Животът на Симона е в огромен риск, заради бездействието на ЦФЛД!

• 59 969
  • 959
  •   1
Отговори
# 405
Съжалявам, че така стана  Cry Cry Cry

Прочетох че тумора е изчистен напълно, дано това което са измислили лекарите в Германия, да свърши работа и Симонка да е здравичка  Heart Eyes

# 406
Е има ли как да се отметнат? Нали има ре6ение... то това да не им е ба6тиния...
Сега, това което 4ета в сайта не знам как да го тълкувам? Ако има6е парите 6тяха ли да я държат е Германия? И ако 6тяха, това по добре ли бе6е или в БГ може да полу4и съ6тото ле4ение? Има ли вариант германците просто да предлагат съ6тото ле4ение на по висока цена? Новината, на мен поне, ми зву4и оптимисти4но...

Последна редакция: вт, 09 окт 2007, 12:56 от palachinka

# 407
И аз се успокоих, че няма да я пуснат туко-така, да се надяваме, че всичко ще е наред. Кураж на родителите.   bouquet

# 408
Добре де, нали 6тяха да се отпускат пари от фонда, само не бе6е ясно колко то4но? Или не6то не съм разбрала?  newsm78
А и за6то така, не може ли да се събират парите до последния момент, след като о6те време 6те е там?

И аз не виждам какъв е проблема да се събират пари докато е там детето. Защо е спряна кампанията  newsm78 Родителите ли така са решили? тТрябва да ги разубедим... ако хапчетата не са най-доброто за Симонка, не бива да се примиряват с недостига на средства  Tired

# 409
  • Варна
Аз все си мисля, че имаме още време..но пък темповете на постъпления никак не са обнадеждаващи.
Наистина Ивайло е реалист, както каза Рибката, но пък може да се намери някой мастит филантроп и да тръшне всичките оставащи пари. Все ми се иска да вярвам, че ще стане чудо.
Надявам се, Боже, детенцето да се оправи напълно и да се върне здравичка!

# 410
  • под шипковия храст
http://www.mh.government.bg/stat.php?id=1984
май някой пада от луната  newsm78
къде да се оплача, че не работи сайта на ЦФЛД?

# 411
чудесно е, че туморът е изчистен напълно, както казват лекарите Praynig
и все пак, и аз се чудя, не може ли да се продължи кампанията, докато Симона е там? Ако не се съберат парите, тогава да я изписват. Решението найстина е на родителите, и те са преценили кое е най-доброто за момента. Може пък и болницата да не разрешава такова изчакване. но се надявам да има развитие....
Прегръдки за цялото семейство, много сили на Симона и бързо възстановяване  Hug  bouquet

а въпросния ДОбрев, пак мина по допирателната, поне за момента  #Cussing out #2gunfire . Но кой знае, може европейските институции, до които изпратихте писма, да му свият шапката по един или друг начин. за нашите такива не вярвам да се намесят, след като досега не реагираха

# 412
Симона е изведена от реанимация, затворена е и дупката от трахеотомията.

Още днес  Shocked започва химиотерапията.

Никак не се бавят германците... Всъщност, точно това е и основното притеснение на Ивайло - при темповете, с които действат, по никакъв начин не можем да реагираме. А и той не може да им даде гаранция в какъв срок би бил готов да ги преведе. Ясно е, че няма да е утре.

Затова те са му предложили вариант да се продължи в България. Компромисен, разбира се. За никого не е тайна къде е по-добре да бъде проведено следоперативното лечение  Cry

Ядрено-магнитен резонанс не й е правен, защото била твърде слаба, така че не може да се каже с абсолютна сигурност дали не е останала някоя злокачествена клетка. Рентгена е ОК, но с него не може да се хване всичко, както е при ЯМР.

Съвсем отговорно твърдя, че ЦФЛД провали следоперативното лечение на Симона! Сега вече могат да тържествуват!

# 413
  • София
Просто не е истина в каква държава живеем...

# 414

.....и как няма контролни органи, към които да се обърнат гражданите, и които да  държат сметка за нарушения и бездействие.....

Рибка, а колко не достигат до този момент? И доколкото разбирам, Симонка ще е там поне още няколко дена, за химиотерапията......това са си няколко дена. А ако не се съберат парите, родителите винаги могат да се върнат към решението , лечението да продължи в БГ. Но ако продължи кампанията за събиране на средства, ще трябва пак да разпращаме писма, защото най-вероятно малкото, решили да дарят са се отказали, след като са видели съобщението в сайта. Просто мисля на глас....защото и на мен ми се иска, и смятам, че най-доброто лечение е предпоставка за излекуване, а не просто някакво лечение.

