Есента е на вратата а ОКТОМВРИйче все по-палаво ще става

• 13 480
  • 285
  •   1
Отговори
# 15
Мише, браво на вас! Радвам се, че Яни така бързо пребори вирусчето!  Hug
Мира, дано и Калоян бързо се оправи. Нашата педиатърка при настинка препоръчва вит. С да давам, а ако има хрема Низита и с капкомера по една капчица в нослето пак от вит. С-то да слагам. Аз и чайче от лайка давам.
Само, че както отбеляза Мишка, ние нямаме никакъв проблем с поглъщането на каквото и да било. Аз пък малко я ограничавам в яденето. Детето яде 3 пъти на ден не повече от 200 гр. от детската кухня. Сутрин може да й дам сокче от изтискан плод и следобед малко плод също. Но предполагам, че кърмата ми е много хранителна, а и това цоцкане през нощите, сигурно си казва думата.
Оххх, звучи малко като оправдаване, ама ми е малко криво с тези нейни килограми...  Embarassed Като наближи време за консултация и направо настръхвам!  Crazy   Но... да ми е жива и здрава!!!
Хайде, лека нощ! Simple Smile Отивам да сервирам вечерята.

# 16
Здравейте bowuu
Хера- мерси за темичката Hug

Жаки  и тя е сополива,но за сега правя промивки с стери мар,пък утре ако пак е така ще взема някакви капки.Вие какви слагате на бебоците?

Са-много е сладка малката,аз ги обожавам такива дуди Heart Eyes

Отивам да си дооправям косата и да си лягам лека и спокойна нощ Hug

# 17
Ха така, два дни без НЕТ и два дни невъзможност за писане и нова тема.............
Херка   bouquet и честито!!!
Са, тая работа с нощното кърмене и будене...........и спането.............. Ема спи в нейното си кревтче до около 12:30 - 13:30 ч. и после през около два часа си е на цица. През деня хапва малко каша или пюре, това, което не отказва са сурови плодове и зеленчуци. Тя също е дудичка Heart Eyes , но снимки ще кача друг път.
Аз се бях замислила наскоро не за това кога ще отбивам (защото нямам такива намерения), а за това как ще стане, когато дойде момента.

За общ рожден ден, 11.11 наистина звучи добре и освен това е неделя. Това ще го договорим... По-скоро ми се ще да знам кои от вас са за и ще се включат (тук, на лични или на delaphone (skype), ICQ-то ми се вижда. В единия от клубовете, които обиколихме ми казаха, че за трета поредна година правели такъв рожден ден на юнчетата и че тази година са им направили торта с техните личица по снимки  Laughing Ще пусна линкове за клубовете, които са ми харесали, пък ако някой има нещо предвид да казва.

Благодаря ви за успокоителните думи в предишната тема.  Hug
Болничките да оздравяват!
Лека и спокойна нощ на всички ви Hug

# 18
  • София
vdaniela - аз може да се каже, че започнах отбиването, защото кърмя само сутринта, а и кърмата доста е намаляла вече. Вечер давам шишето и тя се унася, после за 5 минутки на голямото легло и полусънена я слагам в кошарата. През нощта се буди един път, но пъхам биберона и тя заспива. Незнам колко дълго ще има за сутрешното кърмене, но скоро мисля да го спирам и него. Ще се посъветвам с гинеколог как точно да стане, за сина ми си спомням , че пих някакви хапчета. Истината е, че се чувствам доста изтощена, а и мисля, че до годинка си е достатъчно.

Sa - малката е толкова сладка, че просто всякакви притеснения са излишни!!! Grinning

mira sm, gudza- да оздравеете бързо!!! Praynig Слагам olynth от най слабия процент.

Отивам да приготвя нещата за ученика утре!!!

# 19
Здравейте и от нас мама Гери и бебе Симона!
Днес времето беше страхотно и изкарахме почти цял ден навън.Пожелавам си и утре да е така!
Sa,много хубаави снимки.Малката е голяма сладурана.Да ви е жива и здрава!Виждам,че добре сте си прекарали това лято.
  grinning039
Проблемът с отбиването си го реших още когато Симончето навърши 6 месеца.Тогава и изби първото зъбче и сама се отби.
 smile3522
mira sm, gudza,скоро да се оправяте!И без болни бебоци вече!
 babydust7
gudza,когато Симони беше хремава и капех Коларгол.За 4 дни и хремата и се оправи.Давах и ипо 1 ампула витамин C. smile3529
Хера,честита ти кръщелница!Само да ви радва и много да е здрава!Благодаря за новата темичка!
  Hands Thumbsup
Лека вечер и спокойни сънища!

# 20
Здравейте и от нас в новата есенна темичка!Ние тази вечер бяхме на рожден ден на едно момченце на наши приятели и много добре си изкарахме.Каката се налyдyва,а бебка си кротyваше в шезлонга занимавайки се с играчки и книжки.Вече все по често и аз се замислям за предстоящото ни празненство,още повече че планираме живот и здраве и кръщене да правим на двете,заедно с рождения ден.Още съм в чyденка обаче newsm78
За отбиването-иска ми се да издържа поне до годинката,a и не знам как ще се приспиваме ако не се кърмим,защото сега така се приспива и вечер като се пробyди пак това ни е спасението.Още повече,че Вяра е и без биба(от самото начало)и незнaм как ще се спасяваме.
За чайчетата-тя освен чая на ХИП за коликите никакъв дрyг не е пила.Сега пием по 30-40мл вода или толкова сок.
Вода-давам изворна на Девин розовия етикет,в скоро време не съм и изварявала.A и вече са достатъчно големи.
Мишка,това вашето си мисля,че може и от зъби да е било.Голямата ми дъщеря така ги изкарваше с темп.и разтройство.
Забравих да честитя на малкия Иван:Честит първи рожден ден! newsm38Много здраве,късмет и весели игри!
Хера,честита радост и на теб,нека е жива и здрава малката  bouquetИ една молбичка:би ли ни прибавила в списъка на октомврийчетата,в старата тема от еli gu ,ни има.Предварително мерсаж!
Отивам да се поразходя и към дрyгите темички и после ще отмарям.Лека вечер! Hug

# 21
Хай и от нас  Crazy

Мира- вода поне пие ли  newsm78 аз Пламена я лъжа като и слагам сиропа и малко вода и така го пие , иначе витамин С си го харесва на моменти  Crazy

СА- много е сладка, такъв е шушон  Heart Eyes

Гудза- по принцип и капя коларгол, но ако хремата се задържи повече от два дена, иначе и аз промивам със стеримар. Профилактично можеш да и дадеш витамин С по една ампула на ден и Калций Peace

спирам за сега  Hug

# 22
  • Варна
Привет , момичета!
Не съм писала , но чета  редовно . Моята кашлица продължава , вече съм тотално изтощена . Четох , четох и реших , че е коклюш това чудо , дето ме лепна . Няма спиране тази кашлица , вечер не мога да спя , през деня едва удържам звяра , че и той става все по-шавлив . Мъжът ми е постоянно на работа и ни е все сами вкъщи , абе луда работа . Надявам се само Митко да е здрав , че ако и той започне така да кашля , ще се гръмна . Наоплаквах се , ама ми е ужасно зле .
За отбиването - и аз не знам докога ми се иска да кърмя - мислех си , че просто ще дойде момент , в който да спре да цока . Но сега покрай всички лекарства пробвах да не го кърмя - ами не става , той така е свикнал да заспива с мен , нощно време като се размрънка само това е спасението да не се събуди  . А на мен не ми минава , може да се наложи отново да сменя антибиотика , а ще е вече 3-ти и не остана такъв , дето да става за кърмачки .  newsm78
Митко много обича витамин С - вчера му дадох една ампула профилактично , че го одуха вятъра да не го простудя , и той ми се скара , че няма още  hahaha

# 23
Привет !
Благодаря момичета за отговорите!
Имам още време и аз да помисля за отбиването.
ЧЕСТИТА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА НА
КАКИТЕ И БАТКОВЦИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ!
Само шестици да носят!
Приятен и спокоен ден от нас  Heart Eyes

# 24
  • София
Здравейте и честит първи учебен ден на всички първокласници ! Да са живи и здрави, и само шестици да получават!

Ние с Венци сме добре, вече започна лека-полека да свиква с храната от детската кухня. Не яде всичко и цялото количество, но все пак има надежда. Вчера направи две крачки сам. Доста е стабилен и се водим навсякъде за една ръка. Но не ме оставя да си отдъхна и за 5 минути - нито навън, нито вкъщи. Само ходим напред-назад, той ме води, където си пожелае. Е, ако сме навън, събираме и боклуците.  Sick
За отбиването - аз съм в такъв процес. Кърмата ми намаля преди месец и аз започнах да додавам АМ. Но го давам преди кърменето, за да не се възстанови лактацията. Вечер изпива по 180 мл АМ и го слагам за малко на гърда, но скоро ще престана съвсем. Сутрешно кърмене имаме все още, но то е доста кратко. Скоро ще го заместя и него с АМ, а се надявам Венци да се откаже напълно оттова хранене в 6 часа. Определено искам всичко да стане постепенно, защото съм пила хапчета за сваляне на пролактина, които са същите и не искам да ги пия отново. Искам кърмата ми да спре от само себе си.
Само да добавя, че Венци вече не иска да ми виси на гърдата по нощите, както беше преди.
Sa, малката е супер. Недей да страдаш за килограмите - нали е здрава. Това е най-важното. Hug
dbs, аз съм на линия за детския РД.
Любопитка, бързо да се оправяш! Какъв е този коклюш по никое време?

