МАРТеснки хлапета

• 17 863
  • 268
  •   1
Отговори
# 180
  • София
ивап, да е жив и здрав Мишо(нали има имен ден ,да не  бъркам), много да ви радва!

Sallys,Емма празнува ли днес, познавам една Емилия, която днес празнува имен ден.

А Ран? Цветина,ти не обясняваше ли пpеди, е идвало от Рангел?

# 181
  • Варна
Честит Имен Ден на всички именници!  bouquet
Много радост ви пожелавам и весел празник! Peace Hug

# 182
Честит Имен Ден на празнуващите!Да ви е живо и здраво името  Heart Eyes  bouquet

П.П аз скоро научих ,че и Владислав има имен ден- на 5 декември!

# 183
Честит имен ден на всички които празнуват днес  bouquet да ви е живо и здраво името  bouquet

# 184
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ на патерички

А Ран? Цветина,ти не обясняваше ли пpеди, е идвало от Рангел?

Ами всъщност да, ние така и не сме решили дали да празнуваме или не, но за всеки случай му купихме подарък Simple Smile Сега пазарувам от онлайн магазина на вега тойс и съм му нахаресала сумати неща....

# 185
Пусни линк да го видим и ние този магазин.  Grinning

# 186
Нямам време за много писания, че ще ми идват гости, но не мога не ви се похваля. Нашия батко днес имаше турнир по хамбал (от мсец трнираме) и спечелихме първият ни медал. Е, те всички получиха, но важното е, че стимулът  голяма работа. Много беше горд. А аз не си чуствам краката да гоня Дани, нпрекъснато влизаше в игрището да играел с Тони.  #Crazy

Ето и малко снимки от паметния ден.  Mr. Green

# 187
Еха , браво на Тони!
Крушата не пада по-далеч от дървото, пък!  Grinning
Отдавна все ще пиша,че и според мен Тони прилича на баща си , а Дани на теб.  Simple Smile

# 188
Нямам време за много писания, че ще ми идват гости, но не мога не ви се похваля. Нашия батко днес имаше турнир по хамбал (от мсец трнираме) и спечелихме първият ни медал. Е, те всички получиха, но важното е, че стимулът  голяма работа. Много беше горд. А аз не си чуствам краката да гоня Дани, нпрекъснато влизаше в игрището да играел с Тони.  #Crazy

Ето и малко снимки от паметния ден.  Mr. Green

Браво на юнака!Да ти е жив и здрав и още много медали да печели-не само в спорта!Аз си мисля да запиша Владко като порастне или на плуване или на хандбал-страшни седемметрови удари ще бие,още от сега личи Laughing.Показах му снимките на Тони,а той: Как казва то бати,дето гай копка?То бати колко години?Яди ика гай копка ( Как се казва баткото ,който играе с топката?На колко години е този батко?И Влади иска да играе с топка!).Беше много впечатлен Hug

# 189
Къде сте мамчета!?
Да не би да имам друга тема, че никой не пише в тази? Thinking Аз днес съм си в къщи, нашето малко момче от понеделник вечерта е с Т и се редуваме с таткото да сме в къщи. Снощи го водих на лекар и се оказа, че има ларингит. Снощи беше най-трудната вечер. Кашлица с много трудно отхрачване, но за съжаление не ни изписаха антибиотик, сам трябва да се пребори, само парацетамол за температурата. От целия разговор с доктора, най-много се уплаших като ми каза, че при малките деца е опасно през нощта, защото може да получи пристъп на задух докато кашли и ако това стане директно в бърза помощ на детската болница. Не съм мигнала, да не би да не го чуя, но се разминахме само с високата Т. Днес има още Т, но е по жизнен, така, че има подобрение.
Много мило ми стана, когато д-ра си припомни, че ни е изписвал от родилното. Той работи в детската поликлиника и детската болницата и явно ни е запомнил, беше изписал и Тони и Дани, много готин и внимателен пич.
Живанка, много ме развесели с интереса на Владко към нашия батко. Не знам дали Тони ще е спортист, но определено Дани ще е такъв. Беше ме побъркал него ден, изтървях ли го за минута, той вече беше вътре в игрището с батковците, включен в играта. Направихме шоуто на другите родители. Единствения начин да го измъкна от там, беше влачене по пода и съответно писъци и рев до небесата. #Crazy

