ДЕКЕМВРИЙСКИ ЛУДИ КРАВИ ПАК КРЪСТОСВАТ ШПАГИ

• 15 869
  • 284
  •   1
Отговори
# 165
  • 42.016399,23.101179
Айде да се включим и ние към ДРАМАТА. Sad
Днес бяхме за 2 ден на градина и се скъса да реве милото като я оставях, въпреки че е било по добре от вчера. Госпожите ми казаха че бързо е млъкнала и си играла с децата спала и яла добре. ама като отидох да ди я взема вчера следобяд ми каза че цял ден не е пикала и пила водичка. Първите думички и бяха "МАМО КУПИ МИ ВОДИЧКА ЧЕ МНОГО МИ СЕ ПИЕ". После ми обясни че госпожите били лоши защото са и се карали че плаче, че не са играли с нищо и не са нито пели песни нито рисували и не иска да ходи там повече. Confused
Днес следобяд положението беше малко по добро, явно защото не са и се карали но пък ми разказа как госпожата набила някаво дете. Има си нова приятелка и си е играла с нея.Дано утре да е още по добре.

# 166
Люси, честит имен ден, макар и на петерици! Защо в неделя, аз мислех, че трябва да е вчера? Ама все едно, наздраве!

Ох, и на мен ми става много мъчно, като ви чета... При нас за щастие (и пу-пу) засега няма проблеми: не искам да правя никакви сравнения държавни – частни градини, защото и в предишната частна, дето беше съвсем до нас, където ходеше и Катето, но я затвориха, в момента, в който започна да остава за по цял ден, Савко взе да се дърпа и да не иска да ходи, но чак истерии не е имало. В случая с Пипи мисля, че отново е от значение, че от месец и нещо ходи по веднъж-два пъти седмично (в началото един-два пъти уж не искаше, но не е ревал) и е свикнал, и сега ужасно трудно го прибираме – при хубаво време ги взимаме от близкото паркче и аз гледам да не ходим последни (те са до 18,30), но когато и да отида, поне 20 мин го чакам да си доиграе, преди да ми обърне внимание... та хем съм доволна, хем и аз се притеснявам докога ще е така, а и какво ли друго ще научи, защото иначе и аз като мкп нещо доста му се ядосвам – държи се вече малко гаменски, ама да не влизам в подробности, че се отплеснах пак...

Шоши, аз съм я заглеждала тази книжка, но съм забравила как ми се стори, май ще я потърся, по-скоро бях решила да я отложа за момента на градината, значи ми е харесала, а моментът дойде Wink как вървят изпитите?

# 167
И Виктор се чувства като у дома си в детската, нямам проблеми в момента, но от два дни е в нова група, при една Госпожа, която аз органически не понасям, виждала съм я как удря сериозна плесница на дете в градината и съм силно пиртеснена, тя дали е наясно, че ще и отрежа ръцете ако посегне на Виктор newsm78както и да е, при нас пък, почти на нищо не ги учат, децата си играя, Госпожите си приказват...скука.....
Деска, онзи ден твоя диск пак си остаа в чантата ми Confused Embarassed Embarassed

# 168
  • у дома
Ми, хайде и аз да се разпиша за първите ни градински дни.

Минаха ОК. Мрънкахме малко на втория ден. Катето беше втрещена от пълната стая с плачещи деца. Олелия голяма, но геройски издържа. Отидохме заедно да видим тоалетните, на другата сутрин даже пишкахме там - и една чистачка ни се скара, че било забранено за майки. Пука ми. Първия ден бяхме до обяд само се разбрали да я оставим - обаче то като се нахранило на обяд , тръгнало да се съблича да спи Crazy 
"Изгубиха“ ни се и пантофките вече.
И капакът е, че тази седмица сме си вкъщи - Катето в петък вече беше с хрема, успяхме да я удържим,но от 2 дни яко кашля.

