"Приемни семейства с трудов договор"???

• 198 142
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 570
  • Някъде в България
cvete.di , разкошна е! И колко е пораснала само! Да ви е жива и здрава!

# 571
Цвете, наистина си имате малка принцеса Hug Явно музиката и се отдава Hug Да ви е жива и здрава!

# 572
Милото славейче!Все така прекрасно пее!

# 573
Чета пак с болезнено внимание във вестниците за плановете за спешно закриване на домове до 3 г. възраст. Тази болка сигурно е позната на всички, които са влизали в дом, имат отношение към осиновяване или приемна грижа. Няма да описвам какво изпитвам.
Въпросът ми е, след толкова време имали изградена система за приемна грижа (професионална или не) в България?
Защото с това за връщането на децата в биологичните им семейства - тръпки ме побиват...

# 574
Цвете,
Удивително, талантливо ти е момичето!

# 575
  • София
(Въпросът ми е, след толкова време имали изградена система за приемна грижа (професионална или не) в България?

В момента в България има около 350 приемни семейства, от които само около 25 доброволни такива.

# 576
Благодаря, Линд,
Знам, че сигурно не е лесно, но резултатът е тъжен. За приемна грижа се говореше усилено още когато осиновявах момчето си. Минаха почти седем години - периода от най-хубавото му детство преди училище. Колко още деца можеха да имат неговата съдба? И колко нямат... Боли ме за тях.

# 577
Чета пак с болезнено внимание във вестниците за плановете за спешно закриване на домове до 3 г. възраст. Тази болка сигурно е позната на всички, които са влизали в дом, имат отношение към осиновяване или приемна грижа. Няма да описвам какво изпитвам.
Въпросът ми е, след толкова време имали изградена система за приемна грижа (професионална или не) в България?
Защото с това за връщането на децата в биологичните им семейства - тръпки ме побиват...
АЗ лично не виждам начин от раз да се закрият институциите за деца до 3 г. Няма нужния брой ПР.
Отделно печалният опит на Румъния в тази насока...масирано закриване, спешно извеждане, недостатъчно проучени кандидати за ПР - крайно негативен резултат.

# 578
АЗ лично не виждам начин от раз да се закрият институциите за деца до 3 г. Няма нужния брой ПР.
Отделно печалният опит на Румъния в тази насока...масирано закриване, спешно извеждане, недостатъчно проучени кандидати за ПР - крайно негативен резултат.

Разбира се, че си права.
Просто си помислих, че минаха 7-8 години и малко работа е свършена.

# 579
 За пловдивския дом за деца до 3 год се говори ,че няма да бъде закрит, а  преструктуриран.
  Ще открият нещо за майки с деца с увреждания в тяхна помощ , лекари, педагози ,лечение. Извинявам се ,че за лаишкия език,но това чух ,това ви разказвам.
    Момичета ,смятам да  взима второ детенце. Сега обмисляме и планираме с мъжа ми кое как. Мисля, да го поверя на дневна грижа в дома  и да го прибирам всеки ден към 17 ч. Поради тази причина  този режим на напасване в началото ми се струва неудачен. Нали първите няколко дни ходиш да  виждаш детето в дома, после го взимаш по няколко часа в къщи за през деня. Поне при нас с Криси беше така. Няма ли да свикне детенцето така  и после като го оставям на дневна грижа, напразно да се надява ,че ще го взимам през деня? Мога ли да откажа  режима на напасване и да предложа друг?

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 08:25 от Танюшка

# 580
  • София
Това с дневната грижа в дома, никак не ми се струва добра идея. За детето не е добре.
Хиляди пъти по добре е детска градина през деня - да пак е детско заведенеие, но начина по който ще го възприема детето ще бъде различен, персонала ще има различно отношение от този на персонала в дома, режима, групите, начина по който е организирано ежедневието на децата е различен. Не, че са цвете и детските градини, но в сравнение с домовете ...

# 581
   Линд, може би си права но , забравих да поясня,че мисля да взема малко детенце в яслена възраст,до 3год  Тоест в дома да остава на дневна грижа - яслена група.  дневната грижа ми е единствен избор ,ако не успея да го запиша на ясла Така поне се случи с Криси
    Криси си я гледам,  не успях да я уредя на ясла, въпреки предимството,което има по закон

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 13:34 от Танюшка

# 582
  • София
Танюшка, съпричастна съм към теб и Криси още от преди вашето запознанство  Hug
Не приемай написаното по-долу като нападка.

Нали приемната грижа трябва да е алтернатива на отглеждането в дом?
Освен че за детето не е добре тази форма на отглеждане в дома, това не е ли дублиране на системите.
От една страна някой дом продължава да съществува, защото има достатъчно на брой деца за целодневно отглеждане (ако това стане практика). Издръжката на тези институции хич не е малка.
От друга страна, държавата плаща заплата на професионален родител (колкото и малка да е тя), имено с цел, този родител да може да остане в къщи и да полага необходимата грижа. Плюс издръжка на детето.

# 583
 Аз приемам нападки , защото те именно ме карат да мисля и евентуално да се коригирам. Благодаря    bouquet, аз просто си мисля разни варианти с идеята да измисля най-добрия.
 Права си, че  дневната грижа не е добра идея .Отказвам се  от нея.

Ами аз гледам Криси в къщи вече година и ще продължавам.Но си познавам нуждите на детето , тя e общителна и много обича да е сред деца . Това ми беше главния мотив да искам да тръгне на ясла .   Като минаваме покрай ясли и детски градини, очичките И светят и тича да влезе вътре. Как да си обясня това нейно поведение?
   А за новото детенце ...Нека да прибера сиротната душичка в къщи, пък те нещата сами ще се подредят. Какво съм се запритеснявала предварително.
  Редактирах се,защото разбрах че не е правилно да правя обобщения .Всеки случай е различен и труден за разказване.

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 07:34 от Танюшка

# 584
Не, не е така..
Еми тръгна на градина следващата седмица, след като я взех.
Беше предучилищна и нямаше ка да пропуска.
Само първият ден  я достраша да не би да я оставя там и да не я взема...май продължи няколко дни това и след това с огромно желание ходеше.
И сега много обича да е  с големи групи деца, така е живяла 7 години- на стаден принцип

Общи условия

Активация на акаунт