Февруарчето щом ревне, мама бързо ще го вземе

• 11 897
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
Sky, нямаш грижи - ще поръчам и в неделя или понеделник ще го взема. Само ще се уточним на лични как да ти го пратя, адрес и т.н. Ани, браво на вас за седенето, за пълзенето и най-вече че си се "пречупила" да не  го държиш стерилен дечко. Много ми беше интересно мамите с пълзящите буболечковци - пускате ли ги на земята вече, направо на килима ли или нещо постилате (то не, че ще пълзи само на постелката де) и особено - как се почувствахте като ги пуснахте за пръв път на земята? Аз имам чувството, че никога няма да я пусна да пълзи като кученце навсякъде на земята и обмислям вариант като пропълзи сериозно да я пускам само на постелка или одеало.
Цвети, ако много ти се ходи на среща мога да се жертвам и да се разменим - вие да си останете в Софето, а ние да отидем на морето  Mr. Green

# 91
Ани, и аз правя така - пъхвам бибата и да си гледа и пипа каквото ще Embarassed Макар да знам, че не е добре така  Confused , но май предпочитам така, отколкото непрекъснато да го дебна какво пипа... Което след 4-5 месеца ще е невъзможнено (както се казва в Мечо Пух) ...
Днес му дадох да ръфа ябълка и той взе, че сам си направи пюре от нея с чесане на зъбите(венците де)... Но му е интересно и вкусно. Обаче следобед така го боля коремчето милия и не знам дали не е от нея, въпреки че не му е първата ябълка  Thinking

# 92
За пълзенето първо му ограждах част от хола и постилах одела, пък чаршав отгоре..... след това просто му разпъвах един голям чаршаф посредата на хола. А сега...директно на земята  Embarassed , да  ходи където иска - подрежда яко в къщи  Mr. Green

# 93
обмислям вариант като пропълзи сериозно да я пускам само на постелка или одеало.

Хи хи мечтай си!  Laughing

# 94
За пълзенето.. имам един юрган дето никога никой не се е завивал с него и няма и да се завие.. като го разстела на земята заема цялото свободно пространство, тъй че и да иска няма как да излезе извън него.. отгоре застилам едно зелено одеало..
Чувства се свободен, защото на леглото само го дебна и връщам назад.. та тук игра сам около час и не ме повика и потърси..  Но първо Дони легна на земята и обезопаси къде що има кабели, контакти остри ръбове.. умишлено си направихме без дръжки шкафове и чекмеджета които може да стигне.. Препоръчвам ти да пускаш Мия фурия да пълзи на пода..
Да споделя сега какво четох в последното си четиво.. Автора казва че е хубаво дома да се устрои така че да не крещиш постоянно НЕЕЕ след детето.. Дава следния пример.. ако пуснеш детето в пясъчника,най много да налапя пясък или да напръска другарчето с него.. там то е щастливо защото може да прави каквото си иска.. за да расте щастливо детето ви трябва да не спирате откривателският му дух, за целта обаче трябва превантивно да вземете мерки да няма в кръгозора му вредни или опасни предмети.. А какво правят повечето родители - казва автора - не променят почти нищо в дома си и си оставят и китайските порцеланови куклички и стъклените вази достъпни за децата, а после крещят да не пипат или изпадат в истерия като ги счупят.. (не цитирам дословно, а по памет, тъй че извинете за слабата лексика)

# 95
обмислям вариант като пропълзи сериозно да я пускам само на постелка или одеало.
Хи хи мечтай си!  Laughing

Да, осъзнавам колко абсурдна и неосъществима идея е това.... Измислих - може за да съм сигурна, че няма да излезе от постелката да  я връзвам на каишка. Ама Джелезна - че да не я прегризе като се озъби   rotfImao  hahaha
А за бибата - не я ли плюете като ви омръзне или като ви изкуши нещо по-така... Миа не мога да я излъжа така - като не я ще, бибата най-често си виси на синджира и се влачи по леглото или където и да е. Втора гениална идея - ще я лепя с лейкопласт бибата rotfImbo
(Оф, май да взема да си лягам, че се разлигосах.)