Надявам се в скоро време всички болни бебчовци да оздравеят!

Чао засега! Heart Eyes

# 25
  • София
heart - може ли да стане без хапчета??? И аз не искам хич да ги пия, че си спомням, че не се чувствах добре преди от тях, но ме е страх да не направя запушвания и  инфекция.  newsm78

# 26
Благодаря за отговорите момичета Hug
Ходих и и взех капки и витамин Ц,дано се оправи бързо  Praynig

Искам да ви питам Thinking Има ли деца който нощем са много неспокойни?Жаки е много зле,вече близо месец ,многоооо е неспокойна нощем,само се върти,пъшка и много плаче(абе направо си крещи) на нощ ставам да я успокоявам по сто пъти,просто е пълен ад Tired Като я взема в нашето легло да е при мен,започва да се разсънва и да иска да си играе(тя не е свикнала да спи с нас и не обича)Като я разнасям из апартамента е много доволна и както я сложа в леглото и си заспи започват проблемите.
Успокоява се като и дам Панадол малко 1-2 мл. и я намажа с Калгел(пак е неспокойна ама не пищи толкова)
Незнам вече какво да правя ама и не може всяка вече да давам Панадол Tired

# 27
Здравейте!
Снощи писах близо половин час/прекъсваха ме/ и накрая нета се скапа #Cussing outНе ви съобщавам нещо,което не се случвало,ама ooooh!
gudza и мойта щерка понякога изплаква по няколко пъти на нощ и е неспокойна.Сънува ли,от зъбките ли е незнам newsm78Като сложа бибата в повечето случаи си заспива.Не съм давала Панадол.Гледам да не я свиквам да спи при мен,макар че това в повечето случаи я успокоява.Днес следобед се събуди и веднага се разпищя newsm78 Не се притеснявай,но го сподели с педито.Според мен е от зъбки или просто от израстването.
Sa,имаш прекрасна дъщеричка.Не трябва да се притесняваш не само преди консултация,ами и изобщо.Снимките са страхотни!Много се изкефих на тази дето е във водата в едно поясче.Браво за куража!Аз бих се страхувала да не се обърне.
Мира ,дано се оправяте бързо!На всички болнички бързо оздравяване! Hug
Любопитка,стресна ме с тоя коклюш!Стискам палци да мине бързо! Hug
Аз отбих Габи преди три месеца,стана от само себе си,намаля ми кърмата.Успех на тези на които им предстои!
Ох,много е кисела тая вечер!Майка ми е с нея,ама ми е неспокойно.
Лека вечер! Hug

# 28
Здравейте и от нас мама Гери и бебе Симона!
Вече имаме 6 зъба!Последните 2 са избили докато беше хремава и не сме ги забелязали.
 toothНие ходим,държейки се за двете ми ръце и стъпвайки на пръсти.Май балеринки ще ставаме.То и килограмите са ми за в балета. newsm03
На последната консултация Симони-бонбони беше 8,400кг и 75 см.В последно време /да не чуе дявола/ си хапва доста добре,но от моите манджи. eat
Нещо тези от детската кухня не и харесват вече.Предпочита на мама и  това много ме радва и ме стимулира да приготвям все по-хубави неща. newsm64
Любопитка,няма да е коклюш.Коклюш няма от 30 години.Дано се оправиш по-скоро,защото Рожденни дни ни чакат!
mila71 ,моята кърма спря без хапчета-от самосебе си и постепенно.
gudza ,когато излизаха предните 2 зъба на Симонито беше по същия начин.Събужда се по никое време с рев и нищо не я успокоява.Сигурно и вашето неразположение ще е заради тях!
Мира,скорошно оздравяване на малкия мишок! Hug
Приятна вечер от нас!

# 29
  • Варна
мама Гери всъщност коклюш си има , той не е изчезвал , даже напоследък има доста завишаване на случаите , поне така твърдят микробиолозите и инфекционистите . Само че със сигурност може да се докаже с изследвания , които тук във Варна не ги правят , а не ми се занимава с пращане на кръв до София ей така само с идеята да си докажа това ли е точно или не .
gudza Митко си има различни нощи . Понякога си спи само с 1 - 2 промърквания до  9 сутринта , понякога трябва да го гушкам през половин час , иначе започва да плаче насън и си се събужда сам от плача си .
mila71 като си намалее кърмата , може да се спре и без хапчета . Още повече ако спре и да суче човечето , дето е основен дразнител за образуване

Общи условия

Активация на акаунт