и неделя реших да си дам почивка от болницата. То не може така всяка събота и неделя хоп и айде. Освен това мисля да не се връщам там, докато не му дойде времето.

Аз като купя такива чушки им режа отвътре жилките и те вече не лютят. Но ако се приготвят цели по някакъв начин няма спасение. Джена, явно твоите са били баш люти. Ех, жалко!

Зори, този ръчно направения подарък наистина е много мил жест!

# 230
  • usa
На миналия фармърс' маркет, гледам, червени чушки продават, ама досущ като българските  Shocked - месести, наситено червени и с формата на... чушка (as opposed to камба  Rolling Eyes)
Купихме с мъжо с голям мерак да ги пълним с ориз (мм, много обичам) и днес им дойде ред да ги сготвя. Значи кормих ги аз, после ги попарих на пара с дафинов лист, абе табиет голям. И оризче направих, напълних ги и ги метнах на фурната. Обаче братче, нещо ми припламват пръстенцата на ръчичките    newsm78
намазах се с малко кремче, но взеха да припламват още повече...  smile3506
а сега, 3 часа по-късно, скачам по клавиатурата като "нестинарка на жерава"  newsm45

Както и предположихте, чушките се оказаха ЛЮТИ, но не мога да си обясня този "delayed" ефект  Thinking
И дефламоли слагах и кремове разни, НИЩО не помага, горят ми целите ръце и пръсти  newsm78
Идиотска работа.
Поне чушките бяха хубави, а пожарите "гасихме" с много кисело мляко newsm47

нема какво да предполагам, знам го от опит. само дето аз ги ползувах в рецептата "чушки-бюрек". и поне половината ми познати българки тук са минали по пътя "радост от намирането на чушки с бъргарски вид, закупуването им, приготовление по традиционна бг рецепта, удивление от лютивия резултат"...

# 231
Ами, за кръщавката по-подробно...В сръбската църква избрахме да е, нали тука няма българска...
Доста скоростно действахме, защото в сряда решихме, че в неделя ще го кръщаваме Данни и кой знае каква подготовка не правихме... Попа каза, че нищо не трябвало да се носи, само накрая- дарение за църквата се правело, обаче аз подплатена с бг опит и инфо бях помъкнала, 2 кърпи, сапун (дядо поп ни се смя и пита за какво ни е), дрешки, златно кръстче... е не всичко ни трябваше, ноо аз бях спокойна така...
Хм, отнесохме едно конско, че не ни е виждал на служба попа, и ние обещахме да ходим... и също така каза, че българите само на Великден идвали и стояли все отвън... а, и че сръбската църква нямала вечерна литургия на Великден, а сутрешна в 6:30 и изобщо, аз бих казала- културни различия имаме с тях...

Данни преди ритуала се държа много добре, оглеждаше стенописите по тавана и се възхищаваше с "О-о", но като започна кръщенето така се разрева, както само аз го знам, че може и направи за цялото време 2-3 кратки паузи... Интересното беше, че като го вкара отеца зад олтара и излязоха оттам- не плака вече.
Не искам да ъплоадвам снимки на хора без разрешение, но ще ви кажа, че имахме най- страхотната бременна в осмия месец кръстница на света, и че Данни много си я обича...

Хайде, ето няколко http://www.snimka.bg/album.php?album_id=173757&photo=1, но ще ги махна утре, че не искам на Данни чурката в нетя да се подмята...

За чушките:

cuban peppers от farmers market са ми парфе на мене...

# 232

Бистре, честит ти последен работен ден!! Когато си отидеш в БГто, веднага ли почваш пак да работиш или ще си дадеш малко почивка? А снимки от галата кога ще видим?
Апропо за 3 градуса Фаренхайт ли ставаше въпрос  #Crazy

3 градуса Целзий, не сме чак толкова зле в МН, а днес беше супер - по къси гащи бяхме. И сега е 20 цезий, аз така и не мога да свикна на Фаренхайт-ите и в къщи имаме термометър дето мери навън и сме го сложили на Целзий.