Скай, да така е. Знам, че трябва и искам да е така - да си пипосва и метлосва без да я ограничавам и навиквам, ама не винаги се получава. Не можем да си префасонираме тотално къщата. Може би компромисния вариант е да я оставям само в спалнята да си пълзи на пода, а в хола ще е в кошарата.

# 96
Мдам така е сега като чета още повече се убеждавам че ми се иска като си купим жилище тук (че сега сме на квартира) или отидем там където имаме (примерно в Варна) мечтата ми е едната стая да е за дребчо като на запад и там да има едно легло гардеробче и мнооого играчки че да си пълзи на вооооля където си иска. Аз и аз спрях да се стерилизирам давам го по така да свиква от сега , пък и така си изгражда имунитет детето. Давам си сметка че колкото ида ми се иска не мога да го опазя тва е все едно както си писала Скайче постоянно да повтарям: не не не и не. А се оказа че пълзим ама на земята. Аз постилам за сега един оранжев губер и го слагам отгоре ама той си излиза от него и продължава на килима явно не го кефи на губера. Любимо занимание да блъскаме квото хванем в пода или където сварим. Та така днес го гледам на губера обръщам се кум компа след малко пак го гледам няма го той до стола и таман да си близне крачето ама го хванах. при нас биба не помага плюем я като решим че нещо е по вкусно. Май и аз трябва да прибягна до идеята на Ясничка за тиксото  Joy
А за стерилността сега се сетих като бяхме на Ямбол април месец на съседката внучето е година по голямо от нас и той Алекс. Тя го извела на разходка както го държи за ръката се обръща за част от секундата да каже нещо и той се отскубва навира се под една кола а тя веднага се втурва и го хваща за краката . Гледката беше много весела едва го измъкна от там и в момента в който го измъква гледаш как две ръчички са загребали чакъл от под колата и докато каже не той и с двете пъха чакъла в устата. Тя се обръща и вика : е тети ся стерилност, ако ни види майка ти ще ни убие.  Joy Joy Joy Та така нямат опазване и по зле ще става още доста имаме да учим за напред.  Joy Отивам да кача малко снимки в пюренцата и 7 месечинки и лягам.

# 97
Сигурна съм че е така и покрай нас все по големи дечица и аз тъй си казвам, но не мога да се спра.. Сестра ми ми вика Моника.. смятай.. а една приятелка ме бъзика един ден .. ти сигурно като Моника си имаш прахосмукачка с която си чистиш прахосмукачка.. е имам си какво за убиване ли съм..(тъй се случи че наистина имам една дето с нея чиста филтрите на другата..) Та да си кажа мразя се заради тези си вредни навици и се опитвам да се променя,, но за стерилизатора още не мога...

# 98
Скайче не се коси мила ние така си те харесваме Hug Всички си имаме и навици които харесваме и такива които не. Важното е че ни е весело и приятно заедно и сме задружни всички тук. Най после качих снимките и лягам че умирам за сън. Целувки на всички бебоци от мен.  Hug

# 99
  • София
Уфф ...а аз не мога да заспя  Crazy, нещо не съм в ред Cry изчетох форума, страшно се депресирах и сега ора къщата Twisted Evil
Скай, ето я рецептата Домашен Бейлис правила съм го много пъти по тази рецепта, на купони в къщи много се харчи hahaha
Maktub, ако решиш да правиш, може да не слагаш алкохол, една есенция на ром е достатъчна Peace И понеже ще си ядеш просто кремче, може да се оползотвори това което остане, на торта например. Няма да е трайно, защото няма алкохол, но ще е много вкусно.