Криси и на мен едната учителка ми направи много лошо впечатление - и аз бях тръгнала да я коля и беся. Май вече писах, да не се повтарям..
А вие родителите защо не се организирате да си изискате малко обучение за децата - на самотек ли я карат, как така?  newsm78

А учителките имат ли право да бият децата в тези градини???? Аз мисля, че децата не ни лъжат, а някои от разказите им звучат все едно в лагери някакви ги оставяме.

Люси, Дилята уби рибата - не се ли обърна колата? Joy Joy

Неви, много приятно ми стана като прочетох за успешната адаптация на Савко - май той се справя най-добре за момента пу-пу! Дано така гладко да продължи.

Асе, кураж мила! Нали вече веднъж си минала по този път, и втория път ли е толкова трудно?
А що се отнася до дългото сбогуване - не ти ли го грабнаха Викича веднага? Много зле се отразявало на детето, колко по-бързо се разделите, толкова по-бързо се успокоявало пиленцето.

# 169
  • на езерото
  Люси, честит имен ден на патерица, жива здрава и много щастлива с твоето прекрасно семейство  bouquet Heart EyesДилята е страхотна Heart Eyesистинска малка и прекрасна госпожица Heart Eyes, а танца направо ме разби Laughing, фурия си имаш ти у дома!
 Честити ходещи крачета на Калоян, Райчка много са сладки двамата ма;човеци Heart Eyes
 Момичета, пожелавам Ви повече здрави нерви и кураж за да издържим Д.Г. им истерии.Дано свикнат бързо ::

# 170
Добро утро!
Тенкс за поздравите и пожеланията! Hug
Маймунка, в понеделник беше Св.София - Вяра, Надежда и Любов. А в неделя си е баш Св. Людмила Чешка. Аз май бях писала някви обяснения м.г., не помню...
Бравос на Савко и на Виктор! Heart Eyes Има нужда да четем и по-ведри и оптимистични адаптации, че вчера направо съвсем се смарангясах като виждах какво става с всичките ни дечица... Sad
Снощи говорихме с едната лелка в яслата. Госпожите били притеснени, защото явно детето било стреснато от нещо. Интересно. newsm78 Питам, казват: от Кумчо Вълчо! Е, паднах направо! Нямам практика да я плаша с каквито и да било същества. Обаче дребочка онзи ден е чула, когато едната лелка го спомена и явно е започнала да разиграва сценарии, моля ви се. hahaha Иначе съм обнадеждена за продължаване на престоя ни в яслата. Тук градините са ФРАШ, ама абсолютен, и кметицата е забранила да се изписват деца от второ шестмесечие в същото, един вид Дилята ако искаме може и до юни да стои. Надеждата ми обаче беше се изпарила по-скоро заради реването на малката, но от вчера са започнали "учебната година" и вече е доста по-интересно. Шуши също го потвърди. Simple Smile
И едно уточнение! ЗАГЛАВИЕТО НА КЛИПЧЕТО Е ИЗПИСАНО ОТ ТАТКОТО! НЕ БИХ СИ ПОЗВОЛИЛА ДА НАПИША ГРАФА С МАЛКА БУКВА! Joy А за колата - споко! Жилава е като собственичката си, ама детето, детето много го мисля! hahaha

# 171
Фъстъче, мен принципно ме мислят за сектантка в Нови Искър, а и не само, особенно що се отнася до форума, до това че се интересувам от всичко, че чета, че наблюдавма детето си и не го гледам все едно сме 1980 г. За мен Виктор е личност, и винаги е бил такъв, и винаги се опитвам първо да съм на негово място, когато взимам решения, свързани с отглеждането му. И когато кажа на майките - абе хора, децата не ги учат на нищо, нищо не правят с тях, цял ден само си играят, но нищо ...... каква дума да използвам - нищо градивно като игра. Много рядко имат театър, много рядко пеят, много рядко рисуват - лудеят по цял ден и това е. Но майките не искат да надават вой, защото предсатвете си, щели да се държат после зле с децата им Shocked. Те си ги били учели вкъщи, били им показвали у дома. Пример от сутринта. Кумата ми - детето и тръгна преди 2 дена на детска, с Вики в една група и добре, че е така, защото детето е много ревливо. И я остави за цял ден още първия ден, познайте какво се случи на втория ден - рев, истерии, ужас. казвам на кумата - не я оставай за цял ден, детето не е свикнало, за него това екошмар, то още не се е осъзнало, не знае най - малкото ти ще се върнеш ли. И тя ми казва - ми Госпожата, каза да стоят цял ден, да не сме ги лигавели, да свиквали, че е за всички така. Мен ми стана лошо, нищо не и е казала, да не влизала още от началото в конфронтации......ми кво повече да ви обяснявам. Аз не съм такъв родител, заради Виктор влизам във ( или в?  Whistling) всякакви конфронтации.....
А относно боя - въпросната госпожа, преди 2 години, изпусна на моята приятелка детето - с още едно друго,бяха избягали, ходили си из Курило - оанзи даже не разбрала, къпа ли се в някаквъ варел пред някаква къща, после се съблекли по гащи- случайно ги вижат познати на моята приятелка и ги връщат в детската а тя така ги ошамарва, че после детето имаше 1 седмица оток на бузата........ъфкорс, типично по бг, родителите не направиха нищо, госпожата към днешна дата отглежда моето дете, и по цял ден говори на децата, как ги гледа за жълти стотинки - думи на Вики - мама а госпожАта що ни гедя за джълти тинки......

# 172
Чета ви детскоградинските неволи. Ще свикнат децата. Александра все още мрънка, но вече няма тръшкане и ревове - втора седмица все пак. Тези които дойдоха "нови" този понеделник са същите като нас миналия понеделник, децата реват, майките подсмърчат. Според мен е въпрос на малко време, може би месец. Тъжно ми е като я оставя, но като я взимам Госпожите казват, че ме забравя сутрин за минути....

# 173
  • на езерото
  Криске, и в Д.Г. в Мездра ситуацията е подобна, имаме позната която е леличка в една в детска градина.Тя един път се жалваше на майка ми, че еди кое си дете спяло само до 2ч. и те не можели да си поспиват от него на обед Shockedза друго казваше " ами то е ненормално Shocked Twisted Evilнали е осиновено и нещо не му е наред".

# 174
Даа, и на мен подобни картинки ми се рисуват. Thinking Стреснах се много от това бягане, което Криска описва. Тук също има такива изпълнения. Със сигурност никой няма право да ни бие децата, може би просто трябва да ги понаглеждат повече. #Cussing out А не както правят по градините -  оставят ги  по половин час без наблюдение /това е по думите на една директорка на детска ЯСЛА/. Децата масово искали да си се връщат в яслите. Прибирали ги вечер с нааканите гащички /предпалагам без акото, но все пак...... Sick/, с обути на обратно чорапки, гладни.... Ох, не знам. Тук има една Д.Г., за която ви бях говорила по-рано - образцова уж. Имало еднократно "дарение" от 250 лв, което не ми е проблем, ако ще ми "купи" внимание за детето. Иначе в частната детска е 140 лв на месец. Вие за съвсем страшни стойности говорехте, Янчето едни 300лв беше казала... ooooh! Имаме и друг вариант - отново на частно, гледане в обособен за детска апартамент, една учителка с 5,6 деца. Все по-неприемливо ми изглежда да я тупна в обикновена градина....

# 175
  • София
Люска, такива са тука цените... 300 е малко... Повечето са по 350-60, редовно 400. Увекинд 480 ли ми каза Милена или нещо подобно... Това е сигурно, 'щото в столицата сме много богати...   Thinking

Крис тая случка, която описа направо ме втрещи. Аз лично (както предполагам и ти) бих отишла в подобна ситуация и такъв скандал бих вдигнала, че ще й се стори тесен Нови Искър. Как може да бие децата за собствената си грешка! Как изобщо може да ги бие. Директорката к'во прави в това време? Или просто като няма оплакване от родителите значи няма и проблем. Луда работа. Как ще позволяваш такова отношение към детето ти? Всыщност което и да е... не само твоето... ужас.