Ами почти веднага ще започна да работя, защото сега си вземам 2 седмици да опаковам къщата (с помощта на баща ми), макар че вече се очертава да ходя на работа за по-малко от време на време докато тръгна. После имам 3 дни почивка на не много интересно място - Албена, ама не можем да ходим по-надалеч. То не че е зле, ама Албена през октомври  newsm78... А след това идват сватовете  Crazy, винаги като сме във Варна и те идват, ама сега ги разбирам - нали и те са родители и искат да си видят сина, че и внука вече. И на 9 заминавам в командировка. Така че, един по-дълъг отговор на въпроса ти - както винаги аз нямам почивка  Confused

Джена, и аз си мислех че си родила вече. Аз да ти кажа не съм фенка на мъжете деви и съм на везна за везните, че и дори за скорпионите. Виж мъже стрелец, козирог, водолей, риба, овен, телец, близнаци, рак ги харесвам.  Peace

И тук на пазара ги има лютите чушки и аз винаги питам нашите фермери виетнамци дето продават дали са хот или суийт.

# 233
Днеска с Калин правихме хербарий Simple Smile

Ако искате да разгледате има още снимки като кликнете на тези.
Губихме си времето днес  като цяло, след като се претрепахме вчера Simple Smile Правихме питка с Калин Simple Smile, много обича да точи Simple Smile, аз си оправях постинга на блога за бейби мониторите, щото го писах толкова късно, че хич не съм си видяла милионите грешки  Laughing Ама карай Simple Smile
И сега влизам да ви видя накъде сте Simple Smile

Аз пък съм учудена, че никой от вас не намира нормални пиперки? При нас има, казват си се bell peppers, има червени и зелени.  newsm78 Досега не ми се е случвало да попадна на лютиви.

# 234
sofkobofko , Честито Кръщене! Малкия изглежда толкова спокоен и послушен. Да ви е жив и здрав!

# 235
sofkobofko, честит ти Кръщелник!!!  bouquet

Mомичета, оправяте си паспортите докато сте в България, че сега трябва да влача бебето с мен до LA, дето се казва, за да им кажа здрасти и да им дам $60. Това разбрах днес със сигурност Rolling Eyes.
Jenna, внимавай, че лютото може да те накара да раждаш. Ако си спомняш от "Friends", Rachel яде люти чушки с Ross. Laughing Hug

# 236
MrsG, с малко закъснение, да ти  е жива и здрава порасналата госпожица  Grinning

Вчера за първи път видях как се образува waterspout в началото на бурята. Красота  Grinning

# 237
Да й е живо и здраво името на малката София,и тя покрай него   bouquet
   Честит имен ден ,ако някой от тук пишещите празнува.
 Гледахте ли снощи филмчетата за човешкото тяло по НГ?

# 238
Ау че съм тъпа...естествено...

София е и именничка днес  Grinning
MrsG   bouquet
Честито и на всички празнуващи.

# 239
Мерси, момичета, на всички- както за вчерашните, така и за днешните поздравления и пожелания!
Дженна, разсмя ме- не беше чак така, но доста добре си го описала 1-во годишното рожденно парти на София.  Flutter
Снимки- не съм имала време да ги погледна даже още, по- късно тази седмица ще гледам да пусна някоя на София как се маже усърдно с торта.  Laughing

Софко- честито ти кръстено Дани! Знам я тази църква, ходила съм там, а попа каквото е казал за българите- ами прав е човека...  Wink
Аз днес ще ходя в района на Тарпън Спрингс, където е може би най- голямата православна църква в нашата околия, гръцка, та непременно ще ида да запаля и аз една свещичка за името и здравето на София.
Тандури, супер хербарий! Леле, аз как обичах да правя хербарии като малка! Даже на етнографски кръжок ходех за такива и подобни занимания в Пионерския дворец- обожавах!

За чушки- нашият тип са тези, които се наричат "hungarian" според мен.

Пумпал, мерси за линка на списанието- кефи ме!
Моите любими две са Dwell и Domino.

Момичета, ако случайно имате магазин на Pier 1 Kids наблизо- сега и в следващите няколко седмици абсолютно всичко е намалено с 75% -ликвидират ги, затова и има интересни неща, ако имате наблизо- погледнете.

Лека седмица на всички!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт