"Приемни семейства с трудов договор"???

• 197 217
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 705
Ако иска може да се видим ,а можем да се чуем и по телефона 0897067890,0879456702,067582190.

# 706
  • София
най-добронамерено ви препоръчвам - разменяйте си телефоните на ЛС - това все пак е интернет  Peace

# 707
Вече няколко години влизам и излизам от този подфорум, темата беше обсъждана повърхностно у дома. Сега обаче започваме да мислим за доброволна приемна грижа все по-често и се опитвам да пречупя ситуацията през представите на 4-годишният ни син. Най-силното ни опасение е, че ако детето настанено у нас се върне на биологичните му родители, той ще го преживее много трудно. Съпругът ми е категорично против да приемем дете, за което съществува вероятност да бъде върнато на родителите, а пък от вас аз знам, че това е в противоречие на същността на приемната грижа. Възможността да се върне детето при родителите си винаги стои отворена. Има ли разрешение тази ситуация?

# 708
  • София
да - осиновяване  Peace

# 709

Да, аз този отговор го знам! Grinning Просто се чудех дали има деца, за които предварително се знае, че реинтеграция е невъзможна, за да се насочим към тази група. Аз приемам този процес и затова съм се спряла на приемната грижа, но чак сега започнах да се замислям как ще се отрази раздялата на синът ми.

# 710
  • Вън от пространство и време
За деца, при които реинтеграция в биологичното семейство (вкл. и разширеното) е невъзможна, най-доброто е отнемане на родителските права и осиновяване, т.е. дори и да бъдат настанени в приемни семейства, това ще е пак временно - докато се намерят осиновители. (Поне аз така го разбирам насточщия закон, де.)

# 711
Благодаря ви! Бях останала с впечатление, че има възможност детето да се настани в приемно семейство до пълнолетие.

# 712
  • София
а на мен ми е интересно - след като предпочиташ детето да бъде настанено до пълнолетие гарантирано (разбирам мотивите ти и смятам, че са правилни), защо не искаш осиновяване?

# 713
Технически има такава възможност доколкото знам, но след навършване на пълнолетие какво става с това дете/ млад човек? Приемното семейство вече не може да го осинови официално, биологично на практика няма... Thinking

# 714
но след навършване на пълнолетие какво става с това дете/ млад човек?

Същото като с биологичното. Учи, работи и живее с нас докато търси своя път.

защо не искаш осиновяване?

Защото знам, че децата за приемна грижа не могат да бъдат осиновявани и това е единствената възможност за тях.

# 715
  • София
това важи за по-големи деца, готова ли си да приемеш у дома например едно 5-годишно дете, живяло 5 години в институция? И това при положение, че имаш 4-годишен юнак в къщи, на когото това идване няма как да не се отрази?

# 716
За деца, при които реинтеграция в биологичното семейство (вкл. и разширеното) е невъзможна, най-доброто е отнемане на родителските права и осиновяване, т.е. дори и да бъдат настанени в приемни семейства, това ще е пак временно - докато се намерят осиновители. (Поне аз така го разбирам насточщия закон, де.)

Точно така е, освен това сега, в наши дни това се случва доста по-бързо.Т.е. в случая ,за който се интересува Октопод, ако детето не бъде реинтегрирано, а вписано в регистри за пълно осиновяване и осиновено/което е по-добрия вариант от приемната грижа/ ,биологичното дете в семейството пак може да изживее негативни емоции от раздялата.С две думи- при приемна грижа раздялата е непредвидима във времето.

# 717
готова ли си да приемеш у дома например едно 5-годишно дете, живяло 5 години в институция?

Само, ако моето е по-голямо с около 1-2 години. Към сегашната му възраст бихме предпочели дете между 1-3 години, което има здравословен проблем с очите.

След поста и на Светкавица започва да ми се изяснява картинката и всичко се променя след като раздялата е неминуема.

# 718
След поста и на Светкавица започва да ми се изяснява картинката и всичко се променя след като раздялата е неминуема.

Пак има нюанси в "неминуемостта" на раздялата. В смисъл - ако детето бъде настанено в приемно семейство докато текат процедури по отнемане на родителски права и вписване в регистри и през това време се създаде добра връзка с това семейство и то пожелае да го осинови, социалните ще го предпочетат пред други кандидати - заради доброто на детето. И приемната, грижа, и осиновяването са предимно в интерес на детето, а по-доброто за него е осиновяването пред неизяснения статут, когато е невъзможна реинтеграцията.

Последна редакция: сб, 03 сеп 2011, 13:53 от Форест Гъмп

# 719
Това е добра възможност, но ще помисля още понеже се обърках. Благодаря ви!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт