Българско сиропиталище за деца втрещи света!

• 47 568
  • 852
  •   1
Отговори
# 690
Lavender, ,аз го исках на английски писмото, на ЛС ти давам меил, утре ще го преведа на френски, но до довечера ще наводня с английския вариант.
 Ама в подписа са "български граждани", това ме смущава леко, дали да се промени с нещо друго, зарад чуждите граждани, искащи да подпишат?
А да се свързвам ли с тукашни медии, или някои от вас ще го стори, от името на майките?
Аз мога да го направя, но в качеството си на каква?
 Ако искате, ще се заема с франкофонските медии в Канада, ще ви давам и отчет къде, както и ще ви предоставя френския превод като го направя.

# 691
  • София
Може би е добре да се помисли и за алтернативни начини на протест, наистина много хора не могат да дойдат на минитг, но са съпричастни.

# 692
  • sofia
Lavender, ,аз го исках на английски писмото, на ЛС ти давам меил, утре ще го преведа на френски, но до довечера ще наводня с английския вариант.
 Ама в подписа са "български граждани", това ме смущава леко, дали да се промени с нещо друго, зарад чуждите граждани, искащи да подпишат?
А да се свързвам ли с тукашни медии, или някои от вас ще го стори, от името на майките?
Аз мога да го направя, но в качеството си на каква?
 Ако искате, ще се заема с франкофонските медии в Канада, ще ви давам и отчет къде, както и ще ви предоставя френския превод като го направя.

супер Peace

Реза,мисълта ми беше такива неща да ги КАЗВАМЕ където трябва и ако ти си с нас там .............това имах впредвид Peace

# 693
малеееее, добре че не съм я гледала тая при Лора #Crazy
Бог да я съди!!!...децата  това можели - това правели...Мамка и мръсна, ..ами тези деца, дето са умиращи с кахексия ooooh!Била съм в Освиенциум\музея\ и честно казано хората от снимките са едно към едно с дечицата в този дом.. CryСигурна съм, че НЕ СЕ ПОЛАГАТ НИКАКВИ ЗДРАВНИ ГРИЖИ за тези деца..Дали някой и е отвел на зъболекар, лекар ooooh!Дали са хранени добре... ooooh!Мазницата, лойна, лойна ..маз ще капне от нея..взела да обяснява как било същото в Европа #2gunfire

# 694
...Но тъй като не можем да ги върнем при семействата им, все пак сами разбирате, че семейството не иска такъв човек в дома си,

ooooh!
Тази е луда.
Честно!

Тя не знае нито къде се намира, нито какво говори, камо ли какво работи.

Абсолютно!!! Точно това си мислех, 1:1, докато четях интервюто! Не мога да повярвам, че социален министър може да каже, че семейството не иска такъв човек в дома си  Sick #2gunfire #Cussing out ooooh! Нямам думи! Честно!!! Да ходи да пита хората в "Деца с увреждания" как живеят и се борят всеки ден. И ти чакаш тя да ти взема решения и мерки да направи живота на тези хора по-лесен! Чакай  #2gunfire #Cussing out

# 695
Ще слагаме ли петицията в подписите си? Аз предлагам всички да я сложим. Какво да напишем? А, сега виждам темата горе, в новини. Ами направо така ще я сложа. Hug

# 696
  • sofia
а при подобни новини сърцето ми слиза в петите.А за това ще каже любимата ни министърка #2gunfire

http://dnes.dir.bg/2007/09/28/news2155904.html

моля,който ще идва на срещата в неделя да се обажда на Мата.Не за друго ,ами всяка ,която може да помогне с нещо да е там за да няма пренасяне на инфо през сто места............Снимки,плакати,пе4ат,.........Доста неща са,а тук аняма как да стане Hug

# 697
Моля ви, качете англ.писмо в петиция, да могат да подписват чужденци. аз опитах, но ми иска автори , меили и т.н., нещо , с което засега не се справям. давайте, та да го пускам, с филма заедно.