# 190
Mama Vessi , няма да се плашиш !  Hug
Няколко пъти съм писала в темата за ларингита, но на човек като не му е до главата и не чете внимателно.  Simple Smile
От днес сутринта Дариа също е  с ларингит. Но при нас е вече за 3-ти път и директно дадох противоалергичните капки. Даже и на лекар няма да ходя.  Ларингита се израства след 5-6-та година.....При нас явно ще е често явление , понеже се предава от родителя (генетично) . Мъж ми също като дете често е страдал от това възпаление. 
Антибиотик не се предписва, симптомите изчезват за 3-4 дена. Опасни са само евентуалните нощни спазми. Но веднага го извеждаш на хладно или влажно (банята с пустат душ) място и кризата отшумява. И най-важното е да не губиш самообладание.  Hug
Поне противоалергични капки не ви ли изписаха? Те се дават (поне тук при нас), за да се предотврати алергичният шок, в следствие на който се получава задухът.
В много критичен стадии на задуха , бърза помощ бият урбазон.

В нашата ясла започнали усилено да учат песнички и стихчета за коледните празници. Ама ние нали ходим по-късно , та изпускаме обучението.  Simple Smile  И днес специлано си организирах нещата така ,че да идем по-рано , но ......Дариа се събуди болна!  Confused

# 191
Мдаа, права си, понякога чета през редовете и докато го прочета съм го забравила.
Снощи изчетох що е информация за ларенгита в гугъла, а днес разбрах от майка си, че и аз непркъснато съм боледувала от ларингит, а от тб пък за първи път чувам, че е генетично това заболяване.
Не ни изписа никакви капки, а само ми обясни, че трябва да спи на студено и на висока възглавница. За студеното, той по принцип спи в студна стая, но за високата възглавница измества я и спи дирктно на дюшека. ТАзи вечер вече няколко пъти ходя при него като се закашли (прави го по-често), дори единия път се е събудил и излезе от стаята си да ме търси. Май и тази нощ няма да се спи, а пък утре съм на работа.  ooooh! Благодаря ти все пяк за информацията.  Hug

А за коледните песни, макар че тук навсякъде вече е коледно украсено, нашата шефка изрично ни предупреди да не започваме с коледните песнички поне до 1 декември. Достатъчно коледен стрес имало вече по търговските центрове, поне в градината да им го спестим. Така че засега сме пас, не че децата не идват вече с коледни шапки, но това вече си е до родителите.

# 192
Оф как съм го написала .  ooooh!
Не е генетично или поне не е това , което се разбира под увреден ген.
Просто деца на родители , боледували от ларингит са сколонни  да боледуват и те. Но това не е задължително, разбира се.  Simple Smile

# 193
Ето ме и мен. Завърнах се в благополучно бременна, огромна и подута на Софийска територия Laughing
Да се юрна да пазарувам из Лондон бременна като слон, едва ли беше най- умната идея, но аз решително изгнорирах всички предупреждения и устремно се впуснах из шопинга. Резултатът е, че два дни не мога да изляза от нас, само лежа с вдигнати крака и офкам по цял ден. Mr. Green
Мамо Веси, не се притеснявай толкова за ларингите, той е така да се каже, от почти задължителните детски болести. И чесно казано по- добре е, че не са ви изписали антибиотик, наистина е по- добре организмът сам да се пребори. Това е нещо, коеот никога няма да спре да ме изумява в БГ, детето ти се разкиха и педиатърът веднага е готов с рецептата за антибиотика. Дано да се оправи малкият юнак, че и ти да можеш да починеш, да се поуспокоиш.

# 194
  • Варна
С това чудо ларингит сме се разминали, но като ви чета никак не приятно. Добре поне че има инфо в нет-а и от други майки, че човек да разбере нещо. Д-рите тук трудно обясняват  ooooh!. Покрай Хриси направо съжалявам, че не съм учила медицина  Tired.
Скорошно оздравяване на Дани и Дариа  Peace!
Sallys позабавлявах се с разказа ти за пазаруването  Laughing.

Относно коледните песнички и изобщо детските едва ли ще мога да го науча на много такива. Хриси не ми дава да пея песнички, освен ако той не е пожелал и то точно определени  Crazy. Почна ли по собствена инициатива и веднага ме кара да спра или да запея песен, която той иска. Пробвах и на СД да му пусна, но ме кара да ги спирам  ooooh!, но пусна ли музика за възрастни и няма проблем. По цял ден слушаме радио - бг. или ретро радио и той даже имитира, че свири на пиано или китара, но детски - не иска и това е.

Да ви питам - имате ли идея какво ще подарите на мъниците за Рождество и НГ? Аз съм в недоумение все още  newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт