Време до НОЕМВРИ не остана и аз ще стана скоро мама!

• 12 598
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
mishinka,аз минах по сащия пат с документите,но да ти кажа сам о4удена от вниманието и в полицията и в кметството за смяна на адреса.страно мен не ме питаха дали мажа ми разршава да се запишем 4е живеем при него.при това ние нямаме брак.справих се 4удесно барзо с вси4ки документи.preggo newsm30.по този повод кажете как става прехварлянето на болни4ните с новите имена.досега болни4ния ми беше сас старото име.трябвали да ходя до НОИ за тези неща?моля ви ако знае някои да ми каже ,защото в момента правим ремонт и нямам никакво време.  love001

# 151
Здравейте и от мен!
Аз сърбам едно кафе и преглеждам набързо, че след това отлитам по задачи.
Утре е първият учебен ден, а мойто дете още няма обувки  Crazy. Ох, да не забравя да купя и цветя, че голяма излагация ще бъде.  Laughing
ProstoAz, този линк дето си дала е за вредните съставки, които са вложени в продуктите. Мустела са на едно от първите места по вложени такива  Wink. Зеленият цвят и колкото по-малко точки има - толкова по-добре.
Червената - най-зле.
Хайде, по-късно пък ще пиша.

# 152
Здравейте мами.Мишунка ние с теб май пак ще сме съседи LaughingНие ще се местив във кв.Витоша ,от дясната страна на Симеоновско шосе.Ти май си съвсем близичко до там.

# 153
  • София
talyyy, аз вярвам в астрологията. Но смятам, че много малко хора, наричащи себе си астролози, наистина я владеят. Ивето я родих на дата и в час, препоръчан ми от астролог. Дано не съм сгрешила. Чудя се дали и за това бебе да не отида на астролог. newsm78

# 154
http://www.cosmeticsdatabase.com/browse.php?maincat=babycare&nothanks=1    Погледнете това.Тук има рейтинг на бебешката козметика...май Мустела си е най доброто (и най-скъпото)...А иначе като разпитвах разни мами похвалиха и СебаМед и Бубхен.

Много зависи с каква кожа е бебето. Има едни прекрасни деца, дето и с нищо да не ги мажеш, нито се подсичат, нито кожата им е суха. Други не се подсичат, ама са склонни към дерматит. Трети са непрекъснмато подсечени, с каквото и да ги мажеш. Така че ще разбереш каква козметика е най-подходяща чак известно време след като родиш.
На мен ми трябваше месец да схвана, че ако искам Иво да не става на петна от дерматит, трябва да го мажа с овлажняващ крем и отгоре с олио, за да се запазва влагата. Още месец, докато разбера, че не трябва да го къпя със сапун всяка вечер. След още 2-3 месеца пак ми просветна, че вече е крайно време да минем на Мустела (гръбчето му беше толкова сухо, че чак побеля като че ли е посипано с брашно) и да спрем да го къпем всяка вечер. След това обаче се оказа, че Мустелата само овлажнява добре, но не действа на дерматита и - познай - пак нова смяна, този път минахме на д-р Тайс и А-дерма. Добре поне, че не се подсича, иначе щях добре да опозная и пазара на цинковите кремове. Сега вече не го мажем с нищо, освен вечер с крем Здраве на дупето.

# 155
Marusi, тази статия за раждането е доста стресираща,поне за шубета като мене.Аз гледам да не го мисля много много че ще се психясам ненужно

# 156
.preggo newsm30.по този повод кажете как става прехварлянето на болни4ните с новите имена.досега болни4ния ми беше сас старото име.трябвали да ходя до НОИ за тези неща?моля ви ако знае някои да ми каже ,защото в момента правим ремонт и нямам никакво време.  love001
Ще кажа при мен как  се стекоха нещата, на 8.07.07 сключихме брак и малко след това подадох документи за смяна на фамилия в Паспортна служба и смяна на ЛК.Само че в Есграона новата фамилия влиза от датата на подписването и се водя вече с нова фамилия.Въпреки че съвсем 1-я болничен е подаден от работодателя ми в срокове със стара фамилия, но от НОИ били КАТЕГОРИЧНИ и ми върнаха всички 3-4 болнични да се коригират в ЛКК от лекаря с коректор Simple Smile и подпис и печат и да ги върна на нашето счетоводство,което да ги носи отново в НОИ за да ми ги изплатят. Sad... че и до ден днешен си чакам паричките, просто ужасно......