# 698
почти 700 души!!!!!  Hug

# 699
  • София
...Но тъй като не можем да ги върнем при семействата им, все пак сами разбирате, че семейството не иска такъв човек в дома си
А някой слушал ли е интервюто на живо. Защото аз разбрах, че тук тя говори за семействата на останалите 69 деца, че не ги искат у дома си, а не е обобщение за всяко БГ семейство.

# 700
"А мислите ли, че не трябва да се санкционират хора, които са безотговорни?

Това е така.

Е. Масларова: Аз определено считам, че крайно време е да кажем стоп. Ако дори и родителят роди едно дете и реши, че може да го остави да го гледа държавата, ама държавата сме всички ние. Разберете, държавата не е нещо фантастично или измислено. Това са нашите доходи, нашите данъци. И остави това дете, роди следващо дете, остави и него в дом, следващо дете, извинете, няма да чакаме да се минат 10-15 години и тези деца да изостанат в развитието си. Просто ще сменим законите, ще ги дадем да ги осиновят нормални, отговорни хора. Отделно не може да искаш да кажеш, че си на 35 години и че нямаш работа, и в същото време живееш от социалните помощи, които даваме за децата ти и детето ти не ходи на училище. След това и то става аутсайдер, което се мултиплицира като негативен ефект на цялата държава. "

Четох няколко пъти интервюто, и честно, не можах да разбера как точно ще кажат СТОП! Някой наясно ли е, за какви програми говори?

За края на интервюто, без коментар. Излишен е.

# 701
Ако един ден срещна Масларова, обещавам най-тържествено да я изгледам с погнуса и да й обясня какво мисля за нея.

# 702
  • Aachen-Пловдив
Още снощи подписах петицията, но до този момент нямам имейл с линк за да потвърдя подписа. При повторния опит да я подпиша излиза съобщението, че вече съм регистрирана,, но името ми така и не е в списъка. Нормално ли е толкова да се бави имейла с линка, или аз се престаравам?

# 703
"А мислите ли, че не трябва да се санкционират хора, които са безотговорни?

Това е така.

Е. Масларова: Аз определено считам, че крайно време е да кажем стоп. Ако дори и родителят роди едно дете и реши, че може да го остави да го гледа държавата, ама държавата сме всички ние. Разберете, държавата не е нещо фантастично или измислено. Това са нашите доходи, нашите данъци. И остави това дете, роди следващо дете, остави и него в дом, следващо дете, извинете, няма да чакаме да се минат 10-15 години и тези деца да изостанат в развитието си. Просто ще сменим законите, ще ги дадем да ги осиновят нормални, отговорни хора. Отделно не може да искаш да кажеш, че си на 35 години и че нямаш работа, и в същото време живееш от социалните помощи, които даваме за децата ти и детето ти не ходи на училище. След това и то става аутсайдер, което се мултиплицира като негативен ефект на цялата държава. "

Четох няколко пъти интервюто, и честно, не можах да разбера как точно ще кажат СТОП! Някой наясно ли е, за какви програми говори?

За края на интервюто, без коментар. Излишен е.

май иска да каже, че ще променят закона към по-бързо осиновяване.
но объкраната й мисъл е налице -'И остави това дете, роди следващо дете, остави и него в дом, следващо дете, извинете, няма да чакаме да се минат 10-15 години и тези деца да изостанат в развитието си.' за какво развитие говори, защо да изостанат? защото са в домове ли Wink

# 704
Вижте обяснението в уикепедията на думата геноцид - "Геноцидът (от гръцки:γενο - род, племе и латински:caedo - убивам) е международно престъпление, при което се предприемат действия с цел да се унищожат частично или напълно представителите на дадена националност, етническа, расова или религиозна група посредством:

убийство на членовете на тази група;
причиняване на тежки повреди на здравословното им състояние;
насилствено възпрепятстване на тяхното възпроизвеждане;
насилствено изселване;
причиняването на каквито и да е тежки условия за живот, с цел унищожаването на тази група. "

Все едно за децата е описано, те са група от нежелани недъгави същества умишлено оставени да умират сигурно и далеч от хорските погледи, при пълна липса на човешко отношение и състрадание  Cry

Общи условия

Активация на акаунт