"Приемни семейства с трудов договор"???

• 198 137
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 585
  • София
И моето приемно дете тръгна на детска градина още първият месец в който дойде да живее в къщи. Всъщност оставих ги с каката две седмици в къщи и после тръгнаха на детска. На 5 и половина беше и да имаше нужда от общуване и игри с деца, а също и много за наваксване по отношение на заниманията които са ежедневие в детската градина - програмите на МОН за 3 та група и т.н.
Разбира се имах пълно доверие на персонала, знаех че детската градина е хубава и няма никакво място за сравнение с дом. Бях готова обаче ако детето реагира твърде драматично да я оставя в къщи още известно време. Драми нямаше.

Говоря за друго - за деца в яслена възраст 1-2 години, не бива единствената алтернатива за отглеждане да е дневна грижа в дома в който са били до сега.

П.п. Едно от многото нещата които ме разтърсваха в началото ... След първия и ден на детска градина попитах малката как е прекарала и харесва ли и градината. Тя отговори: "Много беше хубаво ... и никой не ме би!

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 17:37 от Lindt

# 586
"Много беше хубаво ... и никой не ме би!

Милата!

# 587

Милата!

Lindt, за всички ви  Hug Hug Hug

# 588
Еми пък много я беше страх от големи момчета-че ще я бият. И понеже в детската градина, в която ходеше имаше и училище , като видеше момчетата от гимназията и се криеше. Така и не можехаме да разберем откъде е този страх. За няколко дни го преодоля, но ....
Аз също мисля,че за деца до 3 години не е добра алтернатива яслата или дневната грижа. Това е периода, в който повече от всякога имат нужда от присъствието на майката .

# 589
Милите дечица...какво им е в главичките само.
 Sad
"Аз също мисля,че за деца до 3 години не е добра алтернатива яслата или дневната грижа. Това е периода, в който повече от всякога имат нужда от присъствието на майката ."
 Напълно подкрепям.
Момичета, както споменах свекървата кандидатсва по проект- откриване на център за деца без родители за около 15деца.Ще бъдат обучавани и ще бъдат развивани талантите им.Та ми постави задачата да измислим име за този център.Иска ни се да е свързано с това начинание, тоест от името да се прави някаква асоциация с дейността.Първото , което ни хрумна беше Подай ръка, но вече името е патентовано.Приемам всякакви идеи Hug

# 590

Момичета, както споменах свекървата кандидатсва по проект- откриване на център за деца без родители за около 15деца.Ще бъдат обучавани и ще бъдат развивани талантите им.Та ми постави задачата да измислим име за този център.Иска ни се да е свързано с това начинание, тоест от името да се прави някаква асоциация с дейността.Първото , което ни хрумна беше Подай ръка, но вече името е патентовано.Приемам всякакви идеи Hug
   Кой е този проект?  Какво  ще представлява  този център? Къде ще живеят тези деца, на каква възраст са, кой финансира? Разкажи повече

# 591
Този проект е все още начинаещ, идеята е общината там , където живеят да отпусне място, базата трябва да отговаря на определени изисквания, по идея ще се направи за около 15деца, сигурно децата ще са на възраст от 6год , доколкото разбрах пари за направата на центъра се отпускат от еврофонда, но допълнително ще питам за това, идеята е  децата да се обучават-редовна училищна форма и да се развиват талантите им.Ние с мъжа ми от скоро изявихме желание да се включим в проекта , тъй като не живехме в България до скоро и не съм запозната точно с подробности.Много скоро ще се местим в техния град и ще ме запознаят в детайли с всичко.
Доколкото знам от тях в България има два такива центъра, ще попитам къде са.

# 592
  • Варна
"Съпричастие"? Grinning

# 593
 Аз искам да направя къща за три деца. Как може да стане това? Къде да търся информация за такъв проект ? Имам къщата( по точно половината от нея, тъй като съм съсобственик  с брат ми), имам необходимото образование и опит.

# 594
Танюшка , след няколко дни ще се видя със свекървата и ще я разпитам по подробно.Доколкото знам обаче тези фондове отпускат пари за център за повече деца, базата им трябва да отговоря на определени изисквания, но пак ще питам допълнително и къде са кандидатствали по този фонд.Иначе те в момента са приемни родители на 3 дечица.