# 157
m face виждам че сме с един ден разлика.Ти при Илиева във Вита ли ходеше????

# 158
  • София
lary, при Илиева ходя Simple Smile И ти ли? Защото вече сме 3 с bilba1 Simple Smile

# 159
lary, при Илиева ходя Simple Smile И ти ли? Защото вече сме 3 с bilba1 Simple Smile
Да и аз ходя при нея от 5-6 години.За bilba знам.А каде смяташ да раждаш???

# 160
Galaxy,това е ужасно стряскащо.моята смяна на имената е отдавна и имам ве4е поне 2 болни4ни листа от тогава ,но те са с старата фамилия.зна4и трябва да ходя в НОИ да се разправям.мерси за информацията,лек ден на вси4ки   bouquet.и 4естит имен ден,на вси4ки празнуващи newsm51.
утре на вси4ки мами с у4еници приятен парви у4ебен ден.ние отиваме на фризиор с каката,нали сме 2 клас. newsm78

# 161
да да... аз до сега го разглеждах и видях,че класацията върви в обратен ред Laughing   
Марси за светкавичната поправка,чекаквато съм  ooooh!
Но въпреки всичко май съм се спряла на мустела и себамед  Laughing и то само първоначално.... Юлче е много права,че всяка кожичка си е различна и с времето  ние се нагаждаме и ни става ясно какво точно да взимаме  Peace

# 162
  • София
Да и аз ходя при нея от 5-6 години.За bilba знам.А каде смяташ да раждаш???

Ами във Вита при нея. Аз при друг не съм ходила, а и ме е шубе като чета по форумите за тази и онази болница...А и на пари няма да ми излезне по малко, така че . . . Ти къде ще раждаш?

# 163
Galaxy,това е ужасно стряскащо.моята смяна на имената е отдавна и имам ве4е поне 2 болни4ни листа от тогава ,но те са с старата фамилия.зна4и трябва да ходя в НОИ да се разправям.
Ами на мен добре че от офиса ми се обадиха да ми кажат "страхотната" новина, иначе щях да си чакам като патка пари:( В НОИ приканват всички , които си подават болничните и са имали подобен случай (слкшчване на брак и смяна на фамилиите) да подават с нови фамилии и8наче сме щели да чакаме, то пък иначе едно бързо се случват нещата!!! Sad Чакаш 2 мес да изплатят нещо и в последния ден когато само пъхаш дебитната си карта да взимаш пари те "сюрпризират",че няма да видиш пари,ами ще чакаш още 2 мес да си оправиш болничния, АМИ КАЖЕТЕ БЕ,  нали е по-лесно да си мълчат и въртят парите ни.

# 164
  • София
Galaxy_25 и Lili-33, с право негодувате, но няма избор - ще чакаме всички да ни преведат не колкото трябва, а колкото те са решили. Вчера като четох закона, ми направи впечатление че НОИ изчисляват колко трябва да ти бъде майчинството, така че - след 1-2 месеца живот и здраве ще се чудим защо са ни превели по-малко пари отколкото трябва..Но няма начин.

И на двете искам да ви кажа, че информацията на болничния лист, на личната карта, при работодателя и в банката трябва да бъде еднаква. Т.е. за всички които са си сменили името и ще им се издава болничен трябва да отидат при работодателя си, защото реално той подава инфото към НОИ. После в банката - трябва да си актуализират базата данни те.

За мамите в заварено положение като Лили-33 и Galaxy_25, като така или иначе ще ви носи работодателя пак болничните, извадете си ново удостоверение от банката и напишете нова декларация за банкова сметка, за да не чакате още месец или два на празно. (Имахме такъв случай с една фирма и от НОИ не сигнализират, а човека си чака - и в нашия случай ставаше въпрос за обикновен болничен и 60 лв...)

Успех!!!

Общи условия

Активация на акаунт