"Есен идва, дъжд вали - ДЕКЕМВРИйчето пълзи и се учи да върви"

• 10 894
  • 284
  •   1
Отговори
# 30
Мда, и аз бях любопитна за този отговор! Шемет,   bouquet!
Ники, и аз правилно те разбрах, че е станало БЕЗ гърне. Просто може би аз отворих темата за гърнетата, като споделих моето преживяване, което беше С гърне!
За анкетата - аз отговорих с 1.2 - 1.6.  Така ги виждам нещата. След раждането смятах до 1 година, но сега като наближи този момент и ми се ще да удължа малко нещата. Пък и Венета обича да си цоцка! Но за повече не мисля да се пробвам. Все някога трябва да се сложи край!
Пижулинка, честито второ зъбче! Ние мъчим шестото сега и е ужасно!
Алексатор, ние сме станали в 7, но се изнасяме от стаята с компютъра, че бате и тате да поспят още малко!  Май почва да се учи да спи при мен. Нощес - на второто събуждане към 4 - след папкането си прилази към нас и толкоз! Трябваше да я приютя, за да не спи отвита! Докато на финала не изгонихме и таткото при баткото! Laughing
Спирит, обикновено се получава обратното - обриви и подсичания стават често при смяна на памперс. Едва ли ще ти помогне сега. Някой беше предлагал кремчета с изпитани свойства. И докато сме на темата - Венета почна да ака 3-4 пъти дневно и малко по-редичко. Дупето й леко почервенява, но владеем положението. Явно този зъб много ни мъчи! На баткото не разбрах кога му пораснаха - никакви проблеми, освен при два от кътниците, когато вдигна почти 40 градуса температура.
Невена, кажи за този кус-кус. Аз в миналата тема бях питала - за обикновения ли става дума или някакъв по-специален? Пасираш ли го, мачкаш ли го?
Били, браво на Сончето за спането! А за алергията, имаш ли представа от какво е?
И пак да кажа за кърменето - скоро една позната ми каза, че до 9 месеца било добре за имунитета, после вече спадала ефективността на кърмата  newsm78.  Майка ми също ме пита до кога ще кърмя. Баба ми ме подкрепя, защото тя е кърмила до година и половина майка ми. То аз така и се заяждам с мама - казвам й - точно ти нямаш право да говориш, ти си цоцкала до година и половина, какво искаш от моето бебе! Joy 
Лек ден на всички! Извинете, че стана дълго, но така обичам да си общувам с вас! Hug

# 31
Добрютро!   bouquet
Благодарности на Ники за темичката!  Hug  И аз паднах от смях с Пешковите изпълнения на килима.  Joy
По анкетата - засега смятам 1.6 - 2 г. да кърмя (няма такава опция и гласувах за 1.2-1.6). Ако достигнем такива периоди, може и да удължим - ще решаваме в движение.
За избора на детски обувки - много интересна статия и логична ми се вижда.

# 32
  • Бургас
Добро утро и от нас.
Пеш тази нощ се държа много възпитано и коректно с родителите си - демек спа си в собственото легло и то само с едно леко будене за папу, което си е направо благодат. Само дето мама /която си легна в 2/, пак не е на спана  Cry Ама то тук детето вина няма.

# 33
  • Vaudreuil Canada
За т'ва наистина си трябва кураж.....най-вече да се пребориш с околните, дано да имаш необходимата подкрепа
Аз съм такъв дзвер, че за сега хич и не ги питам за мнението им ... не че кварталните клюкарки не ме удостояват с него периодично и без да съм ги питала ... трябва да се включа в темата с най-абсурдните реплики по повод на кърменето - "я ... да ти се не надява човек" "добре, че си с малък бюст иначе щеше да ти увисне" "ма как така кърмиш - то 6 месеца не е ли пределна възраст за кърмене" "стига си мъчила детето дай му нещо за ядене" "аз съм в потрес - да кърмиш в ресторант" "ще видиш как ще те хапе като му поникнат зъбите" и т.н. ценности.

# 34
Здравейте момичета Hug
Благодаря за съветите и споделения опит,значи засега няма да сменяме марката на пампата.А иначе-мокри кърпички от месеци не ползвам-предпочитам да го измия,пък и да не натоварваме излишно околната среда Wink Е,ако и памперсите махнем ще е най-добре Mr. Green
Да се похваля-тази нощ Гоши се събуди само 2 пъти,хапна и си заспа чинно.И е така когато му сменя позицията на спане-т.е. аз го слагам на една страна на кошарата,а той искал на другата.И всеки път като го слажа там спи като къпан.После някой да ми каже,че фън шуй било глупост  Naughty Mr. Green
Денс детенце е на гости при баба си,така че ще се отдам на "хобито" си- wash hang 1dishes newsm79

# 35
shrew , с кредитна карта ли се пазарува от този ибей аджеба newsm78 щото не ми е много ясно, от БГ може ли? щото съм хвърлила око на някои нещица, но не знам как.

Ако имаш акаунт в пейпал с регистрирана кредитна карта и ако продавача в ибей в средства на плащане има пейпал като такова, тогава можеш. Въпросът е в доставянето........не доставят навсякъде. В такъв случай трябва предварително да се договориш с продавача. Абе дълга и широка......

За т'ва наистина си трябва кураж.....най-вече да се пребориш с околните, дано да имаш необходимата подкрепа
Аз съм такъв дзвер, че за сега хич и не ги питам за мнението им ... не че кварталните клюкарки не ме удостояват с него периодично и без да съм ги питала ... трябва да се включа в темата с най-абсурдните реплики по повод на кърменето - "я ... да ти се не надява човек" "добре, че си с малък бюст иначе щеше да ти увисне" "ма как така кърмиш - то 6 месеца не е ли пределна възраст за кърмене" "стига си мъчила детето дай му нещо за ядене" "аз съм в потрес - да кърмиш в ресторант" "ще видиш как ще те хапе като му поникнат зъбите" и т.н. ценности.

Е, тогава ще издържиш. Аз имах подобен проблем с храненето на Алекс. Ох, какви глупости чух, като се сетя подивявам. Искаха да го хранят с всякакви щуротии, наложи се да повиша тон, за да ме оставят да си гледам детето така, както ми харесва. Добре, че тук никой не ми се меси.

Поздравявам те за решението ти!

Последна редакция: нд, 16 сеп 2007, 11:17 от shrew

# 36
привет от нас,
аплодисменти за всички желаещи и успяващи да кърмят.извинявам се не искам да обидя останалите/не кърмещи/ но за мен това е най-хубавото и приятно нещо.И аз отговарям на тъпите коментари:цял живот наша храна,а кърмата е само сега.ще яде толкова колкото има,щото после няма Naughty

Никки,за вчерашния ви л....н ден,щях да събудя Лори от смях.Ама много готино си го описала.На мен преди време ми се случи да се обърне точно когато беше направила-якия мармалад.Успя не само да омаже наоколо,но и себе си и майка й.Прилагам материал,който е гнуслив да не го гледа,има аки.....http://www.snimka.bg/album.php?album_id=88537&photo=139     http://www.snimka.bg/album.php?album_id=88537&photo=140

Памперсите не съм ги сменяла изобщо.От самото начало сме на памперс,но подмиването на дупето вкъщи е приятно,както за мен,така и за Лори.Аз пак да питам за гърнетата,какво да си купя,моля предложете ми,какво да гледам и търся.Има няколко варианта но незнам кой е най удачен???Това на Чико ми се вижда добре,щото има по-висока  облегалка.Ама това добре ли е?

Пижулинка,честито ви зъбче!

Хайде пуснете някоя снимчица от срещата.Ние вече нямаме сополки,и ако решите в следващите слънчеви дни да оргарнизирате друга среща с оздравелите и ние може да се присъединим.

Приятен ден!

# 37
Привет!
Само да споделя за BettyL относно кус-куса: аз купувам Плазмон - 3.60 струва. Има в различни форми и големини. Пише , че е инстантен, но аз го разварявам 3-5 мин. Прецеждам водата, добавям масло/ като в попарата/, но може и без. Сиренце. Половината доза го изяжда така, в останалата прибавям и захар.
Още - пише 1-2 суп. лъжици в 200-250 мл вода, но на Георги му е малко и го правя с 3.
Това е .  Peace
Мойте грижи можете да видите ТУК
Благодаря на ЕаSpirit за отговора и' по друго мое питане   bouquet

# 38
Моля,за адаша може всичко Wink

# 39
  • Vaudreuil Canada
Magesta и всички притеснени от нестандартното поведение на децата ни напоследък - само напомням, че сме в поредния ревлив/мрънкащ период.
Благодаря Ви за подкрепата. А да се отчета и за медикаментите - с лъжичка и чашка не става за малко щях да го отвратя и от яденето покрай лъжичката, със сухар не съм пробвала, но ще го запазя за бъдещ вариант. След като борих малката маймунка цял ден как ли не накрая дадох панадола с изцедена кърма и го преглътна. Голям зор беше, но най-накрая прие една цяла доза и не се омаза целия. Не мога обаче да реша дали е болен или е от зъби .. та сме на изчакване.

# 40
shemet_neveroiaten, Нора също отказва Панадола и всички други лекарства и аз процедирам така...слагам я да суче и като си отвори устичката и бам една лъжичка в устата и после гърдата веднага и тя докато се усети, че трябва да протестира...то вече минало. Grinning
Никки, ние и такъв л""нян си ви харесване. Hug А казват, че дете като си опита от акито и после не може да бъде урочасвано. Wink
EASpirit и аз съм с твоите кахъри, малката е много подсечена. Sad Винаги сме били с Памперс, сега мисля да сменя да видя дали пък няма да се оправи. Днес няма да й давам сирене, защото четох, че може да е и от някой продукт. Ще пробвам. Купих Хомеоплазмин, казват, че много помага, ама в листовката пише след 3 год. и че има борна киселина и ме достраша. Не знам с какво да я мажа...нали във Варна има едно такова лекарство, което правят в аптека. Мъжа ми ще ходи във Варна понеделник или вторник. Варналийки, кажете как да я намери тази аптека?
Аз от днес съм с хрема и ме е страх да не заразя малката. Пръскам си в носа една гадория и пия Фервекс, дано го пресека. Praynig
Вчера бяхме на сватба и малката беше първите 2 часа с нас, много й беше забавно. Heart Eyes
А за анкетата посочих 1,2 - 1,6. Ама то какво планираш и какво става нали знаете....

Бетти, забравих да пиша, че и Нора налита на такъв салам. Аз й давам да дъвче, а по едно време гледам - едно парченце липсва, а тя дъвче доволно. Mr. Green Пък уж няма зъби. Тя и с една луканка така направи.
Понтес, мното хубав и Алекс и природата наоколо....така ми се разхожда на такова място.

Последна редакция: нд, 16 сеп 2007, 13:42 от moonlady

# 41
Magesta, благодаря за инфото за кус-кус-а! А за другия ти проблем - и аз съм в клуба. Ако Венета се събуди 2-3 пъти през нощта се чувствам щастлива. Има кошмарни нощи, в които се буди на половин час. Но аз донакъде съм подготвена, защото баткото ми беше така - будеше се и през 15 минути и това стана причина да го вземе между нас. Изпиваше по литър вода, защото не го кърмех, съответно памперсът протичаше, мокреше и нас и така. После му спрях водата, но чак след годинка е било, но буденето продължи до 3 годинки. Будеше се и заспиваше пак, без проблеми, но и между нас..... Донякъде се успокоявам, че толкова - 2-3 годинки - и после няма и да искат да ги гушкаме.  От друга страна понякога сутрин се събуждам така все едно не съм си лягала... Tired  Явно си е до дете, братовчедка ми случи - и двете й дечица си спинкат, че и до късно сутрин. Ще оцелеем!

# 42
  • Варна
moon аптека в която приготвят лекарства има на бул.Владислав , Санита , срещу централна поща
и Валя Дечева 2, на Цар Освободител,срещу Окръжна б-ца
. Сигурно има и други, но тези със сигурност знам  Peace

за памперсите - от Молфикс не съм доволна, дупето й остава влажно  Naughty
пак казвам, ако някой е пропуснал да пробва - за нащо подсечено дупе изписаха Дактакорт антимикотично е, 2-3 пъти се маже, и мина за един ден при нас  Peace

# 43
Запис Hug
pontes, дано баща ти се оправи по- бързо- Слава Богу ,че е по- добре! Hug
Познайте кого кръстихме днес...Като се освестя от рева, който беше, ще кача снимчици.

Последна редакция: нд, 16 сеп 2007, 18:28 от zizzu

# 44
Честито християнче Роси на zizzu!

Общи условия

Активация на акаунт