# 415
Рибка, ще й направят ли ЯМР в Германия, преди да тръгнат за България ?

Ох, все се надявах Оргахим да дадат обещаните пари  и тези дни да има добри новини Sad

# 416
Искам да попитам лъчетерапия не се ли придвиждаше да се направи.Доколкото разбирам сега става на въпрос само за химиотерапия.Освен това курсовете химиотерапия при рабдомиосаркома са 14,а Симона е направила само 5 доколкото знам.Другите в BG ли ще се правят?

# 417

.....и как няма контролни органи, към които да се обърнат гражданите, и които да  държат сметка за нарушения и бездействие.....

Рибка, а колко не достигат до този момент? И доколкото разбирам, Симонка ще е там поне още няколко дена, за химиотерапията......това са си няколко дена. А ако не се съберат парите, родителите винаги могат да се върнат към решението , лечението да продължи в БГ. Но ако продължи кампанията за събиране на средства, ще трябва пак да разпращаме писма, защото най-вероятно малкото, решили да дарят са се отказали, след като са видели съобщението в сайта. Просто мисля на глас....защото и на мен ми се иска, и смятам, че най-доброто лечение е предпоставка за излекуване, а не просто някакво лечение.
В момента в сметката има 29 468 лв.. За немската сметка нямам информация, Ивайло ще провери, но е по-трудно. Засега броя 1020 евро, колкото бяха до вчера.

Остават още 68 543 лв.

Не знам вече... Направо съм разбита.
Ивайло е отчаян. Все повече ми става ясно, че решението му да прекрати събирането на пари е като реакция от безизходицата... Страх го е, че като изпишат детето, а те ще го изпишат щом няма пари, той веднага трябва да си го прибере. От там пък е решил, че в такъв случай трябва още сега да спре хората да даряват. И без това и той, като всички родители, се чувства изключително зле, че моли за помощ.
Нещо такова се опита да ми обясни, когато преди малко за стотен път днес му се обадих.

Не знам какво да правим. По принцип винаги слушаме и се съобразяваме с волята на родителите, но сега? Наистина не знам.

# 418
  • под шипковия храст
добре де, защо да се закрива кампанията, нали даже и да не успеем да съберем парите, ще останат за другите деца, няма да е напразно  Thinking

имам отговор от нашия БЧК, за съжаление нищо като резултат, но поне са си направили труда да ми пишат! Tired

Във връзка с писмо Ви за предоставяне на парични средства за лечение на Дъщеря Ви Симона Стойнова, Ви уведомявам, че Българският Червен кръст не разполага с достатъчно финансови ресурси, които да позволят обезпечаването на различните видове скъпо струващи операции, манипулации или лечение на граждани.

Поради ограничените си  възможности, предоставяме хуманитарни помощи в натура, в зависимост от моментните наличности в складовата база на БЧК и по изключение минимални финансови средства. Това касае  хора в неравностойно социално положение, които поради социални, материални, възрастови или здравословни причини, не могат сами чрез труда си да  задоволяват  основните си  жизнени потребности от храна или облекло.

За да получите хуманитарна помощ или финансова подкрепа от фонд „Милосърдие”, следва да се обърнете към съответния Областен съвет на БЧК по местоживеене и да подадете съответните документи – молба, декларация, медицинска епикриза и др. В дома Ви ще бъде извършена социална анкета и ако отговаряте на условията за подпомагане можете да бъдете подпомогнати, но с минимални средства.

Отнасяме се със съчувствие към Вашия проблем и се надяваме  финансово стабилните предприятия и фирми да откликнат на Вашата молба.

С уважение, 

д-р Ж. Димитрова

# 419
Искам да попитам лъчетерапия не се ли придвиждаше да се направи.Доколкото разбирам сега става на въпрос само за химиотерапия.Освен това курсовете химиотерапия при рабдомиосаркома са 14,а Симона е направила само 5 доколкото знам.Другите в BG ли ще се правят?
Лъчетерапия няма да се прави. Първата оферта, за която беше спорът и в която пишеше "радиологично лечение" е била за операцията, която се провежда с лазер. На това място, на което е нейният тумор лъчетерапия не може да се прави.

Симона наистина е минала 5 курса тук. Остават й между 6 и 8 курса. Ивайло току-що ми каза /само за сто и първи път му звънях  Simple Smile/, че е решен поне първите 4 курса да направят там.

Каза също, ако искаш да му се обадиш да ти обясни в подробности какво е представлявала операцията. Извършена е брахитерапия и трахеостомия.

Общи условия

Активация на акаунт