"Есен идва, дъжд вали - ДЕКЕМВРИйчето пълзи и се учи да върви"

• 10 894
  • 284
  •   1
Отговори
# 270
Имаше период дето давах на Моника зеленчуково пюре към 19:00ч и след това мляко към 22:00ч пие мляко. Резултата беше цяла нощ рев и стомахчето и пукаше. Сега и давам само мляко вечер.

# 271
Няма на хоризонта многодетни майки, няма и филм.............Ники прибирай скаридите за по-късно  hahaha

Теодора посмърно не мога да я накарам да яде каша, защо така това дете.....?

# 272
Писали, писалиии- та се същисали. ThinkingЯвно сте оправни мами, аз не мога да изляза наглава с бебе, чистене, готвене, разходки..........Ма ви изчетох накрая Wink
Горката Понте-секска- здрав гръб (и кръст имаш),мацка на толко майтап да носиш  Grinning
Магеста, мисля че вечер не е хубаво да се претоварват стомахчетата на бебите - то и наште де Wink, та да спят по-спокойно.
Нашият режим е : ставаме в 7.30;в 8.30 - попара или каша;спи 30-60 мин.;в 11-11.30 плод; в 13ч.- от ДК- давам 1/2 супа и цялото основно, или обратното в зависимост от това кое му допада повече; сън два часа; в 17ч. десерта от ДК; в 19ч. сокче; в 21.30ч. АМ 210мл. и спим.
През нощта ако е спокоен се буди най-много 2 пъти- веднъж за биба и веднъж за вода.Но миналата нощ беше с милион ставания и накрая до мама на спалнята, на сутринта- 6-и зъб.Та все си има причина,де.
Харесват ми предложенията на Шемета за анкетки- осОбено за начина на приспиване, че ние ОЩЕ сме на ръце  Shocked
Целувки от нас  Hug

# 273
А имате ли представа дали може да има болка в ушите заради никненето на зъбките?
Може, може.
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/668/73/
http://www.biberonbg.com/info/niknenezabki.htm

# 274
Здравейте и от нас Peace

Най после пълЗим и ние. Heart EyesТо4но на девет месеца..Супер.. BlushСега да са ми zдрави краката да ти4ам. ooooh!

Поzдрави и целувки от нас,
Веси

# 275
Vessito, браво за бебка за пълзенето  Hug

Теодора посмърно не мога да я накарам да яде каша, защо така това дете.....?
Ни каша, ни пюре  Crossing Arms, само мама за мезе... Joy- споко ние сме най- зле...
Как се приспиваме? На гърда... Crazy - ще има ли такава опция в анкетката? Whistling

# 276

Ни каша, ни пюре  Crossing Arms, само мама за мезе... Joy- споко ние сме най- зле...
Как се приспиваме? На гърда... Crazy - ще има ли такава опция в анкетката? Whistling

И ние сме така, но без мезето  Joy Сега се пробвах да и дам каша - отказа, пюре от тиква - отказа, направих и попара за първи път и хапна 5-6 лъжички. Ако това е ядене  #Crazy
А за приспиването искам да има няколко опции, защото ние се люлеем (нова екстра от този месец), затискаме се в кревата завити през глава и т.н. За да заспи трябва да е тихо, да не вижда нищо и да не пипа нищо, а това е трудно постижимо.

Да се похваля, че най-сетне чух днес мама и ми се насълзиха очите. Има ли други като мен, които чакат толкова дълго за заветната дума?

# 277
Е, никой не се е трогнал от мойто притеснение, което е добре, де, радвам се, че сте в такова настроение!
Мен днес - ново 20. Бебка падна 2 пъти до сега за деня  #Crazy Просто ще полудея, сигурно аз съм с най-много падания на бебето на глава  Cry ох!

# 278
Шаменет, не се тревожи, ние скоро на глава не сме падали, но защото НИКОГА не я оставям вече на леглото. Преди това падахме няколко пъти и то уви все на глава.
За рибата - има пюрета на Ганчев с риба, от 4-тия или 5-тия месец. Не помня каква точно риба, но аз съм давала два-три пъти.
Весито, ти си късметлийка, досега си имала спокойствие! Hug
Аз се отказах толкова късно да храня, че на втората вечер след късното хранене, около 9 с каша, хич добре не спа. Сега се замислям дали не е от това, че 2-3 дни вече ям прясно мляко.  Ако и тази нощ е като предишните ще го пропусна утре  newsm78.
di_ и аз имам такива чудения от време на време. Никъде не може да се мръдне с това кърмене. Но пък аз повече деца не смятам да имам, та ще изтрая още няколко месеца.
Ка_тя, вие правихте ли прощъпулник? Ние сигурно другата седмица ще го направим. Вече изминава цялата дължина на стаята самичка - това са си 4-5 метра.
Ох, лека вечер на всички, че Венета нещо ми е много кисела днес!

