Мама гали щръкнало тумбаче и говори нежно на свойто бебче ФЕВРУАРЧЕ!

• 17 324
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
И аз да се отбележа днеска
За теченията явно всички бременни имат повече или по-малко  Thinking
За Балев да двуизмерен е аз нищо не видях таткото се пули и хили на някакви неща и после гледах снимките и това е.
За венците и моите кървяха и се бяха подъли ужасно. Чистихме зъбен камък, пробвах със сандрин но нямаше ефект. Зъболекаря каза че е от бременността /заради хормоните нещо/ и ми изписа някаква вода с Е започваше ама аз не я намерих и бележката не пазя, но той каза че като избирам вода трябва да е с активна съставка /не просто билкова/, че положението беше доста тежко. Гледайте да има ХЛОРХЕКСИДИН, няма значение марката. Док. ми каза 3 пъти на ден жабуркаш след като си измила зъбите. И сега не знам дали заради водата или заради зъбния камък, но се оправиха /след 1-2седмици мъки/ вече и моркови и краставици мога да ръбам без проблем  Laughing. Успех

# 91
  • София
Мацки току що се обадих на доктора ми и го помолих да ми даде нещо за изтръпването и той ми даде мента глог и валериан да пия вечер по една лъжичка но на опаковката пише че не се  препоръчва при бременност .

# 92
  • София
Момичета дайте съвет какво да правя

# 93
tedi някой спомена нещо за диня-пробвай...ако не магнезий или поне само мента и глог...предполагам проблема идва от валериана!

# 94
  • София
Abe neznam no aptekarq kaza che sam luda da go piq

# 95
Здравейте,
притеснявате ме за това течение. Аз го имам от сума ти време и никакви изследвания не са ми правили. При това преди да забременея ходих на доктор, да види дали всичко е наред и той ми каза, че имам раничка на шийката на матката и течението било от това.  Thinking Чакахме да ми доиде, за да я обгорим после, но то пък доиде бебо.  newsm32
После го питах за това и той вика след като родя ще я лекуваме, ама това течение дали пречи на бебо?  Shocked
Някоя от вас имала ли е раничка преди да забременее, лекували ли сте се?
Почнах да се притеснявам.  Crazy

# 96
Ето и аз да се запиша Simple Smile вчера бяхме на преглед, но малкия дребосък се срамуваше и не ни показа пола си, за това остава за следващия път. А пък такова въртене не очаквах - ама то беше като пумпалче. Simple Smile))) Heart Eyes  толкова се развълнувах , че една сълзичка ми тръгна - много беше хубаво и като разказвах после на татито и той много се зарадва. Следващия път ще дойде с мен  да види и той мъничето Simple Smile Та, аз за щъркелчето ще се отчета по-късно.
За гъбичките - преди 3 седмици лекувах течение с Klion D, да ви кажа доста успешно. Защото беше някакво чудо - много като количество и ми причиняваше неудобство. Сега е съвсем малко, което е нормално за бременността.

# 97
  • ВАРНА
 Здрвейте на всички  Stop
Относно течението нямам много опит и ще ми е малко трудно да споделя  Wink. Аз също имам в момента, но е много слабо и доки казва, че е нормално и няма да го лекуваме /поне на този етап/.
alex99, питала си за раничка, ами на мен пролетта ми откриха. Ходих при доки, маза ми я два пъти с някакво лекарство в разстояние на 20-ина дни и това беше /но това беше някъде март, април/ и тъкмо излекувана съм забременяла  Laughing .
Честито и от мен на мамите, които разбраха пола на бебоците си.
Аз така се надявам следващата седмица като ходя да го видим.  Praynig Не съм виждала бебока от 22 август и нямам търпение вече. Липсва ми ... До сряда ще припаткам  Confused Wink
Варненските мами, някой ходи ли вчера на лекцията? Споделете как мина. Следващата е:
27. 09. 2007 г. – 09.30 ч. в ресторант Гозила (бул. “Мария Луиза” 37 А) – Елена Василева и Надя Желева, акушерки от Училище за бъдещи майки “МА-МА”, ще представят темата “Видове контракции.”
Хайде да се организираме и да ходим. Аз мисля, че този път ще съм свободна. Поне ми се иска да съм.