За цигарите не ми се ще да коментирам, болна тема Shocked....ще ги откажа някой ден Embarassed

Цвети, весело и слънчево изкарване на морето, за ларингит морският въздух е най-добре Peace Hug

За срещата newsm78 в Понеделник ще ми е голяма лудница, Криси тръгва на детска ииии....ще й правя торта, че обещах на детето, а днес не успяхме Blush

# 100
  • offshore & overseas
Здравейте, мацета!!

Гледам, косвено сте заобсъждали мамутския ми мързел и обещавам да се позасрамя, ако не друго, щото явно съм уникум...  Embarassed Embarassed Embarassed

Но по повод на пълзенето: и аз първом подвиквах и подръпвах (преди има нЕма ТРИ месеца), ообаче тя мойта хала  #Onfireедно, че вече е по-силна от мене и второ, че не ми се слуша вой до Бога (щото, аха я отклоня от лелеяната дестинация, аха и съседите разбрали...). Това с ограничаването също е невъзможно, щото тя и от стаята излиза, и като че ли все "забранените" неща гледа да опипа и завре в уста, абе... БЯС!! Биберона-залъгалка пък въобще не се задържа -- инак това ми се стори идейно!    girluu

А по повод на миенето на игрушки-веселуки: и аз миех най-старателно (е, с прост бебешки сапун, де), но Каля хвърля всичко, което и подам, и чака следващото и след дълго нон-стоп дежурене до мивката, си рекох "Аааа, стига ми толкоз!"  Stop

С други думи, бях си обещала да съм стриктна, но се поуморих, щото това мойто дИте ли бе да го опишеш -- това да се заиграе и да стои мирно, или поне в кошМарата си, аз не съм го видяла, а за спане, не ми се говори (и пълзене и щуротия почнаха преди повече от три месеца). Не мЪ питайте как работЪ (от известно време никак не ми се удава)... ooooh!

Иначе поддържам описаната от Sky теория за неограничаването на бебешкия, респ. детския, кръгозор. Това по принцип е най-доброто, но всяка от нас си знае как да го адаптира за да е удобно за нейните домашните условия и... психика.  smile3529

Anim-ски, ти па що се депресирваш, от форумско ли? Я си направи един браунис и си опраЙ настроението!!  Mr. Green

Гледам, че е слънчевко  Nature Sunny, а ние водихме дзверка да й взимат кръв и едвам я озаптихме - другия път -- с осмирителна ризка... baby_neutral Вчера пък педито се отказа да я преглежда, щото наЩа насмалко да я удуши със стетоскопа. newsm77

# 101
Мяу, ама тя верно голяма хала се заформила Калята  ooooh! Това е щото не си я водила отдавна по нашего края. (Баш има -няма три месеца!) Whistling

# 102
  • offshore & overseas
Увлякох се по-горе и забравих да споделя две-три вЧЕПЕтления:

От пясъка (не този в пясъчниците, а по черноморското крайбрежие): много атрактивна субстанция, но пълна с екстри и неочаквани съставки, като напр. фасове (което е срамно за забилите ги), пластмасарии, хартия и т.н.

От chamomilla vulgaris 15: като че ли вЕрно помага (противно скепсиса ми). На Каля й действа успокояващо и дори приспивно.  smile3524 То не било само за бебета, нито пък само при никнене на зъбки, а въобще при нервност.

От бозЪта: тез дни реших да тествам градската легенда, че от бозЪ теквала буйна кърмЪ. И да ви кажа, истина е -- поне при мен. Сега съм на бозава диетКа (баничка+боза).

# 103
  • offshore & overseas
Мяу, ама тя верно голяма хала се заформила Калята  ooooh! Това е щото не си я водила отдавна по нашего края. (Баш има -няма три месеца!) Whistling

Тъй верно. Замислям едно идване идущата седмица (то може на срещата на "випуска" да не дода, ма кае вас да намина, знам ли). Дано не ми мине котка път.  #Crazy

Ма да не развалим принцеса Миа с наЩа дивотия...  Mr. Green Hug  Heart Eyes

# 104
Тъй верно. Замислям едно идване идущата седмица (то може на срещата на "випуска" да не дода, ма кае вас да намина, знам ли). Дано не ми мине котка път.  #Crazy

Ма да не развалим принцеса Миа с наЩа дивотия...  Mr. Green Hug  Heart Eyes

Ялате - да обменят опит двете шушумиги. Само дето Мартито и Цвети ще се плацикат по туй време на морето, та няма да си имаме мъжка компания. Ама ще си спретнем едно женско парти.

Общи условия

Активация на акаунт