# 595
  mari:) ,Благодаря предварително!

# 596
 Момичета, докато чакам mari:) да ми помогне с информация, ми позволете да разкажа накракто моя проект с надеждата от някъде да дойде подкрепа .
   Сега в семейството ми отглеждаме едно приемно дете в апартамент,където живеем с двама вече големи синове на 18 и 19 години .С мъжа ми и приемното ни детенце възнамеряваме да се преместми в моя наследствена къща, където да вземем още две деца без родители.
  Но имамe  финансов проблем. Трябва да изплатя дял на брат ми (около 50хил лв) и ни е нужен нов покрив(около 4 хил лв).
 Иначе за отглеждането , възпитанието и живота на децата  имам ясна визия и подкрепа в лицето на мъжа ми и синовете. Проблемът е единствено финансов.
 Дайте идеи.

# 597
Да отворя пак темата за училището.
Мери работи с ресурсен учител и тази година. Мила, отзивчива, всеотдайна жена - занимава се с  нея 4 дни в седмицата по един учебен час. Ходи и на занималня при също много добра г-жа. Класната е разкош. Абе откъм педагози - ситуацията е идеална. Обаче не става и не става. Мързи я. Разсейва се. Не слуша, като се обяснява. Иска да й се обяснява индивидуално. Докато госпожата преподава, тя блее. Уж покрива ДОИ, ама определението на класната е "много трудна работа". Иначе спор няма, че не е умствено изостанала, напротив. Оказа се, че си имам "сървайвър" - гледа се, пази си кожата, зор не си дава, но се оправя. И

Говорим непрекъснато. На Юксел кадриев и Ани Салич накуп накуп съм станала. Непрекъснато обяснявам. Ама я мързи в училище, та две не види...

Иначе е общителна, приятелка е с всички деца, контактите ги установява с лекота - социално животно!!! Класната й се смее "Не я мислете, тя ще се оправи в тоя живот". Ама как да не я мисля, като няма домашна, дето да не е отгоре до долу с поправки с червено.

Иначе в училище си е показала рогата - ако не стане на нейната - почвала да се тръшка и да се мята, да прави истерии. Снощи си поприказвахме, защото и у нас се беше пробвала, ама бързо й мина мерака. Сега съм й дала тон за песен, да спира с тия номера, да не остане без приятелки.

Ей сега четох какво сме си писали по темата за училището през февруари, май само Еми на Монда е била с някакви затруднения в училище. Монда, сега как сте? Как вървят второкласниците? Цвете, Катюша? Има ли други с първолаци?

И в заключение - вчера много се смях, попаднах на една поговорка, дето не я бах чувала: Бий дупе, да не биеш дупище. Мисля да я прилагам на Мерка, че ако не се стегне, голямо дупище ме чака  Laughing

# 598
  • Варна
Ами с Митака имаме от време на време биг проблем с авторитетите Rolling Eyes. И миналата година, и тази. Миналата седмица бях в училището "привикана" от класната чрез бележника. Не внимава, върти се, казва, че не му се пише, или че не му е интересно. Нямали звънец единият ден и през двадесет минути се правел на звънец и питал госпожата защо не ги пуска, развали си краснописа ужасно/то не че беше много красив преди де, но сега не се чете/и такива. Голяма мъка му е да седне да чете- значи то се почва едно въздишане, пъшкане, ескалира в рев и оплакване от съдбата до девето коляно, а пък да разказва какво е прочел е още по- голям зор  ooooh!. Взехме да вадим непознатите думички за да ги обеснявам и попаднахме на "окайвам съдбата си" почивните дни и много се смяхме като му обесних, че окайвам е това, което той прави като трябва да чете  hahaha- ама все едно за него е измислена. Много ме ядосва защото е много умно дете и бързо схваща и се справя с матеряла, но само ако иска. Последно изтърси, че искал аз да му преподавам и да си учи вкъщи, пък аз му казах че е мазохист, защото доста се паля като му обеснявам и не вниква, и изобщо не ставам за преподавател  Laughing. Лошото при него е, че може без всичко- не се стряска нито от вземане на телефон, нито от спирането на някакви други неща или отнемане на предмети  Confused. Май единственият му страх е аз да не изчезна внезапно, но не става да се пазарим с това Laughing. И аз говоря много. Устата ме заболя вече. Сега сме на писане по сто пъти- примерно "ще слушам г-жа Миткова", "ще пиша четливо" и така нататък- има ефект. Иначе нямат никакви забележки относно поведението му- общителен, винаги пръв се спуска да помага на госпожата, не се кара с никого.

# 599
Сладка хапка,нашата ученичка е добре.В бележника има само 5 и 6.Проблема ,че понякога забравя да си отбелязва домашните и малко с дисциплината.Госпожата обаче казва,че се оправятКато се има предвид ,че е в друго училище и нов клас,не се оплаквам

Общи условия

Активация на акаунт