# 279
Betty L.- ние правихме питка но не и прощъпулник. Изчетох много инфо за това и решихме така като проходи /направи няколко крачки/ както е сега направихме питка /содена/ обикновенна и пак така я търкулнахме през стаята, той тръгна след нея да я хване но падна, пак я търкулнахме и пак падна че на третия път я хвана. Първото парче беше за него със мед, другите ги раздадохме на близки и приятели. Това като проходи.
А прощъпулник се прави като тръгне стабилно защото сега Влади си ходи но не е много стабилен залита. Тогава вече се прави хубава голяма питка, събира се семейството, близки и приятели ако искаш де, нереждат се предмети, наречени за бъдещата му професия и пак така се търкулва и т.н, пак се раздават парчета от питката като първото е за детето!
Ние така направихме! Ти както решиш!
Тук също четох http://www.bg-mamma.com/site/content/view/286/60/

# 280
Betty L. вие сте страхотни Simple Smile и ние направихме първите си крачки,ама придържайки се.Като го пусна му се огъват крачетата.
Пижулинка ние заспиваме като ми държи ръката и се галим по челото в посока към нослето,успокоява го това.

# 281
привет мамчета,на нас ни се развали компютъра и сега съм на гости и чете ли чета и аз аперетивче си сипах и чета и се смея.

Понтесчето е чудесна,весела,ама само да си дойде ще ви каже на вас.

Лори се успокой и проспа цялата сутрин,постави рекорд като спа до 11.10 ч.та днес закъсняхме със всичкото ядене.За спането вечер си заспива в креватчето или докато яде.Единствено докато я болеше венеца,заспиваше на тати в ръцете.
Сутрин и вечер й давам мляко,в 10ч.попара;14ч.пюре месно или зеленчуково,в 18ч.каша;сокчета и плодови пюренца между храненията-за десерт.

Вержи,а с Лори какво стана?Оправи ли се вече?

Имам предложение за този,който прави темичката,на първа страничка да направим дневното меню и там да дадете вашите предложения за каши,попари,пюрета,овесени ядки и т.н,мисля че ще бъде полезна за всички ни.

Пижулинка,честито, Hug

Много ми се скита,поне за една вечер,досега съм ходила на един РД и сърцето ми щеше да хвръкне.Май мойте притеснения бяха в повече,отколкото на детенце.

Хайде лека вечер.

# 282
Добро утро, момичета и бебоци!
Малчо ме остави да поспя до 8, това си е постижение, другите двама още спят и аз се възползвам да почета тук, докато той вилнее с проходилката.
Ники не желае да пълзи, мисля, че това не е проблем, нали?
Иначе риба на Ганчев яде с кеф, а му давам и от рибата, която правя във фолио на фурна за нас. Много обича риба.
И ние си падаме за щяло и нещяло. Дори и седнал на пода като се катурне пак удря главата...ама не му обръщам много внимание и не плаче.
Каша на Слънчо купувам - яде като за световно, но гледам да не превишавам дозата. Не мога да си обясня защо някои деца не ядът каша като е толкова вкусна?
Имам едно питане към софиянки: защо искате срещата да е пред Нар. театър?
Приятен ден за сега от нас!  bouquet

# 283
  • Варна
ina_nk Лора се оправи , да.  Praynig
сега остава окото да оперираме. утре ще въртя телефони пак  ooooh!
абе това дете ме побърка, днес е яла 3 пъти  Shocked аман от тея зъби
днес си играх да правя 4бр домашни каши и пюрета...ами не ги ще  Confused има още 2 броя в хладилника да видим утре дали ще ги хапне или ще се разоряваме  ooooh!
ще пробвам тая седмица да я запиша на кухня да видим от там дали ще яде  Rolling Eyes

# 284
  • Бургас
ей има нова тема

Общи условия

Активация на акаунт