спейси, абе що все си траеш и не казваш откъде си? Май каза, че си в София, но в кой район? Коя ДГ?  Sunglasses

При нас се появи някаква светлинка в тунела за градината на Мая (тази до нас). Засега обаче доста слаба... Стискайте палци.

# 176
Янче стискам силно, честно, дано стане, че ви мисля с вашите детски
Янче, познаваш ме, мислиш ли, че ако някой удари Виктор, ще му се размине само със скандал..........мислех, че си наясно що заличност съм. Искренно се надявам, по зелените ми очи да са разбрали, че с Виктор шега не бива.....да видим
Абе Нели къде е бе newsm78

# 177
  • у дома
стискаме, Янче, стискаме и на краката даже Simple Smile

Криска, направо съм в потрес  #2gunfire  Shocked
И на мен майка ми това ми разправя "мълчи си щото после ще се отнасят лошо с детето".

Да, ама как да си мълча бре - като видях сутринта като едната даскалица направо зверски влачеше за ръчичката едно момченце, което току що се беше отделило от майка си и се скъса от рев. Понечи да гушне нея, учителката, щото на майката й креснаха да се маха по-скоро и тя се изниза жената със същото виновно изражение - копче не смее да им каже. А детето получи най-грубо отношение. Останалите деца на столчетата гледаха като втрещени цялата сцена.
Адски ми кипна .. ако не беше майка ми до мен щях да раздавам правосъдие  #2gunfire и да сложа кръст на пребиваването на Катето в тази детска градина.
Истината е , че ако си мълчим с преклонени главици никога нищо няма да се промени! Ако родителите надигнат глас за това КАКВИ УЧИТЕЛИ и НА КАКВО учат децата ни в тези ОДЗта - знаете ли как набързо ще се оправят нещата!!!

Чета форума и вярвам, че имаме силата да поискаме и осъществим подобна промяна.

Не всеки може да си позволи да си спести този ужас като даде детенцето в някое частно заведение..

# 178
Не всеки може да си позволи да си спести този ужас като даде детенцето в някое частно заведение..
Не просто "не всеки", а "много малко хора" могат да си го позволят. Точно това бях започнала да пиша и на Янче. При нас сумите също идват високи, тъй като средната заплата за града е около 300лв. И с тази безработица в доста семейства работи само единият родител. Нали се сещаш колко точно деца посещават частната градина - броят се на пръсти! И така - останалите детски градини си нехайстват безнаказано, защото - ИЗБОР НЯМАМЕ! Съвсем естествен пазарен принцип. Има ли монопол - няма отношение, ако искаш го ползвай, като не ти харесва - недей! На всичко отгоре - това е вече изграден манталитет - ТЕ са със самочувствието, че им създавали навици! И навици се създават с бой! Не знам доколко е по силите на родителите да се справят - по единично говоря. Иначе - да, можем да организираме някакъв протест, примерно. Някой с опит има ли?

# 179
  • София
Фастъче, нас всички ни познават  в градината още от баткото, и затова ни оставят време да се гушкаме. Днес обаче бързичко се разделихме. Копирам си поста от друга тема, защото не ми се повтаря:

Днес беше още по трудно  тръгването на градина. Изгледа Пинокио на видеото, игра на компютъра, пишка няколко пъти, само и само да забави положението, дори ходи и по голяма нужда / приходи му се вече като бяхме на външната врата/. Аз обаче бях непреклонна. Обещах му, че ще го нося на ръце до градината. Носих, сега ме боли и гърба и корема.

Разделихме се бързичко, дори малко насилствено. Виктор така се беше вкопчил в мен, че се наложи да го изтръгнат. Влезе с кански рев. Този път останах да чуя колко време ще плаче. Не засякох, но рева спря сигурно след минутка. Другите деца бяха наредени в кръг около госпожата и разучаваха песничка за патето. Като настана тишина от моя ревльо си тръгнах. Малко ми е по-спокойно от вчера.

Общи условия

Активация на акаунт