# 98
здравейте!
звездобройка: аз ходих на лекцията вчера и се записах и за лекцията на 20.09., като попълних едно картонче и го дадох. На мен са ми много интересни тези лекции и ще се постарая да ходя на повечето. а тази на 20.09. наистина е хубава, още повече след като чух лекцията за секциото и съм решила твърдо ако Бог е с нас и всичко е наред да раждам по нормалния начин. та за това искам да се запозная по - подробно. иначе продължават до към 11.30 часа. нали има и някакви презентации на продукти, скоито също са ми много интересни и насочващи.
алина си няма смисъл да ти докладвам във вторник за мазнейкова, виждам, че добре се справяш. после ще докладваш ти дали си доволна от нея. много ще ми бъде интересно, тъй като чувам доста неща.
Подкрепям алина си за ФМ. на 2Д моята докторка каза, че трябва  и е по - хубаво да се прави, тъй като се вижда всичко, каквото трябва да се види. 3Д е за придобиване на въшната представа за бебето. Така поне аз знам...
зузулина честито!  Laughing
Алекс 99 преди сватбата  ми м. септември 2006г. отидох на профилактичен преглед, за да установя дали може да си действаме спокойно за бебенце след това. установи се, че имам гъбки и раничка - втора степен. взехме решение да я оправим - изгорим първо пих някакви лекарства и си слагях глобули за гъбките и следващия месец я изгоряхме. след това имаше оздравителен период мисля три месеца въздържание "на сухо" и след това отидох на контролен преглед и докторката ме изпрати със зелена светлина и рецепта за фолиева киселина Laughing 
за тия гъбки и това течение ама изобщо не ми се говори. страшна работа и голяма напаст. чувала съм, че са страшно упорити и трябва да се лекуват мнимум 6 месеца. забравих да спомена, че преди да ми горят раничката и след това пих в продължение на  6 месеца микомакс по един път  след цикъл и си слагах по една глобула ломескин, също веднъж като ми свърши цикъла. спрях ги  и тогава забременях. и аз имам течение и докторката ми взе малко секрет и го погледна на микроскопа и не знам полива ли го с нещо, но след една - две минути ми каза, че всичко е наред. аз се учудих, че толкова бързо даде резултата и съм малко неспокойна, но не ми се ще да и се бъркам в работата и. все пак нали за това е учила
Извинявайте милички, че стана толкова 9дълго, дано не ви оттегчих! ша прощавате!

# 99
  • София
Здравейте!
Днес бях при доки. Гледахме бебчо. Колко е пораснало само. Всичко било наред, обаче доки пак не ми каза пола. Дори и не поглежда за това. Само каза: рано е още. Дрън-дрън  Close Дали ехографа не й е много стар, понеже е в ДКЦ? Смятам следващят път да отида при някой друг доктор. Пак си оставам в неведение и с човъркащо любопитство.  Weary
Доколко вредни са прегледите с ехограф? Вие колко често ходите? Аз досега съм била 4пъти, като предният път беше преди 25 дни. Кога ще ме посъветвате да отида?
Относно течението - аз още преди бременността си имах. Сега ту имам, ту нямам, но ми се струва, че е от нормалното (без цвят и мирис) и не се лекувам.
За срещата на софиянки - аз съм без претенции къде ще е и най-вероятно ще дойда
Приятна вечер на всички!

# 100
ще чакам за срещата да кажете кога е. ще се опитам да дойда, въпреки, че ще имам доста работа идната седмица. погалете си тумбачетата от мен Grinning  Hug

# 101
Доколко вредни са прегледите с ехограф? Вие колко често ходите? Аз досега съм била 4пъти, като предният път беше преди 25 дни. Кога ще ме посъветвате да отида?
На мен доктора ми каза да ходя веднъж месечно на преглед, толкова се поемало от здравната каса, пък и като е нормална бременността няма нужда да се ходи по-често. И всеки път ме гледа на ехограф, така че досега май 5-6 пъти съм ходила, по един за всеки месец и в началото докато видим, че всичко е наред.
За вредата незнам. Четох разни статии по въпроса, не е доказано да е вредно, но не е хубаво и да се прекалява.

# 102
cattt ехографа не е вреден, той не е рентген или скенер!
Аз до сега съм ходила поне 10 пъти ,  просто се налга ,  и така ще си ходя ,  не по 1 път на месец а през 2 седмици!
 Hug Hug Hug
gotika80 какво си чувала за Д-р Мазнейкова, аз четох много противоречиви мнения ,  но пък всеобщо е мнението ,  че тя е най добрият специалист по Анатомия на бебето ,   което всъщност е от значение!

alex99 не се ли поемат само два прегледа с ехограф от Здравната каса?

# 103
  • София
Здравейте!
Благодаря Ви за топлото посрещане стели, изида и звездобройкаbouquet
Изида, сигурно си права! Но наистина, като екскурзия си е много вълнуващо! Hug
За интимния гел и аз ползвам лактацид и съм доволна.
За срещата, хайде кога и къде? newsm78
ПС: Изабелка, темата е наистина страхотна smile3501

# 104
Цитат
alex99 не се ли поемат само два прегледа с ехограф от Здравната каса?
Хм, ами незнам, не съм проверявала. Доктора така каза и аз не съм се и замисляла.  Ама не ми взема парички за прегледа, пък си ме гледа на ехограф, досега 3 пъти безплатно, предните съм ги плащала (бях с направление), ама от както той почна да ми наблюдава бременността, не съм. Пък знам, че после по-често трябва да се ходи на консултации, ама тогава как ще е идея си нямам. При предната ми бременност май не са ме гледали всеки път на ехограф, ама то беше в далечната 1998 г.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт