ДЕЦА С УВРЕДЕН СЛУХ - 2

• 75 027
  • 818
  •   1
Отговори
# 645
Черпя ви виртуално за рождения ден на Емил.  smile3510 Popcorn  baloniТой беше много щастлив.
Искам да ви се похваля ние напредваме по- малко.Почна да изговаря по-добре думичките , научи и нови.Много съм благодарна на Боби за последната настройка.Благодаря!! bouquet

# 646
Здравей и добре дошла, Велина!
Ще чакаме подробности за Криси. Сигурна съм, че каквито и проблеми да има с вашата помощ и подкрепа, той ще се справи. Кураж!
Здравей отново, Никифорова! Да ти е живо и здраво момченцето, и много приказливо!  bouquet

# 647
Здравейте току що се прибрахме днес бяхме на телк дадоха на Марти 80% инвалидност но за една година да го видели как щял да се адаптира  но инвалидизацията не я пиосаха от датата на раждане ами от 22 ноември.Марти направо се изпочуди какво да прави с колички ли не си игра вдигаше много шум по едно време една докторка излезе и вика по тихо децата ние работим бащаму и вика да му запуша устата ли малко дете ти какво искаш.Направо луда работа.Извинявайте че ви занимавам ама поне на вас мога да си кажа какво ми е знам че вие ще ме разберете.От вас научих доста работи а пък и тепърва има още какво да уча.Има ли някакво значение датата на инвалидизация от кога е писана.

# 648
Ми, аз си мисля, че е редно за дата на инвалидизация да се посочи датата на раждане на детето. Поне при нас беше така. И в такъв случай те са длъжни да изплатят на семейството със задна дата обезщетението за увреждането на детето ( но не преди 01.01.2005). Само че, може би вече са се изхитрили и си пишат каквото им в угодно. А какво е станало на 22-ри ноември? Тогава е установен проблемът ли?

# 649
Здрвей Иепе много ти благодаря за бързия отговор в такъв случай трябва ли да обжалваме нещо или какво да правя

# 650
Забравих на 22 11 сме започнали да ходим по лекари и тогава едва разбраха че Марти не чува

# 651
Ами, честно казано не знам дали може да се обжалва решението на ТЕЛК. Сигурно може, де, но аз просто не зная. Надявам се, че ще се включат още родители с информация. Просто ненормално ми се струва за дата на инвалидизация да се счита дата на поставяне на диагнозата. Confused

# 652
Ами така е и на мен ми се струва ненормално ама.А и искам да попитам за апаратите сега като започне да се изпотява няма ли да им пречи нещо много се притеснявам за това.

# 653
Ами, по принцип би трябвало да ги обезвлажнявате. Има едни контейнерчета, които се продават във фирмите за слухови апарати. В тях се поставят таблетки, които изсмукват влагата от апаратите. Вечерно време, когато сваляте апаратите, би трябвало да ги държите в такъв контейнер.

# 654
Аууууууууууу на нас не са ни давали такива работи дори не са ни казали за това аз затова питам вас за което съмви много  благодарна. Hug Hug Hugтия работи трябва да си ги купя от фирмата така ли

# 655
Нашите апарати ги слагаме вечер в кутийки ама такива хапчета не сме вземали.

# 656
Във всяка фирма, която продава слухови апарати, трябва да има и тези неща. Да, ние си ги купуваме, но поне не са скъпи. Не помня колко точно, но май към 10-ина лв. е контейнера, а таблетките съвсем не помня...
Тези кутийки, в които вие ги прибирате са си други. Там няма място да сложите такава таблетка. А в контейнера се събират таблетката и двата слухови апарата. Simple Smile

Ето така изглежда:

# 657
Много ти благодаря   love001  love001Ще отидем до Варна да видим да си купимтия работи.

# 658
  • София
Marti04, аз също не зная дали може да се обжалва ТЕЛК, но трябва да го провериш, защото на нас също инвалидизацията ни е от датата на раждане и тогава ни изплатиха всички суми със задна дата, а Калина е с 60% инвалидност с чп. Все си мисля че пак са решили да се изхитрят #2gunfire
Колкото до обезвлажняването на апаратите ние също в последствие си купихме контейнер и таблетки, и аз като теб научих за съществуването им от форума. Не си спомням колко струваха, но не нещо сериозно. Даже са ни свършили таблетките и трябва и ние а купуваме, ама ... все няма време, но аз го отлагам защото апарата го обезвлажнявам заедно с говорния процесор в електрическата кутия.

# 659
  • Враца
Здравейте!Багодаря ви за куража.....зная ,че винаги тук мога да намера утеха и подкрепа! Ще отидем пак настройки..в това сте сигурни... така както и аз.За съжаление ,ние пак имаме един стар проблем.Куца с крачето или го влачи..нещо средно.И  горкия, като не може да каже дали се е ударил ,ме е изправил на нокти...защото той се роди с частична  пареза и преди година пак прави тези историй..дали имитира или се е ударил  или си имаме проблем.. незная..утре ще го водя на лекар.Днес бях дневна смяна,няма да ви казвам,как работих тези 12 часа...  ooooh! колко пъти звънях до градината , а след 16,00 и в къщи ,да видя как е...Утре ,щом се върнем ще ви пиша ,защото съм сигурна ,че преживявате нещата ,заедно с мен!  Sad
Меги,не се притеснявай,ние много скоро ще дойдем пак на настройки...а на Емилчо му желая много....много здраве и късмет.Дано ви радва, все повече с много нови думички  Peace
Марти 04 и на нас ни писаха датата на инвалидизация..датата на констатация ,загубата на слуха, и да обжалвате няма да има резултат.При сигурна загуба на слуха при раждане,само тогава дават дата на раждане-дата на инвалидизация.Поне на нас така ни казаха.

Общи условия

Активация на акаунт