"Приемни семейства с трудов договор"???

• 197 220
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте и от мен,искам само да добовя ,че нашето дете е на 3 години и е за осиновяване.Но тъй като има вече 3 отказа от български семейства вече ще бъде записано за международно осиновяване.Така,че рано или късно ще я осиновят,над 90% от децата си отиват.Първото ни дете го реинтегрираха и мога да ви кажа ,че децата ми го изживяха много тежко ,въпреки ,че са по-големи и им казваме да приемат приемното дете като гостенче.

# 721
Здравейте мили мами!
Не знам дали въпросът ми е за тук,но просто искам да попитам.Двамата с мъжа ми работим и сме държавни служители.Нямаме големи възможности,имаме един син студент втори курс и един ученик.Искаме да вземем дете по приемна грижа.Много искаме,ноооо......само доброволна ли маже???Ние заплата по принцип не искаме,но все пак,за да задоволим поне малко новото дете,може ли да е срещу някаква сума за разходи на детето??Ако имате повече информация ,бихте ли споделили???Може ли платена грижа,при работещи???
Благодаря предварително!

# 722
При доброволната приемна грижа имате право на месечна издръжка за детето, както и на детски надбавки. Размерът на издръжката зависи от възрастта на детето, но говорим за нещо от порядъка на 200 лв/мес.

# 723
Благодаря,Сладко хапка! Peace
Преди си мислех да взема малко дете,сега обаче имам предвид около 15 годишно момиче.Осигурявам условия,храна и възпитание,но като се има предвид възрастта,ще ми е малко трудно относно дрехи,обувки и др.лични консумативи.За това всяка помощ от държавата ще ми е добре дошла.И тези 200 лева са нещо.

# 724
За дете на 15, сумата ще е по-голяма. Моята е на 9 г и е горе-долу толкова, но парите се увеличават с възрастта. Като сложиш и 30тина лева детски, (които получаваш без значение на дохода на глава от семейство), все е помощ.

# 725
Знаете ли ,ако съдя по нас тези пари са напълно не достатъчни.Всеки месец сме по болници и мога да ви кажа ,че и моята заплата отива само за Стефи.А днес останових ,че сме с високи доходи и сигурно няма да вземаме и детски за другите 2 деца.Никой не го пари реално ти остават,след като си платим заемите.Затова ви предлагам да си помислите дали имате достатъчно средства .

# 726
Е няма ли кой да ме земе да живея някъде другаде,че в нас направо полудявам.И постоянно от 2 дена съм в депресия.Майка ми неможе да се търпи,пък камо ли брат ми.Направо се чуда кво ще праа ако никой не ме земе. #Crazy

# 727
При доброволната приемна грижа имате право на месечна издръжка за детето, както и на детски надбавки. Размерът на издръжката зависи от възрастта на детето, но говорим за нещо от порядъка на 200 лв/мес.
но това зависи от доходите на семейството. Има някакъв минимум, под който се изплащат тези пари

# 728
Monda, сигурна съм на 100%, че издръжката, както и детските, не са свързани с доходите на семейството. Моите доходи са над прага за детски и не получавам такива за двете си деца, но за Мери имам право на тях (друг е въпросът, че не съм си оправила документите, ккт и че нямам нери да вися на опашка с циганките половин ден, така че от 1 година не получавам детски, ама проблемът е в моята собствена неорганизираност).

Издръжката - по-точно размерът й, зависи само от възрастта на детето, а не от доходите на приемните родители.

Ние, като доброволни приемно родители, не получаваме трудово възнаграждение за отглеждането на детето.

Ако във Варна социалните имат друго виждане, в смисъла, в който пишеш, не са коректни в тоя случай.

# 729
Monda, сигурна съм на 100%, че издръжката, както и детските, не са свързани с доходите на семейството. Моите доходи са над прага за детски и не получавам такива за двете си деца, но за Мери имам право на тях (друг е въпросът, че не съм си оправила документите, ккт и че нямам нери да вися на опашка с циганките половин ден, така че от 1 година не получавам детски, ама проблемът е в моята собствена неорганизираност).

Издръжката - по-точно размерът й, зависи само от възрастта на детето, а не от доходите на приемните родители.

Ние, като доброволни приемно родители, не получаваме трудово възнаграждение за отглеждането на детето.

Ако във Варна социалните имат друго виждане, в смисъла, в който пишеш, не са коректни в тоя случай.
Ами преди две години при едно посещение, социалната ми каза да отида да подам молба, защото ми се полагала тази сума. Отидох и така ме изгледоха като им показах декларация ли , какво беше.... и твърдо ми казаха, че зависело от доходите.  И  за детските за сефте чувам. Аз за моите деца не съм получавала, не знаех,че за Еми  мога да получавам. Ще взема да звънна аз в социално подпомагане да ги попитам пак.

# 730
Да не би разликата да е от статута - вие бяхте 'близки и роднини"? Или вече си доброволна приемна? Извинявай, ако е ставало дума, пропуснала съм. Embarassed

Не са ми искали документ за дохода, иначе съм сигурна, че ще ме напсуват, те по гишетата слагат най-лютите каки. Писнало ми е да се разправям с такива, затова като имам да подавам нещо, звъня на социалната работничка, дето отговаря за нас и тя ме развежда нагоре-надолу по опашките. При нас, в СЗ, след като Масларова направи ремонт, сградата е организирана като летище и е голямо обикаляне.

Още нещо - за детските се подава молба всяка година, а за издръжката - еднократно. Като навърши детето определена възраст и трябва да се увеличи сумата, го правят автоматично.

# 731
Да, може би е това. Близки и роднини сме. Като си помисля каква бюролрация ще е , и за детските май няма да си ги търся.

# 732
Здравейте.
Изчетох цялата тема и много ми помогна.Възхищавам се на търпението и силата на всяка от вас.Ние със съпруга ми след дълго мислене преди месец най-сетне подадохме документи за приемни родители.Сега чакаме да ни се обадят за срещи и да преминем курса за обучение.Надявам се всичко да мине според сроковете и да ни одобрят.Все още имам много въпроси ,но като дойде време ще попитам.Благодаря че споделяте тук своя опит.  bouquet

# 733
Тайсвал,помислете върху още нещо ,дали да напишете в документите ,че сте съгласни за спешно настаняване.Пиша ти за това ,защото ние се съгласихме за това и първото дете беше спешно настанено.Мога да ти кажа ,че това е ад за детето и за вас.Реве ,блъска ,рита ,чупи,не яде ,не пие,не иска апсолютно нищо .И това се повтаря след всяка среща с родителите,а те бяха два пъти в седмицата.Незнам дали можеш да си представиш какъв ужас беше поне два дни след всяка среща.

# 734
radiididi ,къде се пише това ?Аз нещо не си спомням да сме попълвали подобно нещо във заявлението.И може ли да избираме изобщо?Ако искаш пиши ми на лични.Благодаря ти .

Общи условия

Активация на акаунт